2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
merhaba kızlar nasılsınız size bişey ssorucam ben resmen depresyona girdim hamilelik psikolojisi çok sinirliyim hiç bişeyden mutlu olamıyorum hiç sevmiyorum bu halimi deniyorum ama olmuyo eşime sürekli kızıyorum yazık bi suçuda yok napsın sesini çıkarmıyo ne olcak bu halim inş 3.aydan sonra düzelir.benim hormonlar baya alt üst oldu herhalde sizin nasıl moral sinir durumları

Bana doktorum çayı yasaklamadı ben gunde 3 caybardağı içiyorum zararlı mı kızlar kafama takıldı şimdi(

ilk gebeliğimde bir kitapta okumuştum ben,çok çay tüketen hamilelerde bebek doğduğunda iştahsız oluyor ve uyumuyormuş çok,aklımda kalmıştı ve hiç çay içmemiştim,ama maşallah bebeğim beni hiç uykusuz bırakmadı ve iştahlıydı..aklında bulunsun..

herkes iyidir inşallah bugün bebişimiz için adak kurbanı kestik :)bi güzel dağıttık ALLAH kabul eder inşallah

merhaba canım çok gecmiş olsun umarım bulantıların geçer de rahat bir hamilelik geçirirsin..hamilelik bulantılarına zencefil çayının iyi geldiğini çok duydum..bir tatlı kaşığı zencefili bir bardak suya atıp biraz bekleyip içebilirsin..iyi gelir umarım..

tesekkur ederim hepimizin bebegini Allah bagislasin saglikla buyusunler
benim karnimdan bakti once ama sonra alttn bakmaya devam etti olcumler icin net bilgi icin alttan ultrason yapicak demisti kendi doktorum
benim doktorumun usgsi cok gelismis degil, beni baska yere gonderdi, ben ikili test icin baska birime gittim
gelismis ultrasonla bakildi

evet simdi kizim diye seviyoruz
esim sabah kizim diye optu gitti karnimi
meger icen icten hep kiz istermis caktirmiyormus:)) ben hep erkek bebek delisiydim ya o yuzden ben erkek istiyorum diye kiz istedigini bastiriyormus meger:)

benimki de sagimdan bakiyor
hatta uyandirmak icin karnima vururken de cogunlukla sagdan denedi
cinsiyette alakasi var mi bilmiyorum ama benim kiz

GAVISCON ılacın adı ama ben mumkun mertebe ılac kullanmama taraftarıyım gebelıklte
bu yuzden cekıyorum ıste agrıyı

yok bendeki başka bişey şurup hemde içinide okudum hamileler içinde b sakıncası yok gb bişi yazıyodu hani bulantı ilaçları gb değil doktorda rahat verdi ama tabi bende işte çok gerekmezse almıycam şimdilik çok

zencefılı aktardan bulabılırım dımı önerin ıcın cok cok tesekkur ederım cnm bugun akşam denıcem bi arkadsımda kola iç dıyor onun bulantısını bastırıyormus

Kızlar yaa öğle arasında kızlarla konuşurken bu isim konusunda tartıştık resmen
Bu samsun müftüsü açıkladı yaa bazı isimleri bende erkek olursa koyacağım bir isim vardı KAYRA (anlamı Tanrı demekmiş Türk mitolojisine göre, sözlük anlamı ama bu değil) koymam dedim...Oda yok öyle birşey o adam salladı, diyanette açıklama yaptı peşinden okumadın mı dedii..Bende okudum ama neticede doçent olmuş biri durup dururken neden yalan söylesin kiii, yalan söyledi madem neden o isimler? Yada doğruda bu bilgiler Diyanet mi önünü kesti acaba çok tepki olunca?

Yani anlamı Tanrı olan bir ismi ben koymak istemem ama arkadaşımda ne alakası var diyor, ben oğluma Aren ismi koydum (oda güneş tanrısının oğlu demekmiş), eski mitolojide çok tanrı ismi varmış bildiğimiz veya bilmediğimiz ama Esma_ül Hüsnada böyle isimler yok ve Allah bir tane, bence sakıncası yok diyor :18::18: Çözemedim ben yaa, bilgisi olan var mı ?:44:

canım tebrikkler kızın oluyormus. benımde sağdan bakıyordu hep kontrollerde :)

canım bende o haberi okudum benim yeğenimin ismide kayra biz anlamına baktığımızda allahın hediyesi demekmiş mitolojidede tanrı ismi diye geçiyor ama bencede biz haşa tanrı ismi olduğu için koymuyoruz mitolojiye bakarsak ortalık haşa tanrıdan geçilmiyor ama karar senin canım

ilk hamileliğimde günde 2-3 tane içiyordum.. çok şükür uyuyan bir bebekti.. Bunda da günde 2-3 tane içiyorum.. O kadar da değil yani :)

herkes iyidir inşallah bugün bebişimiz için adak kurbanı kestik :)bi güzel dağıttık ALLAH kabul eder inşallah

