2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Mezos Allahım hayırlısını versin... bu durumda aramızdan ilk sen bebişini kucağına alacaksın hayırlısıyla..
doktorunun rahat olması seni gereksiz endişeye sokmasından iyidir... hemen emzirip, toparlayabilmen açısından genel yerine spinal olması daha iyi..
Kilosu da çok iyi Maşallah.. çok tatlı bir kuzu olacak inşallah...

canım zaten kendi doktorum normal dedi, ben kaşındım da düşük buldum kafa ölçüsü kilosu falan gittim başka bi doktora sonuç çok çok daha kötü oldu, keşke gitmeseydim ben kaşındım, bi daha gittiğimde sölerim ben de, suyu için de normal demişti, bi de cm cm ölçtü yani, bilmem artık,

laternecim ile dün mesajlaştık ameliyat sırasında çok heyecanlıydı ama herşey geçmiş bitmiş işte; Rabbim bir daha ne eşinin ne yavrularının üzüntüsünü yaşatmasın, çok ama çok sevindim.

ofelyam, canım benim ne olur kilo konusuna bu kadar çok üzülme; zayıf doğan bebekler şişman bebekleri ilerde geçiyorlar merak etme. arkadaşımın kızı 2.300 doğdu şimdi 1 yaşında görsen inanmazsın kocaman bir kız topaç gibi. benim oğlum da 4.200 doğdu; ilk 6 ay anne sütü ile iyiydi ama ek gıdaya geçince süzüldü; şimdi ince uzun çubuk gibi bir oğlan.

Kızlar birşey soracağım...
hoşgeldin bebek şekeri, kapı süsü ya da hediyeleri konusunu ne yaptınız????
ben kendim yapmak istiyorum.. fikir verirseniz memnun olurum..

kızlar bebek şekerine bunda karar kıldık aslında kundaklılar çok güzel ama yapmam gereken örgü dikiş vs falan var kundak bebekler biraz uğraştırıcı baykuş çok aklımdaydı ama bu tam bebek şekeri modunda olunca bunda karar kıldım arık ama bunlardan birkaç tane baykuşlu yapabilirim kendimize özel hafta sonu keçesini alacağım işallah yapmaya başlarım

Hazır içleri boş şekilde toptan satın aldım bu hafta sonu iri badem şekerlerinden alıp onları da hazır etmeyi düşünüyorum..

deneyimli annelere sorum olacak. doğum sancısını bana anlayabileceğim dilde anlatır mısınız? internette çok kalıplaşmış cümleler var. 3 gündür benim ağrım oluyo. böyle adet sancısı gibi bir şey. arada sırada da geriliyo gibi hissediyorum. bunlar yalancı doğum sancısı dedikleri mi? doğumun yaklaştığı anlamına gelir mi?

sabah 6 da uyumuş biri olarak günaydınnnn =)))) akşam resmen sinirlerim alt üst haldeydi. durup dururken ağlamaya başladım doğum gerginliği sanırım gece çok ateşlendim tansiyonum falan düştü ne olduğunu anlamadan yerin dibine çekiliyorum sandım sonra çıkardım da rahatladım sabah6 yı geçince sızmışım.rüyamda da kızımı gördümmmm =))))) benim gibi kıvırcık saçları var bembeyaz minicik ağzı olan bi bebekti kucağımda =))) allahım hayırlara getirsinn

inş. canım , ben sırf kilosuna değil de genel gelişimi geri dedi ya doktor ona taklıdm daha çok zateb-n neden böle oldu diye ama şimdi daha iyiym sayenizde

ay çok güzel bayıldım, nası yapıcaksın ya ne yeteneklisin maşallah:)

canım hayırlısıyla atlattınız inşallah, Rabbim bir dahaböyle sıkıntı yaşatmasın inşallah,
eşlerimiz bizim herşeyimiz Rabbim başımızdan eksik etmesin onları
bizde seni seviyorum canım

