- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #37.641
Canim mutfak camindaki carsaftan kurtuldum :) hali ve perde tamamdir..pop-art zebra perde yaptirdim cok hos oldu..spor hafif simli de bir hali aldim..salonun avizesi bugün geldi o da salondaki perdemle cok uydu..bebege de sadece park yatak almistim.patk yatak buyukmus kapilardan gecmiyordu ve yatak odama sigmiyordu..:) .annem besik aldi.besigi komple söktük yikadim kumaslari tozluydu...birde diger evdeki beyaz uzun banyo dolabi bu eve sigmadi..bende onu iyice temizleyip uzerine mickey mouse etiketler hayvanli susler yapistirdim cok tatli bir cocuk dolabi oldu :) hafta sonu esimle havluluk kuvet rafi falan taktik evdeki fazlaliklari siginaga tasidi esim..gecen persembe cuma da bebek kurabiyelerini yaptik ablamlarla posetledik susledik :) lohusa serbetine surahi aldim bardaklara sus aldim..oturma odasina da ikeadan masa ve sandalye aldik..epey bir eksik tamamladık. .hala dusununce birseyler buluyorum yapilacak ama yoruldum artik doguma odaklanayim diyorum..hastane icin cok ikram hazirladim ama gelen olur mu yoksa sadece kaynanamlar mi gelir bilmiyorum..
Bu arada bugun kapiya yonetici geldi annen yada baban yokmu dedi.gicik oldum..arkadas.evin hanimi benim koca gobegimi de mi gormedin yahu :)
ay gülerek doğum hıkayesını anlatan tek kışı sensın :)
maşallah kız elını sur bıze dua et bızde sneın gıbı hopp doğuralım fecı kıskandım maşallah dıyeyım tü tü tü :)
ınsallah oğlun hızlıca toparlanıcak annesı senınde göğsün dolup dolup taşşın süttennnnn :)
hıc takma en beter takan bendım senın haftanda dahada zayıftı bebegım 10 günde 3 kgyu gecmıs
kı kg alsın dıye önceden neler yerdım bu 10 gun salladım umursamasım ben kg vermısım bebegım almış sok oldum :)
canım bosver kayananayı baka bunlar senın en guzel anların sonra pısman olursun senın bebısını dusun bu arada ıkımızde sezeryan tarıhı aynı Rabbım yardımcımız olsun...
Haklısın canım işte ama zehir ediyorlar insanın en güzel günlerini..... doğum günleri aynı olucak demek bebişlerinben cuma 38+ 5 olucam seninki kaç günlük oluyor ve bebeğin kaç kilo şuan? Rabbim yardımcımız olsun
seni canı gönülden tebrik ediyorum valla tiramisucum bir çocuk bir bebek olmasına rağmen üstelik yeni doğum yapmana rağmen bizi hiç bırakmadın boşlamadın üstelik uzun uuuuuuzun yazdın...doğum hikayen de çok güzel...bebekler büyürken de çok paylaşım istiyoruz senden uykuları gazları mamaları derken senden öğreneceğimiz şeyler var tecrübelisin neticede...fıstığın nasıl büyüdümü? ilk banyo oldumu ve ne zaman yaptırmak lazım? kimi hemen diyor kimi göbek bağı düştükten sonra diyor:44:
Canım gözün aydın Bebişini sağlıcakla büyüt inşallah, ben de senin gibi bir oğlumdan sonra kızımı gerçekten daha önce hiç doğum yapmamış gibi acemiyim, tabi her hamilelik farklı oluyor oğlumda sancı nedir bilmezken kızımda sancılanıp ta acile 2 kere gittik doğum başlamamış deyip geri gönderdiler ben de ilk doğumu suni sancıyla yaptım senin dediğin gibi karnıma bastırarak dirsekleriyle doğum yaptırdılar, bunda nasıl olacak bilmiyorm hayırlısı olsun, mis kokulu bebişine Allah bol bol süt versin inşallah.
canım aramızda 1 gun var benımkıde 38+6 olacak bebgımın kılosu son gıttııgımde 3 kıloydu en son gıdısımde dr amelıyatıma gıremeyecegını kongresı oldugunu soyledı cok sınırlendım aklıma kılosunu sormak gelmedı valla ama 3 un uzerınde olacagına emınım aman saglıklı bı sekılde evımıze gelseydık gerısı bos Rabbım hepımızın yardımcısı olsun....
