ya bi gecede erken uyuyup beni şaşırtsa keşke kızım!!! çok uykum var
Bu gecede uyku yok bize :) :) :)
öyle gibi duruyor canım, kucağımda cin gibi bakınıyor. uyuyup kalmamak için nette zaman geçirmeye çalışıyorum...
Ayın 16 sında randevumuz geç kalmış oluruz eğer enf. Varsabizimde öyle oluyordu bazen bı koku alıyodum bazen almıyodum enfeksıyon cıktı bıraz malesefbı dahakı kontrolde yaptırırsın tahlıl eger doktor ısterse...bızım sımdıde kakasında koku var sankı bugun öglenkı kakası kokuyordu,arada kokuyor sankı kakası...sadece anne sutu alıyor 2 aylık olucak az kaldı normalmı bılmıyorum
Çok şükür benim melegim uyudu. Ayagimdan almaya korkuyorum uyanacak diye :)
Ayın 16 sında randevumuz geç kalmış oluruz eğer enf. Varsa
bu arada idrari nasıl alıyorsunuz kız bebeklerde zor olsa gerek. Evde alıp gotursekte sağlıklı sonuç elde edilir mi...
oh oh masallah.duzene girmesi cok iyi canim.kakasi ve uykusu nasil duzenli oluyo canim.ben hala tam anlamis deilim.;(
kakasini gunde 1 hatta bazen 2 gunde 1 defa yapiyo.
uykusuda 5 saat uyuyo.ama bazen uykusunda azcik mirildaniyo sonra tekrar daliyo.acaba aciktigindanmi anlayamiyorum.
ama bazen 3 saat bazende 4 saat uyuyo.
kafam cok karisik.
lutfen deneyimini benimle paylasirmisin kuzum?
sen yinede bebegini takip et canim olmazsa baska doktora gotur.
bizim doktor bişi demedi 6 cme ama sağlık ocağındaki ebe bayağı uzamış demişti. bakalım bu ay ne olacak..5 cm uzamıstı doktor fazla dedı 3 cm normal dedı ama ölctum bu ay daha sımdıden 6 cm uzamıs bile
haklısın aslında nete çok takılmamamk lazım. hayırlısı olsun inşalalh rabbim beterinden saklasın. bizim doktor her seferinde bezini açıp bakıyor bende pişik falan varmı ona bakıyor sanıyordum meğeğrsem vajinasına da bakıyormuş. bzimkide hafif kokuyor canım bence normaldir takma o kadar. tabi rahatsız edece kadar kokuyorsa bilemem.Canım benim, için rahat olsun yine takip et tabiki dr. Ye gidince hatirlat. Netede çok takma neler neler yazıyor.bazen insanın ruhunu daraltıyor okuduklarimiz. Rabbim kimseyi korktuguna ugratmasin. Bizim dr kontrole gittigimizde bezini acmamisti sanırım. Hatırlamıyorum. Bu arada geçenlerde cisi kokuyor yazmıştım hatta dr ye götürmeyi düşünüyordum enfeksiyonmu var diye. Bugün altını değiştirirken biraz yavaş davrandım hava alsın diye.cisini yaptı koku yoktu sanki. Acaba bezdende kaynaklana bilirmi koku en fazla 3 saat tutuyorum bezi altında....
bizim tahlil ve kültüre bakıldı kültürde üreme görülmedi tahlil de çok az enfeksiyon çıktı ama önemli değil dendi.
bezdende olabilir canım artık yavaş yavaş büyüyorlar ilk zamanki gibi de olmayabilir çişleri
teşekkür ederim..Canim cok gecmis olsun.hic duymadim bole bisey.onemli dgldr Inşaallah
inşalalh bizde atltırız bu sorunu sıkıntısızca. bizim daha çok küçükken farkedilmsi iyi bişey sanırım doktor eliylede açabiliyormuş küçükkenÇok yakın arkadaşım kızı 2 yaşındayken farketti açtılar şimdi iyi çok şükür
Kıvam aynı ama koku biraz fenalaştı :) bazen bizde de yeşil oluyo ama geçiyor sonra
Bence normal çünkü zaten ilk hafta kilo veriyorlar inşallah bu ay iyi kilo alır
Emziren anneler bu önsüt olayı kafamı karıştırdı. Ben bi emmede sağı diğerinde solu emziriyorum. Unutursam Hangisi daha şişse ondan veriyorum:) siz nasıl yapıyorsunuz ?
