2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
O da hoşmuş pembe en azından renkli bi renk (garip bi tabir oldu ama) sınıfında çok mu kız var Efe'nin belki onlardan etkilenmiştir.
Bir ara kız sayısı fazlaydı ama sonra erkekler geldi dengelendi aslında. Valla pembe seven bir erkek bizimki bakalım ne zamana kadar böyle gidecek

Bir ara kız sayısı fazlaydı ama sonra erkekler geldi dengelendi aslında. Valla pembe seven bir erkek bizimki bakalım ne zamana kadar böyle gidecek
Instagram'da akademisyenanne'yi takip ediyorum onun da 2013 mayıs doğumlu bir oğlu var. Bugün yazmış renklerin ve oyuncakların cinsiyeti yoktur diye ve onun oğlunun da en sevdiği renk pembeymiş

Instagram'da akademisyenanne'yi takip ediyorum onun da 2013 mayıs doğumlu bir oğlu var. Bugün yazmış renklerin ve oyuncakların cinsiyeti yoktur diye ve onun oğlunun da en sevdiği renk pembeymiş
Bize de kreşteki eğitimlerde aynı şeyi söylüyorlar yeri geliyor bebeklerle de oynuyor ama arabalardan vazgeçmiyor. Sen söyleyince baktım sayfaya makyaj, topuklu ayakkabı konusunda ben o kadar rahat olamam sanırım. Öyle bir talebi olunca kızlar yapar, giyer deyip uzatmıyorum konuyu.

Ah ahh bnim oglumda boyle iste 2 ay once yeni tv aldik ilk hafta kalemle bir iki cizik atmisti fark ettim uyardim tamam annecim dedi sonra 1 hafta sonra bir toz alayim dedim allahim ne goreyim tvnin ekranindaki o plastik cam resmen kivrim kivrim soyulmus inadina bastirarak cizmis ayaz bu ne dedim neden cizdin diye bagirdim sakin sakin bana demez mi cizdiiimm nolmuski annecim allahim kendimi mutfaga kitledim sinirden bile isteye 2 3 bardak kirdim bu kadar olamaz kesin psikopat bu cocuk neyi yapma ddsek yapiyor birde piskin piskin yaptiimm nolmus ki falan agiz gevsetiyor tabi esimi aradim oglunu sikayet ettim o bana aksam gelince konusuruz dedi tv nin halini gorunce ki gormeniz lazim perte cikmis 2 haftalik tv ona mi yanalim borc harc almisiz cocugu uyardigimiz halde neden bile isteye yapiyor bu kadar neyin hincini cikardi tv den onami yanalim sadece tv yasagi koyduk ama hala bile isteye birseyleri yapiyor ve sakliyor mesela oyuncaklarini kirip dolabina sakliyor elbiselerini kesiyor sozum ona etiket kesiyor sakliyor bazanin altina birde cirkin bir sskilde kizma huyu basladi asabilesiyor nasil diyim canavar gibi olmaya calisiyor of off sevecenligine gelince o benim kalbim ne yapsada kalbim cok seviyorum

Canım bence bir uzmana danışsanız iyi olur küçük birşey değil bu yaptığı sınırlarını bilmemek gibi bir sorunu olabilir

Merhaba hanimlar eshma sabir ve kolayliklar diliyorum duru da ayni gibi hep bir memnuniyetsizlik var ama ben bbizden diyorum her dedikleri oluyor cunku . Turtix bebek ne kadarlik oldu duru da bir ara gozluk diye tutturmustu birakti simdi . Pamuk valla istiyorsan ikinciyi daha da ara acilmadan yap bbüyüdükçe ve biz yas aldikca daha zor geliyor insana. Doruk 19 aylik oldu nerdeyse tek tuk konusuyor ablasibi cok seviyor ablasi da onu birbirlerine sarılıyor lar duru bazen kiskaniyor bebeklesiyor ama oda normal 10 gün sonra izne ayrilacagiz bizde.

Kızım beş buçuk aylık oldu. Bu aralar gece uykuları çok kötü saate bir uyanıyor benim de uykusuzluktan başım dönüyor.
Onun dışında iyiyiz kızım ağbisine bayılıyor sürekli onu takip ediyor etrafta ağbisi varsa sesi çıkmıyor

Günaydın kızlar,
Tatilden sonra Efe'yle evdeydik yazamadım. Aslında bu ay kreşe göndermeyecektim ama evde ikimiz de gerildiğimiz için mecburen gitti benim de moralim bozuldu. 2 haftadır hiç söz dinlemiyor, birşey yapıyor anlatıyorum yapma diyorum tekrar yapıyor iyice sinirlerim yıprandı. Bu ay doktora gideyim diyordum onunla ne mümkün hiçbir yere çıkamadım. Hava da sıcak eve tıkılıp kaldık. Bu sabah neşesi yerindeydi kreşe gidecek diye onu öyle görünce daha bir üzüldüm. Canım sıkkın bu aralar işte.

