hahay senin için kötü anısı var yani antipatik gelebilir o zaman valla masal hiç düşünmedik eşim kendi adı gibi değişik bişey olsun istiyor ondan bu ismi buldu sanırım ama soy adımızla söylenince falan güzel oluyor
Eki Görüntüle 644597
egomego canım bak şişenin etiketi de bu olcak..
erikli, nestle gibi suları düşün.. üstündeki etiketli kısım sökülüp bunu takıcaz..
Eki Görüntüle 644598
bu da görmeyenler için kavanoz kapaklarımızın etiketleri..
Voltaaajjj bir sorum olacak..
Bez aldim bende 1 numara.. 3-5 kg.. Benim bebegin 4 civari dogacagi tahmin ediliyor.. Diyorum ki ben 2 numaradan iki paket alip stok yapsam hazir indirimde iken.. 2numara da 6 kga kadar.. 1 cok kucuk olura diye pek almak istemiyorum... Ne dersin ki tecrubeleri sonsuz anneee :))
Hayatım o bebeğe de bagli.oglum dogdugunda her emdiginde yaptı aşağı yukarı günlük 10 a yakın gitti.kizimda 6-7 tane falan.
kız ceylin ''Cennetin kapısı , cennete açılan kapı'' demek ben bu anlamı biliyorum yengeç yuvasını duymadımAa evet cemreydi Cemre cemre birde Ceren ,Ceyda da güzel.
Cemre nasil atesmis ya lugata bakmam lazım.
Ceylin yengeç yuvasi değil mı bacı
bende ilk yadırgadım ama sonra hoşuma gitmeye başladı mercan ismi ali emir güzel büyüdüğünde de rahat kullanır bu ismi adlarıyla güzel iyi bir ömür geçirsinler işallahZapzup mercan degisik bir isim olmus.. İisim en zor is.. Esim gecen hafta mert diye degistirmek istedi.. Ben Ali Emir e cok alistim degismem dedim.. Herseyi ai emire gore hazirliyorum.. Artk degisemez :))
..
yaaa biz de sencer olsun dedik di ama ben isimname diye bi site var ordan baktım anlamı tam içime sinmedi söylemeye de alıştırmıştım kendimi ama ben kendim kaşındım bana müstehak
evet aslında türkçede sencer geçiyor ama söylemesi kolay olsun diye sancar olarak zman içinde değiştirilmiş ismin anlamı da hükmeden ben eşimden öyle öğrendim kısa kama ve hükmeden anlamında eşime ismi de yakışıyuor etrafında sayılan dinlenen birisidir, olgundur anlayışlıdır bence güzel isim koyabilrsin karakter olarak çok düzgündür bence bir düşünSancar isminin anlamı - kökeni - açıklaması 1. Kısa kama.
2. Saplar, batırır, yener.
3. Selçuklu sultanlarından birisinin adı.
Sencer isminin anlamı - kökeni - açıklaması Kılıç saplayan, batıran. Büyük Selçuklu Devletinin son hükümdarı öldüğü zaman Devlet resmen yıkılmıştır.
maşallah oğluna NazarNazar doğum tarihini de almışsın doğumdaşız senle haydi hayırlısı bakalım benim ne zamana gelir normal düşündüğüm için herşey süprizherkeze iyi akşamlar umarım herkez iyidir ben giremedim ama dün kontrolüm vardı çok şükür iyi sezeryan tarihim bi aksilik olmasa 4 nisan oğlum 3 kg olmuş inşallah vaktinde gelirler bebişlerimiz
ama ya bunlar çok güzel olmuş harika ne şanslı bu ali emir ne güzel ama oğluna hatıra olarak bunlardan ayırmayı unutma bir kutu yapEki Görüntüle 644597
egomego canım bak şişenin etiketi de bu olcak..
erikli, nestle gibi suları düşün.. üstündeki etiketli kısım sökülüp bunu takıcaz..
