2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bende vakti geciremeyenlerdenm yaa :) sankı yıllardır hamıleyiimm :)
bende bende kocişimde kocişimde hergün soruyo zavallım kaç gün kaldı bu ay doğsa bi sorun olurmu diye napcan dursun azcık daha diyorum ÖZLEDİM GÖRMEDEN diyo allahım bebişlerimizle yuvalarımzı daha mutlu daha bereketli kılsın işallhhhhhhhhhhh

Son düzenleme:
bakıyorum da erken uyanan çok =) ben okadar çok acıktım ki ama kahvaltı hazırlamaya üşenyrm off tatil de bitti!!
kızlar bende hurma yiyorum günde 5-6 tane... yaş hurma buldum ... misafirim gelecek hazırlık yapmam gerekyr =) işler çok yanii=)

İlk aylardaki ölçüm bebeğin haftasını doğru veriyormuş.Benimde aslında 3 haziran son adet ama ilk ay ölçümlerinden ve kandaki değerimden 1 hafta geç döllenme olduğunu söyledi doktorum ve 10 haziran olarak düzeltti tarihimi.İlk aydan beri 10 haziran olarak bilgi giriliyor ultrasona doğumumuda 10 hazirana uygun planladı 8 martta sezeryan olacam.seninkinide düzeltmesi gerekirdi.Zaten bende geç döllenme olduğunu anlamıştım çünkü yumurtlamadan 3-4 gün sonra hamile kaldım.

Kızlar günaydın,
Geçmişi çok okuyamadım (epey ilerlemiş sayfalar) Normal doğum korkularından bahsedilmiş genelde.
Ben -şartlar elverdiği sürece- normal doğum yapmayı çok çok çok istiyorum..
Doktorum geçen muayenede sordu, normal doğum dedim. "Ben de iki kez doğum yaptım ve kesinlikle normal doğum öneriyorum. Hele hele isteğe bağlı sezeryan hiç iyi değil. Ayrıca şanslısın. Normal doğumt taraftarı bir kadın doğumcu bulmak kolay değil" dedi..
Şimdi;
1. İnsan hayatında kaç kez doğum yapabilir ki. Hadi -benim için- en fazla üç. Ben o anı yaşamak istiyorum. Doğum eyleminin her anını acısıyla, sıkıntısıyla tatmak istiyorum.
2. Sezeryanın ilk yapılış amacı anne doğum sırasında ölürse vakit kaybetmeden, bir ümit bebeği yaşatabilmek adına, karnın kesilip alınması, diye biliyorum.
3. Allah korusun bir sıkıntı olacaksa normalde de olur sezeryanda da olur. Normal doğumun anneden ziyade bebek açısından zorlu bir süreç olduğunu duymuştum.
4. İlk insandan beri normal doğum vardı. Adı üzerinde "normal". Cenab-ı Hakk'ın kadına bahşettiği en güzel armağanlardan biri. Dünyada her gün binlerce kadın doğum yapıyor. Kötü ve zor bir şey olsa idi yaratılıştan gelir miydi?
5. Gebelik eylemi müdahale edilmeksizin kendiliğinden sonlandığı için hem annenin vücudu hem de bebek doğumu algılıyor. Sezeryanda bebeğin kendini hâlâ anne karnında sandığını ve dış dünyaya 48 saat sonra adapte olduğu, annenin vücudununn toparlanma sürecini geç olduğunu (süt gelmeyiş, organların eski haline dönüşünde, vücudun toparlanmasında yavaşlık vs.)dinlemiştim.
6. Normal doğumu ben ve doktorum bu kadar istememize rağmen sezeryan gerekiyorsa ELBETTE SEZERYAN. (Bebekte bir sıkıntı görülmesi, annenin kalbinde, nabzında yavaşlama vs.)
7. Normal doğum için bol bol yürüyüş yapın diyorlar. Maaalesef 15 gündür sağ kalçamdaki ağrı yüzünden bırakın yürüyüşü, yürüyemiyor, topallıyorum. Buna rağmen umudumu kaybetmedim. YAŞASIN NORMAL DOĞUM :)

gülüm ya bende normal doğum istiyorum ne kadar korksamda o sancıy yaşamak hissetmek isiyorum:18:ama bi bilgin varmı benim kalbimde ritim bozukluğu var doktorumada demek hiç aklıma gelmedi engel olmaz inşallah:18:

