- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #37.661
Dr kontrolümüzden geldik şimdi çok cnm sıkıldı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama nst de çok zor hareket sağladık bebekte kalp atışları da hep 120 civarındaydı. Sonra Dr muzun yanına girdik. O da ultrasonda 3-4 dk hareket etsin diye bekledi izledi ama hareket etmedi. Bana göre hareketleri normal ama yani günde 10 dan fazla hareket ediyor aslında. Normalde 3 günde 1 görüyor drmuz bizi. Cumartesi yi atlamayalım gene gel dedi ve aç gel öyle göreyim dedi. Müdahale gerekebilir dedi. Nasıl müdahale dedim. Suni sancı ile doğumu başlayabiliriz dedi.
O kadar karışık ki kafam. Zaten kalp atışları çok iyi değil suni sancıya dayanabilir mi bebeğim acaba? Direkt Sezeryan mı istesem. 1 haftada hiç kilo artışı da olmamış hala 2900 kilosu.(( kafam çok karışık.
Dr kontrolümüzden geldik şimdi çok cnm sıkıldı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama nst de çok zor hareket sağladık bebekte kalp atışları da hep 120 civarındaydı. Sonra Dr muzun yanına girdik. O da ultrasonda 3-4 dk hareket etsin diye bekledi izledi ama hareket etmedi. Bana göre hareketleri normal ama yani günde 10 dan fazla hareket ediyor aslında. Normalde 3 günde 1 görüyor drmuz bizi. Cumartesi yi atlamayalım gene gel dedi ve aç gel öyle göreyim dedi. Müdahale gerekebilir dedi. Nasıl müdahale dedim. Suni sancı ile doğumu başlayabiliriz dedi.
O kadar karışık ki kafam. Zaten kalp atışları çok iyi değil suni sancıya dayanabilir mi bebeğim acaba? Direkt Sezeryan mı istesem. 1 haftada hiç kilo artışı da olmamış hala 2900 kilosu.(( kafam çok karışık.
Kızlar merhabalar dogum yapan arkadaşların hepsını tek tek tebrık edıyorum Allah analı babalı buyutmeyı nasın etsın. Bugün yarın doguma gırecek arkadaşların Rabbım yardımcısı olsun tramısu Allah ıyılını versın ağlattın benı duygular tavanda gelelım bana benım cımcıme. Gece 4 sancı ıle uyandım vc gıttım kan gelmıs dedım gelıyo duş aldım eşmi kalktı sancım fazla yok bıraz beklıyımde sonra Dr ararım dedım 7 gıbı Dr aradım gel dedı bavulu aldık hastaneye gıttık Nts sancı 50 60 arası fazla yokdr geldı açılma varmı dıye baktı 1 2 santım oda normal. Benım 4. Dogum olduğu ıcın neyse eve gıt öğleden sonra yıne gel dedı 4 ten sonra gıttım aynı seyler velhasıl bu cımcıme ne yapmaya çalışıyor ben anlamadım sabah 7 den Berı bı saat arayla sancım vardı sımdı yokkkk kendımı çok kötü hıssedıyorum bu arada hala azar azar kan gelıyo kımseye çaktırmak ıstemıyorum ama çok korkuyorum ne kızlar dua edın
Canim mutfak camindaki carsaftan kurtuldum :) hali ve perde tamamdir..pop-art zebra perde yaptirdim cok hos oldu..spor hafif simli de bir hali aldim..salonun avizesi bugün geldi o da salondaki perdemle cok uydu..bebege de sadece park yatak almistim.patk yatak buyukmus kapilardan gecmiyordu ve yatak odama sigmiyordu..:) .annem besik aldi.besigi komple söktük yikadim kumaslari tozluydu...birde diger evdeki beyaz uzun banyo dolabi bu eve sigmadi..bende onu iyice temizleyip uzerine mickey mouse etiketler hayvanli susler yapistirdim cok tatli bir cocuk dolabi oldu :) hafta sonu esimle havluluk kuvet rafi falan taktik evdeki fazlaliklari siginaga tasidi esim..gecen persembe cuma da bebek kurabiyelerini yaptik ablamlarla posetledik susledik :) lohusa serbetine surahi aldim bardaklara sus aldim..oturma odasina da ikeadan masa ve sandalye aldik..epey bir eksik tamamladık. .hala dusununce birseyler buluyorum yapilacak ama yoruldum artik doguma odaklanayim diyorum..hastane icin cok ikram hazirladim ama gelen olur mu yoksa sadece kaynanamlar mi gelir bilmiyorum..
Bu arada bugun kapiya yonetici geldi annen yada baban yokmu dedi.gicik oldum..arkadas.evin hanimi benim koca gobegimi de mi gormedin yahu :)
slm kızlar
bende mayısın 2 de doğum yaptım 12 saat sunı sancı cektim açılmam olmadı mecburi sezeryan oldum
suni sancı açılma yoksa bence çekilcek gibi değil çünkü çektiğin gibi normal olamayabiliyor herkesin bir yapısı var mutlaka da benim böyle iki çocuk dğurmuş gibi oldum sezeryan daha mantıklı bu durumda
bütün kontrollerim normaldi çok güzel bir hamilelik geçirdim kız bebeğim oldu bebğim 41 hftayı doldurduğumda 42 girerken aldım kucağıma yoksa geleceğide yoktu geç gelirse merak etmeyin olabiliyormuş dr kontrolleri eşliğinde
Tiramisu, Astirid ve doğum yapmış diğer anneleri tebrik ediyorum her doğum haberinde çook mutlu oluyorum heyecan tavan yapıyo:)hepinizi takip ediyorum yazmaya fırsat bulamıyorum çoğu zaman..bizde kuaföre gidip temizliğimizi yaptırdık çok şükür rahatladık p.tesi spinal anestezi ile doğumumuz gerçekleşecek sabırlı olursak şayet..3 günümüz kaldı:)
doktorum bana humana still tea alıp başlamam tavsiye etti ve dün itibariyle bir bardak içtim..doğum öncesi kullanan var mı bu çayı ben doğumdan sonra diye biliyodum ama..bazı hoormonları harekete geçiiriyomuş,doğumdan sonra salgılanan hormonları..oğluşun erken gelmesine sebep olmak istemiyorum..
