- 22 Haziran 2012
- 2.317
- 376
- 363
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #50.161
Daha önce bir yerde kardeşlerin aralarındaki meselelere karışılmaması gerektiğini okumuştum. Büyüğü annem kardeşimi kayırıyor diye düşünebilir, küçüğü de en küçük olayda şikayete gelir. Ama şu da var benimkilerin arası dört yaş güçleri denk değil.çok zor b
çok zor bir durum ama paylasmayı öğrenmesi lazım. onun her istediğini yaparsanız paylaşmamaya devam edecek. gerekirse siz mudahale edin ve buyugun elinden geri alıp kucuge verin.. buyuk aglayacaktır kesin.. bir iki alısacaktır.. onun tehditlerine aldırmayın anne sizsiniz büyük sizsiniz belli bir otoriteyi sağlamalısınız bunun için en iyi yontemde cocuk psikologundan yardım almaktır... buarada okula gitmiyorsa okul paylaşımı öğrenmesi için cok faydalıdır.
mutlaka gececektir.. bende yazıklarımın %100 doguru olup olmadıgını bilmediğimden cocuk psikologundan yardım alın demiştim. umarım kolay bir şekilde atlatırsınız.Daha önce bir yerde kardeşlerin aralarındaki meselelere karışılmaması gerektiğini okumuştum. Büyüğü annem kardeşimi kayırıyor diye düşünebilir, küçüğü de en küçük olayda şikayete gelir. Ama şu da var benimkilerin arası dört yaş güçleri denk değil.
Bu sene okula gitmiyor daha önce iki yıl gitmişti o zaman kardeşi yoktu ama oyuncaklarını hiçkimseye vermek istemezdi aslında şimdi daha iyi şuanda sadece kardeşine vermiyor eve gelen arkadaşlarıyla paylaşıyor. Kardeşine vermeme sebebi de ağzına sokması, tükürük kokuyormuş. Bilemiyorum belki de kardeşinin oral dönemi geçince sorunumuz kendiliğinden çözülür.
Kolay gelsin turtix. Kendi oyuncağını vermek istememesi çok doğal ama kitapçığı elinden alması fazla gibi. Senin elinden alsalar ne hissederdin gibi daha duygularına yönelik sohbet edebilirsin. Onun daha bebek olduğunu, o yaşlarda kendisinin de yırttığını, bebeklerin kağıt yırtmaktan hoşlandığını, zamanla zarar vermeden onun da oynabileceğini anlatabilirsin. Senden duya duya kabullenir. Kreşte böyle bir konu olursa veya okuduğum bir kitapta rastlarsam yazarım tekrar. Ağlamalarına aldırış etmemeye çalış, bizimki hala istediği bir şeyi yapmayınca ağlıyor. Denge kurmak zor çocuklar arasında, küçük de mücadeleci bir çocuk olur üzülme.Merhaba, size birşey danışacağım daha önce de bahsetmiştim Mehmet hiçbir oyuncağını kardeşine vermiyor hatta oyuncak olmasına gerek yok beğendiği şeyleri kesinlikle paylaşmıyor. Hep böyleydi ama kardeşi büyüyüp de birşeylerle oynamaya başlayınca sorunum katmerlendi. Mesela bugün belediye bir kitapçık dağıtmış bizim kız da aldı eline Mehmet hemen çekip aldı. Oğlum ver baksın dedim olmaz yırtar dedi kağıdı kalın birşey olmaz diyorum olmaz buruşturur diyor baktı ben dinlemiyorum avazı çıktığı kadar ağlamaya başladı. Az önce de beni tehdit etti eğer kitabı kardeşine verirsem beni sertçe yere düşürürmüş. Biz ne yapacağız böyle kızım şu an küçük elinden birşey alınınca en fazla biraz ağlayıp susuyor ama daha büyüdüğünde o da inatlaşacak.
Ne yapayım sizce sabırla yaptığının yanlış olduğunu söylemeye devam mı edeyim ya da nasılsa kardeşi anlamıyor diyip kendi haline mi bırakayım? Annem hep kardeşimi koruyor, savunuyor diye de düşünsün istemiyorum.
Iyiyiz canım çocuklarla geçiyor günler. Dediğin gibi ben de Mehmet ile karşımda yetişkin biri varmış gibi konuşabiliyorum, her yere gidebiliyorum. Tabi arada oyuncak filan istediğinde hemen ağlıyor gözyaşları her daim hazır zaten, bir de kardeşine pek nazik davranmıyor. Elinden oyuncaklarını çekip alıyor ya da yere yatırıp yuvarlıyor. Genel olarak iyi ama şükür bu günler..Selam kızlar nasılsınız P Pamukprensinannesiturtix D duruismail serap85 @ yokh çocuklar nasıllar.artik bir birey olduğunu bizim çocuklar resmen büyük insanla konuşur gibi muhabbet ediyoruz kızımla.surekli herşeyi soruyor farklı duyduğu tüm kelimelerin anlamini öğrenmek istiyor.ama birşey için tutturmak tam gaz devam.
