- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #34.841
Teşekkür ederim cevabın için.Acabalarımızdan kurtulmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz nacizane.Sağlığıyla ilgili bi problem olmasında kilo-çatlak hep ikinci planda her zaman.Yeni yeni kilo almaya başladım.Düz taban ayakkabılar,makyajsız bir yaşam,bol giysiler ve kilo alıyor olmak biraz dokundu bu aralar.Vitrinlerde gördüklerini alıp da giyememek de zormuş.Yanlış anlamayın benimki sadece hormonların etkisi.İstediğim ve rahat bi hamileyim çok şükür.Bazen kendimi kötü hissediyorum o kadar
Dün eşim kv ile konuşuyordu telde illa beni hamile halimle görmek istiyorlarmış, dedim benim doğurduğuma inanmıyorlar herhalde ne bu kadar ısrar 20 kilo aldım işte neyimi görecekler
Kv ne isim koyacaksınız demiş eşim de ben ..... koyacağım Turtix de belki bir isim koyar dedi kv diyormuş ki o kız olunca koysun buna sen koyAllah'ım yaa şu zihniyete bak kız insan değil zaten ben de anne değilim ne haddime erkek çocuğa isim koymak, valla geldiklerinde isim krizi yaşamasak iyidir
Dogum yapan arkadaslar,Rabbim saglikli sihhatli omurler versin kuzucuklara.Darisi bizim basimiza...Bu arada kimse normal dogum dusunmuyor mu artik :44:
Ben eylül annesiyim.Ne işin var burada o zaman demeyin:26: Çatlak korkusu yüzünden girmediğim forum-site kalmadı:18:
Annem de milyonlarca çatlak olduğu için korkuyorum.Çünkü bazıları genetik diyorlar.Kuzum için elbette herşeye değer ama hamilelik psikolojisiyle de elimden geleni yapmak istiyorum kendim için.
Saraçoğlu bu konuda katı kakao yağı önermiş.20 gündür onu kullanıyorum.Onu sıcak suyla eritemediğim zamanlarda da jhonson bebe yağı sürüyorum bolca.Sabah-akşam olmak üzere.Badem yağı tüylenme yapıyormuş o yüzden almadım.
Bir de eczane ürünlerinden memnun olanlar var.Lierac ve Mustela en çok önerilenleri.Kiminin cildini kurutuyormuş kimi de şahane diye bahsetmiş.Benim cildim normalde çok yağlıdır.Ve ergenlik dönemlerimde 20 kg falan fazlam vardı.Sporla verdim ama sıkı bir cildim olmadı hiç.Çatlağımda yok kilodan ötürü.Esnek bi derim varmış.Bunların avantaj olduğunu duydum.Aslı varmıdır?Sizler artık kuzularınıza kavuşmaya yaklaşmışsınız.Çatlaklar gibi problemlerinize çözümler bulmuşsunuzdur.Fikirlerinize çok ihtiyacım var rüyalarıma falan krem isimleri geliyor artık
ben ısrarla normal istiyorum ama bakalım çatı muayenesi olmadık daha.. bir de iri bebek sendromumuz var... yaa kilo almasını etkiler mi bilmiyorum ama kalsiyum, vitamin, demir hapı hepsini bıraktım... kan değerim falan hepsi iyiydi.. vicdanım sızlıyor ama napayım iri olursa sezeryan diyor doktor... 9 undan önce doğmaz falan diyor, şimdiden olmuş çocuk 3500... napsam bilemiyorum
kızlaaaaar bişi sorucaaaaam sizeeee ya benimm ilk zamanlarda göğüslerim çook büyümüştü sonra zaman yaklaştıkça küçüldüler
sankiiiiii acaba sütüm olmayacak mııı benim yaaaa tamam eskisine göre biraz büyükler ama ilk zamanki o irilikleri yok sütüm olmazsa çok üzülürüümmmm çoooookkkk