Bu arada doğum parası bende aldım 170-180 gibi bişeydi dilekçe veriyorsunuz okula
bu önsüt olayına bende takıldım bugün deneyeceğim sabahtan beri sol göğsümü veriyorum ikindiye kadar solumu vereceğim ikindiden yatana kadar da sağımı vereyim bakalım ne olacak., vala ben hangisi daha dolu gibiyse onu veriyordum seninki gibi. ama yeşil kaka yapması bu dengesizlikten kaynakalnıyorsa benim kız
iki kere yaptı o da aynı gndü bende üşüttü herhalde dedim.
tabi ki biz evde yaptık yarım saat içinde yetiştirmek lazım ama.Çok şükür benim melegim uyudu. Ayagimdan almaya korkuyorum uyanacak diye :)
Ayın 16 sında randevumuz geç kalmış oluruz eğer enf. Varsa
bu arada idrari nasıl alıyorsunuz kız bebeklerde zor olsa gerek. Evde alıp gotursekte sağlıklı sonuç elde edilir mi...
bwenceilk deneyiminde evde olsun çünkü birazzor oluyor açıkçası biz biraz zorlandık üç poşet versdiler hastaneden biraz da tentürdiyot
önce içini ve dışını tentürdiyotla temizliyorsun sonrada poşeti yapıştııryorsun. bizim ilkine kızım kaka doldurdu:))
olmadı tekrar tentürdiyot sürdüm temizleyip.
ikincisinde çişin az yaptığı için sızmış poşete bir iki damla gerisi beze.
üçüncüsü de aynı oldu bizde poşet kalamadı komşudan bulduk dört beş tane aldık
dördüncüde oldu ama bizbezini açık tutup bekledik emzirirken yaptı ben yaptığtnı gördüm
kızımı hemen kaldırdım dik tuttum babası da poşeti tuttu böylece hepsi içine gitmiş oldu
biz biraz beceriksiz çıktık yani ama bunları hastanede yapamak zor bence ev en iyisi..
Dun gecedeki bunalmamdan sonra yeni bir karar aldim.
Bugun yatagini herseyini kendi odasina tasiycam.
Ayakta sallamak vekucakta uyutmakyok.
5 dk aglamadan da yanina gitmiycem
Cocuk odasinda yaticam.
Yavas yavas sallamayi dabirakicam. Bakalimhayirlisi.
inşllah haledersin hadi bakalım alalh yardımcın olsun.
bizimikide hep anakucğında uyuyo birkaç ay sonra ana kucağına sığmayınca nasıl uyuyacak merak ediyorum.
ana kucağında sızıyor yatağına götürüryorum bazende kucağımda uyyutuyorum
ama kucağımda da çabuk daldığı için zor gelmiyor bana
ilerde de zor olmaz umarım.
tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı var eeğr uygulayabilirsen orada güzel yöntemler var
diye duydum ama biraz vicdansız olmak lazımmış öyle diyorlar...
yarın bende götüreyim kızımı dr. ye aklımda takılı kalacağına götüreyim içim rahat etsin. çok geçmiş olsun canım sizedeCanım vajina bölgesi yapışkanlı mini bir idrar torbası veriyorlar pet bardak ile birlikte kolay oluyor merak etme. Ama yaptıktan sonra en geç yarım saat içinde hastaneye vermen lazım. Benim kızımda enfeksiyon çıktı, şurup kullanıyorum. 10 gün geçtikten sonra tekrar tahlil vermemiz lazım ama kızım damla damla yapıyoriki tahlil yapılacağı için yetmiyor tabi, resmen idrar nöbeti tutuyorum 6 gündür ( 16 gündür ilaç kullanıyoruz mecburen
günaydın kızlar nasılsınız ? bebişler ne alemde ?
oğlum 3 gündür huy değiştirdi.daha sık ağlar oldu.gündüz uykusu olduğu halde uykuya dalamıyo ve bu durum sinir yaptığından olsa gerek ağlıyo.
sallamak filan da kar etmiyo bazen.
kızıyorum bazen sonra da bebeğime kızdım diye kendime kızıyorum
tabii o huzursuz oldukça,ben de üzülüyorum..hep gülücük saçsın istiyorum,mutlu olsun
çok şey istiyorum farkındayım. çok seviyorummm
Dun gecedeki bunalmamdan sonra yeni bir karar aldim.
Bugun yatagini herseyini kendi odasina tasiycam.
Ayakta sallamak vekucakta uyutmakyok.
5 dk aglamadan da yanina gitmiycem
Cocuk odasinda yaticam.
Yavas yavas sallamayi dabirakicam. Bakalimhayirlisi.
bizim doktor bişi demedi 6 cme ama sağlık ocağındaki ebe bayağı uzamış demişti. bakalım bu ay ne olacak..
haklısın aslında nete çok takılmamamk lazım. hayırlısı olsun inşalalh rabbim beterinden saklasın. bizim doktor her seferinde bezini açıp bakıyor bende pişik falan varmı ona bakıyor sanıyordum meğeğrsem vajinasına da bakıyormuş. bzimkide hafif kokuyor canım bence normaldir takma o kadar. tabi rahatsız edece kadar kokuyorsa bilemem.
bizim tahlil ve kültüre bakıldı kültürde üreme görülmedi tahlil de çok az enfeksiyon çıktı ama önemli değil dendi.
bezdende olabilir canım artık yavaş yavaş büyüyorlar ilk zamanki gibi de olmayabilir çişleri
teşekkür ederim..