Eki Görüntüle 644598
bu da görmeyenler için kavanoz kapaklarımızın etiketleri..
eczacıya iyi yapmışsın edepsiz kadın kendi halleri akıllarına gelmez densizce konuşurlar ama komşu kızına helal olsun ne güzel konuşmuş tabi ya sen annesin daha ne olsun bebeğinin keyfini çıkar kilo dediğin zaten doğumdan sonra gidiyor bunu hepimiz biliyoruz ama insanların bizi kırmak için bilerek söyledikleri o acı sözler üzüyor ee hamile kadını üzen kendi üzülür bendce bizler kutsal bir görev yapıyoruz içimizde canlıyı besleyip büyütüyoruzkızlar insanların bakışı o kadar farklı ki...bende eczaneye gittim eczanedeki bayan komşum oluyor. dertsiz abla şişmişsin iyice dedi. fatoş sen kaç kiloyla doğum yaptın dedim. 27 kg dedi. hımmm benim 2 katımdan fazla dedim. sende fil yavrusuna dönmüşsün dedim.(iyice delleniyorum artık)
eve gelirken de ev sahibinin kızıyla karşılaştım. kız 26 yaşında bekar.
-ablacım ne kadar yakışmış hamilelik maşallah.çok tatlı olmuşsun.
-yok canım ya çok kilo aldım.
-ablacım anne olacaksın keyfini çıkar bebeğin sağlıklı olsun aldığın kilo olsun. sen böyle de çok hoşsun.
ayyyy kıza bidaha sarılıp öptüm.
ayyy çok güldüm çocuk seni yamyam ilan etcek resmen teyze bebeği yemiş ama anne babanın hatası çocuklarına hep yalan yanlış bilgilerle büyütüyorlar ben,m arkadaşın kızı vardı 3,5 yaşında ben annemin burasından çıktım diyordu biz ağzımız açık baktık kaldık ama doğrusu bu bencede yoksa çocuk doğruları bilmiyor çocuk spracak bizlerde doğru şekilde onları eğiteceğiz bizler sayesinde öğrenecek yoksa böyle teyze bebek yemiş derlerbugün bende çok hareketli bir gün geçirdim.
öğlen balkonda balık kızartacaktım. tüpün altına gazete kağıdı koydum.içeriye maşa almak için girdim. rüzgardan gazete kıvrılmış alev almış. tüpe doğru yaklaşmış. havluyla söndürmeye çalıştım. tabi bu arada karşı binadan beni dikizliyorlar napıyorum diye (ev sahibimizin eltisi ve kızı) boğazlarını sıkasım geldi. neyse yemek yedik bir arkadaşa bebek görmeye gittik karşı komşuyla. (pek anlaşamıyoruz ama personel eşi olunca beraber gittik) karşı komşumun 5 yaşında oğlu var. komşum büyük oğlunu okula almaya gidince küçük benimle kaldı. annesini aramaya başlayınca yanıma oturttum konuşuyorum bişeyler soruyorum. o anda ani bir hareket yaptı karnıma doğru. erencim bebek var burda gel tekme atıyor mu bakalım dedim. ayyyyy demez olaydım.
-teyze sen bebeği mi yedin?
-teyze sen bebeği kestin mi?
-o oraya nasıl girdi?
-teyze ben senden korkuyorum?
çocuk ağlamaya başladı. hiç düşünmedim ben böyle davranacağını. ailemizde de bu kadar küçük çocuk yok. çocuğu avutamadım valla. annesi geldi " dertsiz teyze bebek yemiş anne ben ondan korkuyorum" diyor. çocuk yüzüme bakmıyor benim.
neyse eve geldik. ev sahibimiz kuzineyi yakmış hamurişi bişeyler yapıyor. yemek yapmayın bu akşam yaptıklarımdan eşlerinize götürürsünüz bizde burda hep beraber yeriz dedi. çay falan demledim gece 11 e kadar bodrumda oturduk.
