2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

​ben renkli kıyafetleri ile yıkadım renk atmadı, çok kolay ütülendi, ayyy fiyatı da çok uygun. ben de alcam ben de ben de, markası neydi?

Kızlar merhabalar ,
arkadsim dün gitti 1 hafta ne çabuk gecti sağolsun o varken cogu isimi hallettim en azından Lohusa pijamalarimizla hallettim bebisin kıyafetleri yıkandı ütulendi rahat ettim ama cok eksik var

Tavsiyem var pijama konusunda evde giymek için bir aquanin bir de Haluk bayramın pijamasını da aldım kızlar tavsiyem Haluk Bayram almayın hemen diz izi oldu yamuldu , hastanede kimsenin karşısına öyle çıkmak istemezsiniz emin olun ama aquanin kumaşı zaten yumuşacik kalitesi direk bellimoluyor zaten
Bakırköy'de şansıma bu lohusashop sitesinin sahibinin yerine gitmiştim herseyimi oradan aldım
bir Aqua krem gecelik sabahlik takımı aldım kolları danteli falan cok kibar Lohusa tacı da var krem
İki tügsenin bolerolu bir takımın aldım ama onu yaz için aldım hastanede giymeye eğim
aquanin pembe bir pijamasını aldım evde giymek için
Emzirme atletlerimi aquandan aldım göğüs kısımları çift katlı olduğu için Sutyene gerek yok
bir tane de emzirme sutyenu aldım fazla almak istemedim göğüsüme büyürse diye
5 tane de krem yüksek belli pamuklar don aldım
sonra loya dan Haluk bayramın sabahlikli pijama takımını aldım mavi
bir de uzun kollu mavi gecelik
hepsi cok güzeller ama Haluk bayramın pijama takımını tavsiye etmiyorum alacaksanız geceliğini alın diğer herseyi tavsiye ederim
ben hastaneye bir krem geceliğimi bir de bu üçlü mavi takımı götürecekten allahtan giymisim ev pijaması olarak aldı kendisi ama sabahligini diğer gecelikle takım yaptım onu da hastaneye sakladım tek eksiğim pijama takımı oldu bu durumda aquadan alicam onu da , su danteli olanlardan

Duyuru English Homeda puantiyeli perdede %50 indirim var bugün son gün !!!

Yaa kızlar bu çatı kontrolü konusunda biraz abartı olduğunu düşünüyorum.
Nedir "bileğe kadar" falan "Lütfen" birbirimizi korkutmayalım...
Gerçekten bunun olağanı, sıradanı nedir?

Hanipeks benim tavsiyem anahtarliklari tek yap senin bana gönderdiğini ben iki anahtarlik n yaptım
birini çınarın annesi hacılayacak hatta :) kendini yormana gerek yok o kadar tek basına yeterince şık ve göz dolduruyor bence

Yaa kızlar bu çatı kontrolü konusunda biraz abartı olduğunu düşünüyorum.
Nedir "bileğe kadar" falan "Lütfen" birbirimizi korkutmayalım...
Gerçekten bunun olağanı, sıradanı nedir?

yokya korkmayın benim farklı bir durumdu ondan öyle bakıldı doğumdan önce çatı muayenesi öyle değildir ben başımdan geçen durumu anlattım o halde insan bişey düşünmüyor diye sakın yanlış anlaşılmasın lütfen

Öyle karar verdim canım zaten, 2 yaprak üst üste yapıştırılmış-biri büyük biri küçük. yanına da 2 tane ponpon yapıcam, çınar ağacının meyvesi şeklinde, saplarını da kısaltacağım bu arada..

allahım ne dengesiz insanlar var allah yardımcın olsun canım böyle düşüncesizler varken biz daha cok sinir küpü oluruz

günaydııııııııııııııııııınn =))))))
kızlar bugu de doğum yapıyodum rüyamda ama erkek doğrumuşum ve ben doğumu oturarak bekliyorum hemşire bi erkek bebek getiriyo kucağıma böyle 4-5 aylık aaaa ne zaman doğurdum hiç hissetmedim hem bu erkek diyorum bu oldu diyolar. alıyorum oğlumu kucağıma kocaman da doğmuş ağzında emzik var. beni kokluyo bana sokuluyo nası seviyorum bebeğimi ama diyorum ki içimden normal doğum bu muymuş ya doğum yaptığımı da anlamadım çok hazır oldu bu diyorum =) allahım hayırlara getirsin...