günaydın kızlar

bu aralar malum giremiyorum pek yazılarınızıda çok okuyamıyorum
sürekli yatıyorum çünkü
kalktığımdada oğlumun istekleri için kalkıyorum
ayağı hala iyileşmediği için istekleri bitmiyo

hepiniz iyisinizdir umarım
bu pazar randevum var doktorla bakalım ne dicek doktorun söylediklerine göre
artık yatmak istemiyorum inşallah dinlenme faslım geçmiştir

artık hamlamışmı vücudum ne bilemiyorum çok kısa mesafe bile yürüyemiyorum
çok çabuk yoruluyorum
hemen bebek aşşağıya baskı yapıyo
doktor aksini söylemezse biraz hareket etmeye başlıcam böyle giderse vücudumu hiç toplayamam
çok aşırı hamladım

Merhaba,
Onu muhakkak doktorunuza söyleyin. İnanın bir bilgim yok. Benim yazdığım "Normal Şartlar Altında" iken normal doğumu tercih etmekti. Normal doğumdan korktğu için sezeryan olmak başka şey, mecbur kalındığı için sezeryan olmak başka bir şey.
Herkesin söylediği aynı : "Bebeğimi kucağıma alınca tüm acılarım dindi, her şeyi unuttum"
Parola bu :)

Hepinize son kez Artvin' den günaydınnnn

Ya akşam ne çok çeneniz düşmüş ya Sabahdan beri oku oku bitiremedim.

Kızlar hepiniz kendinize iyi bakın. Ben birkaç gün giremem. Malum eşimle son 3 günüm. Ona biraz ilgi göstereyim

Biran önce kavuşmamız ve eşimin tayininin çıkması için dualarınızı rica ediyorum.

Sevgiler

hmm salı günü kontrolüm var unutmazsam söyliyim(aklımda bişi kalmıyo da) ama inşallah bi engel oluşturmaz

Herkeslere günaydın.izim bugün son iş günümüz.saat 2 de giidip rapor alacağım ve çatı muaynesi yapılak.çatı muaynesi aklıma geldikçe geriliyorum.inş o sırada kasmam kendimi(((

Herkese günaydın,
Dün doktor kontrolümüz vardı. Oğluşum maaşallah biraz büyükmüş bu nedenle sezeryana karar verdi doktorcum. 28 şubat yada 1 martta bebişimi kucaklayacağım inşallah. Hastanemi de belirleyince sanki doğurmuşum gibi bir rahatlık geldi :))
Darısı herkesin başına.

Bu arada ben de tabloda yer alabilir miyim şifaa? (yaş 31, istanbul, SAT:31 mayıs, ilk bebek)

buı soyledklerinn hepsine katlıorm cnm ama drun demş ya normal dogum taraftarı dr bulmak kolay degl die işte kilit cumle bu zaten istedgi kadar yasa çıkarsa çıksn drlar sezeryanı sevıo ve bi şeklde sezeryana ikna edıolar yok çatın dar yok başı sıkşır bi sürü neden.... otomaktman dra inaıosn o riski alamıosn ben daha drumla konşmadm bu konuyu ama benm drun hiç normal yaptrdgını duymadım ki normal taraftarı hastaneler de hep bize çok uzak o yuzden bana sezeryan gozkuo
ama dedn ya normalde çocuk hemen dış dunyaya adapte oluo die bu beni çok etkledi işte dogru herşeyin normali en guzeli aslnda aması var işte ....

sert sünger öneriyor doktorlar diğerleri omurga için uygun olmuyormuş çok sert zaten olmaz ama yumusaklarda uygun degılmış... sünger en iyisi olacak sanırım

hayırlı cumalar kızlar
internette bir yazı okudum onu paylaşmak istedim..her ne kadar yazmasamda geçmişi okuyup takip ediyorum topiği

Doğal doğumdan korkmamızın sebebi ne?

Hem de çılgın gibi…

Ben de çok korkuyordum, sebepsiz ama 38 hafta boyunca kendimi hazırladım doğal doğuma, “biraz acıyacak, ağrıyacak ama geçecek ve ben bu ağrıları çok güzel karşılayacağım…” dedim. Nefes egzersizleri ve bir sürü şey yaptım, hazırdım, o ebe olacak kadının elle (ve kolla) muayenesine kadar.