biz bebek görmeye gidince bana yine misafir gelmiş. hatırlarsanız geçen hafta habersiz birileri gelmişti de kapıyı açmamıştım ya yine onlar gelmiş ve yine habersiz deli gibi zile basıyorlarmış. ev sahibim yukarı çıkmış kızım dertsiz hanım evde yok bebek görmeye gitti demiş. gelmiştir belki diye tekrar tekrar zile basıyormuş. ev sahibimizin eltisinin kızı ve gelini oluyor bunlar. ev sahibim kızım sakın bunlara yüz verme açma kapıyı. onlar aldığın bebek kıyafetlerine bakmaya geliyorlar. yatak odana giripte dolap bile karıştırırlar aman kızım sakın o rahatlığı gösterme dedi. kıyafetleri yıkamışım, ütülemişim göstermem ki mikrop mu kapsın ortaya çıkarmam ben. doğduktan sonra da çocuğumu kimsenin kucağına vermem.burda çocuk her gelene veriliyor karga tulumba bebek tutuyorlar, şap şup öpmeler sinir oluyorum. ay beni bütün ilçede anlatacaklar valla.
ben buraya yeni taşındığımda hoşgeldine gelipte banyoma, buzdolabımın içine kadar bakan insanlar bunlar. aman ne bebek görmeye gelsinler ne de oturmaya benden uzak dursunlar.
bi de tam akşam saati bir şehit ailesi yarın size gelcez diye telefon etti. yarın kayınvalidemler geliyor başka zaman buyrun dedim artık.
ayyyyy bu ne yaaa misafir misafiri ev sahibi hiçbirini istemez şu an o durumdayım yani hepsi bir anda noluyor böyle. kardeşim ben hamileyim ya
açılıyorsun canım bende doktoruma sormuştum açılıyor dedi ee doğum zamanları yaklaşıyor bir süre böyle oluyor geçiyor benim kalça kemiklerim sızlıyordu uykudan ağlayarak uyanıyordum ama 2 haftadır yok bişey geçiyor yaniKızlar günaydın sabah sabah bacaklarımda öyle bir ağrı varki neye dalalettir bilemedim bacaklarımın tam kasıklarıma yakın olan üst kısımları sızımmm sızımmm sızlıyor
ne güzel böyle anlaşmak ama bizim kaynanalar cadı anacım insan olsalar güllük gülistanlık olur kardeşi,m evli onun kaynanası çok iyi bir kadın annamlarle görüşürler muhabbet sohbet güzel ama benim kaynana fena olduğu için araya da bu düğün çeyiz zamanlarından küslük girdi konuşulmuyor annem bizde falan karşılaştıklarında konuşur kaynana uyuz uyuz oturur ne yapalım böyle ömrümüzü yiyeceklerbirbirinden haberisz annemgil ve babamgile gel gel diye ben ısrar edince onlar da biri cuma biri cumartesi gelelim dedi üst üste oldu ama kalkarım altından buzlukta pastam böreğim var bu akşama =) yarın akşama da basit bişiler yapıveririm doğumdan önce son kez yemek yemiş oluruz kayınbabamla kayınvalidemle evimde...kızları yok tek gelin benim o yüzden mutlu oluyolar ben hürmet ettikçe ki karşılığını fazlasıyla gösteriyolar bana seve seve yaparım o yüzden. hem severim aile yemeklerini başkası olsa bi dünya homurdanırım ama onların yeri apayrı bende..
