bizimde reflumuz var 14: ayni kendini gerio yay gibi ve kusuyor. bazende agzina biseyler geliyor. zantac die bir ilac verdi bize doktor. sizinkinin adi ne? bana 2 saatten once emzirme dedi. sut urunlerini de azalt dedi doktorBugun dr kontrolumuz vardi kizlar. kizimin reflusu olabilirmis onun icin ilac basladi cok kusuyodu bide kendini yay gibi arkaya geriyodu. gitmisken aklimdaki sorulari sordum gazimiz icin humananin antikolik mamasini basladi. rezene icebilirmi diye sordum gunde 3 kere birer kahve fincani icebilir dedi. Bazen sut yetmiyo mama veriyorum dedim tabi vericeksin acmi kalicak dedi. gunde 3 kere ver anne sutunun yaninda dedi eger gerekirse. onun sonra gunduzleri araba koltigunda uyuyodu bi sorun olurmu dedim hayir olmaz dedi. onlar bebeklerin rahat olacagi sekilde yapilmistir dedi. sonra kakasini yapti tam doktor yaninda hemen onida gosterdim bugun biraz sulu gibiydi enfeksiyondan olabilecek bi sulanma diil dedi. reflu icinde 6 yada12 ayda gecer dedi. Belki ayni sorunlari yasayanlar varsa bi fikir olur:)
kızlar merhaba
ben salı günü ana kucağının içinde kızım olduğu halde bir odadan diğerine taşırken
ana kucağı ile birlikte kızımı kucağımdan düşürdüm
nasıl düşürdüğümü bilmiyorum
sadece kızımı yerde yüzüstü yatarken gördüm ve o an öleceğimi hissettim korkudan
hemen ağlamaya başladı
ki sonradan öğrendiğime göre
düşen bebeğin ağlaması çok önemli ve iyiym
hemen annemi aradım oğlumu anneme bıraktım
kızımı arabaya koydum
dörtlülerimi yaktım ve tüm kırmızı ışık ve trafik kurallarını ihlal ederek kızımı gazi üniversitesi çocuk acil bölümüne götürdüm
götürdüm ama ağlamaktan durumu anlatamadım
arabada giderken allaha yalvardığımı ve kızımdan sürekli özür dilediğimi hatırlıyorum
hastanede 24 saat gözlem altında kaldık
kafa ultrasonumuz kan ve idrar tahlillerimiz yapldı
çok şükür problem çıkmadı
ama kızımın iki kere sağ elinden iki kere sol elinden ayak bileklerinden ve kollarından kan almak için delik deşik oldu
artık ben dayanamadığım için
kan alınırken beni dışarı çıkarıyorlardı
eşimle tüm gece uymadan başında bekledik
meğersem ne kadar seviyormuşuz bebeğimizi
evde oğlumu bıraktım ama gece iki kere de onun yanına idip sevdim, süt sağdım bıraktım ona
adli vaka olarak kayıtlara geçtik
hastane çıkışı bir de polise ifade verdik
kayınvalidemlere geldik, biraz dinlendik
dün de ikinci ay aşımız vardı
iki bebeğimde de ateş yaptı aşılar
bu gece de sabaha kadar başlarında bekledim, sabah 6 da bebekleri kayınvalideme bırakıp
12 ye kadar uyuyup kendime geldim
ben de durumlar böyleydi
çok çok dikkat edin kızlar
rabbim hepimizin yavrusunu korusun tüm görünen görünmeyen kazalardan
Bazen hayat şartları ister istemez çalıştırmayı gerektiriyor sende istersin tabiki bebeğinle her an birlikte olmayı,ama sonuçta yine işten geldiğinde bebeğinle ilgilenip sevgini ilgini gösterirsen oda hisseder zaten bunu ve yabancılık çekmez ilerisi için iyi olur inşallah.Artık çoğu bayan çalışıyor kolay değil hepsinini bir arada yürütmek ama işte bazen fedakarlığın çoğunu yapmak bizlere düşüyor canım,Allah yardımcın olsun ve mutluluğunuz bozulmasın
Hayırlı Cumalar
İnşallah öyle bir şey yoktur,geçmiş olsun canım
