- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #50.141
Hem 4 yaş huysuzluğu hem de kardeş sıkıntısı üst üste gelmiş. Bence kreşe gönder eshma sonuçta geçen yıl da gitti ve bu yıl kardeşi olmasaydı da gidecekti. Kreşte kendi yaşıtlarıyla kafası dağılır başka bir yaşantısı olduğunu farkeder, sana bu kadar sarmaz. Akşam geldiğinde özlemiş olur seni ve kardeşini.Slm kızlar inşallah herkes iyidir.turtix maşallah mehmet e. Zeynep kardeşten sonra çok değişti hiç söz dinlemez oldu bana vuruyor bağırıyor sürekli bebek gibi davranıyor hep onunla ilgilenmemi istiyor.krese gitmedi iki ay resmen çığırından çıktı.ben bu sene krese göndermezsem ikisine de çok büyük haksızlık yapmış olurum .hem.kucuguyle ilgilenemem hemde büyüğüne dur yapma demekten o bunalir.
Bizimki de çizgi film karekterleri veya değişik oyuncakları biliyor. Çocuklar kendi aralarında konuşurken öğreniyor. Bir ara kreşten örümcek adamı öğrenmişti, böyle yapar şöyle yapar diye anlatıyordu, sonra izlettik ama dayanamadı korktu, sonra o hevesi geçti. Sanırım başkası anlatırken farklı canlandırıyor gözünde, kendi izleyince pek matah birşey olmadığını gördü.Bizim apartmanda 6 yaşında yaramaz bir çocuk var onu görünce kendinden geçiyor o ne yaparsa aynısını yapmaya çalışıyor bir de gözünde çok büyütüyor onu idolü gibi bişey ben de o çocuktan köşe bucak kaçırıyorum o çocuk alışkın sokağa benimki kendine zarar verecek ona uyacak diye.
Mehmet bir senedir gündüzleri uyumuyor sabah 9-10 gibi bazen daha geç uyanıyor o yüzden 5-6 gibi uykusu geliyor bazen ama yattı mı uzun uyuyor 3-4 saat o zaman da gece uyumak bilmiyor. Öğlen bir saat uyusa uyutacağım ama olmuyor. Gece de direniyor hala susuyor, karnı acıkıyor zaten çiş, diş fırçalama 10'da yatalım desek yatağa girmesi 11 oluyor bir de korkuyorum diyor rüyasına muhafız robotlar girermiş nereden öğrendi bilmiyorum robotları çok seviyor ama şiddet içerikli birşey izletmiyorum. Zaten karşısına çıksa kendisi de hemen değiştirtiyor kanalı, gözünü kapatıyor.
Gece yatmadan önce yapıyor zaten bir su istiyorum çişim geldi seansı oluyor çocuğunOoo çok hamarat gördüm seni tarhana bile yapmışsın ben hiç kendi başıma yapmadım. Kolay gelsin, ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Eğer uzun süre tutmuşsa arada Mehmet'in de kaçırdığı oluyor. Mesela dün akşam resim yapıyorduk çocuğun burnunu çok büyük yapmış ona gülerken kaçırdı. Gece de yatmadan önce yaptırıyorum, o zaman kaçırmıyor. Gündüz uyarmasam saatlerce tutuyor bi bakıyorum oradan oraya koşuyor o zaman anlıyorum tuvalete gönderiyorum. Peki yatmadan önce yapsa dahi gece kaçırıyor mu Efe?