Kizlar aksamdan bu yana sag gozum ve basim korkunc agriyor berbat bir gece gecirdim ise nasil gidecegim bilmiyorum

geçmş olsun canım inşallah geçer hemen temiz hava almaya çalış bol bol

ben de normal istiyorum kızlar ama korkuyorum da o muayeneden bile korkuyorum aslında

aynen ben de korkuyorum daha doğrusu utanıyorum ama yapcak bişi yok canım herşey bebişimiz için böhühühü

haha sen at tokadı sonra yum gözünü hadi hadi

bizim özlük erken doğum olduğunda doğum öncesi yanıyo dedi.hatta ben daha 32 hafta olmadan rapor aldım.çünkü dogum oncesı raporun bıtse bıle dogum sonrası devreye dogurmadan gırmıyormus karlı oluyomussun

Hoşgeldin canım..geçmiş olsun ,diş ağrısından bende çok korkarım..

kızlar ben daha çantamı alamadığım için hazır değil internette bir kaç model beğendim..Sizce hangisi??

ben il olan beji beğendim..

uzun ama okunması gereken bir yazı..

Bebeğinize Bunları Yapmayın ..

Hele ki konu çok küçük olan bebeğimiz ise.. Onlar için herşeyin en iyisini ister; en temiz en sağlıklı en kaliteli şeyleri almaya ve yapmaya çalışırız. Ancak bazen bilmediğimizden bazense 'Aman! bir kereden bir şey olmaz'cılığımızdan yaptığımız yanlışlar bebeklerimizi ciddi risklere sokabilir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr.Ceyda Ekiz bebeklere yapılması gerekenleri açıklıyor.

Bebeğinizin Emziğini Ağzınıza Sokmayın

Bazı anneler yer düşen veya giysilerin tüyleri üztüne yapışmış emzikleri temizlemek amaıyla ağızlarına sokup vermektedirler. Oysa bebeğin flora denilen ağız içi bakteri içeriği yaşla birlikte olgunlaşır.Annede varlığı olası diş çürüğü ağız içi enfeksiyon veya solunum yolu enfeksiyoları kolaylıkla bebeğe geçebilir. Yere düşen emziği yalamak yerine kaynamış su veya içme suyu ile durulamak gerekir. Aynı şekilde bebeğinizin yemek yediği kaşığıda ağzınıza sokmayınız.

Sivilceleri Sıkmayınız

Yeni doğan bebeklerde doğumda veya ilk bir kaç ay içinde 'infantik akne 'denilen yeni doğan sivilceleri görülebilir. Bu sivilcelerin sıkılması doğru değildir. Yeterince olgunlaşmayan veya kolay tıkanan yağ bezelerinin anneden geçen hamilelik hormonları nedeniyle akneye neden olduğu görülmektedir. Travmatik temaslar hatta sert battaniyeler bile hassaslaşmış bebek cildi için önerilemez. Bebeğin normal cilt temizliği ve banyosu yaptırılarak sivilcelerin kendiliğinden beklenilmeli eğer geçmezse doktora gösterilmelidir.

Kalın Giydirerek Soğuk Algınlığı Riskini Artırmayın

Toplumumuzdaki genel eğilim özellikle de anneanne ve babaanne alışkanlıkları malesef bebekleri oldukça kalın veya kat kat giydirmekten yana.. Sebebi ise bebeklerin bizlerden daha fazla üşüyeceği düşüncesi. Bebeklerin yağ dokusunun erişkinden az olduğu ve ısı farklarına karşı daha duyarlı olduğu doğrudur. Ama günümüzde ilk günlerden itibaren bebeğin belli ölçülerdeki sıcaklıklara karşı kendni savunabileceği görüşü ağırlık kazanmıştır. Aksine kalın giydirip terlemesi bebek için soğuk algınlığı riskini artırır. Bebekler için pamuklu rahat giysiler tercih edilmelidir.

Kundaklamayın

Kundak bebeklerin bacaklarının düzgün olması için ve bebeği daha sıcak tuttuğuna inanıldığı için kullanılmış geleneksel yöntemdir. Ancak modern tıp bebek bebek hareketlerini kısıtlayan ve kalça gelişimini olumsuz etkileyecek kalça çıkığı riskini artıran bu yöntemi onayalamıyor. Bebekler rahat ettirebilecekleri bollukta mümkün olduğunca hafif giysiler giydirmeliyiz.

Havaya Atarak Oynamayın

Küçük bebekleri oynamak ve sevmek amacıyla havaya atmanın ve sarsmanın aşırısı doğru değildir. Çünkü bebeklerin boyun ve omurgayı destekleyen kasları yeterince gelişmemeiştir.

Uyuturken Aşırı Sallamayın

Aşırı sallamanın bebeklerde 'bebek sallama sendromu' beyin zar veya damarlarında yırtılmaya kanama şeklinde tarif edilen tabloya yol açabildiği saptanmıştır. Yine de sallanmaya ihtiyaç duyan bebeklerin küçük titreşim veya salınım yapan beşiklerle ya da bacakta ılımlı hafif şekilde sallanma yoluyla rahatlatılabilceği düşünülmektedir.

