2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

AAa dönmüştür belki (İnşallah) valla ben bu hıçkırıklar esnasında fenalık geçiriyorum.. okşuyorum yapma diyorum nafile tık tık tık...

Benimde eller ayaklar şişiyor sabahları ayakkabıya zor bela sığdırıyorum ama ben alyansımı çıkardım vallahi parmağımı acıtıyordu ne yapayım normalde bende hiç çıkarmam ama..

bende 2-3 kg aldım hiç almam zannediyorum artık off ben zaten tombiktim iyice tombalak oldum.. yakında yuvarlanarak gidicem her yere ayy bu preeklemsiden bende korkuyorum gerçi şişmelerde normal herhalde artık çok belirgin başka bir işaret varmı canım? Tansiyonum normalde düşüktür ama bu aralar normal sınırlarda yani çok yüksek değil ama benim normalde 10-8 filandır 11-9 12-9 filan çıkıyor çok bir fark sayılmaz herhalde..

Aman siz benim çektiklerimi görseniz kimse hamile olduğumu anlamıyor direk şişko muamelesi yapıyorlar geçen pijama bakıyorum iç çamaşırı mağazasında satıcı kız korse önermesin mi çıldırdım o noktada ne korsesi hamileyim hayret bişey ya.. sana ne benim göbeğimden belki ben öyle seviyorum... Yolda yürürken bakanlar şişko olarak bakıyorlar...

Ay korsemi yuh ya çok güldüm yani hamile insan illaki anlaşılıyor ya nasıl anlamıyor bazıları anlamadım gerçi kız bebek biraz daha yaygın kilo aldırıyor diyorlar bilemiyorum ama ne olursa olsun hamile olduğunu anlar insan ya bide ne olursa olsun senden biri korse istemeden nasıl korse vereyimmi diyorlar yazık belki gerçekten kilolu birisin üzücü bir durum

hamile bayanlar,
ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.
İnşirah Suresi :
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

"YA BEDİ'U"(c.c) ismi celilini "Ya Bedi'us-semavati" şeklinde 70 kere okuyanların bütün zor işleri kolaylaşır.
“YA RAKİBU” (c.c.) ismi celilini kere okumak da doğumun zahmetsiz geçmesini sağlar inşallah.

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir

Daha once ben yazmistim sanirim bu etraftakilerin garip bakislarini :) normalde dikkat etmem cevreme ama oyle bakiyorlar ki cok sinir bozucu oluyor kucuk yer olunca isleri gucleri yok ne yapsinlar bide esim ogretmen bi ton ogrencisi var disari cikinca adim basi ogrenci bakip bakip duruyorlar yolcam saclarini baslarini bazen donup sizi de gorcez diyesim geliyor :) biz tanimasak bile herkes bizi taniyor cok garip ve sinir bozucu buyuk sehirde dogup buyuyunce daha da garip geliyor neyse az kaldi

Nee 2-3 kilo mu aldın Ben söylemiyim o zaman kaç kilo aldığımıBen normalde çok zayıftım ama o yüzden bir yandan kilo aldığım iyi oldu,ilk aylardan itibaren bayağı bir kilo aldım ben,hani normalde ilk aylarda kilo alınmaz ama ben aldım , iştahım açıldıŞu an ama kilodan ziyade kendimi çok hantal hissediyorum,karnım çok büyüdü rahat oturup kalkamıyorum,bir de karnım top gibi Oğlumda daha yayvandı,şimdi böyle top saklamış gibi komik bi görüntüsü var karnımın İlk aylarda benim karnımı da göbek sananlar vardı hemen diyordum,göğsün altından başlayan göbek gördünüz m siz hiç diyeŞimdi sırf yürüyüşümden bile anlaşılır sanırım,paytak paytak

Kilo konusunda emzirince hepsini ve çok daha fazlasını verirsin canım hiç kafana takma.Hem azıcık etli hatun iyi olur ne demişler yemeğn salçalısı kadının kalçalısı o kadar da olsun yani

Preeklamsi için bende çok hızlı bir kilo alımı ve acayip bir şişme olmuştu,tansiyonum da yükseliyordu,17/10 oluyordu.Zaten insan anlıyor bir gariplik olduğunu Allah korusun yarabbim.Sana ait tansiyon değerlerinde büyük ve küçük olarak +3lük bir değişim oluyorsa tehlike arz ediyor demektir.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize rabbim

Nasil bir pot kirmadir bu offf Benim gorumcem de hamile.Gecen bi parfumeri dukkanina gitmis,krem sampuan falan almis.Ordaki kiz da bunu gorunce Paltonuz da ne kadar buyuk falan filan biseyler soylemis,isin asli zannetmis ki gorumcem paltosunun altinda bikac sey sakliyo.Evet hamileyim o yuzden,istersen cikarayim diyince kizarip kalmis.Ne insanlar

