2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben eldivenlerini hala çıkarmaya korkuyorum elleri hep yüzünde çiziyor tırnaklarınıda bir türlü kestirmiyor br kaç kere kestik ama çok çabuk uzuyor

Canım ben dokunduğunu hissetsin diye 3 haftadır sadece geceleri eldiven takıyorum, tırnakları hızlı uzuyor haftada 2 defa kesiyorum tırnaklarını. Uyurken çok rahat kesiliyor. ellerini kullanmayı çok seviyor kızım :) Özellikle emerken bardak tutar gibi iki eli ile mememi kavramasına bayılıyorum onun için açıyorum ben. Eli hep yüzünde bir kere çizdi bile alnının yanını ama ağzına da götürüyor eldiveni sürekli saç kılı oluyor hem bu yüzden hem de dünyayı şuan emme ve dokunma ile algıladığından açıyorum ben.

En son asisinda 5kio 200gr.di...12gundurde hep kusmasi istahsizligi varken 6kilo 500gr.olmus..12gunde1kilo ustu almis nasil ve nedendir ki?

Canım aklına çok takma anormal olsaydı doktor muhakkak müdahale ederdi, tahlil falan isterdi, sadece mamayı azalt dediğine göre sorun yok demektir. Demek ki yediği yarıyor bebeğine.

Bence kilosu cok degil.
En son asisinda 5kio 200gr.di...12gundurde hep kusmasi istahsizligi varken 6kilo 500gr.olmus..12gunde1kilo ustu almis nasil ve nedendir ki?

2 aylik olucaz bu cumartesi kilomuz 4 kusurdur heralde. Kendi baskulumuzde kucagimizda olcmeye calisiyoruz.

Arkadaşlar bebek telsozi aldoniz mi.ben annemlerde oldgm icin ihtiyac duymadım ama eve gecince duymazs die alsam mi diorum

cnm ben chicco nun ki var ama pek kullandığım söylenemez =) benim ki sesten rahatsız olmuyor maşallah ağladı mı bütün ev inliyor =) ama sana tavsiyem gerçekten ihtiyacın varsa al tatlım iyi düşün derim =)
bu bebişler çok masraflı kızlar hayatımızı değiştirdiler =) bebek arabamız bağacımıza sığmıyor ne yapacaksak =) parada yok ki arabamızı değiştirelim =)

Canim valla haklisin cok masraflilar.Allah hepsine sağlık versin.adanam adanali misin adanada mi yasiyorsun.ben adanaliyim ve adanada yasiyorum.ne kadar adana dedim)))

aynen canım yüzü dolu sivilce göğüsündede tek tük var. bi geçiyo bi artıyo sütümle alakalı olduğunu anladım bende emdikten sonra artıyo.kızım şuan 33 günlük inşallah geçer.saçlarıda yağlanıyo canım.hergün yıkıyorum.

Bebegini mamayla besleyen yada ek olarak mama veren anneler hangisini kullaniyosunuz ? Ben ek olarak gunde 1 yada 2 kere veriyorum agliyo yetmiyo sütüm maalesef biz aptamilin conformilini kullaniyoruz dr soylemisti ozellikle gazli bebekler icin iyide geldi kakasi gazi duzeldi .bugun netten arastirinca sma gold u kullanan ve memnun kalanda cok varmis ilk mama ureticilerinde biri icinde seker ilavesi yokmus bebeklerinde tat alma olayini etkilemedigi icin ileride hicbisey yerken zorluk cekmezmis prebiyotikte yok hatta prebiyotiklerle ilgili arastirma yapmislar bagisikligi destekledigi kesin kanitlanmamis filan kafam karisti hangisi daha iyidir acaba diye ?