Turtix kızın nasıl büyümüştür benim ufaklık bile büyüdü 7,5 aylık oldu çok meraklı ve ablasinin deyişiyle şaşkın bı kız oldu
Aaa çok sevindim kız mı erkek mi, ne zaman oldu?Merhaba, kimse yazmamış konumuz çok gerilere gitmişOğluşuma bir kardeş geldi, zamanım bebişe adapte olmakla geçiyor.
Erkek, daha çok yeni 10 gün oldu. İlk hafta zor geçti, emzirme uykusuzluk düzenimin bozulması canımı sıktı doğrusu, yeni yeni alışıyorum 2 çocuklu yaşama.Aaa çok sevindim kız mı erkek mi, ne zaman oldu?
Bizim kız da 2 yaşına girdi.
Başta o bocalama oluyor ben de "ne yaptım ben yine başa döndük" diye hayıflanmıştım ama uzun sürmüyor merak etme.Erkek, daha çok yeni 10 gün oldu. İlk hafta zor geçti, emzirme uykusuzluk düzenimin bozulması canımı sıktı doğrusu, yeni yeni alışıyorum 2 çocuklu yaşama.
Maşallah turtix ya zaman akıp gidiyor, darısı bizimkine artık. Bir taraftan hemen büyümesin de istiyorum, ne istediğim pek belli değil yani
Mehmet nasıl?
Maşallah bayağı emmiş, inşallah ben de o kadar süre emzirebilirim. Efe emmeyi bıraktığında ben de kötü olmuştum, kendim nasıl bırakırım hiç bilmiyorum.Başta o bocalama oluyor ben de "ne yaptım ben yine başa döndük" diye hayıflanmıştım ama uzun sürmüyor merak etme.
Benim kızı bir ay önce sütten kestim nasıl duygusallaştım anlatamam ki artık çok bunalmıştım. Annelik garip bir ruh hali işte.
Mehmet anaokuluna gidiyor pek hevesli de değil her gün bugün gitmesem diye şansını deniyor. Okulda bir sıkıntısı yok ama istemiyor işte sebebini sorduğumda çok gürültülü diyor.
Geçen gün "anne baksana okula gitmediğim zaman ne kadar da mutluyum" dedi. Güler misin ağlar mısın.
Efe nasıl alıştı mı kardeşine?
Bebek emiyorsa sen de hemen işe dönmeyeceksen emer büyük ihtimalle sorun olmaz.Maşallah bayağı emmiş, inşallah ben de o kadar süre emzirebilirim. Efe emmeyi bıraktığında ben de kötü olmuştum, kendim nasıl bırakırım hiç bilmiyorum.
Ay kuzu ya, çocuklar sürekli kreş okul derken sıkılıyor tabi. Bizimki 15 tatilde anneannesi geldi diye mutlu oldu ama her gün arkamdan ağladı işe giderken. Bir süre sonra evden de sıkıldı.
Efe zaten çok istekliydi kardeş konusunda. Şimdilik iyi ama haftasonu gürültü yapıp kardeşini uyandırdı diye kızınca çok bozuldu. Böyle şeylere dikkat etmem gerekiyor ama uykusuz yorgun olunca ben de kontrol edemedim kendimi.
İnşallah emer, şimdilik 1,5 yaşına kadar izin almayı düşünüyorum ama hala karar vermedim.Bebek emiyorsa sen de hemen işe dönmeyeceksen emer büyük ihtimalle sorun olmaz.
Mehmet evi çok seviyor, oyuncakları, tableti vs keyfi yerinde evde o yüzden okula gitmek istemiyor sanırım. Kızım öyle değil mesela dışarıyı daha çok seviyor hadi ağbinin okuluna gideceğiz diyorum ağbisinden önce hazırlanıyor.
Evet büyüdüler Mina okumayı yazmayı öğrendi çok mutlu oluyorum , ikinci çocuğu boşandığım için yapamadım. Şimdi tekrar evleniyorum araları çok uzun olacak ama bebek istiyorumhawi_n Ben varım Benim ikinci şubatta 3 yaşında olacak.
Çocuklar okula başladı zaman ne çabuk geçiyor hamilelik, doğumdu, gazdı derken şimdi de ödevlerle uğraşıyoruz
Eski evliliğin için geçmiş olsun yenisi için de hayırlı olsun. Çocuklar huzurlu bir ortamda büyüsün önemli olan o.Evet büyüdüler Mina okumayı yazmayı öğrendi çok mutlu oluyorum , ikinci çocuğu boşandığım için yapamadım. Şimdi tekrar evleniyorum araları çok uzun olacak ama bebek istiyorum ☺
Aynen herşey Mina huzurlu büyüsün diyeEski evliliğin için geçmiş olsun yenisi için de hayırlı olsun. Çocuklar huzurlu bir ortamda büyüsün önemli olan o.
Minikle uğraşıp duruyorum. Büyüdükçe Efe kıskanmaya başladı. O kadar ilgileniyoruz anlatıyorum ama tekrar başa sarıyor. Küçük de abisini çok seviyor. Ödevler, bağırış, çağırış geçiyor günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?