Canim seninki iriymis baya gercekten,umarim normal dogurabilirsin.Bir suru kisi 4 kilonun ustunde bile normal yapmis.Artik hayirlisi.Bu arada ben de vitamin hapini biraktim,sadece demir ilacini kullaniyorum.Umarim bi sorun olmaz
yok canımneden suyualt sınırda demesine kızayımkio benimlealakalıbensordum zaten su durumu nasıldiyeözellikle ben tavırlarına kızdım.....sanki ben mesaisi dışında gelmişimde bana lütfedip bakıyor.bişey soruyorum cevap vermiyo flnn....suyu alt sınırda diyince niye bukadar sinirlendiniz anlamadım özelde olan dr.larda aynı şeyi söylüyorlar
ewet yani sanki bu ülkede bitek doktorlar okumuş birtek onlar insaca muameleyi hak eder gerisi ne olursa olsun.....Sanki babasının hayrına çalışıyor parasını alıyor her ay sınır olurum öyle insanlara ben kesin kavga ederdim söylediğim yanlış anlaşılmasın ben tr yasadım yurd dışındayim simdi böyle olaylar tr cok oluyor nedense kendilerini bişey zannediyorlar izine geldigimde annemi Dr götürdük temizlikci köpek var sanki karşısında beni azarlıyor falan tabi annem sus kızım bişey söyleme falan beni susturdu erkek kardesim geldi istanbulda Dr oda tabi biliyor ortamları bu sabredemedi ağzına geleni söyledi şikayet etti kadını ...yazık annem kimseye bişey soyleyememis 10 gun eziyet etmis anneme birde ozel hastane mirele ihtiyaci var kanserden amaliyet oldu daha hassas olmalari laxim calisanlarin böyle insanlar olduğu sürece zor hiç kafana takma canım stres bebeğin gelişimini zorluyor bol su iç Allah'ın izniyle bişey olmaz
ben 34,haftanın içindeyim mayısın 20 si gibi dogumum olacakMerhaba kızlar bişey sorcam benimle aynı haftada olan veya daha küçük olan varmı aranizda merak ettim en geç bizmiyiz yoksa ben 35. Haftanın içindeyiz
kızlar ben hala doğurmadım ya... bebeğimle hala aynı bedendeyiz.. dün çok sancım oldu korkumdan yataktan çıkmayınca geçti... dün ilk defa doğuma yakın hissettim kendimi... merak eden arkadaşlar sağolsunlar, hepinizi kucaklıyorum..
snowflaken tebrik ederim canım. ashanur da doğum yapmış sanırım.. çok çok sevindim.. bugün sağlık ocağına gideceğim bakalım onlar ne diycek bu ağrılarıma.. dün sabah öğlen bir de gece şiddetli sancı girdi.. geçmesi uzun sürüyor diğer sancıdan farkı bu sanırım.. artık doğum sancısını tanıyorum.. bakalım doğurmama yetecek mi bu sancılar :) çok heyecanlıyım ya... bebeğimm yavaştan geliyorum diyoooorrr...
vala bugün sabahtan beri tüm kv'lere gıcığım zaten canım senin yazdıklarını okuyunca iyice sinirlerim ayağa kalktı... benim de eşim kızıma annesinin adını koymya taktı ve ben kesinlikle kesinlikle istemiyorum en başından beri açık açık da söylüyorum kzıın ilerde senden nefret edicek böyle kötü bi isim koyduun için dyorum ama yok nafile! >:// hevesi varmış ne hevesi ya böyle saçma heves mi olur belli ki annesi istedi işte!!!
aslında sinirlenmemek lazım bunlara insan kendine yapıo kimsenin umrunda değil, hatta belki işlerine gelio aman gelin üzülsün noolcak diyeben sabahtan beri sinir küpü gibiyim olan kzııma oluyo o da geriliyo karnımda kıyamam
bi de benim kv'm de her telefonda eşime beni soruyomuş 'nasıl oldu kaldıramıyodur artık kendini diye' >:// eşime herkes kendine baksın diyesim var ama demiyorum gülüp geçiyorum...
