arkadaşalar sizin bebekleriniz ilk aylarında ne kadar kilo aldı acaba
bizimkisi 800 gram aldı doktorumuz az buldu
3500 doğmuştu 4300 olmuş
boyu ise 50 cmdi 56 cme uzamış bana boyu iyi uzamış gibi geldi
sizinkiler ne kadar uzamıştı ilk ayda
bi de sadece anne sütü veriyorum ben
doktorumuz biraz proteinli şeyler tüket dedi az mı acaba 800 gram yaa..[/QUOT
benım kızımda az kılo aldı 700 gr falanmalesef bızım doktorda az buldu bu kıloyu bende sadece emzırıyorum süt az olabılır dedı ıkıncı ayda az olursa mama ılavesı verıcekmiş...benım kızım sarılık oldu ve uyumaktan pek ememedi,benım sutumde ılk haftada az gelıyordu belki bunlar sebep olmuştur...
benım kızımda elını sokuyor agzına sanırım aclık hıssınden dolayı genelde acken yapıyor
arkadaşalar sizin bebekleriniz ilk aylarında ne kadar kilo aldı acaba
3500 doğmuştu 4300 olmuş
doktorumuz biraz proteinli şeyler tüket dedi az mı acaba 800 gram yaa..[/QUOT
benım kızımda az kılo aldı 700 gr falanmalesef bızım doktorda az buldu bu kıloyu bende sadece emzırıyorum süt az olabılır dedı ıkıncı ayda az olursa mama ılavesı verıcekmiş...benım kızım sarılık oldu ve uyumaktan pek ememedi,benım sutumde ılk haftada az gelıyordu belki bunlar sebep olmuştur...
benım kızımda elını sokuyor agzına sanırım aclık hıssınden dolayı genelde acken yapıyor
yaa inşalah bu ay kuzucuklar iyi kilo alır da gerek kalmaz
elbette mama kötü bişi ideğil ama süt varken mama vermek de istemiyorum
sütümün olduğunu düşünüyorum sürekli akıyor çünkü
belki de yaramıyordur ama inşalah bu ay daha iyi alır
peki boyu ne kadar uzamıştı hatırlıyor musun
yaa inşalah bu ay kuzucuklar iyi kilo alır da gerek kalmaz
elbette mama kötü bişi ideğil ama süt varken mama vermek de istemiyorum
sütümün olduğunu düşünüyorum sürekli akıyor çünkü
belki de yaramıyordur ama inşalah bu ay daha iyi alır
peki boyu ne kadar uzamıştı hatırlıyor musun
5 cm uzamıstı doktor fazla dedı 3 cm normal dedı ama ölctum bu ay daha sımdıden 6 cm uzamıs bile
Canım benim, için rahat olsun yine takip et tabiki dr. Ye gidince hatirlat. Netede çok takma neler neler yazıyor.bazen insanın ruhunu daraltıyor okuduklarimiz. Rabbim kimseyi korktuguna ugratmasin. Bizim dr kontrole gittigimizde bezini acmamisti sanırım. Hatırlamıyorum. Bu arada geçenlerde cisi kokuyor yazmıştım hatta dr ye götürmeyi düşünüyordum enfeksiyonmu var diye. Bugün altını değiştirirken biraz yavaş davrandım hava alsın diye.cisini yaptı koku yoktu sanki. Acaba bezdende kaynaklana bilirmi koku en fazla 3 saat tutuyorum bezi altında....bizim doktor kendisi söyledi bezini açıp baktı
beni de çağırdı ve gösterdi bak burası diye. yoksa bende hiç duymamıştım
açıkçası ben çok önemli bulmamıştım çünkü kendisi çok açıklama yapmadı
sıkıntılı bişi değil sadece takip edeceğiz dedi
ama nette okudum krem falan veriyorlarmış açılmazsa cerrahi müdahale
okadar üzüldüm ki ağlayacaktım nerdeyse
ileride olabilecek sorunlrı daokudum
açılsa bile ilerde tekrarlayabilirmiş taki adet görene kadar
adet görene kadar ben bu çocuğun genital bölgesini nasıl sürekli takip ettireyim doktora
şimdi küçük ama büyüync zor olur bunları fLn düşündüm ve çok üzüldüm
rabbim başka dert vermesin tABİ..
