- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #33.181
Astirid bi tek benimki değilmiş demek ki uzun süre hıçkıranAcaba dödü mü ben de sağ tarafımda kasığımda hissediyorum kızım inatçı olma dön hemen bakıyım Kasılmalarım bayağı geliyor ben de magnezyumu falan bıraktım,midemi mahvediyordu,hem de ondan da önemlisi bebeğin normal doğum sürecini etkileyecek birşey yapmak istemiyorum artık,bak hala ters duruyor belki de bunlar yüzünden dönmedi kim bilir,sonuçta artık doğsa da çok erken bir zaman sayılmaz bence.Oğlum da 36 haftalıkken doğmuştu,3 kilo doğmuştu,sonrasında çok güzel kilo aldı,haa şimdi çöp adam gibi orası ayrı Boy uzun iştah yok ben olursam yer ben yoksam kapris yapar yemez hiçbi şey kuzum
Yaa ben birşeyler daha söyleyecektim birilerine ama,nasıl da unutkanım offEllerim,ayaklarım falan da şişiyor azıcık yürüyüm yada bir iş yapıyım.Ama alyansımı çıkarmıyorum hiç orası ayrı Ameliyat olmuştum birşey olmaz diye sadece alyansımı çıkarmadım onu da ameliyathanede fark ettiler çıkarttırdılar bana,daha sonra ameliyattan çıkarmışlar beni odaya getirmişler ama daha ayılmamışım narkozun etkisindeyken alyansım nerde diye soruyormuşum Tansiyonum çok düşüktü herhalde beyne oksijen gitmeyince böyle oluyor ,o derece alyansıma takıntılıyımdır yani El şişliğinden nerelere geldim hey Allah'ım.Sadece ellerim şişse iyi.Bu aralar fazla kilo almaya da başladım:26:Ya aslında kilolar önemli değil ama oğlumda preeklamsi geliştiği için şimdi de olur diye korkuyorum.Tekrardan gelişme riski %10'muş.Oğlumda erken zamanda gelişmişti ama son haftalarda gelişen hamileler de varmış.Aynı korkuları yaşamak istemiyorum tekrardan,sürekli tansiyon takibi yapıyorum ben de,şimdi de var aslında tansiyon problemim ama bu sefer düşüyor nedense...
Bir de bir arkadaş daha değinmiş aynı konuya insanların bakışları gerçekten bazen çok rahatsız ediyor.Hiç hamile görmemişler gibi bakıyorlar.Evet şişkoyum nolmuş
AAa dönmüştür belki (İnşallah) valla ben bu hıçkırıklar esnasında fenalık geçiriyorum..okşuyorum yapma diyorum nafile tık tık tık...
Benimde eller ayaklar şişiyor sabahları ayakkabıya zor bela sığdırıyorumama ben alyansımı çıkardım vallahi parmağımı acıtıyordu ne yapayım normalde bende hiç çıkarmam ama..
bende 2-3 kg aldım hiç almam zannediyorum artık off ben zaten tombiktim iyice tombalak oldum.. yakında yuvarlanarak gidicem her yereayy bu preeklemsiden bende korkuyorum gerçi şişmelerde normal herhalde artık çok belirgin başka bir işaret varmı canım? Tansiyonum normalde düşüktür ama bu aralar normal sınırlarda yani çok yüksek değil ama benim normalde 10-8 filandır 11-9 12-9 filan çıkıyor çok bir fark sayılmaz herhalde..
Aman siz benim çektiklerimi görseniz kimse hamile olduğumu anlamıyor direk şişko muamelesi yapıyorlargeçen pijama bakıyorum iç çamaşırı mağazasında satıcı kız korse önermesin mi çıldırdım o noktada ne korsesi hamileyim hayret bişey ya.. sana ne benim göbeğimden belki ben öyle seviyorum... Yolda yürürken bakanlar şişko olarak bakıyorlar...
AAa dönmüştür belki (İnşallah) valla ben bu hıçkırıklar esnasında fenalık geçiriyorum..okşuyorum yapma diyorum nafile tık tık tık...
