bende bende kocişimde kocişimde hergün soruyo zavallım kaç gün kaldı bu ay doğsa bi sorun olurmu diye napcan dursun azcık daha diyorum ÖZLEDİM GÖRMEDEN diyo allahım bebişlerimizle yuvalarımzı daha mutlu daha bereketli kılsın işallhhhhhhhhhhhbende vakti geciremeyenlerdenm yaa :) sankı yıllardır hamıleyiimm :)
arkadaşlar ya ben 5 haziran son adet gördüm 35 haftalık olmam lazım ilk aylarda 1 hafta gerideydim şimdi ise 2 hafta gerideyim yani bebeğin baş çevresi 34 haftalık ayak kemik ölçümleri 32 haftalık ve martın 26 sında doğum görünüyor bebeğimin kilosu 2,250 gram doktor 3 kilo doğar diyor çok üzüldüm ya ve aklım karıştı baş çevresi 34 se 34 haftalığımdır ama ayak kemikleri ölçümü 32 hangi haftayı takip edeceğimi şaşırdım ve bebeğimin kilosuna üzüldüm
gülüm ya bende normal doğum istiyorum ne kadar korksamda o sancıy yaşamak hissetmek isiyorum:18:Kızlar günaydın,
Geçmişi çok okuyamadım (epey ilerlemiş sayfalar) Normal doğum korkularından bahsedilmiş genelde.
Ben -şartlar elverdiği sürece- normal doğum yapmayı çok çok çok istiyorum..
Doktorum geçen muayenede sordu, normal doğum dedim. "Ben de iki kez doğum yaptım ve kesinlikle normal doğum öneriyorum. Hele hele isteğe bağlı sezeryan hiç iyi değil. Ayrıca şanslısın. Normal doğumt taraftarı bir kadın doğumcu bulmak kolay değil" dedi..
Şimdi;
1. İnsan hayatında kaç kez doğum yapabilir ki. Hadi -benim için- en fazla üç. Ben o anı yaşamak istiyorum. Doğum eyleminin her anını acısıyla, sıkıntısıyla tatmak istiyorum.
2. Sezeryanın ilk yapılış amacı anne doğum sırasında ölürse vakit kaybetmeden, bir ümit bebeği yaşatabilmek adına, karnın kesilip alınması, diye biliyorum.
3. Allah korusun bir sıkıntı olacaksa normalde de olur sezeryanda da olur. Normal doğumun anneden ziyade bebek açısından zorlu bir süreç olduğunu duymuştum.
4. İlk insandan beri normal doğum vardı. Adı üzerinde "normal". Cenab-ı Hakk'ın kadına bahşettiği en güzel armağanlardan biri. Dünyada her gün binlerce kadın doğum yapıyor. Kötü ve zor bir şey olsa idi yaratılıştan gelir miydi?
5. Gebelik eylemi müdahale edilmeksizin kendiliğinden sonlandığı için hem annenin vücudu hem de bebek doğumu algılıyor. Sezeryanda bebeğin kendini hâlâ anne karnında sandığını ve dış dünyaya 48 saat sonra adapte olduğu, annenin vücudununn toparlanma sürecini geç olduğunu (süt gelmeyiş, organların eski haline dönüşünde, vücudun toparlanmasında yavaşlık vs.)dinlemiştim.
6. Normal doğumu ben ve doktorum bu kadar istememize rağmen sezeryan gerekiyorsa ELBETTE SEZERYAN. (Bebekte bir sıkıntı görülmesi, annenin kalbinde, nabzında yavaşlama vs.)
7. Normal doğum için bol bol yürüyüş yapın diyorlar. Maaalesef 15 gündür sağ kalçamdaki ağrı yüzünden bırakın yürüyüşü, yürüyemiyor, topallıyorum. Buna rağmen umudumu kaybetmedim. YAŞASIN NORMAL DOĞUM :)
hmm salı günü kontrolüm var unutmazsam söyliyim(aklımda bişi kalmıyo daMerhaba,
Onu muhakkak doktorunuza söyleyin. İnanın bir bilgim yok. Benim yazdığım "Normal Şartlar Altında" iken normal doğumu tercih etmekti. Normal doğumdan korktğu için sezeryan olmak başka şey, mecbur kalındığı için sezeryan olmak başka bir şey.
Herkesin söylediği aynı : "Bebeğimi kucağıma alınca tüm acılarım dindi, her şeyi unuttum"
Parola bu :)
buı soyledklerinn hepsine katlıorm cnm ama drun demş ya normal dogum taraftarı dr bulmak kolay degl die işte kilit cumle bu zaten istedgi kadar yasa çıkarsa çıksn drlar sezeryanı sevıo ve bi şeklde sezeryana ikna edıolar yok çatın dar yok başı sıkşır bi sürü neden.... otomaktman dra inaıosn o riski alamıosn ben daha drumla konşmadm bu konuyu ama benm drun hiç normal yaptrdgını duymadım ki normal taraftarı hastaneler de hep bize çok uzak o yuzden bana sezeryan gozkuoKızlar günaydın,
Geçmişi çok okuyamadım (epey ilerlemiş sayfalar) Normal doğum korkularından bahsedilmiş genelde.