Merhaba, biz de bugün küçük hanımı 6.ay kontrolüne götürdük, aşıları yapıldı o kadar çok ağladı ki sonrasında da uzun süre iç çekti.
Bu aralar geceleri o kadar sık uyanıyor ki uykumdan hiçbir şey anlamıyorum. Çocuk büyütmenin en zor tarafı bu gibi geliyor şu anda
Diğer taraftan büyüdükçe eğlenceli oluyor ağbisinin oyuncaklarına içi gidiyor eline geçirirse ağzına sokuyor tabi ağbisi de kızıyor tükürük oldu diye geçen gün "Anne bu çocuk çok yaramaz oldu" diye şikayet etti titiz çocuğum benim

Annelik zor yaa hamilelik, doğum uykusuzluk, emzirme, büyüyünce sendromlar vs.
Biliyor musun Mehmet de kreşten ayrıldıktan sonra daha sakin bir çocuk oldu orada sorun yaşamıyordu ama evde olmayı daha çok seviyor sanirim. Bir de o zaman tam olarak konuşamıyordu belki de asabiyeti ondandı.
Hava çok sıcak Efe de alıştı ya kalabalığa o yüzden evde sıkılmıştır bir mevzu olsun diye sinir etmiştir seni. Kadın doğuma gideceksin değil mi? 2. İçin

Benim de şöyle bir sıkıntım var; oğlum yalnızken güzel güzel oyuncaklarıyla oynayan, laf dinleyen, bir şekilde ikna olan bir çocuk ama birini görünce ( kuzenlerini mesela) tamamen değişiyor beni hiç dinlemiyor, ağlıyor, kaçıyor vs bu duruma çok üzülüyorum akıllı oğlum gidiyor bambaşka bir çocuk geliyor. Sizde var mı böyle bir durum?

Ay turtix 7.ay en üst nokta oluyor bu gece uyanmalarında yarım saate düştüğünü hatırlıyorum ben. Ama sonra düzene giriyor uyanma sayısı azalıyor. Efe'de de 6.ay civarı çıldırmak üzereydim sonra doktor bebek gece uyanmasıyla ilgili bir çizelge vermişti orda bu şekildeydi, Efe'nin bebekliği ile ilgili en net hatırladığım konu
Maşallah tam bir abi oldu, neyse kızının önünde güzel örnek olacak, o da abisi gibi titiz bir çocuk olur.

Efe'nin bu haziran ayında huyu değişti biraz, çok daha huysuz ve mızmız oldu. Ben oruç tuttuğumuz için ilgilenemedik ona bağladım ama hala devam ediyor. Bir de evde olunca öğlen uyumuyor artık, bu yüzden saat 3'ten sonra huysuzluğu başlıyor. Eğer arabayla çıkarsak 5-10 dk kestirse bile ona yetiyor. Havaların sıcaklığı ikimizi de olumsuz etkiliyor. Ben sıcak olunca çok agresif oluyorum, vantilatör açıyorum Efe kapatıyor bir de yanımda koşturunca iyice çıldırıyorum. Hava serin olduğunda tahammül sınırım daha fazla. Artık sosyal olduğu için arkadaş istiyor doğrusu ama kreş haricinde pek arkadaş ortamı da yok çocuğun
Kadın doğuma gitmem gerekiyor bir de diş çıktı başıma. Yıl başında hallettim güya ama hiç memnun kalmadım. Kanal tedavisi yapılan dişim ve dolgularım ara ara sızlıyor. Kanal tedavili yer ise geçen ay inanılmaz ağrıdı. Benim geçen ay alt bölgemde çok ağrı oldu hatta hamile miyin diye tereddüt ettim, o yüzden gitmedim diş için bu ay gideyim dedim bayramdan önce doluymuş. Bayramdan sonraya kaldı işte o.