inşalalh bizde atltırız bu sorunu sıkıntısızca. bizim daha çok küçükken farkedilmsi iyi bişey sanırım doktor eliylede açabiliyormuş küçükken
bu önsüt olayına bende takıldım bugün deneyeceğim sabahtan beri sol göğsümü veriyorum ikindiye kadar solumu vereceğim ikindiden yatana kadar da sağımı vereyim bakalım ne olacak., vala ben hangisi daha dolu gibiyse onu veriyordum seninki gibi. ama yeşil kaka yapması bu dengesizlikten kaynakalnıyorsa benim kız
iki kere yaptı o da aynı gndü bende üşüttü herhalde dedim.
tabi ki biz evde yaptık yarım saat içinde yetiştirmek lazım ama.
bwenceilk deneyiminde evde olsun çünkü birazzor oluyor açıkçası biz biraz zorlandık üç poşet versdiler hastaneden biraz da tentürdiyot
önce içini ve dışını tentürdiyotla temizliyorsun sonrada poşeti yapıştııryorsun. bizim ilkine kızım kaka doldurdu:))
olmadı tekrar tentürdiyot sürdüm temizleyip.
ikincisinde çişin az yaptığı için sızmış poşete bir iki damla gerisi beze.
üçüncüsü de aynı oldu bizde poşet kalamadı komşudan bulduk dört beş tane aldık
dördüncüde oldu ama bizbezini açık tutup bekledik emzirirken yaptı ben yaptığtnı gördüm
kızımı hemen kaldırdım dik tuttum babası da poşeti tuttu böylece hepsi içine gitmiş oldu
biz biraz beceriksiz çıktık yani ama bunları hastanede yapamak zor bence ev en iyisi..
inşllah haledersin hadi bakalım alalh yardımcın olsun.
bizimikide hep anakucğında uyuyo birkaç ay sonra ana kucağına sığmayınca nasıl uyuyacak merak ediyorum.
ana kucağında sızıyor yatağına götürüryorum bazende kucağımda uyyutuyorum
ama kucağımda da çabuk daldığı için zor gelmiyor bana
ilerde de zor olmaz umarım.
tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı var eeğr uygulayabilirsen orada güzel yöntemler var
diye duydum ama biraz vicdansız olmak lazımmış öyle diyorlar...
yarın götüreyim kızımı dr ye içim rahatlasın bari. geçen bebeklerde uyku eğitimi diye aratmıştım netten orda rastladım tracy hogg yöntemleri diye bahsediyordu. ağlatma yönteminden bahsedilmiş. ama artık ağlatma yöntemini önermiyorlar çocuklarda güven eksikliğine neden olurmuş. uyudukları 20 dakika rem uykusuymuş hemen uyanabiliyorlarmış onun için yanında durup güven vermek gerekiyormuş ama mızmızlanırsa kucağa almayın hafiften pişpişleyin diyor. ben uyanınca hemen kucağıma alıyordum e uykusu tamamen dağılıyordu. şimdi uyuyunca ayağından hemen almıyorum bir kaç defa açıyor gözünü sallıyorum dalıyor...
Kizlar bebeklerimiz daha cok kucukler ama algilaya
biliyorlar..ben bebegimle surekli konusuyorum..mesela pusete koyunca hadi annecim ehehh diyorum anliyor kakasini yapiyor..mama verirken mammaa diyorumm ve bazen maaaa diye agliyir:))mutfaga gidince soyluyorum uyku zamaninda eeee eee annecim diyorum anliyor..ve hic sallamadim alistirmadim aksamlari besigine ortu ortuyorum anliyor masallahhh..ama dogdugundan beri heo kinustum ve kinusuyorum da..sizde deneyin bence..
canım benim, ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri deliler gibi konuşuyorum .işte arkadaşlar bile gülüyordu. işten eve gelene kadar araba kullanırken bile konuşuyordum. o kadar yani.. şimdi haliyle konuşuluyor. ama benim kızım sadece gözüme bakıp gülümsüyor bazen onun dışında başka algı değişikliği yok. acaba ççok konuşup bıktırdım mı kuzumuyüzvermeyeyimde sussun diyor sanırım
kızlar sezeryan olalı 2 ay oluyor ama benim hala iç dikişlerim ağrıyor.sizde böyle bi durum yaşayan var mı?tam olarak ağrıda değil elim oraya değince yada bbeğimin ayağı değince oluyor.uyuşuklukla ağrı arası bişey.sezeryan sonrası hemen korse takmışştım ondan mı oldu acaba.yoksa dikiş mi yırtıldı korkuyorum da.bilgisi olan varsea lütfen cevaplayın sütüm azaldı kafaya takmaktan.dr a gitmeyedekorkuyorum.
kızlar sezeryan olalı 2 ay oluyor ama benim hala iç dikişlerim ağrıyor.sizde böyle bi durum yaşayan var mı?tam olarak ağrıda değil elim oraya değince yada bbeğimin ayağı değince oluyor.uyuşuklukla ağrı arası bişey.sezeryan sonrası hemen korse takmışştım ondan mı oldu acaba.yoksa dikiş mi yırtıldı korkuyorum da.bilgisi olan varsea lütfen cevaplayın sütüm azaldı kafaya takmaktan.dr a gitmeyedekorkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?