Canım benim kızımın yüzü bundan beterdi,hergün kaynatılmış temiz suya pamuğu batır yüzünü sil kurula,ardından gül suyuyla sil ve zeytinyağı vs denediğimiz halde geçmeyince sebamedi aldık yüz kremini Allah'a şükür iyi geldi.Birde mevludunda hoca yüzü temre olmuş dedi.Temre duası var onu eşim 7 gün boyunca okudu ve birşeyi kalmadı zamanla geçti şükürSeninkide geçer inşallah,bu dediklerimi dene istersen
ben prima premium care kullanıyorum 62 günlük olduk hiç öyle kötü bi kokusu yok senin aldığın bezlerde bi sorun olmasın
iş olayınındada çok fazla yıpratma kendini ben büyük oğlumda bir süre çalıştım fakat başımıza talihsiz olay gelince işten çıktım
o olay olmasaydı çalışmaya devam ederdim
maddi açıdan ihtiyacım var diyosun yani çocuğun için çalışıyosun onun geleceği için vicdan azbı çekmene gerek yok
eve geldiğinde bebeğinle yeteri kadar ilgilenirsen hiç bir sorun olmaz
uzmanlar ne diyo çocukla ne kadar beraber olduğun değil onunla zamanını nasıl değerlendirdiğin önemli
anladığım kadarıylada ilgili bi annesin
şimdi daha çok yeni olduğu için herşeye yetişemiyosun fakat zamanla seninde çabanla herşey düzene giricek
önemli olan her şeye yeteri kadar vakit ayırabilmen buda zamanla olucak inşallah
benim ablamda 3 çocuklu olduğu halde çalışıyo emekliliğine 4 yılı kaldı emekli olup çocuklarımı yanıma alıcam diyo ve daha 34 yaşında
Icimi rahatlattin cnm. Senin yine elinde varmis bizim goz kapaginda. Gozinu silerken yaptim sandim da nasil uzulmustum. Gececek ins.geçmiş olsun, umarım ciddi birşey çıkmaz. daha çok küçükler, birşey varsa bile erken teşhisle kolay atlatır inşallah...
bende normal doğum yaptım. kanamam 25.gün bitti, sonra 20gün daha ara ara koyu sarı akıntı oldu. 45.gün hepsi bitti, daha da birşey gelmedi. bugün 70.gün, hala adet de olmadım.
büyük geçmiş, Allah korumuş kızını, neyseki birşeyi yok kızının. Allah sana ve kimseye yaşatmasın inşallah böyle şeyler... bizde 2.ay aşılarımızı geçen hafta yaptırdık, gitmeden önce calpol vermiştim, çok şükür ateşi felan çıkmadı. koluda dedikleri gibi kızarıp, iltihap felan yapmadı.
o damar genişlemesinden benim kızımında elinde var. doğduğunda hiç yoktu, sonradan çıkıp büyüdü. çocuk doktoru her sorduğumda geçicek dedi ama içime sinmedi, geçen gün alıp cildiyeye götürdüm. o da damarlar yapıyor, 2yaşına kadar geçer dedi. dikkat edin, kanatmayın o bölgeyi dedi. bayağı büyük kızımın elimdeki leke, inşallah geçer...
bu arada kızımın kakasıda çok kokuyor ya, bide bugün altını açıp su ısıtmaya gitmiştim mutfağa, bi geldim heryer kaka. kakasını yapmış, tepinirkende ayağıyla heryere bulaştırmış, resmen kaka içinde kalmış alt tarafı, doğru banyoya gittik tabi:)
elidel krem aklimin bir kenarinda bulunsun.cnm bu kendi kendine geçmşiyor emin ol ben ELİDEL krem aldım eczaneden aynı gün geçti.şiddetle tavsiye edyrm bebeğimn ilk 30 gün fotoğrafını bile çekmedim bu sivilce gibi kızarklıklar yüzünden sürdüm hemen iyileşti mucize krem bu =)
cnm buyuk geçmiş olsun buyuk geçmişşş olsun RABBİM sağlık versin eskisinden daha iyi olsun bebeğin çok şukur bir şey çıkmamış..
3. Ayda yapicazdedi doktorumuz.Kızlar bebeklerinize rota virüsü aşısı düşünüyor musunuz? Bakanlık aşı programına almaya çalışıyormuş ama pahalı bir aşı olduğuiçin alamıyormuş.
Çok kotuyum kızlar sabahtan beri hiç halim yok dayak yemiş gibiyim.midem dönüyor. Bulanıyor. Şimdide ishal oldum. Kızımı fon mak. Susturmaya çalışıyorum. Çok ağlıyor onadami geçti yoksa. Eşim bugün çalışıyordu. Izin almış gelecek ama dr ye gitmaya kokruyorum..çocukla nasıl gidicemdua edin iyleseyim....