Allah kabul etsin. Sağlıcakla doğsun..

o ılacı bende alsam olurmu mide bulantısı ıcın bnm bulantı ılacım cuma gunu gelecekmış

Mide yanmaları bebek büyüdüğünde daha artıyor arkadaşlar... Mide sıkışınca yeri daralınca daha artıyor (hani halk arasında bebek çok saçlı o yüzden yanıyordur miden derler ya :))
Ben ilk hamileliğimde ağlardım mide yanmasından 7-8.aylarda.. gavisconu yiyesim gelirdi.. hamilelerin kullanabildiği ilaçlar bunlar

merhaba kızlar
benim kanamalarım hala devam ediyor. hafta 1-2 kere mutlaka oluyor.bulantı ve kusmalarım da zirvede.nefes almak bile midemi bulandırıyor.
öğleden sonra kontrolüm var bakalım

o ılacı bende alsam olurmu mide bulantısı ıcın bnm bulantı ılacım cuma gunu gelecekmış
canım o ılac mıde yanması ıcın bulantıya ıyı gelırmı bılemıyorum ..

cocukların anne baba ustunde hakkı isimdir
ısmın anlamını tasır cocuklar bu yuzden cok dıkkatlı olmak lazım ısım koyarken
Allahın ısımlerı bıle basına abdul demeden koyulmaz
kezban kuranda gecer mesela anlamı yalancı demek
bu yuzden yasaklı ısımlerı koymamak gerek konu dısına cıkmak ıstemıyorum ama bu batıya özenti isimler neden koyulur anlamıyorum
kendı kulturumuzde cok guzel ısımler var anlamını tasıcagı guzel bır ısım ınsallah sende bulursun

bende çok pozitif biri değildim ama bir anda parlıyorum sonra ne oluyor bana ya azıcık sus artık diyorum kendi kendime...En önemlisi etrafımıza vicdanlı ve anlayışlı insanların olması Allah yardımcımız olsun geçer inşallah 3 aya çok kalmadı değil mi ?

vallahi sedanet aynı durum bende de var...nerdeyse hiç bir gebelik belirtisi yok..ultrasonda da görmesem unutacağım hamile olduğumu :) ben birkaç yere baktım,belirtiler kişiden kişiye değişirmiş...ama aynı durum daha sonraki gebelikte de aynı olacak diye bişey yok..bence bu konuda şanslıyız:) sıkma canını....

Evet bende sözlük anlamını okuduğumda bu anlamla karşılaştım ki bana çok anlamlı geldi ama bu müftü biraz aklımı karıştırmadı değil

Evet kişilere çoğu isim ağır gelir ve bir isim tüm hayatını etkileyebilir
Dediğin gibi Kuranda geçen ama anlamı yalancı olan Kezban ismi,
yalancı neden koyayım cocuğuma Kuranda geçiyor diye
Ve batı anlamı taşımasından ziyade, sözlük anlamı beni etkilemişti kii (Allah'ın hediyesi), bu müftüye kadar!
Zira ben kültürümüzden çok güzel bir isim buldum ; erkek olursa zaten ilk ismi Ali mutlaka olacak
ben 2. isimde alternatif olarak anlamı ve cocuğuma yükleyeceği misyonuda güzel olsun istedim.
Neyse Kayra koymayı veririm bende sıkıntı yokk

Son düzenleme:

yani bencede iyice araştırmak lazım
malüm kuran dan denilen kelimelerinde kötü anlamı olabiliyor
bunalr hep ezberden kaynaklanıyor
ama mitoloji deyince bence takılmamak lazım siz ayın güneşin tanrısı olduğuna inanıyormusunuz
tabiki hAyır ozaman neden isimlerine takılıyorsunuz anlamlarını araştırın bence
inandığımız tanrının 99 adı açıkça esma-ül hüsna da
başka tanrı adı bence bizi bağlamaz
uff karışık konular bunlar neyse ben böyle düşünüyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…