Gunaydin herkeze
içim içime sigmiyor kizlar kalbim cikacak yerinden kizimda uyuyamiyor annesi gibi artik çikacagini anladi sanirim..
Bekleyince son saatler bile gecmiyomus onu anladim..
Kızlar slmlar hiç beklemezken pazar günü birden sancılandım hemide çarşıda gezerkennerdeyse çarşıda doğuruyordum sancıların sancı olduğunu anlamadım hastaneye gittik ve 20 dk sonra doğurdum ama şeker den dolayı oğlumun şekeri düştü ve küveze alındık hastaneden yarın çıkıcaz sütümde gelmiyor fırsat bulunca yine yazarım başak kimler doğurdu çok merak ediyorum ama okuyamıyorum şu an inşallah eve gidince fırsat bulurum.
Herkese sağlık mutluluk.. bol süt
Kızlar çocuklardan her zaman vakit bulamıyorum , bugün kızım 13 günlük oldu , artık doğum hikayemi yazıyım di mi teyzeleri
Beni takip edenler bilir en son midemden rahatsızlanmıştım hastaneye gitmiştim sanki zoraki gelmişim gibi filan karşılanmıştım,sonra da kızıp doktorumu değiştirdiğimi söylemiştim,öyle de yaptımRahatsızlığım biraz gerilemişti ama karın ağrım devam ediyordu, e ara ara da kasılmalarım da geliyordu,hatta buraya yazdım böyle giderse sancılarım ben bugün doğururum diye,bir önceki gün devletten randevu aldım kızımda kordon dolanması vardı ya aslında benim derdim onu öğrenmekti.Kordon bi kere daha dolanmış mıydı yada bebeğin durumu nasıldı,vs...
24'ünde sabah başladı sancılarım ara ara,ama düzenli değillerdi.Öğlene doğru filan sancılarım daha da şiddetini artırdı ama yine düzensizdi.Ben de yerimde duramadım aman canınız çekmesin ama pasta yapmıştım dedim eşimin yanına gidiyim bari bahanesi pasta olsunYoksa öyle gidiyorum desem annem binbir soru sorcak eşim neden geldiğimi sorucak vs... Neyse eşimin yanına gittim ki onu görünce sancım geçicek güya
Eşim de durumumu anladı hayrola sancın mı var dedi , evet dedim dinlen biraz falan dedi öyle böyle derken akşam ettik benim sancılar hala devam... Eve geldik yemek yedik işte çay demlemiştim bir de... Çayla beraber de pasta yedim bu sefer karnım ağrımaya başladı bir yandan kasılma var bir yandan karın ağrısı.Tüh dedim ne kadar pasta yedim öyle karnımı ağrıttı bu daEşim dedi hadi ps3 oynayalım kafan dağılsın dedi 1-1,5 saat kadar oynadık...Bu arada kuzey güney izlicez saat 10'da başlıyor ya o başlayasıya oyun oynayacaktık Ama oyun oynarken sancılar iyice gelmeye başladı eşime dedim böyle olmayacak sancıları yazalım...Yazmaya başladı eşim yarım saatte bir geliyor hemen hemen.Şiddeti de bayağı kuvvetliydi ama,hatta bir ara foruma girip yazmayı düşündüm sonra vazgeçtim.Saat 10 gibiydi,bizim dizi başlamadı hala bu arada sancılar 20 dkda bire indi,daha sonra 10 dkda bire...