Tüm bunlardan sonra doğumhaneye değil de ameliyathaneye girdiğimde “Eyvah kızım Derya şimdi göreceksin anyayı konyayı, ahanda buyur nam-ı diğer yusufla tanış…” dedim içimden.

Yok böyle bir korku…

Kesecekler işte var mı ilerisi?

Oturmuşum kurbanlık koyun gibi ameliyat masasında, olayı şakaya vuruyorum. Her içeri girene “Merhaba benim adım Derya, sizinki?” (Kimler kesecek dikecek adı sanı ne bilmeden olmaz) “Merhaba, anestezi uzmanı Muhittin Bey siz misiniz?”

Yanımdaki adama; “Peki siz kimsiniz?”

Sus değil mi? Ama yok, susamam, susarsam arkama bakmadan koşarak uzaklaşacağım oradan o durumdayım yani.

O yanımdakiyle boynumu kırmak üzere eğene kadar konuştum, çene can tahtasına deymekle kalmayıp abanacakmış ki iğne doğru istikamette ilerlesin…

İğne? Epidural için girdiğini sandığım, sonradan spinal anestezi için yaptıklarını öğrendiğim iğne!!!

Sanki şaka sanırsın her şey…

HAYIR, GERÇEK… Kesildim, dikildim ve sonrasındaki 4 gün ölümüne bir baş ağrısı çektim, ağrı kesicisiz atlattım, sadece su içerek ve yatarak, altım bezlenerek, bağıra bağıra, cıyak cıyak…

Normal doğum öyle mi?

Tüm gerçekliğiyle bir varoluşun içindesin… Bağırmıyorsun, bebeğini kucağına alır almaz bitiyor, 4 gün çıldırmıyorsun baş ağrısından ya da dikiş ya da her neyse…

Harikasın tek kelimeyle… Kimse duramaz bir kere önünde, çünkü ilahi gücü bünyeye katmış olursun.

Hazmedemiyorum.

Hala normal doğurmayışımı sindiremiyorum.

Neden normal doğurmadım?

Ebenin el-kol davasından, çok canımı yaktı, hoplattı resmen ondan… Bunu yaparken çenesi de boş durmadı: “Sen buna dayanamıyorsan nasıl normal doğum yapacaksın?” diye de ekledi.

Neden sezaryen oldum?

4 gün Eren’le ilgilenemeden, bitik vaziyette, (“Bol bol sade kahve iç, kafein baş ağrına iyi gelecek” diyen antipatik doktorumu tercih ettiğim güne lanet ederek) bünyem kahveye alışık değilken içtiğim kahvelerden titrek hale geldiğim, Eren’i memeye koyduklarında kafamı eğip ona bakamadığım bir süreç yaşayacaktım madem… Neden sezaryen olmuştum ben? Normal doğum daha mı fenaydı şimdi yani?

Normal doğum, o spinal anestezi kadar yataklara düşürecek miydi acaba beni?

Sezaryenin de insanlar için olanı yok mu?

Normal insanlar için?

Peki ne olsa sindireceğim?

İkinciyi normal doğursam rahatlar mıyım?

Hastaneyi dava etsem ya da doktoru?

Ne olsa?

Mesela; Sadece normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen, insan hayatı için yaşamsal önem taşıyan, barsak florasını sağlıklı oluşturan mikroorganizmalarım Eren’e geçerse rahatlayabilirim.

Mümkün mü?

Sevgiler Derya’dan

dün bi kadın oturmasında kadının biri bana sen 15 güne kalmaz doğurursun karnın aşağı inmiş dedi
benim en kötü ihtimalle 5 haftam var...çok kafaya taktım sabaha kadar uyumadım
herşey bir yana ilk doğumda bende sezeryanı keyfi yere olduğum için çok pişmanım...zorunlu kalmadığım halde gidip paşa paşa o masaya yatıp kesilip dikildim..normal doğum yapanlara çok imreniyorum
ben nolacam acaba bu doğumda birde spinal olup baş ağrısı çekip bebeğimle ilgilenemezsem

ben çıkıyorum kızlar kahvaltı bulaşıkları beni yıka beni yıka diyo evde beni süpür beni süpür diyo bebişimde anne uyuyalım diye tepik atıyo çooookkk işim var anlıcanızzzzzzzzzzz:96::96:

Sancim belimden basliyor kasiklarima kadar oluyor.

Yatsinlar salonda. Rahat edelim biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…