Geceleri Aydınlık Odada Uyutmayın

Karanlıkta melatonin hormonu daha fazla salgılandığı ve hormon hipofiz bezinden büyüme hormonu salgısı uyardığı için bebeklerin karanlık ve sessiz ortamlarda uyutulmaları önerilmektedir. Ancak gece ve gündüz farkındalığı yaratmak için gün içi uykularda fazla sessiz loş ortam yaratılması önerilmez. Gündüz uykularında siz günlük aktivitelerinize normal olarak devam etmelisiniz.Ancak gece uykusu için karanlık ve loş ayrıca da sessiz ortamlar sağlayınız.

6 Aydan Önce Ek Besin Vermeyiniz

Bebekler için en doğal ve iyi besin olan anne sütünün ilk 6 ay bebeğin besin gereksiniminin tümünü karşıladığını artık herkes biliyor. Ancak yine de toplumumuzda bebekleri erken ek besinlerle tanıştırmak konusunda bir eğilim olduğu da bir gerçek... Oysa erken ek besin; alerji kabızlık kusma ishal gibi sindirim sistemi problemlerini de beraberinde getirebilir. İlerleyen aylarda bebek ek besinleri sindirmek için gerekli enzimleri daha yeterli üretebilir ve olası reaksiyonlar daha az görülür. Anne sütü yeterli bebeklerde ek besine mümkün olduğunca 6 aydan sonra geçilmelidir.

Bebeğinizi Öpmeyin Öptürmeyin

Bebeklerin öpülmesi bağışıklık sisteminin yeterince gelişmemeiş olması nedeniyle her türlü enfeksiyona açık olan bebeklerde hastalık riskini artırır. Yakın aile fertleri de olsa ikinci kişilerin bebekleri öpmesini ve ellemesini önermiyoruz.

Mamasını Bulamaç Gibi Vermeyin

Tüm ek besinleri bulmaç gibi alan bebek tat duygusunu ve çiğneme alışkanlığını geliştirmekte zorlanır. Başlangıçta annelere kolay ve cazip gelen bulmaç yöntemi 1 yaşa yaklaşan çocuklarda kabusa dönüşebiliyor. Hep aynı tadı alan çocuk bu tattan bıkıyor ama tekli tatlarla da yabancılık çekiyor ve çiğneyemiyor. Tüm bunlar besini reddetmesine ve istah problemlerine yol açıyor. Bunu önlemek için ek besine geçilen ilk aylardan itibaren besinler mümkün oldukça az çiftli ve tekli tatlar halinde verilmelidir.

hayır yanmıyo canım, doğum sonrasına aktarılıyomuş, dra sordum
16 hafta doğum izni sabit..
bana da dr 33 haftada 32 hafta verdi değişen bişe olmuyo mantıken, sen 1 hafta fazla çalışmış oluyosun, haliyle izninde 1 hafta sonra bitmiş oluyo, yani doğum öncesinden 1 haftayı doğum sonrasına aktarmış oluyosun..

kızlar park yatak alan varmı.burda cok cesıt yok ınternetten alıcam ama ne marka alayım karar veremedım

​Ben mercury aldım canım, mavisinden. oda yaptığım için park yatağı hesaplı olsun istedim. Çok sağlam ve kolayca kuruluyor tornavidasız kendinden monteli. Tavsiye edebilirim.

günaydın kızlar dicem ama öğleni geçti vakit..

ben doğum iznine çıktığımdan beri çok uyuyorum ya
herkes uyuyamadıkça şüphelenmeye başladım, bende bi terslikmi var acaba
akşam 12de yattım, sabah 5te uyandım 6 da uyudum,11de uyandım, zaten şişmiştim yeterince, uyudukça balon gibi oluyom(
şimdi mutfağı toplayıp, ütü yapıcam, akşam olucak bile..

Ne güzel kolay doğum olmuş, inşallah bizim de öyle bir çırpıda sağlıklı doğuverir bebeklerimiz...

hanipeks

2013 nisan annelerinin kolay dogumuna ve bebeklerinin sagligina niyetimiz. Tefriciye okuyoruz.

Lutfen persembe gunu saat 15.00 e kadar bildirelim okuduklarimizi.

sernil ....................... 300*
hanipeks .................. 204
Mezopotamya82 ....... 200
amanamazon............ 100
meryem38................ 200*
secilce ..................... 100*
MANAVGAT60 ........... 100
görkemre ................. 200*
ruveyda12 ............... 300
gulimier ................... 200*
vitamin87 ................ 200
wosgi ...................... 100
Yüksek_Voltaj .......... 100
ela68 ....................... 200
esraasm .................. 100
DytEda .................... 100*
temmuz27 ............... 100*
umutege16 .............. 200*
bh8076 .................... 100
laterne ..................... 100*
ofelyam .................... 123
vilin .......................... 100
BoO_ ........................ 100
dertsiz ...................... 200
LimonluParfe ............. 100
hayalipapatya ........... 200*
morpapatyam ........... 50*
_Lena_ ..................... 100
Pembe33.....................100*
Cherryfe......................17*
yagmur........................50
tuncss.........................50

Toplam: 4444

Kalan:50

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…