Aynen benmki de ole.emzik hic almiyor.avent veya chicco denicem
inşallah geçer gerçekten çok problem yaptımaynı benim kızım da böyle idi 1 hafta sürdü bugün azaldı. pütürlük var ama ilk zamanki gibi degil.bende çok korkmuştum ama geçicek sanırım.
saol cnmCanım benim kızımın yüzü bundan beterdi,hergün kaynatılmış temiz suya pamuğu batır yüzünü sil kurula,ardından gül suyuyla sil ve zeytinyağı vs denediğimiz halde geçmeyince sebamedi aldık yüz kremini Allah'a şükür iyi geldi.Birde mevludunda hoca yüzü temre olmuş dedi.Temre duası var onu eşim 7 gün boyunca okudu ve birşeyi kalmadı zamanla geçti şükürSeninkide geçer inşallah,bu dediklerimi dene istersen
inşallah cnmCanım benim kızımında yüzü aynene böyle inşlalah düzelecek zamanla.
ev ortamı 25 derece..kombiyi kapattık..bazen fazla sıcağa alışmasın diye ince giydiriyorum o zamanda kusmaya başlıyorCanım geçmiş olsun, benim oğlumda da aynen böyle var. Bir tek uyuyunca düzeliyor ve bebek cildi oluyor. Doktora götürmüştük sebep söylemedi hemanten krem verdi. Ben de kullanmadım, kendi doktorumuza soracağım. Dikkat ettim de havalar biraz sıcaklayınca haliyle kat kat giydirmiyoruz. Sanki cildi bayağı düzeldi gibi. Bir arkadaşın oğlunun soğuğa alerjisi varmış o da böyle olmuş. Belkide bizimkileri çok sıcak tutuyoruz, vücut alerji yapıyor. Benimkinin yüzünde ve boynunda oluyor. Vücdunda yok. Geçmiş olsun inşallah hepimizinki geçer.
dr verdi bakalım nemlendirici inşallah işe yararCanım benim kızımdada çıktı. Dr nemlendirici sür dedi. Gerçekten geçti. Sebamedin bebe losyonunu sürdüm çok iyi geldi.
amin cnm inşallah geçer..bende her emzirmeden sonra yıkıyordum yüzünü şimdi nemlendiricisinide sürecem..slm cnm aynı sivilceler bnm oğlumda da vardı. hiçbir krem sürmeden günde 3-4 kez kaynatılmış suyla ıslattığım pamukla sildim.şuan da çok şükür kalmadı.umarım senin kızında da işe yarayacaktır.geçmiş olsun.
bebe yağı benimde aklıma geldi ama yüzüne cesaret edemedim..inşallah bizimkide azalır ve geçercnm benim kızımkide öyle bebe yağı sürdüm şimdi epey azaldı dediğin gibi sertleşip kavluyo çok kötü görünüyo ama az kaldı
tabiki çok şükür başka ciddi sorunlarımız yok...Cnm sivilceler zamanla gecer diye dusunuyorum. Uzulme. Bizde de beyaz beyaz var. dokunmuyorum hic. Bir de gozumuzun ustunde damar genislemesi var, kirmizi o kisim. Dusun daha beteri olanlar var. sukretmek gerek. Daha buyuk bir seyleri yok.
.
cnm bu kendi kendine geçmşiyor emin ol ben ELİDEL krem aldım eczaneden aynı gün geçti.şiddetle tavsiye edyrm bebeğimn ilk 30 gün fotoğrafını bile çekmedim bu sivilce gibi kızarklıklar yüzünden sürdüm hemen iyileşti mucize krem bu =)
.
Kızlar benim kızım yatarken sürekli yüsünü ekşitiyor emmeden sonra ve kusuyor bende bu yastıktan siperiş verdim kullanan varmı?İnşallah çözüm olur.Çünkü uyurken huzursuz olup uyanıyor.
