2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Hem 4 yaş huysuzluğu hem de kardeş sıkıntısı üst üste gelmiş. Bence kreşe gönder eshma sonuçta geçen yıl da gitti ve bu yıl kardeşi olmasaydı da gidecekti. Kreşte kendi yaşıtlarıyla kafası dağılır başka bir yaşantısı olduğunu farkeder, sana bu kadar sarmaz. Akşam geldiğinde özlemiş olur seni ve kardeşini.

Bizimki de çizgi film karekterleri veya değişik oyuncakları biliyor. Çocuklar kendi aralarında konuşurken öğreniyor. Bir ara kreşten örümcek adamı öğrenmişti, böyle yapar şöyle yapar diye anlatıyordu, sonra izlettik ama dayanamadı korktu, sonra o hevesi geçti. Sanırım başkası anlatırken farklı canlandırıyor gözünde, kendi izleyince pek matah birşey olmadığını gördü.
Bizimki erken yatıp erken kalkıyor ama işte evde olunca uyumak istemiyor. Ya küçükken daha kolaydı herşey.

Gece yatmadan önce yapıyor zaten bir su istiyorum çişim geldi seansı oluyor çocuğun Sonra biz yatarken kaldırıyoruz onu çiş için o arada da yapıyor ama gece yine de kaçırmış oluyor. Sabah yapmamış mesela hatta tuvalete bile yapmadı anlamadım, bazen de böyle şaşırtıyor işte.
Teşekkür ederim canım, amin inşallah. Evde olunca iyice ev hanımı moduna giriyorum.

Bizimki bu aralar kitap okunmasına takmış durumda, şu 1 liraya satılan kitaplardan almıştım hamileyken arada okuyordum şimdi onları okutuyor bize sürekli. Bir ara yine böyle kitaplara takmıştı sonra uzunca bir süre kitapların yüzüne bakmadı. Çizgi film zevki de değişiyor. İlk zamanlar arabalı çizgi film izlemeye bayılırdı, bu ara pepee izliyoruz. Küçücük çocuğun bile zevkleri oluyor Araba sevdamız ise hiç geçmedi, arabaya doymuyor. Ev bizim aldığımız veya hediye gelen arabalarla dolu ama yine de gördüğünde istiyor.

Araba sevdası bebekliğinden beri devam ediyor bazen kamyonları bazen inşaat araçlarını seviyor ama arabalar hep var. Dinozorlara çok meraklı sevdiği hayvanlar sık sık değişiyor bu aralar zürafa olmak istiyor çok uzun boynuzu varmış oğlum o boyun boynuz başka birşey diyorum ama daha anlatamadım. Çitaları da seviyor dünyanın en hızlı hayvanıymış. Bir de "dünyanın en..." lafı var. Bu dünyanın en hızlı arabası, dünyanın en güçlü bilmem nesi.. Çok güldürüyor beni. Erkek çocuk böyle oluyor işte, küçük hanım da tv'de çilek kızı görünce gülüyor yarın pony ister bizden.
Ben her ay meraklı minik alıyorum bir kaç aydır her sayısı hayvanlarla ilgili ben bile bayağı bilgi ediniyorum sayesinde yeni sayısını merakla bekliyoruz Mehmet de çok seviyor ama bana iş çıkıyor tabi. Oyunlari oyna her sayfayı defalarca oku. Eski sayılarını da sakliyoruz kurbağa gördüyse, aklına geldiyse hemen alıp geliyor oku Anne oku ezberliyorum artık. Şaka bir yana tavsiye ederim çok faydasını gördüm

Bizimki önceden peluş tarzı oyuncakları seviyordu sonra arabaya bir alıştı artık elinden bırakmıyor. Kamyon, çekici, polis arabası zaten sevdiği şeyler. Dinozora karşı da bir merakı var. Gerçekten çok benziyorlar, kişisel gelişimle ilgilenen bir arkadaşım var bebekler sıfır bilgiyle değil ortak hafızadan aldıkları bilgilerle doğuyor, o yüzden önceki jenerasyondan farklılar diyor, doğru sanırım.
Biz geçen yıl meraklı minik alıyorduk, çok da seviyordu ama sonra ilgisini kaybetti, ben de almamaya başladım biraz unutsun diye. Eskiden kendisi yeni çıkan dergiyi görünce çıldırıyordu eve kadar zor sabrediyordu. Bir de küçük olduğu için içinden çıkan oyunlarla pek ilgilenmiyordu. Bakalım bu yıl tekrar denerim belki özlemiş olabilir.