%3 GÖRÜLÜRMÜŞ KIZ BEBEKLERDE
bir baktır sende en azından için raht olur
ama her dojtor bakıyordur bence
senin doktor da bakmıştır sorun olmayınca söylememiştir belki..
Canım benim, için rahat olsun yine takip et tabiki dr. Ye gidince hatirlat. Netede çok takma neler neler yazıyor.bazen insanın ruhunu daraltıyor okuduklarimiz. Rabbim kimseyi korktuguna ugratmasin. Bizim dr kontrole gittigimizde bezini acmamisti sanırım. Hatırlamıyorum. Bu arada geçenlerde cisi kokuyor yazmıştım hatta dr ye götürmeyi düşünüyordum enfeksiyonmu var diye. Bugün altını değiştirirken biraz yavaş davrandım hava alsın diye.cisini yaptı koku yoktu sanki. Acaba bezdende kaynaklana bilirmi koku en fazla 3 saat tutuyorum bezi altında....
Slm arkadaşlar son bikaç gündür bebeğim altını açtığımda köpüklü yeşil kaka yapıyordu üşüttümü diye araştırırken nette çok faydalı bir yazı buldum benim gibi sorunu olanlar varsa buyrun okuyun... /////
ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.doktor.babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa..Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:* Yeşil köpüklü kaka* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)* Sık hıçkırık* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi* Emerken kızmak, sinir yapmak* Huzursuz uykularE peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır
canım cok gecmıs olsun bı daha olmaz umarım...benım kızımda ıdrar yolu enfeksıyonu oldu bır hafta surup kullandık gectı tahlıl yaptırdık kız cocuklarda sık oluyor her ay baktırmak lazım dedı doktor...baska bısey yapılmadı...böbreklere hemen ılerlemez zaten,uzun süre tedavı olmadan beklenırse tehlikeli yani farkına varmasak daha tehlikeli olurdu belkide....uzun suren sarılık kusma az kılo alma cocukta huzursuzluk çiş yaparken aglama belırtılerı gercı bızde hıcbırı yoktu tesadufen bulundu bırz kusuyodu...
Canim cok gecmis olsun.hic duymadim bole bisey.onemli dgldr Inşaallahselam arkadaşlar..
bende sizler gibi mart anensiyim doğumdan önce de sizleri takip ediyordum şimdide sürekli takip ediyorum çok yazamasamda
şimdiye kadar kimsenin bu konuda yazdığını görmedim
henüz bir buçuk aylık kızım. bir aylık muayenesinde vajinasının iç kısmında alt tarafa doğru kısmi bir
yapışıklık fark etti doktorumuz. bu yapışıklık idrarın bir kısmını tutabilir orada bir göllenme olur ve zaman zaman idrar yolu enfeksiyonuna sebeb olabilir dedi
ve idrar tahlil isttedi çok şükür temiz çıktı. ben biraz telaşlanınca sıkıntılı bir durum değil ama her kontrolde takip edeceğiz dedi.
bende nette biraz araştırdım o yapışılığın geçmesi gerekiyormuş ilerde cerrahi müdahale bile gerektirebilirmiş vesaire vesaire..
çok fazla şey var söylenen. aranızda böyle bir durumla karşılaşan ya da çevresinde duyan var mı arkadaşalr..