benimkiside oleydi kuzum.bence korkmana gerek yok ozaman.
biliyorum kirmizi kirmizi olunca cok korkuyo insan ama ilk zamanlar noralmis.
ben acaba sicaktan olabilirmiki diye dusundum ama saclaida yaglaninca sivilcedir dedim.
doktorda soledi zaten.
benimkiside 2 aylik zaten simdi yok bazen cikiyo azcik.
saclarinin yaglanmasida gecti.
gececeni dusunuyorum seninkisininde korkma canim :)))

oh oh masallah.duzene girmesi cok iyi canim.kakasi ve uykusu nasil duzenli oluyo canim.ben hala tam anlamis deilim.;(
kakasini gunde 1 hatta bazen 2 gunde 1 defa yapiyo.
uykusuda 5 saat uyuyo.ama bazen uykusunda azcik mirildaniyo sonra tekrar daliyo.acaba aciktigindanmi anlayamiyorum.
ama bazen 3 saat bazende 4 saat uyuyo.
kafam cok karisik.
lutfen deneyimini benimle paylasirmisin kuzum?
sen yinede bebegini takip et canim olmazsa baska doktora gotur.

3-4 saat mi kac gunluk canim bebegin valla onu bulamayanlarsa var mesela ben haline sukret derim :)

bembayez suratı vardı kuzumun şimdi ergen gibi sivilceli.başka doktoramı götürsem acaba.karşı komşum adetli bi kadın bakmış buna diyo 40 çıkınca geçer dedi:))

selam arkadaşlar..
bende sizler gibi mart anensiyim doğumdan önce de sizleri takip ediyordum şimdide sürekli takip ediyorum çok yazamasamda
şimdiye kadar kimsenin bu konuda yazdığını görmedim
henüz bir buçuk aylık kızım. bir aylık muayenesinde vajinasının iç kısmında alt tarafa doğru kısmi bir
yapışıklık fark etti doktorumuz. bu yapışıklık idrarın bir kısmını tutabilir orada bir göllenme olur ve zaman zaman idrar yolu enfeksiyonuna sebeb olabilir dedi
ve idrar tahlil isttedi çok şükür temiz çıktı. ben biraz telaşlanınca sıkıntılı bir durum değil ama her kontrolde takip edeceğiz dedi.
bende nette biraz araştırdım o yapışılığın geçmesi gerekiyormuş ilerde cerrahi müdahale bile gerektirebilirmiş vesaire vesaire..
çok fazla şey var söylenen. aranızda böyle bir durumla karşılaşan ya da çevresinde duyan var mı arkadaşalr..

merhabalarrrr
bebeklerinizin kakası nasıl degısmeye başladımı..kıvamı nasıl??? vede koku olmaya başladımı...bugun kokuyodu kızımın bezi kakası..

merhabalarrrr
bebeklerinizin kakası nasıl degısmeye başladımı..kıvamı nasıl??? vede koku olmaya başladımı...bugun kokuyodu kızımın bezi kakası..

Merhaba canım
Bende farkettim önceden kokmuyodu oğlumun kakası şimdi 50 günlük son bir haftadır baya kokuyo ve kıvamıda katılaştı çünkü önceden su gibi kaka yapıyodu rsmen:) bende ilaçtandır diye düşündüm oğlum üşütmüş öksürüğü ve burun tıkanıklığı var peditus ve ventolin kullanıyoruz belki ilaçtandır yada büyüdüler artıkkk:)

Memur olanlar bu parayi aldiniz mi?
evt canım ben aldım. daha doğrusu eşim kızımı kendi üstüne yazdırdığı için ( ben ücretsiz izine ayrılıcam ) onun maaşına 184 lira yattı.

Gunaydin kizlarrr ya benim bebegim beni emdikten donra cok kusuyo ama mamadan sonra okadar kusmuyo neden olur sizce

acaba fazlamı emiyor mamayı verdiğin kadar emiyordur. anne sütünü bilemezsin ne kadar emdiğini mamadan fazla emiyordur...

sorma canım 40 muhabbeti bizdede yalan oldu. bir günü bir gününü tutmuyor dediğin gibi. dün gece 1 den sabah 4 e kadar uyutmaya çalıştım. sonra yorgunluktan kızımı koydum yüzüstü yastığın üstüne baktım sızmış :)) benim kızımında yüzünde, saçlarında ve göğüs kısmında var kızarıklıklar...

