Sezeryan istememde cok sebep var. Ama suan ben de kararsiz kaldim. Herseyden onemlisi bebegimin saglikli dogmasi.
1. Normal dogumla ilgili bebegin zarar gormesiyle ilgili haberler gormustum. Bebegime bir sey olur diye korkularim var.
2. Normal dogumda bebek her zaman haftasinda gelmeyebiliyor. Miyad gecmesi olabiliyor. Teyzemin kizinda oyle oldu. Kakasini yemis vs Kotu seyler yani. Bebekte hasar kaldi.
3.Evliligimin ilk zamanlarinda vajinismus gibiydim. Muayenelerde de kendimi cok kasiyorum. Ve dogumdan cok korkuyorum. Kandan bahsetseniz tansiyonum duser. Asla oyle videolar izleyemem. Bu yuzden normal dogum yapmaya cesaretim yok.
4.Sezeryan dogumda bebegime daha cabuk kavusacagimdan dolayi.
5. Alttan dikis atilinca benim pimpirikli yapimdan kaynakli olarak, cinsel iliskiden korkacagim dusuncesi.
Tum bunlari bir kenara atabilirm tabi. Onemli olan normal dogursam da bebegimin zarar gormeyecegine inanmam. Bir suru cekincelerim var.
Sezeryan cok mu iyi diyeceksiniz. Son cikan haberlerde onun da pek iyi olmadigini gordum. Ama bir sekilde cikacak bebegimiz degil mi.
Bir mucizeyi büyütmek içinde
Umudu, hayali, hayatı beslemek...
Kendinden geçmenin başlangıcı
En karşılıksız duyduların ilk adımı
Bütün sıkıntılara ve acılara rağmen
Sevginin en büyüğü...
Bağışlanmanın adı
Her doğumda yeni bir Adem dünyaya gelmesi
Her doğumda yeniden secde eden melekler
Tertemiz bir meleği almaya hazırlanırken
O meleğe yakışır bir şekilde temizlenmek
Hafta hafta gün gün ve soluk soluk
(Ayyy kızlar içimden geldi paylaşmak istedim karmaşık duygularımı. )
Bazen de evcilik oynuyor gibi hissediyorum kendimi.
Aynı çocukların oyunu gibi...
Ev düzüyor eşyalar alıyoruz. Misafirlicilik oynuyoruz. Yemekler pişiriyoruz kaplarımız plastikden ve topraktan olmasa da . Yiyeceklerimiz ağaç yaprakları ve kum tanecikleri olmasa da...
Zaman zaman da doktorculuk oynuyoruz... Ve başka bin türlüsü...
Sıra anne babacılık oynamakta...
Bebeğimiz geliyor en gerçeğinden en gerçek ağlayanı en gerçek Güleni ve en gerçek acıkanı...
Hem kimse kimsenin bebeğini de kıskanmıyor ne güzel. Çünkü herkes için en güzeli kendi bebeği...
Şimdilerde bebeklerimizin evcilik alanını hazırlıyoruz...
(Ben gece gece fazla felsefik oldum sanırımsusayım bari )
buı soyledklerinn hepsine katlıorm cnm ama drun demş ya normal dogum taraftarı dr bulmak kolay degl die işte kilit cumle bu zaten istedgi kadar yasa çıkarsa çıksn drlar sezeryanı sevıo ve bi şeklde sezeryana ikna edıolar yok çatın dar yok başı sıkşır bi sürü neden.... otomaktman dra inaıosn o riski alamıosn ben daha drumla konşmadm bu konuyu ama benm drun hiç normal yaptrdgını duymadım ki normal taraftarı hastaneler de hep bize çok uzak o yuzden bana sezeryan gozkuo
ama dedn ya normalde çocuk hemen dış dunyaya adapte oluo die bu beni çok etkledi işte dogru herşeyin normali en guzeli aslnda aması var işte ....
Ne güzel benim gibi bir kişi daha varmış diye içim rahatladıdı biraz yazınızı okuyunca:) Aynı korkularla sezaryen tercih ettim bende 3 ve 5. maddeler özellikle birebir benim için yazılmış gibi. Hamileliğimin başında hep normal istiyordum hatta sezaryen yanlısı olduğunu duyduğum için doktorumu değiştirmeyi bile düşünmüştüm ama iş ciddiye binince kararsızlığa düştüm sağlıklı olanın Normal olduğunu biliyorum aslında o tecrübeyi yaşamak ta isterim ama cesaret edemedim işte. Doktorum da sağolsun sanki beynimden geçenleri okurmuş gibi doğum konusunda kararsız olduğumu söylediğimde direk yönlendirmese de bir şekilde sezaryene karar vermemi sağladı diyebilirim. 12 şubatta yani salı günü doğuma gidiyorum kafam karmakarışık sanki bebeğim benden ayrılmaya daha hazır olmadan onu çekip çıkarcaklar gibi geliyor ve vicdan azabı duyuyorum(ah bu hormonlar:) Doktor 39 haftadan sonra tıbben bir sakınca olmadıpını söyledi ama duygusallık hat safhada tabi bende bu aralar...
Salı günü için bana şans dileyin tarih bilince de bir garip oluyor insan gerçekten:))
Sezeryan, "kes al" bu kadar basit.
Hangi mesleği yaparsa yapsın elinden gelenin en iyisini ve en doğrusunu yapmadığı sürece herkes vatan haini.