Selam kizlar..artik eskisi kadar giremiyorum tasinma isten cikma falan derken iyice koptum..neyseki moralim düzeldi bunalim halim gecti..bu arada en son gittiğimde oglus dönmüştü. .ben birkac kez alttan muzik dinlettim, konustum bak burdan buraya gececeksin diye bi de babası alttan konuştu cocuk o hafta döndü:) belkide tesaduf ama döndüğünü duyunca cok mutlu oldum..umarim artik bu pozisyonda kalir..dün adidas el cantasi aldim onu doğum çantası olarak hazirlicam..park yatagi da kurduk ama oyle büyük almisizki kapilardan gecmiyor mecburen tek odada kullanılacak yatak odamiza da sigmiyor birde topuk agrilarim ve mide yanmalarim cok rahatsizlik veriyor..bendeki haberler bu kadar :)

Ben de eşime konuş diyorum,ama eşim konuşmuyor.Müzik dinletmeyi düşünüyorum ama bakalımSanırım çoğunluk park yatak almış bence de ideali o,güe güle kullanın canımDarısı bizim başımıza,inşallah kızım da döner.

Son düzenleme:

Canim benim bi arkadaşım da kulaklikla kuran dinletmis kizi öyle dönmüş onu da deneyebilirsin..insallah döner canım benimde tersti cok uzuluyordum..

Bir de kizlar ben bebek şekeri magnet yada cikolata almadim..neden alsam ne yapsam bilmiyorum

Canım benim çok sağol aynen dediğin gibi yerlesince stresim bunalimim gitti çok şükür :)

Canım bol bol Kur'an oku Meryem süresını Yusuf sr Allah'ın ıznıyle dogum pozısyonuna gelır

Canım yazdıkların her anneye lazım kıtabındanmı?

Canim cok iyi olmus bunlar insallah bitiririm dogumdan once...

Öyle tabi ama ben alışkınım çok koymadı Böle densizler var hayır kendisi zayıf ben önce sölemedim yok sağolun istemiyorum dedim bende kullanıyorum çok rahat dedi birde... Bende teşekkürler rahattır eminim ama ben hamileyim dedim kız kızardı bozardı Allahtan çok sakin bir günüme denk gelmişti.. Benim oğluşumda yaygın duruyo o yüzden acaba kız olabilir mi hata varmı diye her gittiğimde soruyorum ama 3 ayrı doktor da erkek olduğunu söyledi artık eminim..

Bu benimkinden de bombaymış vallahi Valla insanlarda hiç göz nizam yok

Kız gece gece gülmekten öldürdün beni 2-3 kg yu son 20 günde aldım ondan sinirim bozuldu çünkü diyet yapıyorum ilk 7 ay sadece 4 kilo almıştım böyle bitiririm diyordum ama 2 haftadır aldım şimdi aldığım toplam kg 7-8 civarında değişiyor.

Bak preeklamsi de fazla kilo alımı demişsin düşündürdü şimdi :18: ben haftaya gidince doktora bu konuyu bi açıyım

Dediğin gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik valla ben daha da bir yerlerim çürümeden doğsun çocuğum diye dua ediyoruma rtık her geçen gün bir yerim arıza verir oldu Bütün defolarım çıktı meydana

meraba arkadaşlar...

Size taşıma koltuğu ile ilgili sorum olacak bebek arabasını normal aldık bu travel sistem olanlardan değil yani...

Ayrıca bi de taşıma koltuğu almak istiyorum yeni doğduğu andan itibaren kullanacağım için onların tam yatıyo olması lazım benim için acaba o şekilde olan bi taşıma koltuğu var mı ki?

Bu travel sistem kullananlar da var mı bu dediğim acaba?

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim...

benımkıde ozel aynı ucretı verıyorum ayrıca hastaneye gelıcegı ıcın sezeryan olursa 2850 normal olursa 2350 odencekmıs doktorunla bı konuş ıstersen ...

bugun doktoruma gıttım açıl doğuma gıdıcegı ıcn fazla ılgılenemedı yasaklar aynen devam yatıcakmısım
25 nısana kadar dayan dedı bebıs o güne kadar rıske atma ıyıde ben patlarım evde otur otur
tansıyon dusmus 6 9 ıkı gndur fecı basım donuyo 10 gun snra nts gırcem
bebıs hala geriden gelıyo ama doktor ıcın 38. hafta tamamlaması onemlı ..
benım hep ıcıme 1 mayısdan sonra dogucak gıbı ıcıme doguyordu hayırlsıyla vaktını tamamlar inşallah

canım o sadece kucuk yerde olmuyo bızım burda da salak ınsan lar var sanane yaaa ben hamıleyım ben doguracam gulerek bakıyolar sınır oluyorum....

zeynebımızde hos gelmıs rabbım saglıcakla evıne gıtmeyı nasıp etsın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…