Ben -şartlar elverdiği sürece- normal doğum yapmayı çok çok çok istiyorum..
Doktorum geçen muayenede sordu, normal doğum dedim. "Ben de iki kez doğum yaptım ve kesinlikle normal doğum öneriyorum. Hele hele isteğe bağlı sezeryan hiç iyi değil. Ayrıca şanslısın. Normal doğumt taraftarı bir kadın doğumcu bulmak kolay değil" dedi..
Şimdi;
1. İnsan hayatında kaç kez doğum yapabilir ki. Hadi -benim için- en fazla üç. Ben o anı yaşamak istiyorum. Doğum eyleminin her anını acısıyla, sıkıntısıyla tatmak istiyorum.
2. Sezeryanın ilk yapılış amacı anne doğum sırasında ölürse vakit kaybetmeden, bir ümit bebeği yaşatabilmek adına, karnın kesilip alınması, diye biliyorum.
3. Allah korusun bir sıkıntı olacaksa normalde de olur sezeryanda da olur. Normal doğumun anneden ziyade bebek açısından zorlu bir süreç olduğunu duymuştum.
4. İlk insandan beri normal doğum vardı. Adı üzerinde "normal". Cenab-ı Hakk'ın kadına bahşettiği en güzel armağanlardan biri. Dünyada her gün binlerce kadın doğum yapıyor. Kötü ve zor bir şey olsa idi yaratılıştan gelir miydi?
5. Gebelik eylemi müdahale edilmeksizin kendiliğinden sonlandığı için hem annenin vücudu hem de bebek doğumu algılıyor. Sezeryanda bebeğin kendini hâlâ anne karnında sandığını ve dış dünyaya 48 saat sonra adapte olduğu, annenin vücudununn toparlanma sürecini geç olduğunu (süt gelmeyiş, organların eski haline dönüşünde, vücudun toparlanmasında yavaşlık vs.)dinlemiştim.
6. Normal doğumu ben ve doktorum bu kadar istememize rağmen sezeryan gerekiyorsa ELBETTE SEZERYAN. (Bebekte bir sıkıntı görülmesi, annenin kalbinde, nabzında yavaşlama vs.)
7. Normal doğum için bol bol yürüyüş yapın diyorlar. Maaalesef 15 gündür sağ kalçamdaki ağrı yüzünden bırakın yürüyüşü, yürüyemiyor, topallıyorum. Buna rağmen umudumu kaybetmedim. YAŞASIN NORMAL DOĞUM :)
park yatağın içine yatak işini epeydir araştırıyordum
ama internetten araştırmalarımdan bir sonuç çıkaramadım
çünkü herkes kendi kullandığına ya da sattığını iyi diyor
ben de kullananlardan fikir aldım
yeni doğana visko önerilmiyor
vücudun şeklini aldıkları için
pamuk yatak, ismi bile sempatik, sağlıklı geliyor ama
bir süre sonra o da çocuğun vücut şeklini alıyormuş
hatta arkaşaşım bebeğin kafasının oyuntusunun bile yatağa çıktığını söyledi
ben iki ay için sünger yatak alacağım
iki kat çarşaf sereceğim üstüne
zaten aldığım yan yatış yastığımız da sünger
iki ay üst katta sünger yatakta yatacaklar
sonra da bebekler alt kata indiklerinde yarı ortapedik yatak alacağım
benim fikrim böyle arkadaşlar
evet ya sizler bayağı yüksek fiyat ödüyormuşsunuz ben okuyunca çok üzüldüm sizlereneyse az kaldı keselerinize bereket senin sancın nerende oluyor tatlım ya bende şimdi kasığımda var ya aslında gün içinde hep bi yerlerim ağrıyor ama az önceki bahsettiğim oldukça farklı bi ağrı olunca korktum bi an için :18:
en iyisi
canım kolay gelsin kaygana derdi çok zor valla hele laf anlamayan birisiyse.. kocaya birak senin üzerine kalmasın boşver.. ama karışmasın da yani o kadar.. sen taşıyosun senin kanından canından ona noluyor da o kadar burnunu sokuyor yani dimi
geçen sefer dr dedi eşime girmek istermisin sen de diye. hemen yok dedi benim kociş ben panikler bayılırım eşimi bırakıp benimle ilgilenmek zorunda kalırsınız hiç gerek yok dedi zaten dışarda da ortalığı birbirine katmış. sen bi tane doğurdun kocan 9 tabe diyodu çıktığımda annem
evet artık bende dayanamıyorum geçen gün çok bunaldım gidermisin dedim kalktı gittisalonda yattı zavallım dün de dedi zaten uyuyamıyorsun zor yatıyorsun ben en iyisi salonta yatayım bi süre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?