2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ben yeşil kaka olayı doğru.bi göğüsünüz bitmeden diğerine geçmeyin ben üst üste aynı göğüsü 3 yada 4 defa veriyorum sonra diğerine geçiyorum.ilk başta bi onu bi diğerini veriyodum hemşire çocuğa hep çorba içirmiş gibi oluyosun dedi.yağı süt kalıyor dedi.
bide benim kız çok kusuyo ya sizdede varmı? bazen peynir gibi bazen sütü aynen çıkarıyo..
sivilceler hala duruyo 34 günlük olduk.şu kırk bi türlü gelemedi:))

Kızlar benim kızımın bazen ağlama krüzü tutuyor ve o an sürekli emmek istiyor 5 dk da bir 10 dk da bir emiyor ve memeyi alıp alıp bırakıp ağlıyor bu kriz anı yaklaşık 2-3 saat sürüyor dr bugün bana bebeğin böyle yaptığında emzirme bırak ağlasın dedi 2 saatten önce emzirme dedi ama emmedende sakinleşmiyorki sizlerdende bebeişi böyle olanlar vardı hatırladığım kadarıyla siz ne yapıyorsunuz bir çare bulabildinizmi bu kriz anlarına ben yalancı emzik tuturmaya çalışıyorum bazen alıyor o zaman rahat ediyoruz ama herzamanda almıyor her türlü emziği aldım ama en kalitesiz olan bakkal memesi denen kavuçuk bir emzik var birtek onu arada alıyor diğerlerinide beğenmiyor.

Evet bende böyle emziriyorum çok doğru yağlı sütü ememeden doyarsa hem çok gazı oluyor hemde doymuyor göğüsten ilk gelen süt sulu bebeğin suzuluğunu gidermek içinmiş sonradan gelen süt yağlı ve doyurucuymuş o yüzden bir göğüz bitmeden diğerine geçmiyorum bende

Gazını çıkaramadığı zaman tüm emdiğini kusuyordu ama nurse harveys e başladıktan sonra emdiğini aynen geri çıkarma kalmadı artık bunu yapmıyor.
AMa o peynir gibi kusma oluyor gün içinde arada ama az miktarda normal o.
Gazını çıkaramıyorsa dediğim ilacı denemeni tavsiye ederim bitkisel banada bir arakadaşım tavsiye etti çok memnun kaldım ben.

Kizlar kaka konusulmus bnmmm oglum gunde 4 5 kez yapiyo en az altin sarisi cokelek gibi sulu 32 gunluguz bu arada fazla mi yapiyo ki

Ben bugün dr a sordum bu zamanlarda günde birkezde yapsa normal 3-4 kezde normal henüz bağırsaklar düzenli değil dedi rengide normal zaten öyle oluyor hafif sulu hafif pıtırcıklı gibi oluyor normal.
Benim kızımda 35 günlük oldu çok şükür araları yakın bizdede aynı merak etme.

Kızlar benim kızım 35 günlük ve uyanık olduğu zamanlar genelde ağlıyor sizlerin bebeklerinde durumlar nasıl uyanık ve ağlamadığı zamnlar oluyormu normalmiki bu durum.bende uyandığında emzirirp altını değiştirip hemen geri uyutma çabasına giriyorum çünkü uyanıkken huzursuz.

Canım ben sezeryan olalı nerdeyse 50 gün oluyor benimde, kızımın ayağı degince aklım çıkıyor sanki çok açıyor. Dokununca hem his kaybı var hemde ağrı. Geçmeye gecmez hiç sanmıyorum. Belki biraz azalır. Gobisimde kocaman pilatese başlamak stiyorum ama korkuyorum . Acaba bu saatten sonra dikislere bişey olurmu ki.

canım yapamadım ki:))) dediğin gibi diğer göğsümden sürekli aktı öbürünü emd,ikçe diğeri deliler gibi akıyordu sütüme kıyamadım valla:))
bi de hep verdiğmi göğsümü sevmemeye başladı hep ağzından çıkardı süt geliyordu ama cıvıktı göğsüm ama almadı bende öbürünü verdim şapur şupur emdi:))
aman yok ben yine bildiğimi yapayım gerçi benim doktor da hangi göğsünde bıraktıysan onunla başla bi dahki emzirmeye demişti.
bende iki kere falan üst üste aynı göğsü veriyordum yine öyle yapacağım yani beş altı saat beklemeyeceğim bir göğüste
kızım sevmedi:)

benimkide çook kusuyor gazını çıkarırken omzuma muhakka kusuyor
bazen süt bazen çökelek gibi bilmiyorum neden
sivilcelerimiz bizimde ilk günden beri vardı yara gibi olmuştu artık yanakalrı
önce bir kurumaya başaladı derisi soyuldu resmen yüzünün sonra yavaş yavaş kayboldu çokk az bişey kaldı
bugün 45. günümüz yani kırkını bekle
kırkı çıkınca geçiyor gerçekten
hiç bir krem vs de sürmedim

benim kız da bazen günde 4-5 kez yapıyor
bazen bir kez.
bugün daha hiç yapmadı kakasını mesela. dört gözle bekliyorum:))

canım gaz için om x aldık olmadı şimdilerde zinco kulanıyorum. hergün 1 bardak rezene çayına 1 çay kaşığı kimyon koyup içiyorum biraz daha iyi gibi ama gaz krizi yine tutuyo olmadı bide nurse harveys alalım bi o kaldı galiba denemediğim:)