Eki Görüntüle 702226
bizim kızda çook kusuyor hemen hemen her emme sonrası gazını çıkartırken beni bayağı bir suluyor:)) bazen çökelek gibi bazen süt gibiBugun dr kontrolumuz vardi kizlar. kizimin reflusu olabilirmis onun icin ilac basladi cok kusuyodu bide kendini yay gibi arkaya geriyodu. gitmisken aklimdaki sorulari sordum gazimiz icin humananin antikolik mamasini basladi. rezene icebilirmi diye sordum gunde 3 kere birer kahve fincani icebilir dedi. Bazen sut yetmiyo mama veriyorum dedim tabi vericeksin acmi kalicak dedi. gunde 3 kere ver anne sutunun yaninda dedi eger gerekirse. onun sonra gunduzleri araba koltigunda uyuyodu bi sorun olurmu dedim hayir olmaz dedi. onlar bebeklerin rahat olacagi sekilde yapilmistir dedi. sonra kakasini yapti tam doktor yaninda hemen onida gosterdim bugun biraz sulu gibiydi enfeksiyondan olabilecek bi sulanma diil dedi. reflu icinde 6 yada12 ayda gecer dedi. Belki ayni sorunlari yasayanlar varsa bi fikir olur:)
kızlar merhaba
ben salı günü ana kucağının içinde kızım olduğu halde bir odadan diğerine taşırken
sadece kızımı yerde yüzüstü yatarken gördüm ve o an öleceğimi hissettim korkudan
hemen ağlamaya başladı
kızımı arabaya koydum
dörtlülerimi yaktım ve tüm kırmızı ışık ve trafik kurallarını ihlal ederek kızımı gazi üniversitesi çocuk acil bölümüne götürdüm
arabada giderken allaha yalvardığımı ve kızımdan sürekli özür dilediğimi hatırlıyorum
ama kızımın iki kere sağ elinden iki kere sol elinden ayak bileklerinden ve kollarından kan almak için delik deşik oldu
evde oğlumu bıraktım ama gece iki kere de onun yanına idip sevdim, süt sağdım bıraktım ona
bu gece de sabaha kadar başlarında bekledim, sabah 6 da bebekleri kayınvalideme bırakıp
ben de durumlar böyleydi
kızlar merhaba
hemen ağlamaya başladı
kızımı arabaya koydum
ben de durumlar böyleydi
inşallah geçer gerçekten çok problem yaptım
saol cnm
temre duasını buldum internetten..eşimin okuması şartmı ben okusam olmazmı
geçene kadar herşeyi deniycem umarım geçer
inşallah cnm
ev ortamı 25 derece..kombiyi kapattık..bazen fazla sıcağa alışmasın diye ince giydiriyorum o zamanda kusmaya başlıyoroda ayrı bir dert
benim kızımında önce sadece yanaklarıydı..sonra alnına ve saç diplerine yayıldı şimdide çenesi ve boynuna kadar indi..azalmıyor artıyor
dr yapacak bişey yok geçer dedi..bende kuru ve sert dedim ..nemlendirici krem verdi sadece cilt yapısıylada alakası varmış
dr verdi bakalım nemlendirici inşallah işe yarar
amin cnm inşallah geçer..bende her emzirmeden sonra yıkıyordum yüzünü şimdi nemlendiricisinide sürecem..
nemlendirici sürmeye başlayınca ne kadar sürede geçer acaba
bebe yağı benimde aklıma geldi ama yüzüne cesaret edemedim..inşallah bizimkide azalır ve geçer
tabiki çok şükür başka ciddi sorunlarımız yok...
Allahtan acısı falanda yok..bide acısı olsaydı daha kötü olurdu..Allah beterinden esirgesin bebeklerimizi
senin bebeğede geçmiş olsun ..damar genişlemesinin tedavisi yokmu ..kalıcı değildir inşallah
banada kendi kendine geçecekmiş gibi gelmedi
dr reçete yazdı kremin adını unuttum eşim bugün alacak... E ile başlıyordu baş harfi belki aynı kremdir
ATOPİK DERMATİT teşhisi koydu doktorumuz
internetten baktım egzema oluyormuş ..onada çok canım sıkıldı..
ben doğduğu günden beri fotoğrafını çekiyorum her anının..çok yakın olmadıkça belli olmuyor fotolarda
hepinize tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
yumurta yemeyi bırakacam demiştim dr sordum yediklerinle ilgisi olmaz dedi
cilt yapısıyla alakalıymış..her bebekte olabilirmiş..kendiliğinden geçer dedi..umarım geçer
papatya50 cnm çok geçmiş olsun...Allah birdaha yaşatmasın inşallah ..mesajını okurken kendimi bir an senin yerine koydum yaşadığın hiç kolay değil..Allaha emanet bebişlerimiz ..Allah korusun görünür görünmez kazalardan inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?