Araba sevdası bebekliğinden beri devam ediyor bazen kamyonları bazen inşaat araçlarını seviyor ama arabalar hep var. Dinozorlara çok meraklı sevdiği hayvanlar sık sık değişiyor bu aralar zürafa olmak istiyor çok uzun boynuzu varmış oğlum o boyun boynuz başka birşey diyorum ama daha anlatamadım. Çitaları da seviyor dünyanın en hızlı hayvanıymış. Bir de "dünyanın en..." lafı var. Bu dünyanın en hızlı arabası, dünyanın en güçlü bilmem nesi.. Çok güldürüyor beni. Erkek çocuk böyle oluyor işte, küçük hanım da tv'de çilek kızı görünce gülüyor yarın pony ister bizden.Bizimki bu aralar kitap okunmasına takmış durumda, şu 1 liraya satılan kitaplardan almıştım hamileyken arada okuyordum şimdi onları okutuyor bize sürekli. Bir ara yine böyle kitaplara takmıştı sonra uzunca bir süre kitapların yüzüne bakmadı. Çizgi film zevki de değişiyor. İlk zamanlar arabalı çizgi film izlemeye bayılırdı, bu ara pepee izliyoruz. Küçücük çocuğun bile zevkleri oluyorAraba sevdamız ise hiç geçmedi, arabaya doymuyor. Ev bizim aldığımız veya hediye gelen arabalarla dolu ama yine de gördüğünde istiyor.
Bizimki önceden peluş tarzı oyuncakları seviyordu sonra arabaya bir alıştı artık elinden bırakmıyor. Kamyon, çekici, polis arabası zaten sevdiği şeyler. Dinozora karşı da bir merakı var. Gerçekten çok benziyorlar, kişisel gelişimle ilgilenen bir arkadaşım var bebekler sıfır bilgiyle değil ortak hafızadan aldıkları bilgilerle doğuyor, o yüzden önceki jenerasyondan farklılar diyor, doğru sanırım.Araba sevdası bebekliğinden beri devam ediyor bazen kamyonları bazen inşaat araçlarını seviyor ama arabalar hep var. Dinozorlara çok meraklı sevdiği hayvanlar sık sık değişiyor bu aralar zürafa olmak istiyor çok uzun boynuzu varmış oğlum o boyun boynuz başka birşey diyorum ama daha anlatamadım. Çitaları da seviyor dünyanın en hızlı hayvanıymış. Bir de "dünyanın en..." lafı var. Bu dünyanın en hızlı arabası, dünyanın en güçlü bilmem nesi.. Çok güldürüyor beni. Erkek çocuk böyle oluyor işte, küçük hanım da tv'de çilek kızı görünce gülüyor yarın pony ister bizden.
Ben her ay meraklı minik alıyorum bir kaç aydır her sayısı hayvanlarla ilgili ben bile bayağı bilgi ediniyorum sayesinde yeni sayısını merakla bekliyoruz Mehmet de çok seviyor ama bana iş çıkıyor tabi. Oyunlari oyna her sayfayı defalarca oku. Eski sayılarını da sakliyoruz kurbağa gördüyse, aklına geldiyse hemen alıp geliyor oku Anne oku ezberliyorum artık. Şaka bir yana tavsiye ederim çok faydasını gördüm
Araba sevdası bebekliğinden beri devam ediyor bazen kamyonları bazen inşaat araçlarını seviyor ama arabalar hep var. Dinozorlara çok meraklı sevdiği hayvanlar sık sık değişiyor bu aralar zürafa olmak istiyor çok uzun boynuzu varmış oğlum o boyun boynuz başka birşey diyorum ama daha anlatamadım. Çitaları da seviyor dünyanın en hızlı hayvanıymış. Bir de "dünyanın en..." lafı var. Bu dünyanın en hızlı arabası, dünyanın en güçlü bilmem nesi.. Çok güldürüyor beni. Erkek çocuk böyle oluyor işte, küçük hanım da tv'de çilek kızı görünce gülüyor yarın pony ister bizden.