maşallah inş. bu güzel haberlerin devamı gelir...

canım ben ilk aptamil almıştım sonra bebelac o bitince sma almayı düşünüyorum. onu çok methediyorlar...

arkadaşımın kızı 3 yaşında idrar yolu enfeksiyonu çok oluyordu. farklı dr. lara gösteriyorlardı son götürdüğü dr. dediğin gibi bir teşhis koymuş ve 10 dk. bir operasyonla düzeldi hemen çıktı hastaneden basit bir operasyon olduğunu söylemiş dr. hatta ark bana sakın ıslak mendil filan kullanma dr. onlarında tetiklediğini söyledi dedi. bende korkumdan pamuk kullanıyorum. kaka yaparsa sadece poposunu ıslak mendille temizleyip geri kalan kısmını pamukla temizliyorum...

bugün kızımı ilk defa yalnız yıkadım normalde eşim evdeydi onunla yıkayacaktık ama acil işi çıktı gece yarısı gelecek. kızımı iki günde bir yıkıyoruz baktım çok terlemiş ark. aradım oda gezmedeymiş. bende hadi bir cesaret yıkayayım dedim. babası hep elini tutardı garibimin eli boşta kaldı çok üzüldüm nasıl havada uçuştu eli. başını yıkarken çok su dökmedim korktum kulağına kaçar diye çünkü kulağını elimle katlıyordum hep eşim su döküyordu. yarım yamalak bişey yaptım ama çok zevkliydi :)))

geçmiş olsun canım. nasıl farkettiki doktor, muayenede özellikle açıp vajinasamı baktı? yoksa siz mi birşeyden şüphelenip sordunuz? benimde kızım var ve hiç böyle birşey duymamıştım, o yüzden soruyorum, varsa bile farkında değilmiyiz acaba diye. bizim doktor muayenede bezini açıp bacaklarını felan oynatıp kapatıyor sonra bezi. sizinki nasıl farketti ki, daha detaylı muayene gerekliyse bir dahaki muayenede sorayım bende doktora baksın.

çok teşekkür ederim cevbınız için. evet öyle diyoralr ama tekrarlama durumu da varmış
genel olarak vücud yeterince östrojen hormonu salgılamadığı için olurmuş
ve adet görene kadar yani östrojen hormonu yeterince salgılanana kadar da bu yapışklık
tekrar edermiş. ileride de sıkıntı olabilirmiş evlenince falan vajinusmus olma durumu oluyormuş off yaa
neler var daha neler göreceğiz inşalalh bir dahaki kontrole kadar yapışıklık kendiliğinden açılır.
ben hiç ıslak mendil kullanmıyorum hep ıslak pamukla temizliyorum
misafirlikte lazım olur diye unibaby aldım arada onu kullanıyorum dışarıya çıkınca

evet benımkıde artık 53 günlük bugun koku farkettım kakasında her yaprıgında degıl ama öglenkı kakası kokuyodu....kıvamı cok katılaşmadı bızımkının ama hala sulu

bizim doktor kendisi söyledi bezini açıp baktı
beni de çağırdı ve gösterdi bak burası diye. yoksa bende hiç duymamıştım
açıkçası ben çok önemli bulmamıştım çünkü kendisi çok açıklama yapmadı
sıkıntılı bişi değil sadece takip edeceğiz dedi
ama nette okudum krem falan veriyorlarmış açılmazsa cerrahi müdahale
okadar üzüldüm ki ağlayacaktım nerdeyse
ileride olabilecek sorunlrı daokudum
açılsa bile ilerde tekrarlayabilirmiş taki adet görene kadar
adet görene kadar ben bu çocuğun genital bölgesini nasıl sürekli takip ettireyim doktora
şimdi küçük ama büyüync zor olur bunları fLn düşündüm ve çok üzüldüm
rabbim başka dert vermesin tABİ..
%3 GÖRÜLÜRMÜŞ KIZ BEBEKLERDE
bir baktır sende en azından için raht olur
ama her dojtor bakıyordur bence
senin doktor da bakmıştır sorun olmayınca söylememiştir belki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…