Zeynepe 1 buçuk yaşından beri alırım meraklı minik biz çok vakit geçirdik onlarla.hatta gece yatmadan kitap niyetine de okuyoruz bazen
Ama bu sıralar Minika çocuk dergisine sardı oda güzel ama meraklı minigim yerini tutamaz.zeynep bu sıralar süper kahraman kızlar ,yok Barbie ,yok acayipler ,yok cicibici .Winx ,pony Elsa zaten vazgeçilmez.bide en son minyonlar. hayvan olarakta ben kendini maymun ilan ediyor

Bizimki de minika çocuk istiyor tv'den gördüğü için muhtemelen. Bir kere aldım çok boş geldi şimdi yine istiyor.
Kızların Elsa düşkünlüğü de bir alem, benim kız büyüyünce ne çıkacak acaba

Iyi bayramlar bu arada
Size bişey soracağım, bir kaç haftadır Mehmet'in konuşması garipleşti. Mesela "eve geldi" diyor ya alçak sesle di di diye tekrar ediyor cümle sonlarında yapıyor daha çok sert seslerde yapıyor. Çok canım sıkıldı bu kekeleme midir acaba neden oldu ne yapsam bilmiyorum

İzlediği şeylerden kaynaklanıyor olabilir mi? Efe'de de bebek gibi konuşma başladı, bu aralar favori çizgi filmi pepee, biraz onun konuşmasını taklit ediyor gibi geldi bana.
Bizimkinde vardı bir ara ama kelime başlarını tekrar ediyordu, aaaaaa anne gibi. Düzeltmeyin, üstünde durmayın, kızmayın, gülmeyin geçer demişlerdi. Canım çok sıkılmıştı o dönem ama sonra birden geçti. İnşallah Mehmet'in de uzun sürmez.

Merhaba kızlar,
İkinci çocuğa niyetlendik ama olmayınca planlarım bozuldu Yaz dönemine hamilelik gelsin istemiyordum ama bu gidişle öyle olacak gibi görünüyor. Neyse her işte bir hayır vardır böylelikle okulu rahat bitiririm diyorum.

Evet canım sizin için en doğru zamanda olur inşallah.

Merhaba kızlar, nasılsınız, çocuklar nasıl?
Bizimkinin ara ara dellenmeleri hariç iyiyiz Bazen büyük bir insanla konuşuyormuşum gibi hissediyorum, bir de ona söylediğim her kelimenin dönüşü oluyor. Sen beni dinlemiyorsun galiba anne, kusura bakma yapamam, bakalım devamında ne oluyor gibi. 4 yaşındaki bir çocukla konuştuğumu unutuyorum bazen. Havalar soğudu yine evdeyim, okul da başladı, dersle temizlikle zamanım geçiyor.

Iyiyiz canım çocuklarla geçiyor günler işte. Kızım 8 buçuk aylık emeklemiyor daha yüz üstü yatırınca uğraşıyor ama beceremiyor henüz. Ağbisi bir çok şeyi geç yaptığı için kızdan da çok beklentim yok sağlıklı olsunlar da... Sağlık dedim de burnu akmaya başladı ilerlemez umarım.
Mehmet'e gelince kardeşini seviyor ama oyuncaklarını hiç paylaşmak istemiyor. Anne oyuncaklarımın tükürük olmasını istemiyorum diyor titiz çocuğum. Kardeşi eline ne alsa çekip alıyor bazen de kızarım diye çaktırmadan alıyor. Bu konu çok canımı sıkıyor güzellikle anlatıyorum kar etmiyor kızıyorum yine aynı.

Benim oğlum da çok bilmiş " Anne bak nasıl bir ev tasarlamışım" diyor. Tam sinirleniyorum gidip kardeşine sarılıyor "ne kadar tatlıyız değil mi?" diyor. Parka gidiyoruz gözüne bir çocuk kestiriyor yanına gidip "adım Mehmet, 4 yaşındayım arkadaş olalım mı?" diye soruyor eğer evet cevabı alırsa arkadaşının adını soruyor. Bir de kardeşi olduğunu söylüyor adıyla birlikte. Ama hadi eve diyince hemen ağlıyor feryat figan zaten göz yaşları her daim akmaya hazır.