Çok yakın arkadaşım kızı 2 yaşındayken farketti açtılar şimdi iyi çok şükürselam arkadaşlar..
bende sizler gibi mart anensiyim doğumdan önce de sizleri takip ediyordum şimdide sürekli takip ediyorum çok yazamasamda
şimdiye kadar kimsenin bu konuda yazdığını görmedim
henüz bir buçuk aylık kızım. bir aylık muayenesinde vajinasının iç kısmında alt tarafa doğru kısmi bir
yapışıklık fark etti doktorumuz. bu yapışıklık idrarın bir kısmını tutabilir orada bir göllenme olur ve zaman zaman idrar yolu enfeksiyonuna sebeb olabilir dedi
ve idrar tahlil isttedi çok şükür temiz çıktı. ben biraz telaşlanınca sıkıntılı bir durum değil ama her kontrolde takip edeceğiz dedi.
bende nette biraz araştırdım o yapışılığın geçmesi gerekiyormuş ilerde cerrahi müdahale bile gerektirebilirmiş vesaire vesaire..
çok fazla şey var söylenen. aranızda böyle bir durumla karşılaşan ya da çevresinde duyan var mı arkadaşalr..
Kıvam aynı ama koku biraz fenalaştı :) bazen bizde de yeşil oluyo ama geçiyor sonramerhabalarrrr
bebeklerinizin kakası nasıl degısmeye başladımı..kıvamı nasıl??? vede koku olmaya başladımı...bugun kokuyodu kızımın bezi kakası..
Bence normal çünkü zaten ilk hafta kilo veriyorlar inşallah bu ay iyi kilo alırarkadaşalar sizin bebekleriniz ilk aylarında ne kadar kilo aldı acaba
3500 doğmuştu 4300 olmuş
doktorumuz biraz proteinli şeyler tüket dedi az mı acaba 800 gram yaa..
ya bi gecede erken uyuyup beni şaşırtsa keşke kızım!!! çok uykum var
Allah saglik versin evlathlarimiza bunlar bize inat.en azindan benimki ole.senin kizinin adi ne benim ki aden emir.aden olmasini cok istedim esim once istemedi adem gibi olur die en son koyduk.daha dogrusu ablam koydu aden ismini.adlariyla saglikli yasasinlar
Bende de aynı sorun var. Ergen gibi oldu oglum.bise surmedim.hormonlarimdan dolayidir die dusunuyorm.sicaklar da bastırdı. Bakalim daha kotu olmaz inşaallahkızlar ya kızımın yüzündeki siviceler geçmiyoo..dr alerji dedi ama neye alerjisi var ne biiyim..ne yapıcammm
Aynen benimki de homur homur.kus ucsa uyaniyor sipa.Birde bebeği uyurken bile homurdanan varmı benimki gibi gazı var sürekli ve uyurken bile kızarıp bozarıyor homurdanıyor mıkırdanıyor.
birde uykusu çok hafif pıt diye uyanıveriyor
ayağımda sallıyorum yere bırakınca ağlıyor
2 saat uyuyacaksa iki saat aralıksız sallanmak istiyor
bunun bebeğe bir zararı olurmuki gecede beşiğinde sallanarak uyuyor
yani tüm uyumaları sallanarak arada çok nadir dalıpta sallanmayı bıraktığımız.
Benim oglum da yeşil kaka yapiyor arada.onsut arka sut d3ngesizligi olabilirmis ben de neyten okudum.benımde kızım bazen yesıl kaka yapıyor ben korkuyorum ama duzelıyor arkasından normal yapıyor ondan korkmamaya başladım...
ama bu seferde sulu kakaya taktım 2 aylık olacak hala sıvı kakası sadece süt emiyor,bugünde balgamsı bi kıvam gördüm aralarda sanki yapışkan gibi acaba balgamınımı yuttu bılmıyorum bakalım takipteyim
öyle tabi, sağlıklı olsunlarda tek derdimiz uyku olsun. adıyla yaşasın inşallah bebişin, kızımın adı da Buğlem, buğlişim o benim:)
Cok hos bir isim.ALLAH guzel kaderler yazsin kizina herkesin evladina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?