kızlar rota aşısını yaptıracaktım ama
dün doktorumuzzla konuştum
ben yaptırmadım çocuğuma dedi
gerisini sana bırakıyorum, yaptır ya da yaptırma diyemem dedi
ama ben şuna inanıyorum dedi
''çocuk bağışıklığını kendi güçlendirecek dedi
aşılarla bir yere kadar korunur bebek''
ishal yapan 50 mikrop varsa, rota aşısı bunlardan 20 tanesinden korur bebeğini dedi
bir de aşı sonrası colpolu ateş 38.5 in üzerine çıkmadan verme dedi
çünkü ateş vücudun mikropla savaşıdır dedi
bırak müdeahale etme, savaşsın vücut
baktın ki ateş yükseliyor o zaman 1 çay kaşığı verebilirsin dedi
bizim kızda çook kusuyor hemen hemen her emme sonrası gazını çıkartırken beni bayağı bir suluyor:)) bazen çökelek gibi bazen süt gibi
bende ya enfeksiyondan ya da fazla emiyorsa ondan diyorum ama idrar tahlili vermiştik bişi çıkmamıştı
emmesi de çok sık değil bir buçuk iki saatte bir emer o da beş dakkia anca
zaten kilo alımı da az( amaaan ne dertleri var bilmiyoruz kii..
ahh anlayabilsek..,
bizde de aynı durum var kusması var ılk ay fazla kiloda almadı bakalım hayırlısı olsun
Herkese merhabalar.bebıslerı hastalanan annelere cok cok gecmıs olsun.ankaranın sıcagna dayanılmayck duruma geldı daha yaz aylarının baslarında.allah yardımcımız olsun bebıslerle bızlere.oglusum buyumeye dvam edıyor cok sukur.kendıne gore bır duzenı var.ama taa dogdugu gundn berı aksam 8 gbı karanlk ortama alıstırmamın cok faydasnı gordum.sımdı o saatlerde kendı huysuzlanıyo ellerını gozune kapatıp yatagna gtmek ıstıyor resmen.rota asısının ılk dozunu bende yaptırdım.ablam ınatla yaptırmamıstı ve kızı ıshaldn ölumlerdn dondu.cok vıcdan azabı duydu.doktorumuzla ortak kararımızdı ve yaptırdım.ayrıca devlet yakın zamanda ası takvımıne alacakmıs.bırde 9.ayda menemjıt asısının bır turu varmıs devletın karsılamadgı.onu da yaptırcm.cunku ben 9 aylık kardesımı menemjıtten kaybettım.o zamanlar cocuktm belkı ama hala gozumun onumdedır cocugun bır saat ıcınde yıtıp gıtmesı.allahım hepımızın canlarını korusun yarabbım.bu arada dogum parası ıcınde baglı oldugum sgk ya gttım ve ıslemlerı yaptırdım.annenın bırebır basvurması şart dedıler bılgnız olsun.hepınıze saglıklı gunler.meleklerınze bol uykular :)
belki 1aydır kokulu bizimki. hatta gazıda kokuyor:)
valla kızlar ya ben cok rahat bi anneyin yada çok cahilim bilmiyorum benim bebeğin kakası ve gazı ilk günden beri büyük adamgibi kokuyo ve çişini 3 günde bi yapıyo ama huzursuz değil yüzünde kızarıklıklar çıktı bi kaç kez bebe yağı sürdüm şimdi tamamen bitti gibi bişey ve bunlar beni hiç korkutmadı sadece sol kulagı ikinci testten geçti bide tiroid hormonu yüksek dediler ilk kanında onların dışında hiç böyle ince şeylere üzülmedim aklımı takmadım dedimya belki ben cok rahat bi anneyim bilemedim valla kendimden şüphe ediyorum bazen :))
veee bugün akşam oturmamız var 24 kişi çocuklar hariç güya bebek görmeye geliyolar ama bizi hiç düşünmüyolar kızlar haşat oldum valla kaç gündür özellikle bugün daha kimse gelmeden bu kadar yoruldum aşkam servis faslı başlayınca ne yaparım bilmiyrum deli oldum valla dua edindekazasız belasız atlatayım şunu
valla kızlar ya ben cok rahat bi anneyin yada çok cahilim bilmiyorum benim bebeğin kakası ve gazı ilk günden beri büyük adamgibi kokuyo ve çişini 3 günde bi yapıyo ama huzursuz değil yüzünde kızarıklıklar çıktı bi kaç kez bebe yağı sürdüm şimdi tamamen bitti gibi bişey ve bunlar beni hiç korkutmadı sadece sol kulagı ikinci testten geçti bide tiroid hormonu yüksek dediler ilk kanında onların dışında hiç böyle ince şeylere üzülmedim aklımı takmadım dedimya belki ben cok rahat bi anneyim bilemedim valla kendimden şüphe ediyorum bazen :))
veee bugün akşam oturmamız var 24 kişi çocuklar hariç güya bebek görmeye geliyolar ama bizi hiç düşünmüyolar kızlar haşat oldum valla kaç gündür özellikle bugün daha kimse gelmeden bu kadar yoruldum aşkam servis faslı başlayınca ne yaparım bilmiyrum deli oldum valla dua edindekazasız belasız atlatayım şunu
Malum artik bebegimle cocuk odasinda yatmaya basladik. Dun aksam misafirlerim vardi. Yoruldum dinlenemedim. Misafirler gitti. Bebegi uyuttuk. Esim bebek uyaninca beni de cagir dedi. Tmm dedim.
