- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.461
kızlar benım bebegım 75 gunluk
sımdıye kadar sadece anne sutuyle beslendık
ama buyudukce sanırım bazen doymuyor
ozellıkle gunduz tabı sık meme ıstedıgı ıcın
gece sukur sut guzel oluyo
az once huysuzlanıp uykuya dalamıyodu
mama yapıp verdım 60 cc once yaptım ıctı
sonra baktım yıne ıstıyo bı 60 daha yaptım onunda 40 cc kadarını ıctı
yanı 100 cc mamayı ıctı demekkı tam doymamıs emzırdıgım 1 saat olmustu en fazla.
Ve sonra kendı kendıne uykuya daldı yattıgı yerde
sımdıde masallah cok guzel uyuyor, demekkı doyunca rahatladı yavrum.
Sanırım gunduzzlerı gerektıgınde 1 defa belkı mama verecegım
ssızler kac cc mama verıyosunuz bır ogunde normalı nedır 75 gunluk bı bebek ıcın?
Bugun dr randevumuz vardi 3 ay 4 gunluguz 6300gr 62 cm geldik her ay 1 kilo aliyoruz 3 kilo dogmustu
bu şuruptan aldık zincoyu üreten berko firması üretiyor bitkisel gaz için başladık.. bakalım işe yarayacak mı ? kullanan var mı?
kızlar şurup bir mucize diyebilirim... oğlumun kakası normale döndü ve dünden beri zart zurt yapa yapa içindeki tüm kötülükleri attı... şuan o kadar mutlu ki ..gece 10 buçukta yattı 10 da uyudu ama gaz çıkarınca kaka da yaptı onu temizlemek falan 10 buçuk oldu... gece 5 te kalktı emzirdim,gaz çıkarıp kaka yaptı.. sonra 7 de tekrar emzirdim. en son az önce kalktık.. ve kusmadı dünden beri.. belki gazı olduğu için sürekli kusuyordu ve yedikleri az yarıyordu yavruma.. inş. daha hızlı kilo da alacak inanıyorum.. oğluşun ayaklarını hafifçe bastırınca bile pırt pırttt bir görseniz... yavrum nasıl dayanıyordu o kadar gaza inanamadım... ilaç harika resmen... ve tamamen bitkisel... tadı da güzel... çok memnun kaldım 1 gün olmadan mucizeler yarattı bizim oğlanda... şuan oyun halısıyla oynuyor mutlu mutlu... dün gece kakayı yaptıktan sonra yatağına bırakınca soluna döndü ve hemen uyudu... hep bu gaz bozuyor çocuklarımızı artık eminim... ilacı sadece şimdiye kadar 3 kere verdim her seferinde 2ml veriyorsunuz içinde şırınga var.. günde 12 ml ye kadar verilebiliyor... yani 6 ml bile harikalar yarattı... ahaaaa..... oyun halısında şimdi sola döndü ve yine uykuya dalıyor kendi kendine.. kaç gündür uykusuzdu... yavrum benim ya... dün gece emziriyorum ağzından memeyi bıraktığı an üstten gaz çıkardı.. daha emerken yani.. ben sanırım bir süreliğine gaz olayından kurtuldum... darısı diğer muzdariplerin başına inşallah...
yalnız şu dikkatimi çekti bu dönemde sıkıntılarımız hep aynı.. hepsi sözleşmiş bizim çocukların...eee kaç aydır beraber sayılırlar...
dr randevumuz var hafta sonu soracaklarımı lıste yaptım gidince nedense aklıma gelmiyor ya :)
ilk soracagım sağlıgı tabıkı :)
biberon başlıgını değiştirmelimiyim
vitamin bitti
yastık basına koymalımıyım
kusuyo her emme sonrası
ayakları hep soguk dıye çorap çıkarmıyorum bu sızdede oluyormu çorabın içinde bile soguk
iş bası yapacagım ne tavsiye eder
aklıma başka bieşy gelmiyor sizinde varsa fikir olarak sonra ay sunuda sorsaydım bunuda sorsaydım diyorum
adı ne şurubun acaba
Ben emzirmiyorum gece 10 30 yatiyoruz 5 kadar uyuyoruz masallah emiyor gazini cikarmiyorum 8 kadar uyuyoruz gunduzleri 5 dk sekerleme yapiyor tmm
Canim ben bi sey sorcam hani gece 10dan 5bucuga kadar 6 bucuk saat emzirmiyoesun ya kalkip sagiyor musun peki bebek uyurken.
canım ben de böyle uyuduğunda uyanınca tek göğsümü emzirip diğeri sağıyorum.. bu şekilde süt biriktirdim baya...
Bir de kizlar bebislerimizin her ay 1 kilo mu almasi gerekiyor eger oyleyse 1 yasina kadar 15kilo mu olacaklar
Yastik konusunu merak ediyorum bende sorup ta paylasirsan sevinirim
merhaba anneler bnm odlumda 3 dün sonra 3 aylık olacak ama sag tarafna alıştı ve sürekli oraya doğru yatıyor soluna döndürüyorm besliyorum kundakla felan kayıyo ve gene soluna yatıo kafa şekli bozldu baya soluna döndüremiorm ve birde büyüdükçe düzelir demi kafama takıldı ?
canım ebe 6. ayında doğum kilosunun iki katı 1 yaşında ise üç katı olması yeterli dedi.. yani 3 kilo doğduysa 9 kilo yeterli.. oğlum 3700 doğdu şuan 3 aylık 6500 oldu.. 6. ayında 7400 olması yeterliymiş.. yani bundan sonra az kilo alsa da önemli değil diyorum çünkü artık az kilo almaya başladı.. yani her ay 1 kilo olayı diye bir şey ilk zamanlar geçerli artık daha az alıyorlar...
gece oğlum uzun uyuduğunda tek göğsümü veriyorum diğerini sağıp saklıyorum.. aslında ilk günden beri her gece tek göğsümü emzirip diğerini sağıyorum. ama 2 gündür o kadar yorgunum ki sabahları üstüm başım batmış şekilde kalkıyorum.. her gün aksatmadan yapıyordum yeniden sağıcam çünkü 2 gündür sütüm azaldı gibi geliyor.. hemen fark ediyor yani..
Benim k8zimda eger uykusu cok geldiyse emzigi bi deli gibi cekiyo bi atiyo bi kulagini gozunu kurcaliyo ama emzikagzindan dustugunde araniyo ben bemen veriyorum bazen 1 dakika icinde 5 kete emzik veriyorum agzina:)Kızlar ben genelde biizm kızı yatağına yatırıp emziğini verip kendi haline bırakıyorum uyurdu eme eme fakat son 1 haftadır emzikle kavga etmeye başladı atıyor sonra geri istiyor elleriyle tutuyor tek eliyle saçını çekiyor yani kısacası emzikle kavga etmeye başladı. Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba neden olur önerisi olan???
Nasil yatiriyosun yaa bi formul falan mi var benimki mumkunu yok yatmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?