2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Doğru sonuç verme yüzdesine göre bakıldığında 3lü test en düşün oranda doğru sonuç verenmiş. O yüzden benim doktorum 2li de sorun görünmezse 3lüyü önermiyoruz, doğruluk payı az olduğu için onda çıkan bir olumsuzluk daha çok kafa karıştırıyor dedi. illaki yaptırmak isterseniz 4lüyü yaptıabilirsiniz onu da size bırakıyorum dedi.şart koşmadı yani.

Pekbiciciiiii çok sessizsin bugün :) nasılsın?

Every sen de açılamadın galiba daha, yoksa yazılanları mı okuyorsunuz :))

Son düzenleme:
Bebek özellikle tiz sesleri duyar. Kalın sesleri de duyar ama çok iyi algılamayabilir. Bu, bebeğin kulak yapısının az gelişmiş olmasıyla alakalıdır. Bir taraftan rahim duvarının sesleri az geçirir olmasıyla ilgilidir. Bu koruyucu bir şeydir. Bebek doğduktan sonra da daha iyi duyabildiği ses, anne sesidir. Babalar da daha ince sesle konuşurlar bebekle. Bu demektir ki bilinçaltı olarak kadın sesinin daha iyi duyulduğunu biliyoruz.

Hamileliğin 16’ncı haftasında çocuğun kulakları duymaya başlar. 32’nci haftaya gelindiğinde duyduğu sesleri hatırlayabilme ve ona göre tepki gösterebilme kabiliyetine sahip olur. Zaten 32’nci haftadaki bebeğin beyin gelişimi, aynen yeni doğan gibi tamamlanmış olur.

Alıntıudra.com

Son düzenleme:
annenin severek yediği şeylerin tadı bebeğin amniyo sıvısına geçtiği için, bebek doğduktan sonra o yiyecekleri daha çok sevebiliyor. Mesela anne çikolata çok yediyse, kanında çikolataya ait maddeler dolaştığı için bebeğe de geçiyor. Bebek rahim içinde buna alıştığı için, doğduktan sonra da çok yiyor.

Bebeğinizin peynir, süt gibi belli maddeleri sevmesini istiyorsanız, bunları hamilelikte yiyin ki bebek rahim içindeyken buna alışsın.

alıntıudra.com

Bebek doğduktan sonra ağlamaya başladığı ve bir türlü durduramadığınız, çaresiz kaldığınız durumlarda rahim içinde alışkın olduğu müziği dinletirseniz sakinleştirebilirsiniz. Müzikle çocuğun daha zeki hale gediğine inanmıyorum, ama müziğin bebeği sakinleştirip ruhsal gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyebilirim.

Müziği, günün her saati olabilir ama özellikle gündüz saatlerinde dinletmekte fayda var. Çünkü doğum sonrası uyku düzenine de alıştırmak lazım çocuğu. Rahim içi karanlık olduğundan, bebek gece ve gündüzü bilemez, ama onu daha anne karnındayken buna alıştırırsanız düzeni öyle devam eder.

Bebeğe rahim içindeki seslere uygun müzik dinletilmeli. Rahim içinde, dakikada 70-100 atan bir kalp var, arada sırada bağırsak sesleri, dışarıdan gelen bazı uğultular var. Bunlar daha çok klasik müziğe uyuyor. Zaten o yüzden bebeklerin en favori müzikleri Mozart müzikleridir. Çünkü bu müziklerde gerçekten de sanki rahim içinde bir kalp atışıymış gibi ritimler vardır.

Alıntıudra.com

Son düzenleme:
Anne hamileliğini rahat geçirdiği zaman, bebek, doğduktan sonraki ilk ayları daha iyi geçiriyor. Eğer stresli bir hamilelik geçirmişse, bebek daha hareketli oluyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmadı, ama ilk veriler bu yönde gelmeye başladı.

Anne adayı stresli olduğu zaman kanına adrenalin ve kortizon maddeleri salgılanıyor. Bunlar plansetadan bebeğin kanına geçiyor. Dolayısıyla annedeki duygu durumuna benzerlik bebekte de oluşuyor. Anne eğer mutluluk hormonu salgılıyorsa, bebeğe gidiyor, bebek daha mutlu oluyor.

Alıntıudra.com

yeni günde herkese merhaba..
benim bulantılarım eskiye nazaran azaldı..koku hassasiyetim de öyle..sadece yağlı, kızartma gibi yiyeceklere midem tepki veriyor..iştahım fena değil..en azından yemek yiyebilmeye başladım..biraz ayaklanm..işten sonra hemen eve gidip devrilip yatmadım:) dün tam 2.5 saat ütü yaptım..haftaların birikimi:)) ona rağmen bitmedi..ama belim ağrıdı çok..yemekten sonra hemen sızmışım..umarım daha iyi günler de gelecek..

merhaba kızlar...kuyruk sokumunda kıl dönmesi yaşıyorum. ve 13. haftadayım. ama günüm gecem geçmiyor artık ağrıdan.dün akşam antibiyotik kullanmaya başladım. hatta doktor lokal anesteziyle alırız diyor. kafam karmakarışık. bu durumu yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan var mı? yardımcı olur musunuz lütfen. antibiyotik içiyorum diye içim rahat değildi zaten. burada okuduklarımla biraz rahatladım ama lokal anesteziyle operasyon fikri... bilmiyorum. aranızda lokal anesteziyle operasyon geçiren oldumu gebeliğinde ?

benim de yüksek çıktı kızlar 4,65 le rekordayım bir daha ölçtürücem eğer hala yüksekse ilaç başlıycaz

