2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

ohh bayağı seyler halolmus canım banyo dolabını cok ıyı dusunmussun :)
yonetıcıde bı alem bebegın doğunca cok sasırıcak
bundan sonrası cok daha güzel olucak inşallah annesi yavrun kucağına gelsın o stres sıkıntılar gecıcek ...

inş dedıgın gıbı olur böyle gıderse cok mınık olcak cunku

canım aramızda 1 gun var benımkıde 38+6 olacak bebgımın kılosu son gıttııgımde 3 kıloydu en son gıdısımde dr amelıyatıma gıremeyecegını kongresı oldugunu soyledı cok sınırlendım aklıma kılosunu sormak gelmedı valla ama 3 un uzerınde olacagına emınım aman saglıklı bı sekılde evımıze gelseydık gerısı bos Rabbım hepımızın yardımcısı olsun....

Fıstığım myhosum Teveccüüünüz şekerim Ben her zaman çok ve uzun konuşurum canım kimilerine sıkıcı gelebiliyor bi de gerçek hayatta görseniz beni E tabii bi de kocamın halini düşünün yazık adama Canım az biraz bildiğim şeyler var nacizane önerilerimi tabii ki sunabilirim ama her çocuğun şeyi de farklı oluyor.Mesela oğlum 11 günlükken göbeği düşmüştü ama ne kanama oldu ne bişey.Kızımda 8 günlükken düştü ama kanama yaptı tekrardan k vitamini iğnesi yaptılar,göbeğinin kanadığını görünce elim ayağım birbirine dolaştı off görseniz ufacık teyzeleri yaa bi derdi olsa nerden bilebiliriz Rabbim yardım etsin Allah'a emanet olsun tüm bebişler ve anne-babalar

Her zaman için sorularınızı yanıtlamaya yardımcı olmaya hazırım canlarım.Fıstığım da iyi teyzesi nasıl olsun biraz kusmaları filan var onlar olmasa o da ben de daha mutlu olacağız ama... İlk banyo olayına gelince ; oğlumda 2-3 günlükken banyo yaptırmıştım oğlum haziran doğumlu hava bayağı sıcaktı zaten , ondan sonra da yaptırmaya devam ettim dediğim gibi 11 günlükken düştü göbeği.Kızımda da yıkamadım,kızım kırmızı doğdu cildi çok hassastı o verniks tabaka zaten bebeği koruyor hem hastanede temizleyip veriyorlar nasıl diyim öyle kremli gibi gelmiyor bebişler E normal doğum olursa zaten önceden rahmi temizliyorlar bi sıvıyla.Doğumdan hemen önce yani.Kızımda göbeği düşesiye banyo yaptırmadım sayılır yani şöyle 7 günlükkken dr kontrolü için gittiğimizde dr göbeğin çok az bir kısmının tuttuğunu artık yıkayabileceğimizi söyledi ben de o gün gider gitmez yıkadım ertesi günü de göbişi düştü işte Bana kalırsa en uygunu göbeği ıslatmadan yıkamak/silmek. Göbek ıslanınca kötü oluyor hem altını bağlarken bile insan rahatsız oluyor hani göbeği acıyor mu acaba yada enfeksiyon kapar mı vs.. İnsanın aklına binbir soru geliyor en iyisi çabuk düşmesi için elinden geleni yapıp hayırlısıyla göbeği düşürmek.Tabii yine de karar sizin.Şunu unutmayın kızlar bebeğiniz için en doğru kararı yine en iyi siz bilrisiniz,sizler verirsiniz.Yani filancanın 3 çocuğu varmış onun sözünü dinleyelim,yada ne biliyim şu gelmiş 60 yaşına daha iyi biliyordur vs,bunlar bana göre yanlış.Fikir danışma olur ama kimse bebeğine neyin iyi geleceğini annesi kadar bilemez.O yüzden tepenizde dikilip size ne yapacağınızı söyleyenlere hiçbir zaman kulak asmayın.Hepiniz çok iyi birer anne olacaksınız

Oğlumda benim de sorunum olmadı , sancı vs bakımından , hatta hiç bilmedim sancı nedir , hafiften sancım geliyordu oğlumda dru aradım gel bakalım dedi,gittik ki 5 cm açılma varmış Ama kızımda sancım da oldu karnım da ağrıdı başım da ağrıdı enfeksiyon da çok oldu iltihap da çok oldu...Maşallah sorunsuz atlattık biz,darısı sizlerin başına