Bizimki de öyle. Önceden şu paralel oyun evresi olduğu için herhalde etrafındakileri takmıyordu kendi kendine takılıyordu artık yanındaki ne yaparsa aynısını hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyor. Yaramaz çocuk olan yerden uzak durmaya çalışıyorum ama bayramda seyranda pek mümkün olmuyor tabi. Sonradan konuşuyorum evet doğru yapmadım bir daha yapmam anne diyor ama çocukları görünce aynen devam yaramazlıklara.
Bir de bizimki yemek yemiyor yanımızda birileri varsa. Bu da beni yoruyor yemek düzeni alt üst oluyor. Bayramda fazla kahvaltı yapmadı ben de üstelemedim, öğlen yemek vakti gittiğimiz yerde buna çikolata vermişler büyük bir çikolatayı afiyetle yemiş ki normalde bana sorar anne bunu şimdi yiyebiliyor muyum diye. Sonra ishal oldu tabi. Tatilde yemekten önce dondurma filan isteyince söyledik anladı ama başkası olsa yanımızda hiç dinlemezdi bence.

Kışlıkları hazırlayayım dedim, haftasonu biraz domates alıp onları hazırladım ama daha yapmam gerekiyor. Bir de tarhana yoğurdum dün gece onu serdim kurusun diye, bugün hava yağmurlu bakalım nasıl olacak. Eylül'de de turşu yaparım diyorum ama Efe beni uğraştırıyor. Gece çiş kaçırmaları devam ettiği için doktora gittik. Mesane eğitimine başlayacağız belki zaman olursa detaylı yazarım. Normalde gündüz 3 yaştan sonra 1 damla bile çiş kaçmaması gerekiyormuş ama Türk halkı geçer geçer diye erteleyip kalıcı problemlere neden oluyormuş. Bir de mesane kapasitesi yaşa uygun hale getirilmezse yetişkin olunca küçük mesaneye sahip olup sürekli çişe gitme sıkıntısı oluyormuş. Ay bir de bu çıktı başıma işte, Allah'a şükür büyük bir derdimiz yok ama böyle küçük küçük dertler aklıma takılıyor işte.

Slm kızlar inşallah herkes iyidir. turtix maşallah mehmet e. Zeynep kardeşten sonra çok değişti hiç söz dinlemez oldu bana vuruyor bağırıyor sürekli bebek gibi davranıyor hep onunla ilgilenmemi istiyor.krese gitmedi iki ay resmen çığırından çıktı.ben bu sene krese göndermezsem ikisine de çok büyük haksızlık yapmış olurum .hem.kucuguyle ilgilenemem hemde büyüğüne dur yapma demekten o bunalir.

Inşallah düzelir biran önce sinirlerim bozuluyor artık emziğe alıştığında çok sevinmiştim gece daha uzun uyur diye ama tam tersi oldu

Bizim apartmanda 6 yaşında yaramaz bir çocuk var onu görünce kendinden geçiyor o ne yaparsa aynısını yapmaya çalışıyor bir de gözünde çok büyütüyor onu idolü gibi bişey ben de o çocuktan köşe bucak kaçırıyorum o çocuk alışkın sokağa benimki kendine zarar verecek ona uyacak diye.
Mehmet bir senedir gündüzleri uyumuyor sabah 9-10 gibi bazen daha geç uyanıyor o yüzden 5-6 gibi uykusu geliyor bazen ama yattı mı uzun uyuyor 3-4 saat o zaman da gece uyumak bilmiyor. Öğlen bir saat uyusa uyutacağım ama olmuyor. Gece de direniyor hala susuyor, karnı acıkıyor zaten çiş, diş fırçalama 10'da yatalım desek yatağa girmesi 11 oluyor bir de korkuyorum diyor rüyasına muhafız robotlar girermiş nereden öğrendi bilmiyorum robotları çok seviyor ama şiddet içerikli birşey izletmiyorum. Zaten karşısına çıksa kendisi de hemen değiştirtiyor kanalı, gözünü kapatıyor.

Ooo çok hamarat gördüm seni tarhana bile yapmışsın ben hiç kendi başıma yapmadım. Kolay gelsin, ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Eğer uzun süre tutmuşsa arada Mehmet'in de kaçırdığı oluyor. Mesela dün akşam resim yapıyorduk çocuğun burnunu çok büyük yapmış ona gülerken kaçırdı. Gece de yatmadan önce yaptırıyorum, o zaman kaçırmıyor. Gündüz uyarmasam saatlerce tutuyor bi bakıyorum oradan oraya koşuyor o zaman anlıyorum tuvalete gönderiyorum. Peki yatmadan önce yapsa dahi gece kaçırıyor mu Efe?

Çok şükür biz pek kardeşten dolayı sorun yaşamadık. Bilmiyorum ki canım kreşe gitse mi daha iyi gitmese mi bu sefer de evden gönderildiğini düşünmesin. Işin zor haklısın uzman birine sor en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…