- 22 Haziran 2012
- 2.317
- 376
- 363
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #11.221
Herkesler iyi sanırım geçmişe bakamadım..
Ben dün genel anestezi ile serklaj ameliyatı oldum.. Şimdi istirhatteyim... bebek de bende iyiyiz.. Merak edenlere bilgi vereyim serviks boyu kısa olan kadınlarda rahim ağzına dikiş atılması olayı serklaj. erken kayıpları ve doğumları önleyebilmek adına..
bu haftalarda ki kontrolünüzde doktorunuz bakmıştır gerçi serviks boyuna..
hayrı cnm gormedım?nerden onerdın??anketı kaldıramıyorum benhamılelıktemı ayva yemeyı dıyorsun canım arastırıp donerım
ha soyle ıcımı rahatlat:) jılet vurmak ıstemıyorum o bolgeye of kadınların derdı bıtmez
erkekler sunnet olur askere gıder okadar bız ömür boyu cek babam cek :)
bu arada canım anket onerımı gordumu ?
yenıden yapsak onu kaldırıp gerekırse gorevl ıarkadaslardan yardım ısterız
tabıkı zararı vardır ama onsuz da olmuyorbuarada bilgisayar başında fazla vakit geçirioruz sizce zararlımı? eşim bu konudan biraz rahatsız çünkü, özellikle laptopu kucakta tutmak falan zararlımıdır sizce
olmazmııı helekı muayene gunu yaklastıkca gunler hıc gecmıyorselam kızlar. size birşey sorucam. benim doktor ayda bir çağırıyor kontrole, ama ben bu sürede çok sıkılıyorum. daha hareketlerini hissedemediğim içinde sürekli merak ediyorum ne yapıyor bebeğim diye. Sizde de aynı duygular oluyor dimi?
bu haftasonu mothercare de gordum cnm esımın elınden zor kaptımmm alıyordu da engel oldum
gozuna ydın cnmmmkızlar bebeğimin erkekmiş %99 dedi.. sürekli yatmaya devam ediyorum perşembe tekrar kontrolum var.. Allahım şu süreçi bi atlatsambugünde vucumda direncin düşüyormuş onu dedi vucut vitamın depolarını yıkmaya başlamış. idrar testinde çıktı.. artık yemın ederım doktora gıtmekten iğrendim.. ya başında herşey nasıl normaldi ne oldu bırden anlamadım yaaa ama tek mutlu eden yanı bebekte bı sorun yok gelışımı guzel kalp atımı güzel
cnm benım ıkılıde en dusuk rısk cıktı once yaptıralım dedı doktorum 2.ke gıttıgımde gerek yok yaptırmayalım dedi.zaten kararsızdım yaptırıp yaptırmamama konusunda.eger 3 lude sorun olursa amnıyosentez yapılıyormus cnm ama yası 35 olanlarda daha sık onerılıytormusnasılsınız
kızlar size birşey soracağım
2li testi temiz çıkıp yaşı küçük olanlar
3 lü testi yaptıracakmısınız ben özelde yaptırdığım için dr para harcatmaya hevesli
bende kararsız kaldım hayır 3 lü birşey çıkarasa 4 lü yaptırmayacam hani senden ve bebek su alıyorlar ya yok yaptıramam yani
Ben dün genel anestezi ile serklaj ameliyatı oldum.. Şimdi istirhatteyim... bebek de bende iyiyiz.. Merak edenlere bilgi vereyim serviks boyu kısa olan kadınlarda rahim ağzına dikiş atılması olayı serklaj. erken kayıpları ve doğumları önleyebilmek adına..
gunaydin herkese kizlar..ben bu hafta havuza yazilmaya karar verdim..haftada 2 kez yuzucem insaalah..onumuzdeki ay da yakinda uygun bir yer bulabilirsem yogaya gitmek istiyorum bakalim..ayrica bir an oncede yeni dogan bebeklerin psikolojisini anlamak icin bir kitap almak istiyorum tavsiye edebileceginiz varmi? simdilik nette mahallenin en mutlu bebegi diye bir kitap gordum..
Fetih 1453 konusu tartışılır.. ama çanakkale ilgili yapılan tüm filmler fiyasko zannımca.. Tabı bu konunun yeride burası değil tepki alabiliriz heranAsker kaçağı değil yoklama kaçağı onuda ayıralımda laf söz olmasın sonra Nefes harikaydı erkek arkadasım bile ağlamıştı Şehit yakınlarına ve zor durumda görev yapan askerlerimize ve bekleyenlerine ALLAH sabır versin inşallah..