Ayy kızlar süt lafı geçiyor da , ben normalde çok zayıf olduğum için bir de göğüslerim küçüktür benim, zayıflığımdan dolayı da iyice küçük duruyordu göğüslerim.Ama şimdi gelin görün hem kilo aldım hem de sütten dolayı o kadar güzel gözüküyorlar ki Göğüsleri küçük olanlar anlar sadece beni ne demek istediğimi

umut_sevgim canım Allah yardımcın olsun kendini olumsuz koşullandırma bak kızıma bi arkadaş daha geliyor ne güzel bebişine kavuşacağın anı düşün mis gibi süt kokusunu düşün minik ellerini düşün bol bol motive et kendini.Allah'ın da izniyle kolay bi doğumun olsun inşallah korkma korkutma kendini sakın baksana bizim astiride 20 dkda nasıl doğurmuş ayrıntıları öğrenelim yarın bigün bi daha hamile kalırsak doğum için lazım olur

Ayy yine uzattıkça uzattım.En son baktığımda kimsecikler yoktu topikte.Hepiniz uyudunuz demek.Az çişli,ağrısız,bol uykulu bi gece diliyorum canlarım Bebişi olanlara da bol süt ve bol emmeli geceler olsun

Son düzenleme:
Gunaydin herkeze
içim içime sigmiyor kizlar kalbim cikacak yerinden kizimda uyuyamiyor annesi gibi artik çikacagini anladi sanirim..
Bekleyince son saatler bile gecmiyomus onu anladim..

3 kilonun üstüyse maşallah zayıf değil canım.. benim doktorumda 3.300 falan doğar dedi. Şaka maka yarın 9 aylık serüven bitiyor bebişlerimiz geliyor...ve biliyormusun bebekler doğmadan 1 gün önce Allah la görüşürlermiş yeri gelmişken onuda paylaşayım ben çok ağlamıştım okuduğumda..

Dogacak bebek dogumdan bir gun once Allah
ile gorusur...

Allahim dunyaya gidecegim ve orada ne yapacagim bilmiyorum"

"Ben senin icin bir melek yarattim; o seninle ilgilenecek"

"Allahim ben onlarin dilini bilmiyorum; onlarla nasil
konusacagim iletisim kuracagim?"

"Senin icin yarattigim melek sana onlarin dilini
ogretecektir"

"Allahim duydugugum kadariyla dunyada cok kotuluk varmis;
onlarla nasil basa cikacagim?"

"Senin icin yarattigim melek seni cani pahasina kotuluklerden

koruyacaktir merak etme"

"Allahim sana tekrar nasil donecegim?"

"Senin icin yarattigim melek
bana nasil donecegini sana anlatacaktir"

Derken melekler gelir ve ge dunyaya gitme zamani geldigini
soylerler....

Melekler bebegi Allahin huzurundan alirken bebek son kez
sorar.

"Allahim benim icin yarattigin melegin adi ne?"

"Adinin onemi yok ama sen ona ANNE diyeceksin"

Gunaydin herkeze
içim içime sigmiyor kizlar kalbim cikacak yerinden kizimda uyuyamiyor annesi gibi artik çikacagini anladi sanirim..
Bekleyince son saatler bile gecmiyomus onu anladim..

Allah yardimcin olsun. Her sey mukemmek kolay olur inşallah.

Kizlar ben de dun bahsetmistim belki okumussunuzdur. Dun bdt nin son gunuydu doktor beklemek istemiyor diye. Tabii bana gunu gecen bebeklerdeki olasi riskleri de soyleyince ben eve gekdikten sonra başladım aglamaya sonra dusundum düşündüm dogal dogumu destekleyen dr. Hakan Coker i aradim daha gununuz gecmemis tip literaturunde 42 haftadan sonra gun gecmesinden soz edebiliriz dedi konusmslari moralimi yerine getirdi. Bugun ona gidecegim muayeneye bakalim ne diyecek. Bende son durumlar boyle. Muayene sonrasi yazarim. Dogum yapacak arkadaslarimiza kolayliklar bekleyenlere sanbır diliyorum. Sevgiler...

Canım gözün aydın çok sevindim maşallah ne kadar güzel bir doğum olmuş çabucak darısı tüm isteyenlere inşallah:) ve bol bıl sütün olur inşallah canım.