Tekrardan selam kızlarNeşem falan gayet yerindeydi ama maalesef ki düne kadar,çoğumuzun kaçınılmaz olarak yaşayacağı şeyleri yaşamaya başladım,yok isim konusudur yok hastanede kim kalacak konusudur vallahi çok geriliyorum kızlar benim gibi olan var mı aranızda?Dün kvlerin yanına gittik eşim işte bir hevesle bebeğin adını bulduk falan dedi.Söyleyince herkeste bir hayal kırıklığı oldu ki isme kulp taktılar yok şunlar koyarmış bu ismi vs. ya biz böyle beğenmiş olabilir miyiz acaba?Ne zaman bizim fikirlerimiz desteklenecek yada en azından ses çıkarılmayacak merak ediyorum? 5 yıllık evliyiz iyi-kötü,eksik-fazla evi ben idare ediyorum eşim de evimizin direğidir gözümün de nurudur,bi çocuğumuzun ismini seçemeyecek kadar,yada ne biliyim isim konusunda başkalarının ne dediğini tutacak kadarmı akılsısız?Nasıl doğum yapacağım konusunda bile konuşmalar geçiyor ya istemiyorum ben nasıl doğurmak istiyorsam öyle doğurucam doktorum da bir mahsuru yok derse normal doğurmak istiyorum niye beni sürekli sezeryana itiyorlar anlamadım?Sonra laf söyleyince doktorun bilir oluyor e tabii benim kararlarım doğrultusunda doktorum da ona göre bir karar verecek sonuçta doğuracak olan acıyı çekecek olan benim herşey normal giderken oğlumu da normal doğurmuşken neden sezeryanla doğum yapayım?Haaa,doğumda acil birşey olur bilemiyorum şimdi,sezeryana girmem gerekebilir o zaman amenna,ama şimdi istemiyorum ya.Bu kadar basit.Doğum yaklaştığı için mi bu kadar huysuzlaştım bilemiyorum,iki anneden biri kalsın hastanede yanında deniliyor ya neden beni böyle seçim yapmak zorunda bırakıyorsunuz,ben de ben kocamı istiyorum yanımda o kalacak dedim sıyrıldım işin içinden.Ben zaten birinin yanımda kalmasını istesem bu zamana kadar ayarlarım,bir Allah'ın kulu da sormadı ayrıca neye ihtiyacın var ne yapalım senin için diye,hastanede durup bebeği kim kucağıma verecekmiş,kimse zahmet etmesin canım ben alırım evladımı kucağıma Allah'ın izniyle.
Öff acayip sinir küpüyüm cidden geceden beri kafama takmamaya çalışıyorum oğlumda olanların aynısı yine oluyor,4 yılda hiçbir şey değişmemiş demek.Azıcık bizleri de bi bireyden,insandan sayıp kararlarımıza saygı duyulsa ne olur?Çok mu şey istiyorum?Bu kadar müdahale neyin nesidir Allah aşkına?Eşek kadar insanlarız kimsenin akıl vermesine gerek yok.Her kafadan bir ses çıkıyor,oğlum doğduğunda da öyle olmuştu,annem gelir yanıma oğlum haziranda doğmuştu,aa bu bebek üşür böyle annesi sen buna uzun kollu giydir der,giderim giydiririm,bu sefer kv gelir çocuk isilik olacak kısa kollu giydir diyeYa halbuki tecrübesiz bile olsa anne annedir işte içine doğuyor nasıl giydireceği ne zaman yedireceği söylemeye gerek var mı?Bunun gibi bir sürü sinir bozucu şey işte ya inanır mısınız dün kafamdan alev çıktığını hissettim resmen.Çok üzgünüm.
midmayacım işin özü böyle işte.Doğuracaksam da üzüntüden doğururum herhalde bugün.
Ya ben anlamıyorum bu kadar isme takılı kalmalarına gerçekten anne-baba çocuğuna ne isim koymak istiyorsa koysun bu karışma nerden çıkıyor vallahi yerimden zor kalkıp yürüyorum kafamızı taktığımız şeylere bak.Sizde de genel bir isim krizi yaşanacak gibi görünüyor seninkiler uzakta sanırım ama telefonla bile yetiyorlar demek maaşallah ne diyim.
kucukmeleklerim tansiyonun ne alemde canım?İdrar tahlili istemişlerdir muhtemelen proteine bakmak için.Tuzu acilen kesmelisin tansiyonun normalse sorun yok.Dikkat et kendine
Nana1209 başka isim mi kalmadı annesinin ismini koyacakmış yaYa bu tarz hareketler çok eskilerde kaldı bunlar da iyi birşey yaptım zannediyorlar herhalde kusura bakma ama Allah akıl fikir versin kocana.kvnin anlayışlı olması lazım o da bir kadın sonuçta kendisi yaşamadı mı sanki ne varmış kendini kaldıramıyorsan hep yatsan ne olacak?Gelip de yardım etmeyenler utansın bak bi çöpümü döken yok?Neyi nasıl yapıyorsun diye hiç soran yok burda zaten 10-15 tane hizmetçi var onlar yapıyorlar herşeyimizi.