Bnmki de oyleydi mama takviyesine gectim cnm simdi aglamak yerine bakiniyo

sezeryan acısından bahsedilmiş benimde 55 gün oldu hala acıma var,dokununca yada banyo sonrası acıma oluyo,doktor zamanla gecer dedi 3 4 ay en az dedi,dikkat et koru kendini ve soguk bırakma yada ıslak dedi...40 kontrolunden sonra dıkısler ıyıyse spor verdı bana karın hareketleri yap dedi...

benım kızımda gunde 3 yada 4 defa kakasını yapıyor sıvı ssekılde

aynen kusmasıda var bazen oldugu gıbı süt şeklinde bazende peynırımsi oluyor...

bazen krize giriyor deli gibi memeye saldırıyor,yoksa aglıyor huzursuz oluyor sürekli sık aralıklarla emmek istiyor aranıyor bu kriz arada oluyor,sanırım bi sancısı oluyor o ara unutmak için meme istiyor...

hepimizde aynı durumlar olduguna göre bunlar nıormal sanırım,gerçi bu ara bızımkının kakasıda kokmaya başladı.sizlerde???

Bende birçok ilaç denedim ama kızım gazını çıkaramıyordu bu ilaç sayesinde çıkarabiliyor gazını ama ağlama krizleri bizdede devam ediyor.senin bebeğin gazını çıkarabiliyorsa hiç değiştirme ilacını ağlama krizlerine fayda etmiyor hiçbir ilaç.
Bnmki de oyleydi mama takviyesine gectim cnm simdi aglamak yerine bakiniyo
Canım süt arttırmak için mutlaka incir hoşafını denemelisin bende buradan okudum kızlardan biri tavsiye etmişti bolbol kuru incir koy ve küçük küçük doğra bol şekerli bir hoşaf yap bak nasıl fayda edicek

Bizimkininde kokuyor sağlık ocağındaki dr kokuyor dediğimde altını açtırdı baktı normal dedi.Çok güzel ilgileniyor sağolsun.Büüyorlar yavaş yavaş ve sanırım bu koku giderek artıcak heleki ek gıdaya geçince

Son düzenleme:
3-4 saat mi kac gunluk canim bebegin valla onu bulamayanlarsa var mesela ben haline sukret derim :)
64 gunluk canim bebegim.haklisin sukretmem lazim :))
onceleri 2 saate bir gece gunduz uyanirdi ama simdi cok sukur 5 6 saat bazende 3 4 saat uyuyo.arada bir kendini sikiyo sanki mirildaniyo sonra tekrar uyuyo.
seninkisi kac gunluk ki canim?
Allah yardim etsin insallah cok zor uykusuzluk.
ama ben yinede yorgun oluyorum emzirmekten dolayi.

bembayez suratı vardı kuzumun şimdi ergen gibi sivilceli.başka doktoramı götürsem acaba.karşı komşum adetli bi kadın bakmış buna diyo 40 çıkınca geçer dedi:))
benimkiside oleydi.hatta sivilcenin icinde beyaz bir madde olusurya oleydi uzunca bir sure sonra kirmizi kirmizi putur putur oldu yuzu cok cirkin gorunuyodu simdi sukurki gecti.bide saclari yaglaniyodu yikiyodum uzun surmuyo tekrar yaglaniyodu snki haftalardir yikanmamis gibi duruyodu saclari deli oluyodum :))ama sanmiyorum adetli kadin bakmis falan ben inanmam canim fazla ole seylere.aklini karistirma korkma sivilceyse illaki gececektir.bende hic gecmicek sandim ama sukurki gecti :))
Bu gecede uyku yok bize :) :) :)
sabir........
sabir........
sabir........

Yaptim smdi cnm umarim faydali olur tesekkur ederm mama vermekten nefret ediyorum hele su gdo mevzusu ciktigindan beri huzursuzum her verisimde

benim kiziminda cisi kokmaya basladi.insallah normaldir.bide kakasi hep kokuyoduki anlamiyorum ben sadece simdi kivami daha koyu oldugu icin biraz daha agir kokuyo.

Yaptim smdi cnm umarim faydali olur tesekkur ederm mama vermekten nefret ediyorum hele su gdo mevzusu ciktigindan beri huzursuzum her verisimde

canim hem sana hemde diger topikteki arkadaslara bisi sormak istiyorum.
benim sag gogsumde hic sut birikmiyo.az olmaya basladi onceleri ikiside esit orandaydi sut yani.simdiyse hic birikmiyo bekletiyorum olmuyo sik sik emerse cogalir belki diyorum olmuyo.olanda kendi kendine akiyo.acaba aktigi icini birikmiyo bilmiyorum.sende bole bisi varmi?
(yada kizlar sizde?)digerindede fiskiriyo.ama oburunde fazla olmadigi icin mecbur tek memeye yukleniyorum bazen ondada yeteri kadar dolmadigi oluyo.napcam bilmiyorum (
nolur bisi soleyin (

canım sende gündüzleri özellikle bebeğin uyuduğunda yarım saat- 1 saat uyumaya dinlenmeye bak farkı göreceksin ve sitres tamamen etkiliyor ve akan göğsün tam dolmayan göğsün sanırım :26: onda nede olsa pek süt yok deyip uzunca süre emzirmediğinden akıyordur hangi göğüs olursa olsun bebek emdikten sonra tekrar sütle doluyor az yada çok sen her iki göğüsten de emzirmeye bak tek göğüsle bu koca bebişleri doyurmak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…