Bana 3.5 iken yazdı doktor ilacı sabahları aç karnına 1 tane alıyorum.1 ay sonra tekrar gel demişti.1 hafta sonra tam 1 ay oluyor.Tekrar gidicem bakalım.Umarım düzelmiştir.

hamilelikte olası bişey ilaç tedavisi ile düzelecektir
ama hamilelik süresince ilaç kullnabilirsiniz stres yapmayın
en azından şöyle düşünün sizlerinki geçici
geçmiş olsun

slm kızlar günaydınlar hepinize
ben yine iş başı geçmişi oku falan ancak yazabiliyorum
ve artık karar verdim hamileliğim boyunca ne yiycem ne giycem den
büyük bi dert olmayacak
öpüldünüz şimdilik

gunaydin herkese kizlar..ben bu hafta havuza yazilmaya karar verdim..haftada 2 kez yuzucem insaalah..onumuzdeki ay da yakinda uygun bir yer bulabilirsem yogaya gitmek istiyorum bakalim..ayrica bir an oncede yeni dogan bebeklerin psikolojisini anlamak icin bir kitap almak istiyorum tavsiye edebileceginiz varmi? simdilik nette mahallenin en mutlu bebegi diye bir kitap gordum..

Herkesee günaydııınn
Güzel bir salı günü olsun hepimiz içinn

Canım bana Merhaba Bebek hediye geldi ve
okumaya başladım. Daha doğrusu şuan hamiilelik dönemini okuyorumm
Yazarı Sinem Olcay Kademoğlu
kitapyurdundan bi bak istersen yorumlaraa
Okuyanlarda gayet memnun

Süper fikirmiş, ben de uzun süredir havuz araştırıyorum ama içime sinen bir yer bulamadım. yogaya da önümüzdeki hafta başlayacağım inşallah :) doktoruma sordum nihayet..

ben doğumdan sonra fırsat olmaz diye 'bebek bakım sorunlarına mucize çözümler' adında bir kitap okumaya başladım ve okudukça kendimi daha hazır hissediyorum. tracy hogg bu konuda çok takip edilen biri, lakabı bebeklere fısıldayan kadın'mış :) ben anlatımını sevdim. yeni doğan psikolojisinin yanında bebek bakımında yapılan yanlışların önüne geçmek için çok güzel yöntemleri var. uygulanabilir ve mantıklı görünüyor okudukça. mahallenin en mutlu bebeği'ni ben de duydum, bundan sonra almak istediğim kitap o, benden önce alırsan yorumlarını yazmayı ihmal etme..

Spor yapıyor musunuz? Özellikle çalışmayan, evde olan hanımlara soruyorum, spor olarak neler yapıyorsunuz?
Ben sadece sabah kalkınca biraz bacak, kol filan, biraz da esneme çalışıyorum, onun dışında işe gelip giderken ve gün içinde yürünen kısa mesafeler...Akşamları da biraz çalışmak lazım aslında, yogaya benzer esnetme hareketleri var, bir 15 dakika yeter diye düşünüyorum.

{CANIM OĞLUMA / KIZIMA }
Benim yaşlandığımı düşündüğün gün
Sabırlı ol lütfen ve beni anlamaya çalış…

Yem...ek yerken üstümü kirletirsem… üzerimi değiştirecek gücüm yoksa.
Lütfen sabırlı ol. Benim sana bir şeyler öğretmek için seninle ilgilendiğim zamanları hatırla...

Seninle konuşurken, sürekli aynı şeyleri 1000 kere tekrarlıyorsam… sözümü kesme beni dinle.

Sen küçükken, uyuyana kadar sana aynı hikayeyi 1000 defa tekrar tekrar okumak zorunda kalıyordum.

Banyo yapmak istemediğimde;

Beni utandırma yada azarlama…

Seni banyoya götürmek için icat ettiğim küçük yöntemlerimi ve oyunlarımı hatırla…

Yeni teknolojiler karşındaki cahilliğimi görürsen… bana zaman tanı ve beni yüzünde alaycı bir gülümsemeyle izleme…

Bazı zamanlarda unutkan olursam yahut konuşmalarımızda ipin ucunu kaçırırsam… lütfen hatırlamam için gerekli zamanı bana tanı… eğer hatırlayamazsam, sinirlenme… çünkü asıl önemli olan benim konuşmam değil, senin yanında olabilmem ve senin beni dinliyor olmandır.

Ben sana bir sürü şeyi nasıl yapacağını gösterdim…

İyi yemek yemeyi, iyi giyinmeyi… yaşamı göğüslemeyi…

Eğer birşey yemek istemezsem, baskı yapma bana. Ne zaman yemem yada yememem gerektiğini ben gayet iyi bilirim.

Ve yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde...

… bana elini ver…

Tıpkı, benim sana ilk adımlarını atarken verdiğim gibi.

Ve bir gün artık daha fazla yaşamak istemediğimi söylediğimde… ve ölmek istediğimi…

kızma… Birgün anlayacaksın…

yaşımın; zevk alma değil artık idareten yaşama yaşı olduğunu anlamaya çalış,

Bir gün şunu anlayacaksın:

hatalarıma karşın hep senin için iyi olanı gerçekleştirmeye çabaladım ve

senin yolunu hazırlamaya çalıştım

Senin yanında olduğumda üzgün, kızgın yada güçsüz hissetme kendini.

Benim yanımda olmalısın, beni anlamalısın ve bana yardım etmelisin.

Yürümeme yardımcı ol… ve yolumu sabır ile, sevgi ile bitirmeme....

Benim için yaptıklarını, bir gülümseme ve senin için her zaman taşıdığım çok derin bir sevgi ile geri ödeyebilirim ancak.

Seni çok seviyorum oğlum/kızım….
Ve hep seveceğim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…