Sırf çabucak olsun bitsin diye bahaneler öne sürüp sezeryan yapan doktor, doktor değil KASAP'tır.
Allah kimseyi vicdansız insanların eline düşürmesin.
Yine söylüyorum ;
KEYFİ SEZERYANA HAYIR; ZORUNLU SEZERYANA EVET!
Ne güzel benim gibi bir kişi daha varmış diye içim rahatladıdı biraz yazınızı okuyunca:) Aynı korkularla sezaryen tercih ettim bende 3 ve 5. maddeler özellikle birebir benim için yazılmış gibi. Hamileliğimin başında hep normal istiyordum hatta sezaryen yanlısı olduğunu duyduğum için doktorumu değiştirmeyi bile düşünmüştüm ama iş ciddiye binince kararsızlığa düştüm sağlıklı olanın Normal olduğunu biliyorum aslında o tecrübeyi yaşamak ta isterim ama cesaret edemedim işte. Doktorum da sağolsun sanki beynimden geçenleri okurmuş gibi doğum konusunda kararsız olduğumu söylediğimde direk yönlendirmese de bir şekilde sezaryene karar vermemi sağladı diyebilirim. 12 şubatta yani salı günü doğuma gidiyorum kafam karmakarışık sanki bebeğim benden ayrılmaya daha hazır olmadan onu çekip çıkarcaklar gibi geliyor ve vicdan azabı duyuyorum(ah bu hormonlar:) Doktor 39 haftadan sonra tıbben bir sakınca olmadıpını söyledi ama duygusallık hat safhada tabi bende bu aralar...
Salı günü için bana şans dileyin tarih bilince de bir garip oluyor insan gerçekten:))
çok haklısn cnm bu kolaylarına gelıo bi grıorlar 3 ameliyata toptan çıkıolar
işte zorunlu mu keyfi mi anlayamıosn ki mecbur inanıorsn ....
Tatlım sen ayırt edebiliyor musun kimin hıçkırığı kimin bacağııı
Hepinize son kez Artvin' den günaydınnnn
Ya akşam ne çok çeneniz düşmüş yaSabahdan beri oku oku bitiremedim.
Kızlar hepiniz kendinize iyi bakın. Ben birkaç gün giremem. Malum eşimle son 3 günüm. Ona biraz ilgi göstereyim
Biran önce kavuşmamız ve eşimin tayininin çıkması için dualarınızı rica ediyorum.
Sevgiler
sert sünger öneriyor doktorlar diğerleri omurga için uygun olmuyormuş çok sert zaten olmaz ama yumusaklarda uygun degılmış... sünger en iyisi olacak sanırım
Kizlar geceleri bebegim yukari toplamiyor gobegimin alti duzlesiyor. Haliyle nefes alamiyorum. Erken gelmekten korkuyor da kendini yukari mi cikariyor ne?
günaydınlar canılarrrrrrrrrr
hayırlı cumalar
içinizden geçen ve keşke olsa dediğiniz her şeyin gerçeklerşmesi dileğiyle
tüm dualarınız kabul olsun
Günaydın şeker anneleriiimmmmgünaydın diyorum çünkü anca kalktım gece boyu uyuyamadım sizler nasılsınız ?? ben bugün çok mutluyum hiç işim yok tüm gün oturcam :118: hatta komşuya gideyim diyorum azcık dedikodu yaparım:111: BU ARADA KIZLAR EN SON KONTROLE 2.5 HAFTA ÖNCE GİTTİM DOKTORA DA SORMAYI UNUTTUM NE ZAMAN GELİYİM DİYE BEN NE ZAMAN GİTCEM DR A Bİ EL ATIVERİN
Günaydın şeker anneleriiimmmmgünaydın diyorum çünkü anca kalktım gece boyu uyuyamadım sizler nasılsınız ?? ben bugün çok mutluyum hiç işim yok tüm gün oturcam :118: hatta komşuya gideyim diyorum azcık dedikodu yaparım:111: BU ARADA KIZLAR EN SON KONTROLE 2.5 HAFTA ÖNCE GİTTİM DOKTORA DA SORMAYI UNUTTUM NE ZAMAN GELİYİM DİYE BEN NE ZAMAN GİTCEM DR A Bİ EL ATIVERİN
kafalarının yerini biliyorum artık canım, çünkü onlar çok sert ve batıyor
ettim bile canım, hem de cuma vakti
evet canım bence de sert sünger ideal
sanada hayırlı cumalar papatyacım dileklerimiz bir bir gerçekleşmeye başladı bebeğimiz rıskıyla geliyor valla derlerdi de inanmazdım böle şeyleregünaydınlar canılarrrrrrrrrr
hayırlı cumalar
içinizden geçen ve keşke olsa dediğiniz her şeyin gerçeklerşmesi dileğiyle
tüm dualarınız kabul olsun
en geç haftaya gitmen gerek canımGünaydın şeker anneleriiimmmmgünaydın diyorum çünkü anca kalktım gece boyu uyuyamadım sizler nasılsınız ?? ben bugün çok mutluyum hiç işim yok tüm gün oturcam :118: hatta komşuya gideyim diyorum azcık dedikodu yaparım:111: BU ARADA KIZLAR EN SON KONTROLE 2.5 HAFTA ÖNCE GİTTİM DOKTORA DA SORMAYI UNUTTUM NE ZAMAN GELİYİM DİYE BEN NE ZAMAN GİTCEM DR A Bİ EL ATIVERİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?