Ben her ay meraklı minik alıyorum bir kaç aydır her sayısı hayvanlarla ilgili ben bile bayağı bilgi ediniyorum sayesinde yeni sayısını merakla bekliyoruz Mehmet de çok seviyor ama bana iş çıkıyor tabi. Oyunlari oyna her sayfayı defalarca oku. Eski sayılarını da sakliyoruz kurbağa gördüyse, aklına geldiyse hemen alıp geliyor oku Anne oku ezberliyorum artık. Şaka bir yana tavsiye ederim çok faydasını gördüm
Bizimki de minika çocuk istiyor tv'den gördüğü için muhtemelen. Bir kere aldım çok boş geldi şimdi yine istiyor.Zeynepe 1 buçuk yaşından beri alırım meraklı minik biz çok vakit geçirdik onlarla.hatta gece yatmadan kitap niyetine de okuyoruz bazen
Ama bu sıralar Minika çocuk dergisine sardı oda güzel ama meraklı minigim yerini tutamaz.zeynep bu sıralar süper kahraman kızlar ,yok Barbie ,yok acayipler ,yok cicibici .Winx ,pony Elsa zaten vazgeçilmez.bide en son minyonlar. hayvan olarakta ben kendini maymun ilan ediyor
İzlediği şeylerden kaynaklanıyor olabilir mi? Efe'de de bebek gibi konuşma başladı, bu aralar favori çizgi filmi pepee, biraz onun konuşmasını taklit ediyor gibi geldi bana.Iyi bayramlar bu arada
Size bişey soracağım, bir kaç haftadır Mehmet'in konuşması garipleşti. Mesela "eve geldi" diyor ya alçak sesle di di diye tekrar ediyor cümle sonlarında yapıyor daha çok sert seslerde yapıyor. Çok canım sıkıldı bu kekeleme midir acaba neden oldu ne yapsam bilmiyorum
Evet canım sizin için en doğru zamanda olur inşallah.Merhaba kızlar,
İkinci çocuğa niyetlendik ama olmayınca planlarım bozulduYaz dönemine hamilelik gelsin istemiyordum ama bu gidişle öyle olacak gibi görünüyor. Neyse her işte bir hayır vardır böylelikle okulu rahat bitiririm diyorum.
Iyiyiz canım çocuklarla geçiyor günler işte. Kızım 8 buçuk aylık emeklemiyor daha yüz üstü yatırınca uğraşıyor ama beceremiyor henüz. Ağbisi bir çok şeyi geç yaptığı için kızdan da çok beklentim yok sağlıklı olsunlar da... Sağlık dedim de burnu akmaya başladı ilerlemez umarım.Merhaba kızlar, nasılsınız, çocuklar nasıl?
Bizimkinin ara ara dellenmeleri hariç iyiyizBazen büyük bir insanla konuşuyormuşum gibi hissediyorum, bir de ona söylediğim her kelimenin dönüşü oluyor. Sen beni dinlemiyorsun galiba anne, kusura bakma yapamam, bakalım devamında ne oluyor gibi. 4 yaşındaki bir çocukla konuştuğumu unutuyorum bazen. Havalar soğudu yine evdeyim, okul da başladı, dersle temizlikle zamanım geçiyor.
Ay maşallah turtix 1 yaşına yaklaşmış, şimdi en tatlı zamanları bence ayaklanınca tutmak zor oluyor bunları. Belki emeklemeden hemen yürür zaten çok erken. Bizimki de 16-17 aylık gibi yürüdüğü için seni çok iyi anlıyorum. Herşeyin başı sağlık gerçekten, Efe'nin de burnu akıyordu yine kulağa sıvı birikmesi olmuş, antibiyotik kullanmaya başladı. Artık derdini anlatıyor tabi önceden sorunun ne olduğunu anlayana kadar hem o hem biz yıpranıyorduk.Iyiyiz canım çocuklarla geçiyor günler işte. Kızım 8 buçuk aylık emeklemiyor daha yüz üstü yatırınca uğraşıyor ama beceremiyor henüz. Ağbisi bir çok şeyi geç yaptığı için kızdan da çok beklentim yok sağlıklı olsunlar da... Sağlık dedim de burnu akmaya başladı ilerlemez umarım.
Mehmet'e gelince kardeşini seviyor ama oyuncaklarını hiç paylaşmak istemiyor. Anne oyuncaklarımın tükürük olmasını istemiyorum diyor titiz çocuğum. Kardeşi eline ne alsa çekip alıyor bazen de kızarım diye çaktırmadan alıyor. Bu konu çok canımı sıkıyor güzellikle anlatıyorum kar etmiyor kızıyorum yine aynı.