Tiramisucum gözün aydın canım ne kadar güzel anlatmışsın Allah analı babalı büyütsün inşallah gözümüz aydın:)

Gunaydin guzel annecikler...Dunden beri yazamadim.Once kontrole gittim.Nst icin 40.haftamda yolladi doktor,o da bebek 1 hafta geriden geldigi icin.Benim aklima pek yatmadi,sinir oldum ama napalim,yapacak bisey yok,kuzum Rabbime emanet artik.Tek dilegim dogumun gecikmemesi.:26:
Onun disinda butun gun gorumcemin evindeydik esimle,sancilari vardi duzenli,hastaneye gittik,cok fazla kuvvetli degil diye eve yolladilar.Sabaha karsi tabii daha da artmis ve sabah sonunda hastaneye yatis yapmislar.Simdi onun yanina gidiyorum,aksam ustune kadar kucuk yegenimiz dogmus olacak sanirim.Cok heyecanliyim sanki kendim dogurmaya gidiyomus gibi,duygusallastim gozlerim doluyo 2de bir .Umarim her sey yolunda gider,ondan sonra da sira bana gelir biran once Rabbimin izniyle.
Bizden haberler boyle.Cok takip edemedim ama dogum yapmis tum annecikler hayirli olsun,kizimla sizi opuyoruzzzz

yengene kolay bır doğum dılıyorum sevcan ve darısı kendı sancımızla bızım basımıza

yenı bır güne merhaba kızlar
40 haftaya gırdık bakalım yavrumun keyfı ne zaman gelıcek gercı 42. haftaya kadar yolu var:)

Dogum yapmis tum annelere tebrikler bugun sezeryana girecek arkadaslarin da Rabbim yardimcisi olsun. Bizde hala tik yok son 4 5 gunumuz kaldi. Dun kontrole gittik 3200 3300 gr gozukuyomus kizimiz ama boyu 54 cm olmus doktor uzun olacak dedi saglikli olsun da yavru kusuuum Allah bi an once kavusmayi nasip etsin kuzularimiza...

Dr kontrolümüzden geldik şimdi çok cnm sıkıldı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama nst de çok zor hareket sağladık bebekte kalp atışları da hep 120 civarındaydı. Sonra Dr muzun yanına girdik. O da ultrasonda 3-4 dk hareket etsin diye bekledi izledi ama hareket etmedi. Bana göre hareketleri normal ama yani günde 10 dan fazla hareket ediyor aslında. Normalde 3 günde 1 görüyor drmuz bizi. Cumartesi yi atlamayalım gene gel dedi ve aç gel öyle göreyim dedi. Müdahale gerekebilir dedi. Nasıl müdahale dedim. Suni sancı ile doğumu başlayabiliriz dedi.
O kadar karışık ki kafam. Zaten kalp atışları çok iyi değil suni sancıya dayanabilir mi bebeğim acaba? Direkt Sezeryan mı istesem. 1 haftada hiç kilo artışı da olmamış hala 2900 kilosu. (( kafam çok karışık.

Kızlar merhabalar dogum yapan arkadaşların hepsını tek tek tebrık edıyorum Allah analı babalı buyutmeyı nasın etsın. Bugün yarın doguma gırecek arkadaşların Rabbım yardımcısı olsun tramısu Allah ıyılını versın ağlattın benı duygular tavanda gelelım bana benım cımcıme. Gece 4 sancı ıle uyandım vc gıttım kan gelmıs dedım gelıyo duş aldım eşmi kalktı sancım fazla yok bıraz beklıyımde sonra Dr ararım dedım 7 gıbı Dr aradım gel dedı bavulu aldık hastaneye gıttık Nts sancı 50 60 arası fazla yokdr geldı açılma varmı dıye baktı 1 2 santım oda normal. Benım 4. Dogum olduğu ıcın neyse eve gıt öğleden sonra yıne gel dedı 4 ten sonra gıttım aynı seyler velhasıl bu cımcıme ne yapmaya çalışıyor ben anlamadım sabah 7 den Berı bı saat arayla sancım vardı sımdı yokkkk kendımı çok kötü hıssedıyorum bu arada hala azar azar kan gelıyo kımseye çaktırmak ıstemıyorum ama çok korkuyorum ne kızlar dua edın

canım telaş yapma nette de 120 140 arası normal diyor kalp atışı için. hem sen biliyormuşsun hareket ettiğimi

Canim benim arkadasimin cati muaynesinden sonra 2 gun cok yogun kanamasi oldu acilmasida 3 cm gecmiyodu o yuzden dogumada almadilar bebek hareketlerini takip et bisey olmaz Allah in izniyle arkadasim simdi 10 gunluk kiziyls mutlu mesut yasiyo

herkese günaydın kızlarr yine uyuyamadık wc nöbetlerinden herkes bol bol uyu diyor da ne mümkün

canım haftana göre kilonuz az değil üzme kendini lütfen doğum şeklin için de en doğru kararı doktorunla beraber istişare edererek verebilirsiniz artıları eksileri konuşarak...son günlerini bebbeğine de kendine de zehir etme hakkında hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…