Benimde eller ayaklar şişiyor sabahları ayakkabıya zor bela sığdırıyorumama ben alyansımı çıkardım vallahi parmağımı acıtıyordu ne yapayım normalde bende hiç çıkarmam ama..
bende 2-3 kg aldım hiç almam zannediyorum artık off ben zaten tombiktim iyice tombalak oldum.. yakında yuvarlanarak gidicem her yereayy bu preeklemsiden bende korkuyorum gerçi şişmelerde normal herhalde artık çok belirgin başka bir işaret varmı canım? Tansiyonum normalde düşüktür ama bu aralar normal sınırlarda yani çok yüksek değil ama benim normalde 10-8 filandır 11-9 12-9 filan çıkıyor çok bir fark sayılmaz herhalde..
Aman siz benim çektiklerimi görseniz kimse hamile olduğumu anlamıyor direk şişko muamelesi yapıyorlargeçen pijama bakıyorum iç çamaşırı mağazasında satıcı kız korse önermesin mi çıldırdım o noktada ne korsesi hamileyim hayret bişey ya.. sana ne benim göbeğimden belki ben öyle seviyorum... Yolda yürürken bakanlar şişko olarak bakıyorlar...
Selam kizlar..artik eskisi kadar giremiyorumtasinma isten cikma falan derken iyice koptum..neyseki moralim düzeldi bunalim halim gecti..bu arada en son gittiğimde oglus dönmüştü. .ben birkac kez alttan muzik dinlettim, konustum bak burdan buraya gececeksin diye bi de babası alttan konuştu cocuk o hafta döndü:) belkide tesaduf ama döndüğünü duyunca cok mutlu oldum..umarim artik bu pozisyonda kalir..dün adidas el cantasi aldim onu doğum çantası olarak hazirlicam..park yatagi da kurduk ama oyle büyük almisizki kapilardan gecmiyor mecburen tek odada kullanılacak yatak odamiza da sigmiyor birde topuk agrilarim ve mide yanmalarim cok rahatsizlik veriyor..bendeki haberler bu kadar :)
Ben de eşime konuş diyorum,ama eşim konuşmuyor.Müzik dinletmeyi düşünüyorum ama bakalımSanırım çoğunluk park yatak almış bence de ideali o,güe güle kullanın canım Darısı bizim başımıza,inşallah kızım da döner.
Melicim, en azindan annen saglikli ve istekli sana yardim edebiliyor. Sen de anne olacaksin ve cocugun icin yaptiklarin sana agir gelmeyecek. Hamileligin son zamanlarinda cok gergin stresli olunuyomus ben de yakin zamanda arkadaslarimdan duymustum. İcinden sabir cek dua et icin ferahlasin. Tasinmak ne kadar is yapmasan da yormustur seni. Kiloyu da takma bence baksana herkes ultrasonlar yaniliyor diyor. Sen nasil beslenirsen beslen onu Allah koruyor ve kanindan ihtiyacin olan herseyi aliyor. Belki sen halsiz dusersin o kadar... Yeni evine alistikca bikac gun icinde insallah duzelir hersey :)
walla canım süppersin.bende bu ara normal doğum tekniklerini okuyorum sürekli.yazdırdım onalrı sık sık okuyup aklında tutucam ki son anda bi aksilik çıkmasın
inşallah hepimiz kolayca doğururuz o arkadasın gibi. ama ben korkmuyorum hiç.sadece suan bebeğim ters duruyor onun dönmesini bekliyorum.o da dönerse allahın izniyle bir avazda doğurcam
hamile bayanlar,
ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.
İnşirah Suresi :
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
"YA BEDİ'U"(c.c) ismi celilini "Ya Bedi'us-semavati" şeklinde 70 kere okuyanların bütün zor işleri kolaylaşır.
YA RAKİBU (c.c.) ismi celilini kere okumak da doğumun zahmetsiz geçmesini sağlar inşallah.
Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar
1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:
"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir
Kızlar tatlı ev dıye bı sıte var oradakı beyaz bı ağaç var onu yapıcım ınsallah resmını koyamadım guzel seyler var
hamile bayanlar,
ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.