ofelyam senin bütün stresin üzüntün bebeğe degeçiyo canım, sakinleşmeye çalış,
benim bebeğiminde her kontrolde bütün değerleri farklı çıkıyo hepsi haftasıyla aynı çıkmıyo yani, kimi önde kimi geride oluyo,
hiç bana doktorum şusu busu geriden geliyo diye stres yaptırmadı, ben usg kağıtlarına bakınca gördüm,
doktorum, geçen sene ablamıda doğurtmuştu, güvenim tam o yüzden, güvenebileceğin çevrende dahaönce doğumunu yapan birilerinden doktor tavsiyesi alıp ona git istersen, doktora güvenmek bence çok önemli
20. haftadan sonra her bebeğin gelişimi genetiğe bağlı olarak değişiyo yani,
doktorunun bunu daha iyi bilmesi lazım,
sen bebeğin için sağlam durmalısın, artık hepimizin bebekleri şimdi bile doğsa küveze girmeden yaşayabilecek durumdalar,
tevekkül et canım, Rabbime güven, hayırlısyla bebeklerimizi kucağımızaalacağız inşallah

ben de kendim yapıcam Allah kısmet ederse canım, Eminönü'ne gidip bakıcam, ama internette de bi sürü seçenek var, uygun da özellikle Birmax diye bi site orda bi sürü gözüme kestirdiğim malzeme var, alır birleştiririm,
kapı süsünü de çok beenip fuardan almış bulundum, bi de 12 tane bebekli çubuk vardı kova içinde onları da aldım ucuzdu, onlara bi 40-50 tane daha ekleyip badem şekeri bağlıycam inş., ama daha var alışverişe:)

erken doğumdan bebeğin küçük olmasından korkmalayım.aksine geç doğumdan ve kilolu bebekten korkalım.erken doğan çok bebek ver hepside maşallah normal zamanından doğanlarla hiç bir farkı yok.ben mesela doğumda bebeğin iri olup doğum kanalında takılmasından korkarım.

Son düzenleme:

ah inş. canım tek elimden gelen dua etmek zaten yok benim doktorum da stres yaptırmadı, daha önce çevremde benim doktora gitmiş kimse yok, artık çok geç zaten seçmek için, biraz fazla rahat geldiği için adam ben kaşınıyorum ama yok öteki türlüsü de bana göre değilmiş

bravo valla becerekli hatunun hali bir başka oluyor; benim böyle senin gibi hamarat bir arkadaşım hem kapı süsümüzü hem de şekerlerimizi yapıyor. kızımın odası peri konseptli olduğu için kapı süsünde ve şekerlerde keçeden içi pamuk dolgulu kanatlı periler yaptı; tinkerbelle benziyorlar :)

Al benden de o kadar... Anneme dün 4 kilo sütten sütlaç yaptırdım..
hamileliğimin başından beri gece yarılarında dinlenme tesislerinde sütlaç aradık durduk. haftasonu kendim yapayım dedim beceremedim.bir türlü tutturamadım şu tatlıyı. pirincini çok koymuşum. kalıp gibi oldu.

mezocum maşallah yarenimize. son bir ay az kaldı canım.

yanlış hatırlamıyorsam laternamında doğumu 28 mart görünüyordu.

işte tam olarak ilk doğumda benim başıma geleni anlatıyorsun! ikincide tekrar normal doğumu deneyeceğim; ssvd (sezeryan sonrası vajinal doğum) yaptıran bir doktor buldum; kadın bu bebeği çok şişmanlatmayacağız dedi. ekmek, makarna, pilav, patates, muz ve şekerli her türlü gıda yasak. süt ve yoğurt light olacak; bol bol et sebze salata yenecek. geçen hafta 2.600 gramdı, normal doğurabilmem için max. 3.800 gram olması gerekiyormuş.

Zapzup dunurum canim o magnetlere hastayim.. Hele de baykuslara.. Kendim yapabilir miyim bilemedim.. Ama denemek istiyorum.. Cok para istiyor yapan kisi :)) 100 tane kadar lazim bana tanesini 4.75e yapariz dedi.. Anam ben o paraya neler neler yaparim :)) ani defterleri de cok guzel..
Becerikli hatunsun vesselam senden cikan kiz da sen gibi olursa oglum yasadi :)))

Mezosumm hemsooommm benim doktorda 18inde gelun gun kararlayalim dedi.. 28i uygundur dedi.. 39.haftaniz bitmis olur dedi.. İcimi heyecan kapliyor.. İlk im dogurcak merakla bekliyorum..

Voltaaaaajjj o 4 parmak olayini ben gecmisten bi haber oldugum icin kacirmisim.. Ama direk baktim bende bayaaa mesafe var :))) gobisim asagida duruyor ama kasiklarima kadar da inmis degil ) acep benim karnim cok mu buyuk ondan mi boyle ki :))))

canım şu meşhur dr'lu markanın pirinç unu ile yap.... çok güzel oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…