Eşim dedi olmazsa bir hastaneyi ara,sancılar geçmiyor.Oğlumu doğurduğum hastaneyi aradım.Dedim böyle böyle.İkinci doğumum olduğu için sürecin daha kısa olduğunu,hatta şu anda doğumun başlamış bile olabileceğini söylediler.Mutlaka gelmem gerektiğini söylediler.Belki de yalancı sancıdır ama bilemiyorum dedim çünkü ne nişan ne kan ne su hiçbir şey yok sancıdan başka hiçbir belirti yok.Yine de gelmem gerektiği söylendi.Biz de eşyalarımızı da aldık ve yola koyulduk...
Hastaneye geldiğimizde saat 22:30 falandı,garip olansa eşim her zaman bildiği,gittiği yola karıştırarak çevre yolundayken hem de yanlış yola saptı heyecandanVe ona rağmen o kadar hızlı gitmişiz ki yarım saatte hastanedeydik Hemşire sormuştu nerden geliyorsunuz diye telefondayken,sonra hastaneye geldik dedim telefonda görüşmüştük,dedi ne çabuk geldniz siz ordan buraya Kocam sağolsun çok cool gözükür ama içinden acayip panik yapar
Doğumhaneye aldılar beni kontrol için açılma falan var mı diye,ordaki ebe sağolsun beni acayip bağırtarak ve canımı acıtarak muayenemi yaptı.Hiç açılma yok gibi ama önceki doğumdan dolayı hafif bi açılma var dedi.Önceki doğumdan kalan açıklık mı oluyor acabaNeyse nstye koyalım falan dediler hiç de inançları yok sanırım yanlış alarm diye düşündüler herhalde.Nst cihazının da ekranı bozuk çizgi gösteriyor sadece dikey olarak,sancılar geliyor kaça vuruyor göremiyorum.Daha sonra eşim geldi cihazın monitörüne bi vurdu orda gördük 95'i Daha sonra ebe nst kağıdını alarak drun yanına gitti ve daha sonra dr yanımıza geldi,yatışını yapalım doğum başlamış dedi
O an nedense içim bi garip oldu...Evden çıkarken annem çok panik yapmıştı beni de alın yanınıza ne olur falan demişti,anne sen oğlanla evde kal hem oğlan uyucak falan diyip çıkmıştık.Oğlum öpmüştü giderken beni,sarılmıştık.Kızımın eşyalarını almıştık,yani aslında doğum olabilir diye geldik ama ne biliyim dr doğum başlamış diyene kadar sanırım tam inanmamıştım bebeğimin geleceğine.Özel oda yokmuş hastanede genel odadaydım...Kadın refakatçi istediler,mecburen annem gelmek zorunda kaldı.Aslında ben eşimi istiyordum yanımda,oğlumda öyle olmuştu,özel odadaydık da hem,herşeyi yine ben yapıyordum ama eşim yanımda destekti,annenin de yeri ayrıdır ama ne biliyim ben yanımda eşim olsun isterdim...