İnşirah Suresi :
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
"YA BEDİ'U"(c.c) ismi celilini "Ya Bedi'us-semavati" şeklinde 70 kere okuyanların bütün zor işleri kolaylaşır.
YA RAKİBU (c.c.) ismi celilini kere okumak da doğumun zahmetsiz geçmesini sağlar inşallah.
Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar
1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:
"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir
Ay korsemi yuh ya çok güldüm yani hamile insan illaki anlaşılıyor ya nasıl anlamıyor bazıları anlamadım gerçi kız bebek biraz daha yaygın kilo aldırıyor diyorlar bilemiyorum ama ne olursa olsun hamile olduğunu anlar insan ya bide ne olursa olsun senden biri korse istemeden nasıl korse vereyimmi diyorlar yazık belki gerçekten kilolu birisin üzücü bir durum
Nasil bir pot kirmadir bu offfBenim gorumcem de hamile.Gecen bi parfumeri dukkanina gitmis,krem sampuan falan almis.Ordaki kiz da bunu gorunce Paltonuz da ne kadar buyuk falan filan biseyler soylemis,isin asli zannetmis ki gorumcem paltosunun altinda bikac sey sakliyo.Evet hamileyim o yuzden,istersen cikarayim diyince kizarip kalmis.Ne insanlar
Nee 2-3 kilo mu aldınBen söylemiyim o zaman kaç kilo aldığımı Ben normalde çok zayıftım ama o yüzden bir yandan kilo aldığım iyi oldu,ilk aylardan itibaren bayağı bir kilo aldım ben,hani normalde ilk aylarda kilo alınmaz ama ben aldım , iştahım açıldı Şu an ama kilodan ziyade kendimi çok hantal hissediyorum,karnım çok büyüdü rahat oturup kalkamıyorum,bir de karnım top gibi Oğlumda daha yayvandı,şimdi böyle top saklamış gibi komik bi görüntüsü var karnımın İlk aylarda benim karnımı da göbek sananlar vardı hemen diyordum,göğsün altından başlayan göbek gördünüz m siz hiç diye Şimdi sırf yürüyüşümden bile anlaşılır sanırım,paytak paytak
Kilo konusunda emzirince hepsini ve çok daha fazlasını verirsin canım hiç kafana takma.Hem azıcık etli hatun iyi olur ne demişler yemeğn salçalısı kadının kalçalısı o kadar da olsun yani
Preeklamsi için bende çok hızlı bir kilo alımı ve acayip bir şişme olmuştu,tansiyonum da yükseliyordu,17/10 oluyordu.Zaten insan anlıyor bir gariplik olduğunu Allah korusun yarabbim.Sana ait tansiyon değerlerinde büyük ve küçük olarak +3lük bir değişim oluyorsa tehlike arz ediyor demektir.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize rabbim
kızlar ya benim de doktorum herhangi bi hastanede değil.muaynehanesi var oaraya gidiyorum.aylık 100 tl alıyor benden. doğumu yapacagım hastane konusunda da yönledirdi beni ama bir de kendisi para alıcak sanırım. ne kadar alır sizce sormadım hiç ama ortalama fiyatları bilen var mı??
bir de bizim banka normal doğumda 1.050tl sezeyanda 1.850tl karşılıyor.doktor parası da buna dahil. acaba benden ekstra para çıkar mı???:18::18:
Daha once ben yazmistim sanirim bu etraftakilerin garip bakislarini :) normalde dikkat etmem cevreme ama oyle bakiyorlar ki cok sinir bozucu oluyor kucuk yer olunca isleri gucleri yok ne yapsinlarbide esim ogretmen bi ton ogrencisi var disari cikinca adim basi ogrenci bakip bakip duruyorlar yolcam saclarini baslarini bazen donup sizi de gorcez diyesim geliyor :) biz tanimasak bile herkes bizi taniyor cok garip ve sinir bozucu buyuk sehirde dogup buyuyunce daha da garip geliyor neyse az kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?