Ay maşallah turtix 1 yaşına yaklaşmış, şimdi en tatlı zamanları bence ayaklanınca tutmak zor oluyor bunları. Belki emeklemeden hemen yürür zaten çok erken. Bizimki de 16-17 aylık gibi yürüdüğü için seni çok iyi anlıyorum. Herşeyin başı sağlık gerçekten, Efe'nin de burnu akıyordu yine kulağa sıvı birikmesi olmuş, antibiyotik kullanmaya başladı. Artık derdini anlatıyor tabi önceden sorunun ne olduğunu anlayana kadar hem o hem biz yıpranıyorduk.
Mehmet'in karakteri böyle demek ki çocuğun sınırları var onların aşılmasını istemiyor. Eğer o da başkalarına öyle davranıyorsa canını sıkma bence. Belki kardeşinin ağza götürme dönemi bitince daha paylaşımcı olur.

Ya işte bunlar bizi kandırmanın yolunu bulmuşlar
Ne güzel Mehmet girişken bir çocuk, Efe parka gidince kendi başına takılıyor. Oyun oynayan çocukların yanına gitmiyor, gitmek istese hadi birlikte gidelim diyor. Kreştekilerle görüşünce siz uzak bir yerde oturun sürekli onu izlemeyin kendisi iletişim kursun dediler ama pek öyle bir çabası yok. Salıncakta birlikte sallandığı birisi olursa onunla konuşuyor daha çok anne babalarıyla muhatap oluyor. Oyuna katılmadığı için parktan dönme pek sıkıntı değil ama okuldan bir arkadaşı parktaysa o zaman gelmek istemiyor işte.

Evet yaa zaman geçiyor işte küçük kızımız da büyüyor. Aslında çok hareketli olmayan çocuk daha rahat oluyor peşinde koşturmuyorsun koyduğun yerde duruyor ama gelişimi geride mi kaldı endişesi fena. Sen söyleyince hatırladım en geç bizim oğlanlar yürümüştü hatta benimki...
Çocuğun konuşması gerçekten büyük nimet Mehmet konuşabildikten sonra sakinleşmişti.
Belki söylediğin gibidir çünkü parkta yeni tanıştığı çocuklara bile veriyor oyuncaklarını kardeşi tükürük kokutmazsa ona da verir.

Merhaba, size birşey danışacağım daha önce de bahsetmiştim Mehmet hiçbir oyuncağını kardeşine vermiyor hatta oyuncak olmasına gerek yok beğendiği şeyleri kesinlikle paylaşmıyor. Hep böyleydi ama kardeşi büyüyüp de birşeylerle oynamaya başlayınca sorunum katmerlendi. Mesela bugün belediye bir kitapçık dağıtmış bizim kız da aldı eline Mehmet hemen çekip aldı. Oğlum ver baksın dedim olmaz yırtar dedi kağıdı kalın birşey olmaz diyorum olmaz buruşturur diyor baktı ben dinlemiyorum avazı çıktığı kadar ağlamaya başladı. Az önce de beni tehdit etti eğer kitabı kardeşine verirsem beni sertçe yere düşürürmüş. Biz ne yapacağız böyle kızım şu an küçük elinden birşey alınınca en fazla biraz ağlayıp susuyor ama daha büyüdüğünde o da inatlaşacak.
Ne yapayım sizce sabırla yaptığının yanlış olduğunu söylemeye devam mı edeyim ya da nasılsa kardeşi anlamıyor diyip kendi haline mi bırakayım? Annem hep kardeşimi koruyor, savunuyor diye de düşünsün istemiyorum.

çok zor b
çok zor bir durum ama paylasmayı öğrenmesi lazım. onun her istediğini yaparsanız paylaşmamaya devam edecek. gerekirse siz mudahale edin ve buyugun elinden geri alıp kucuge verin.. buyuk aglayacaktır kesin.. bir iki alısacaktır.. onun tehditlerine aldırmayın anne sizsiniz büyük sizsiniz belli bir otoriteyi sağlamalısınız bunun için en iyi yontemde cocuk psikologundan yardım almaktır... buarada okula gitmiyorsa okul paylaşımı öğrenmesi için cok faydalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…