Ya işte bunlar bizi kandırmanın yolunu bulmuşlarBenim oğlum da çok bilmiş " Anne bak nasıl bir ev tasarlamışım" diyor. Tam sinirleniyorum gidip kardeşine sarılıyor "ne kadar tatlıyız değil mi?" diyor. Parka gidiyoruz gözüne bir çocuk kestiriyor yanına gidip "adım Mehmet, 4 yaşındayım arkadaş olalım mı?" diye soruyor eğer evet cevabı alırsa arkadaşının adını soruyor. Bir de kardeşi olduğunu söylüyor adıyla birlikte. Ama hadi eve diyince hemen ağlıyor feryat figan zaten göz yaşları her daim akmaya hazır.
Evet yaa zaman geçiyor işte küçük kızımız da büyüyor. Aslında çok hareketli olmayan çocuk daha rahat oluyor peşinde koşturmuyorsun koyduğun yerde duruyor ama gelişimi geride mi kaldı endişesi fena. Sen söyleyince hatırladım en geç bizim oğlanlar yürümüştü hatta benimki...Ay maşallah turtix 1 yaşına yaklaşmış, şimdi en tatlı zamanları bence ayaklanınca tutmak zor oluyor bunları. Belki emeklemeden hemen yürür zaten çok erken. Bizimki de 16-17 aylık gibi yürüdüğü için seni çok iyi anlıyorum. Herşeyin başı sağlık gerçekten, Efe'nin de burnu akıyordu yine kulağa sıvı birikmesi olmuş, antibiyotik kullanmaya başladı. Artık derdini anlatıyor tabi önceden sorunun ne olduğunu anlayana kadar hem o hem biz yıpranıyorduk.
Mehmet'in karakteri böyle demek ki çocuğun sınırları var onların aşılmasını istemiyor. Eğer o da başkalarına öyle davranıyorsa canını sıkma bence. Belki kardeşinin ağza götürme dönemi bitince daha paylaşımcı olur.
çok zor bir durum ama paylasmayı öğrenmesi lazım. onun her istediğini yaparsanız paylaşmamaya devam edecek. gerekirse siz mudahale edin ve buyugun elinden geri alıp kucuge verin.. buyuk aglayacaktır kesin.. bir iki alısacaktır.. onun tehditlerine aldırmayın anne sizsiniz büyük sizsiniz belli bir otoriteyi sağlamalısınız bunun için en iyi yontemde cocuk psikologundan yardım almaktır... buarada okula gitmiyorsa okul paylaşımı öğrenmesi için cok faydalıdır.Merhaba, size birşey danışacağım daha önce de bahsetmiştim Mehmet hiçbir oyuncağını kardeşine vermiyor hatta oyuncak olmasına gerek yok beğendiği şeyleri kesinlikle paylaşmıyor. Hep böyleydi ama kardeşi büyüyüp de birşeylerle oynamaya başlayınca sorunum katmerlendi. Mesela bugün belediye bir kitapçık dağıtmış bizim kız da aldı eline Mehmet hemen çekip aldı. Oğlum ver baksın dedim olmaz yırtar dedi kağıdı kalın birşey olmaz diyorum olmaz buruşturur diyor baktı ben dinlemiyorum avazı çıktığı kadar ağlamaya başladı. Az önce de beni tehdit etti eğer kitabı kardeşine verirsem beni sertçe yere düşürürmüş. Biz ne yapacağız böyle kızım şu an küçük elinden birşey alınınca en fazla biraz ağlayıp susuyor ama daha büyüdüğünde o da inatlaşacak.
Ne yapayım sizce sabırla yaptığının yanlış olduğunu söylemeye devam mı edeyim ya da nasılsa kardeşi anlamıyor diyip kendi haline mi bırakayım? Annem hep kardeşimi koruyor, savunuyor diye de düşünsün istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?