Eşim gitti annemi almaya bu arada hazırlıklar yapıldı işte ameliyat önlüğü giydirdiler,lavman yapıldı,serum takıldı,suni sancı verilmeye başlandı.O arada annem geldi işte eşime dedim sen git eve uyu yarın işe gidiceksin bir de.Eşim eve gitti,annem de uykusu geldi koltukta kıvrılıyor,anne dedim koltuğu aç (yatak oluyor açılınca) bari ayaklarını uzat da yat şöyle,yok yok dedi ben uyuyamam falan..Yaa dedm sana ihtiyacım olacak gece lütfen azıcık uyu.Bir açtı yatağı pir açtı,hemşireler beni doğumhaneye götüresiye kadar annem gözünü açmadı uykudanSancılarım sırasında falan komple uyudu resmen
Saat 01:00'de 1 cm açılmam vardı,saat 03:00'te 3 cm oldu,bu sırada eşim bikaç kere beni aradı,nasılsın iyi misin diye,onu da uyku tutmamış,eve gitmiş dizi falan izlemiş uyumak için,biz her gece öyle yaparız daNeyse sonra dr geldi suyunu patlatıcaz dedi , suyumu patlattılar.Oğlumda da hastanede patlatmışlardı suyumu zaten.Ama suyum patladıktan sonra bir sancılarım oldu ki kızlarrrr Dr epudral önerdi daha kısa sürede olur açılman da doğumun da dedi,eşime sordum,aslında ben hiç istemiyordum epudrali,eşimi aradım sordum,yapılsın tabii daha çabuk olsun dedi,iyi ki de bu kararı vermişiz nedenini sonra söyleyeceğim,saat 5:30 gibi falan kontrole geldiler sancı gelince ıkınmamı söylediler aa bebeğin başı görünüyor falan dediler ben korkudan dokunamadım bile Epudral yaptılar bana ama benim çok sancım oldu yine , annem de sağolsun ama sanki hiç yoktu yanımda uyudu kaldı , eşim 3-3:30dan sonra aramayı kesti ben de onu aramadım artık uyuyordur diye,sabaha kadar okudum dua ettim bol bol...Orda bi teyze vardı Allah razı olsun o bana çok yardımcı oldu gelini doğum yapmış onun yanında kalıyormuş,hemşireyi falan çağırmam gerektiğinde kadıncağız çağırıyordu,en son ezan okunduğunda sabah ezanında yani dedi kızım abdestimi alacağım namaz kılacağım birazdan,senin için de dua edeceğim bol bol dedi,Allah razı olsun.Bana çok moral oldu
Bebeğin başı gözüküyor doğum başlamış diye beni hemen doğumhaneye aldılar...Bu arada ben giderken de annemi uyandırdılar,bir yandan da doğumhanede hazırlıkları yapıyorlardı.Çatala yatırdılar işte sancı gelince ıkınmamı söylediler,tecrübeliyiz biliyoruz herhalde amaHer doğum da sanki ilk doğum gibi ayrı bir heyecanı oluyor Bu arada iğne filan yapmışlardı o iğne de nedense bulanık görmeme neden oldu,gerçi normalmiş de,bir de gözlüklerim de gözümde yoktu eşim çıkarmıştı,ben zaten miyobum Bir de ilacın etkisi olunca iyice bulanıklaştı,bi iğne yapıyorlar çarpıntı yapıyor,birisi bulanık gördürüyor...Her doğum farklı bir macera.Oğlumda böyle olmamıştı.
2 kere ıkındım , doktor ebelere birşeyler söyledi başladı ebeninteki dirseğiyle karnıma bastırmayaBen oğlumu da bu şekilde,bağıra bağıra doğurmuştum,hatta bebeğin eşini bile karnıma bastıra bastıra çıkarmışlardı,yahu bunun adı normal doğum değil mi niye müdahale ediyorsunuz?Ben yeterince acı çekmişim zaten bir de siz neden acıtıyorsunuz ki? Velhasıl , 3.-4. ıkınmada kızım doğdu Ne çok ağladı ne çok ağladı teyzeleri Yalnız doğduğunda mosmordu , kordon dolanmasından dolayıymış , Allah'tan epudral yaptırmışım yoksa doğum daha uzun sürecekti ve bebeğim daha uzun süre oksijensiz kalacaktı belki de zarar görecekti.Allah korusun.Bu arada dr dedi ki kesmeden de doğurabilirsin bu sefer kesmicez dedi,ilk doğumumda kesilmişti çünkü,ama bu seferkinde kesmediler fakat kordon dolanmasından dolayı kendiliğinden yırtıldı...Allah'ıma şükürler olsun ki ne kızıma ne bana birşey olmadı,sağ sağlim atlattık doğumu.