Fetih 1453u bende begenmedim hatta sinirlerim bozuldu o kadar önemli bi olayı sanki bi tane lüzumsuz kıza maletmisler nası gicik oldum anlatamam gittiğime gideceğime pişman oldum...ama Yinede filminin yapılması güzel inşallah daha duzgunleride yapılırda dünya doğrusunu öğrenir
yok yani ulubatlı hasan öyle biri değildi.. ayrıca basbayağı zina yapıyorlarBide bu koca FATİH SULTAN MEHMED'in kılıç ustası...
Kızlar bakındığınız anne bebek siteleri nerelerdir.
Yavaş yavaş paylaşalım mı
Ben almıcam ama alan arkadaşlar kampanyaları kaçırmasınlarr
Mesela unnado da bugün mustela ve emzirme iç çamaşırında indirim var
Böyle bakındığım bikaç sitede varr
merhaba arkadaşlar bende yeni gördüm topiği.biraz geç kaldım sizinle tanışmak için ama neyse.bende 14 haftalık hamileyim.ne güzel herkes şikayetlerini anlatmış az da olsa rahatlar insan.herzaman drye gidilmiyor.oğlum olacak benmde.12 haftalıkken öğrenmiştik.
bende de zehirli guatr çıktı.onun tedavisini oluyorum.dr ler bebeği almayı düşünmüşlersi ilk başlarda sonra kendisi düşssün dediler.allaha şükür şimdilik birşey yok gibi.ama insan ne olacak diye beklemesi kadar zor bir şey yok.bir kaç kez ayrıntılı ultrasyona girdik hemen erkenden bir problem yok gibi .Allah hepimize sağlıklı eli ayağı sağlam bebekler naip etsin inşl.
ben ayran budalası oldum yavrumda oyle olcak desene :)annenin severek yediği şeylerin tadı bebeğin amniyo sıvısına geçtiği için, bebek doğduktan sonra o yiyecekleri daha çok sevebiliyor. Mesela anne çikolata çok yediyse, kanında çikolataya ait maddeler dolaştığı için bebeğe de geçiyor. Bebek rahim içinde buna alıştığı için, doğduktan sonra da çok yiyor.
Bebeğinizin peynir, süt gibi belli maddeleri sevmesini istiyorsanız, bunları hamilelikte yiyin ki bebek rahim içindeyken buna alışsın.
alıntıudra.com
Bebek doğduktan sonra ağlamaya başladığı ve bir türlü durduramadığınız, çaresiz kaldığınız durumlarda rahim içinde alışkın olduğu müziği dinletirseniz sakinleştirebilirsiniz. Müzikle çocuğun daha zeki hale gediğine inanmıyorum, ama müziğin bebeği sakinleştirip ruhsal gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyebilirim.
Müziği, günün her saati olabilir ama özellikle gündüz saatlerinde dinletmekte fayda var. Çünkü doğum sonrası uyku düzenine de alıştırmak lazım çocuğu. Rahim içi karanlık olduğundan, bebek gece ve gündüzü bilemez, ama onu daha anne karnındayken buna alıştırırsanız düzeni öyle devam eder.
Bebeğe rahim içindeki seslere uygun müzik dinletilmeli. Rahim içinde, dakikada 70-100 atan bir kalp var, arada sırada bağırsak sesleri, dışarıdan gelen bazı uğultular var. Bunlar daha çok klasik müziğe uyuyor. Zaten o yüzden bebeklerin en favori müzikleri Mozart müzikleridir. Çünkü bu müziklerde gerçekten de sanki rahim içinde bir kalp atışıymış gibi ritimler vardır.
Alıntıudra.com
gunaydin herkese kizlar..ben bu hafta havuza yazilmaya karar verdim..haftada 2 kez yuzucem insaalah..onumuzdeki ay da yakinda uygun bir yer bulabilirsem yogaya gitmek istiyorum bakalim..ayrica bir an oncede yeni dogan bebeklerin psikolojisini anlamak icin bir kitap almak istiyorum tavsiye edebileceginiz varmi? simdilik nette mahallenin en mutlu bebegi diye bir kitap gordum..
Spor yapıyor musunuz? Özellikle çalışmayan, evde olan hanımlara soruyorum, spor olarak neler yapıyorsunuz?