ildauni canım bilemiyorum şu an hem kızgınlık hem kırgınlık var sanki doğum sancılarım başlasa hissetmicem kasılmalar geliyor ama sanırım biraz da gergin olduğum için oluyor midem de çok kötü zaten kendimi dışarı atıyım dedim onu da yapamadım temizlik yapıyım dedim o da içimden gelmiyor ne yapıcam bilmiyorum...
az kaldı zaten umarım bişi olmaz doktora sormak gerek aslında... bebeğimi vitaminsiz bırakıorum gibi gelior yaaa... haksızlık mı ediyorum bilmiyorum.. kırmızı et yiyemiorum kociş diyo sen bebeği etten mahrum bırakıosun diye şakayla bile sölese insanın içi bir garip oluyor... umarım doğunca da bebeğime iyi bakabilirim...
cnm nasılsın bn dogum yaptım hersey yolunda bır sey yok sımdılık yanı bebekte
Merhaba kızlar bişey sorcam benimle aynı haftada olan veya daha küçük olan varmı aranizda merak ettim en geç bizmiyiz yoksa ben 35. Haftanın içindeyiz
ashanurun da kizi oldu
bugun pıtırcıgımın sıcaklıgını hıssedıyorum yerım onu ben ya dahada var 35 haftalıgız nasıl beklıcem benn :)))
kızlar ben hala doğurmadım ya... bebeğimle hala aynı bedendeyiz.. dün çok sancım oldu korkumdan yataktan çıkmayınca geçti... dün ilk defa doğuma yakın hissettim kendimi... merak eden arkadaşlar sağolsunlar, hepinizi kucaklıyorum..
snowflaken tebrik ederim canım. ashanur da doğum yapmış sanırım.. çok çok sevindim.. bugün sağlık ocağına gideceğim bakalım onlar ne diycek bu ağrılarıma.. dün sabah öğlen bir de gece şiddetli sancı girdi.. geçmesi uzun sürüyor diğer sancıdan farkı bu sanırım.. artık doğum sancısını tanıyorum.. bakalım doğurmama yetecek mi bu sancılar :) çok heyecanlıyım ya... bebeğimm yavaştan geliyorum diyoooorrr...
bugun 36. haftama girdim :) doktorum 37 38. haftamızı hedef yapmıştı sonrası yasaklar kalkıcak inşallah..
dun geceden berı adet ağrısı gıbı ağrılar geliyor ama duzensız hafiften doğana kadar bebısler bızı cok korkutucak böyle
ama doğsunlar totolarını bacaklarını ısıralım yıyelım :)
Dogum yapan arkadaslar,Rabbim saglikli sihhatli omurler versin kuzucuklara.Darisi bizim basimiza...Bu arada kimse normal dogum dusunmuyor mu artik :44:
kızlar dün gece çok sancım oldu uykudan uyandırdı.doğuruyorum sandım karnımda ve kasıklarımda müthiş ağrı vardı.şimdi iyiyim çok şükür.allahım iki hafta daha dayanma gücü ver kızlar dua edin benim için.
ben ısrarla normal istiyorum ama bakalım çatı muayenesi olmadık daha.. bir de iri bebek sendromumuz var... yaa kilo almasını etkiler mi bilmiyorum ama kalsiyum, vitamin, demir hapı hepsini bıraktım... kan değerim falan hepsi iyiydi.. vicdanım sızlıyor ama napayım iri olursa sezeryan diyor doktor... 9 undan önce doğmaz falan diyor, şimdiden olmuş çocuk 3500... napsam bilemiyorum
evet ayneeeeenn...benim de küçüldüüü... niye öyle oldu anlamadım ama geçen sıktım dışındaki siyah halkayı süt gibi su gibi bişi çıktı... var yani bişiler.. sen de canını sıkma...
canım aynı sıkıntı bende de var senle hemen hemen aynı gidiyoruz zaten ilginç bir şekildeben haftasonu doktora gittim canım artık fazla gezinme dedi bilgin olsun bi daha gezme yok sana da maya güzel isim gerçekten ama şu son zamanlarda sanki biraz fazla moda oldu hani kıyamette kopmadı ya :90: ama aldım listeye
kız sen hala doğurmadın mı? az kaldı az ümitliyim sendenhem niye sıkıldın sen bakim? özelse yazabilirsin bana can kulağıyla dinlerim canım
hadi bakalım bi çırpıda sağlıkla doğur da gel canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?