Kızım 37+4 günlükken 3150 gr 49 cm olarak doğdu teyzeleri
Saat 05:50'de doğum yaptım.Çıkar çıkmaz eşimi aradım.Eşim uyuyormuş uyandırmışım.Aşkım dedim kızımız doğdu,ama nasıl ağlıyorum bir görseniz.Doğumhanedeyken de çok ağlamıştım nedense.Oğlumu doğururken duygulandım gözlerim hafiften yaşarmıştı.Ama kızımı görür görmez öyle de ağladı ki kızım ben de ağlamaya başladım.Salya sümük hem de.Hatta annem beni gülüyor sanmış halbuki ben bağıra bağıra çocuk gibi ağlıyorum
Doğum hikayemiz böyle kızlar.Allah sizlere de bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Hepinizi öpüyorum
Dr kontrolümüzden geldik şimdi çok cnm sıkıldı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama nst de çok zor hareket sağladık bebekte kalp atışları da hep 120 civarındaydı. Sonra Dr muzun yanına girdik. O da ultrasonda 3-4 dk hareket etsin diye bekledi izledi ama hareket etmedi. Bana göre hareketleri normal ama yani günde 10 dan fazla hareket ediyor aslında. Normalde 3 günde 1 görüyor drmuz bizi. Cumartesi yi atlamayalım gene gel dedi ve aç gel öyle göreyim dedi. Müdahale gerekebilir dedi. Nasıl müdahale dedim. Suni sancı ile doğumu başlayabiliriz dedi.
O kadar karışık ki kafam. Zaten kalp atışları çok iyi değil suni sancıya dayanabilir mi bebeğim acaba? Direkt Sezeryan mı istesem. 1 haftada hiç kilo artışı da olmamış hala 2900 kilosu.(( kafam çok karışık.
Kızlar merhabalar dogum yapan arkadaşların hepsını tek tek tebrık edıyorum Allah analı babalı buyutmeyı nasın etsın. Bugün yarın doguma gırecek arkadaşların Rabbım yardımcısı olsun tramısu Allah ıyılını versın ağlattın benı duygular tavanda gelelım bana benım cımcıme. Gece 4 sancı ıle uyandım vc gıttım kan gelmıs dedım gelıyo duş aldım eşmi kalktı sancım fazla yok bıraz beklıyımde sonra Dr ararım dedım 7 gıbı Dr aradım gel dedı bavulu aldık hastaneye gıttık Nts sancı 50 60 arası fazla yokdr geldı açılma varmı dıye baktı 1 2 santım oda normal. Benım 4. Dogum olduğu ıcın neyse eve gıt öğleden sonra yıne gel dedı 4 ten sonra gıttım aynı seyler velhasıl bu cımcıme ne yapmaya çalışıyor ben anlamadım sabah 7 den Berı bı saat arayla sancım vardı sımdı yokkkk kendımı çok kötü hıssedıyorum bu arada hala azar azar kan gelıyo kımseye çaktırmak ıstemıyorum ama çok korkuyorum ne kızlar dua edın
Dr kontrolümüzden geldik şimdi çok cnm sıkıldı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama nst de çok zor hareket sağladık bebekte kalp atışları da hep 120 civarındaydı. Sonra Dr muzun yanına girdik. O da ultrasonda 3-4 dk hareket etsin diye bekledi izledi ama hareket etmedi. Bana göre hareketleri normal ama yani günde 10 dan fazla hareket ediyor aslında. Normalde 3 günde 1 görüyor drmuz bizi. Cumartesi yi atlamayalım gene gel dedi ve aç gel öyle göreyim dedi. Müdahale gerekebilir dedi. Nasıl müdahale dedim. Suni sancı ile doğumu başlayabiliriz dedi.
O kadar karışık ki kafam. Zaten kalp atışları çok iyi değil suni sancıya dayanabilir mi bebeğim acaba? Direkt Sezeryan mı istesem. 1 haftada hiç kilo artışı da olmamış hala 2900 kilosu.(( kafam çok karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?