Gece esimi tel ile caldirip cagirdim. Ben bebek uzerimde uzaniyorum saniyorum. Esim basima dikildi. Beni niye cagirdin dedi. Ben de. Evek uyandi dedim. Emzirdin mi dedi. Hatirlayamadim cvp veremedim. Bebek nerde dedi. Uzerimde dedim. Esim bebek yataginda uyuyor deyince inanamadim. Meger esimhakliymis. Uyanamamisim. Ruyami gercek sanmisim.
günaydın herkese..bugün kızımın kaşlarında sarı sarı kabuklar oluştu.sanırım konak.sivice ile uğaraşıyodum şimdi bide bu çıktı.iki kaşıda sarı sarı kabuklar var.ne yapsam acaba?bide kızım 36 günlük dün gece ben uyandırmasam sabaha kar uyayacaktı 12 de yattı ben 4 te kalkıp emzirdim acaba çok mu aç bıraktımsonra tekrara uyudu baya dinlendim:)
canım konak bizim kaşlarda da çok yoğundu. saçların ön kısmındada biraz vardı. doktorumuz banyodan önce zeytinyağı sürebilirsin demişti. bende banyodan birkaç saat önce zeytinyağı sürdüm hem kaşlarına hemde saçının ön kısımlarına. biraz yumuşadı suya sokmadna önce bebeğin saç fırçası var çok yumuşak zarar verecek bişi değil onunla çok bastırmadan yavaş yavaş fırçaladım. sonrada banyo yaptırdım ilkinde tamamı çıkmadı kıyamadığımdan çok sürmemiştim fırçayı çünkü. ikinci banyosunda da aynı işlemi yaptım tamaemn geçti.
bunu yapalı 15-20 gün olmuştu. biz de şimdi 47 günlüğüz. ama baktım kaşlarda ve saçın ön kısımlarında yine başlamış az az. şimdi ellmeyeceğim eğer artarsa aynı işlemi tekrar yapacağım çünkü onlarda rahatsız eder çocuğu diye düşünüyorum. gece olayına gelince bizimkide 12 gibi emip yatyor ve 4e bazende 5 e kadar yatıyor ve ben uyandırmıyorum o mızırdanınca hemen kaldırıp emziriyorum uykulu uykulu öyle bir emiyor ki kuzum hem acıkmış oluyor bayağı da emiyor. doktoruna sormadım doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama gece uyuyan bir bebeği uykusundan uyandırıp emdirmek uyku düzenini yerleşmesi açısından bana pek mantıklı gelmiyor. acıkınca zaten uyanıyor yavrum sanki saati kurmuş gibi her gün aynı saate kalkıyor. ama gündüz iki saatten fazla uyuytmuyorum uyuyyorsada uyandırıp emdiriyorum.
ama dediğin gibi gece deliksiz 4 saat uyku bana da çok iyi geliyor daha verimli oluyor diye düşünüyorum o arada dinlenmiş olunca sütüm de bayağı doluyor..
Sezeryan olalı 52 gün oldu kanamam bitti ama sarı akıntı var şimdide çok yoğun değil ama aklım takıldı normal mi diye... Fikri olan var mı arkadaşlar... Db 55. Canım bazen bende uyku sersemi hatırlamıyorum bazı şeyleri. Mesela esim bu gece kackere kalktı diye soruyor hatırlamıyorum diyorum tuhafina gidiyor. Geçen gece bebegimi emzirirken altına koyduğum bebek yastığı var ona sarılarak uyumusum hafiften uyanır gibi oldum yastığı hissettim icim cız etti korktumkizim kucagimda uyudum sandım. Kucagimda emzirirken uykusu dağılıyor. Bende bazen uyanır uyanmaz yatagima aliyorum yatarak emziriyorumbir taraftanda korkuyorum uyurum diye... Papatya canım çok geçmiş olsun.. Çok şükür bi şey yokmuş meleginde.. Rabbim butum bebekleri korusun
selamm kızlar..
bi süredir giremedim hiç.inşallah herkes iyidir..
ben üşütmüşüm ishal oldum geçen hafta.bendende oğluma geçti heralde..
3 gün karnı gurul gurul öttü yavrumun.çok ağladı tuvaletini yaparken.her bezi kakalıydı..çok üzüldüm(
normalde günde 2 yada 3 kere kakasını yapardı.ve zorlanmadan yapabiliyordu..ben sebep oldum diye çok üzüldüm.
çünkü biraz fazla dondurma yemiştim geçen hafta sanırım ondan oldu..çok dikkat etmek lazım..
nihayet bugün iyi.normale döndü..keyifli uyandı.
benim oğlumda uyanık olduğu zamanlarda kendi dilinde konuşuyor artık devamlı.
ben onunla konuşunca gülüyor.cevap verir gibi sesler çıkarıyor bana.
işte sevmeye doyamıyorum o zamanda :))
12 gün sonra tam 3 aylık olcak oğluşum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?