Kızlar merhabalar dogum yapan arkadaşların hepsını tek tek tebrık edıyorum Allah analı babalı buyutmeyı nasın etsın. Bugün yarın doguma gırecek arkadaşların Rabbım yardımcısı olsun tramısu Allah ıyılını versın ağlattın benı duygular tavanda gelelım bana benım cımcıme. Gece 4 sancı ıle uyandım vc gıttım kan gelmıs dedım gelıyo duş aldım eşmi kalktı sancım fazla yok bıraz beklıyımde sonra Dr ararım dedım 7 gıbı Dr aradım gel dedı bavulu aldık hastaneye gıttık Nts sancı 50 60 arası fazla yokdr geldı açılma varmı dıye baktı 1 2 santım oda normal. Benım 4. Dogum olduğu ıcın neyse eve gıt öğleden sonra yıne gel dedı 4 ten sonra gıttım aynı seyler velhasıl bu cımcıme ne yapmaya çalışıyor ben anlamadım sabah 7 den Berı bı saat arayla sancım vardı sımdı yokkkk kendımı çok kötü hıssedıyorum bu arada hala azar azar kan gelıyo kımseye çaktırmak ıstemıyorum ama çok korkuyorum ne kızlar dua edın
canım telaş yapma nette de 120 140 arası normal diyor kalp atışı için. hem sen biliyormuşsun hareket ettiğimi
herkese günaydın kızlarr yine uyuyamadık wc nöbetlerinden herkes bol bol uyu diyor da ne mümkün
canım haftana göre kilonuz az değil üzme kendini lütfen doğum şeklin için de en doğru kararı doktorunla beraber istişare edererek verebilirsiniz artıları eksileri konuşarak...son günlerini bebbeğine de kendine de zehir etme hakkında hayırlısı
günaydınlarr
son kontrolde benimki de nst de hareket etmedi.130lardaydı.doktor beğenmedi.. git bişeylr ye dedi hemşire..meyve suyu çubuk çikolata filan yedim geldim.. baktım 150 160 lra çıkıyor kalp atışı..hareket etti yani.. dediğin gbi evde normal hareketlerini yapıyor bana ggöre... seninki de açtı belki :)
eylulden bu yana annemın heyecanını paylasan canım teyzelerım ben 2 gun once doğdum,annnemı cok oyalıorum benden vakıt bulup agrıları azalınca doğum hıkayemızı yazacak,arkadaslarımın yanaklarından,sızın de ellerınızdeb öperım
Kizlar kontrolden geliyorum daha once bahsetmistim bugun 40 haftam bittigi icin kontrole cagirmisti doktorum bi karara varmak icin. Tabii ki ne sancim vardi her zamanki gibi ne de bir belirtim. Cok uzgunum. Moralim cok bozuk. Neden gelmiyor bebegim anlamadim. Doktoumda tabii her doktor gibi pek bekleme taraftari degil cumaya yatis yazalim suni sanci icin dedi ams biz biraz daha bekleyelim dedik pazar aksaminda karar kildik dediki rahim belli bir acikliga ulasmadan suni verilemez bu sebeple once rahime bir madde yerleştirilecek bu da acilmayi saglayacak suni ondan sonra verilecek o acilmaninda ne kadar surecegi bellu olmaz 5 saatte surer 12 saatte surer dedi yani durum boylenolur dualarinizi esirgemeyin kendi sancim gelsin. Biz de durumlar boyle kizlar...
Hayirli olsun ikinizde en yakin zamanda cok cok iyi olun insallahh....
doktorun bu acelesı sasırttı benı bende nts de kalp atışı alınamadı ıkıkez yapıldı sekılden sekıle gırdım
ama sonra kâğıda baktık kı 140 doktor uyumuş bı ara dedı normal relax ol kı ben son haftamdayım :)
kgsuda maşallah yavrunum senın haftanda 2.600 falandım sımdı 3 kg gectı gorunuyo kı 2 haftada 90 gram almıştı 36 38 arası
sımdı bıanda atağa gectı .... bebegın keyfı yerındeyse suyu ıyıyse usgde hersey yolunda gorunuyorsa hemen doğumu kabul etme canım bence ..
bak lımbo 40 . haftayı doldurdu buna rağmen doktorunun teklıfını kabu letmeyıp başka bı doktorla gorusmeye gıdıyor bugun
emınım güzel haberlerle
eylulden bu yana annemın heyecanını paylasan canım teyzelerım ben 2 gun once doğdum,annnemı cok oyalıorum benden vakıt bulup agrıları azalınca doğum hıkayemızı yazacak,arkadaslarımın yanaklarından,sızın de ellerınızdeb öperım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?