Ben sadece sabah kalkınca biraz bacak, kol filan, biraz da esneme çalışıyorum, onun dışında işe gelip giderken ve gün içinde yürünen kısa mesafeler...Akşamları da biraz çalışmak lazım aslında, yogaya benzer esnetme hareketleri var, bir 15 dakika yeter diye düşünüyorum.
tsh cnm tiroid fonksiyonlarında değişiklik olmuş azcık
merhaba kızlar...kuyruk sokumunda kıl dönmesi yaşıyorum. ve 13. haftadayım. ama günüm gecem geçmiyor artık ağrıdan.dün akşam antibiyotik kullanmaya başladım. hatta doktor lokal anesteziyle alırız diyor. kafam karmakarışık. bu durumu yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan var mı? yardımcı olur musunuz lütfen. antibiyotik içiyorum diye içim rahat değildi zaten. burada okuduklarımla biraz rahatladım ama lokal anesteziyle operasyon fikri... bilmiyorum. aranızda lokal anesteziyle operasyon geçiren oldumu
cok gecmis olsun canim..insaallah cok basit bir sekilde kurtulursun..
teşekkürederim. inşallah.
ama bana bu konuda yardım edecek tecrübesini paylaşacak kimse yok mu?
snowcumm hayır olsun ruyannn etkılenmıssın gercekten
bızde aksam arkdaslarla cınsıyet uzerıne konustk falan
kız dıyenler oldu gecede ruyamda dr kızın olcak dıyodu
Acaba senide mi tsh hormonun yüksek çıktı ?
hamilelikte olası bişey ilaç tedavisi ile düzelecektir
ama hamilelik süresince ilaç kullnabilirsiniz stres yapmayın
en azından şöyle düşünün sizlerinki geçici
geçmiş olsun
be sayenızde onerılerı gordukce bakıyorum ıyı fıkır bızler gıbı arastırmayanara yol gostermıs olursunuz :)Kızlar bakındığınız anne bebek siteleri nerelerdir.
Yavaş yavaş paylaşalım mı
Ben almıcam ama alan arkadaşlar kampanyaları kaçırmasınlarr
Mesela unnado da bugün mustela ve emzirme iç çamaşırında indirim var
Böyle bakındığım bikaç sitede varr
cok gecmıs olsn canım ..Herkesler iyi sanırım geçmişe bakamadım..
kızlar bugün doktor kontrolümüz var. minişimle doktor teyzesne gideceğiz. cinsiyet de tam belli olcak. Çin erkek diyor rus kız diyor bakalım doktor ne diyecek.herşeyiyle sağlıklı hayırlı bir evlat olsun da...meraklardayız:)))))))))
merhaba arkadaşlar bende yeni gördüm topiği.biraz geç kaldım sizinle tanışmak için ama neyse.bende 14 haftalık hamileyim.ne güzel herkes şikayetlerini anlatmış az da olsa rahatlar insan.herzaman drye gidilmiyor.oğlum olacak benmde.12 haftalıkken öğrenmiştik.
bende de zehirli guatr çıktı.onun tedavisini oluyorum.dr ler bebeği almayı düşünmüşlersi ilk başlarda sonra kendisi düşssün dediler.allaha şükür şimdilik birşey yok gibi.ama insan ne olacak diye beklemesi kadar zor bir şey yok.bir kaç kez ayrıntılı ultrasyona girdik hemen erkenden bir problem yok gibi .Allah hepimize sağlıklı eli ayağı sağlam bebekler naip etsin inşl.
hayrı cnm gormedım?nerden onerdın??anketı kaldıramıyorum ben
gunaydınnnn gunlerıdr dogru duzgun gıremedım ama artık burdayım sanırmartık mısafır kabul etmeyı dusunmuyorum hala sırtım agrıyor evı temızlemem lazım yerımdn kalkamıyorum
bugun bır arkadasım sezeryana gıırecek onunda oglu olacak dun aksam telde konustuk.heralde ondan etkılendım ruyamda doktorum arıyordu dogum ıcın cagırıyordu once tamam dıyorum sonra dıyorumkı daha 16 haftalık hamıleyım olmazkı dıyorum ne demek olmaz gel bguun dogumun olacak dıyor.ıstemıyorum daha erken dıyorum o zmn 2 hafta daha bekle ve hep sıvı tuket dıyor sadece su ve corba ıc dıyor o zamana kadar:)allah hayra cıkarsın ınsalalh
Tatlım konuyu yanlış anlamışsın sen arkadaş hormon seviyesi 4.65 çıkmış olmasına rağmen ilaç tedavisi vermediği için doktoru endişe etmiş.Çünkü benim 3.5 çıkmasına rağmen doktor ilaç verdi ve yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum.Konu ilaç kullanma endişesi değil hormon seviyesi yüksek olmasına rağmen herhangi bir tedavi önerilmemiş olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?