ayy çok fena bir durummuş aman benzemesin öyle insana kızımın adı bu olursa ama sende güzel yapmışsın yazıktır yüzüne gül sonra dedikodu yap sevmiyorsan konuşmazsın yani böyle yüzüne cicim sonra arkadan kötü laflar olmazEfet efet efett ya kızla arkadastık normalde hatta samimi de oturuyorduk böyle bir kız geldi yanımıza bu allahım nasıl samimi kıza hasret böyle o kadar sıcak davranıyor falan kız gider gitmez kızın ne 0...puluğunu koydu ne kaşarlığını ne karakterini hocalarla beraber oluyor kesin cok samimi hocalarla falan kız buna ne sırrını anlattıysa anlattı kızın kirlilerini döktü ortam da ki diğer salak kızlar da aaa yaa hadi be falan diyerek salak salak saf saf dinliyorlar dedim karaktersiz diyorsun asıl karaktersiz sensin dedim kızı az önce bağrına bastın gider gitmez bize dogru veya yanlıs kızın hakkında iğrenç seyler anlatıyorsun dedim ama doğru söylüyorum dedi ben bilemem gözümle görmediğime inanmam hem paygamberimiz bile gözünle görsen bile gözünü sil bir daha bak demiş yanlıs da anlamıs olabilirim görsemde gördüğüme de hemen inanmam dedim bu cırlamaya basladı dedim mercann elimde kalırsın kes sesini hem sanane dedim ne yapıyorsa yapıyor git bizim ortamdan da gelme daha dedim sen bizimden arkamızdan atıyorsundur dedim oda ne alakası var asla dedi dedim onu bize kesiyorsan bizi de elbet kesiyorsundur defol git dedim bu atar yapınca da bayaa kavga ettik ama o kadar sinirlenmişim ki kızı zor almışlardı elimden =) ama isim güzel ne diyim=)
sağlık ocağı verir canım al 2 gün oram ağrıyor buram ağrıyorde alırsın benkızlar ya ,
p.tesi salı kafa izni almak istiyorum sağlık ocağı verir mi acaba?
biraz dinlenmek istiyorum haftaya işler yoğun olucak, haftasonu da kendi doktoruma değil de başka bi doktora gidicem, ona mı desem acaba,
hiç yapmadım ama nası karşılarlar ki, abesle iştigal bi durum mu bu?
halaya bende katılam kızzz le leleleeeee eeeee ama artık biz doğurmadan çıksın şu izin ya uzatılsın ya uzasın ertesi gün ixne çıkcamfatma şahin açıklama yapmış, doğum izni ile ilgili çalışmalar 15 gün içinde tamamlanacak diye
kız ceylin ''Cennetin kapısı , cennete açılan kapı'' demek ben bu anlamı biliyorum yengeç yuvasını duymadım
ama mercan hoşuma gidiyor artık mercan kızım diyorum
bende ilk yadırgadım ama sonra hoşuma gitmeye başladı mercan ismi ali emir güzel büyüdüğünde de rahat kullanır bu ismi adlarıyla güzel iyi bir ömür geçirsinler işallah
evet aslında türkçede sencer geçiyor ama söylemesi kolay olsun diye sancar olarak zman içinde değiştirilmiş ismin anlamı da hükmeden ben eşimden öyle öğrendim kısa kama ve hükmeden anlamında eşime ismi de yakışıyuor etrafında sayılan dinlenen birisidir, olgundur anlayışlıdır bence güzel isim koyabilrsin karakter olarak çok düzgündür bence bir düşün
maşallah oğluna NazarNazar doğum tarihini de almışsın doğumdaşız senle haydi hayırlısı bakalım benim ne zamana gelir normal düşündüğüm için herşey süpriz
ama ya bunlar çok güzel olmuş harika ne şanslı bu ali emir ne güzel ama oğluna hatıra olarak bunlardan ayırmayı unutma bir kutu yap
içine koy büyüdüğünde evleneceği zaman çıkar ona ver bende kızıma yapayım bari güzel fikir şimdi geldi aklıma büyüdüklerinde vermek üzere şimdiden hediye yapalım onlara mektup yazalım güzel bir hatıra hediye olur
eczacıya iyi yapmışsın edepsiz kadın kendi halleri akıllarına gelmez densizce konuşurlar ama komşu kızına helal olsun ne güzel konuşmuş tabi ya sen annesin daha ne olsun bebeğinin keyfini çıkar kilo dediğin zaten doğumdan sonra gidiyor bunu hepimiz biliyoruz ama insanların bizi kırmak için bilerek söyledikleri o acı sözler üzüyor ee hamile kadını üzen kendi üzülür bendce bizler kutsal bir görev yapıyoruz içimizde canlıyı besleyip büyütüyoruz
ayyy çok güldüm çocuk seni yamyam ilan etcek resmen teyze bebeği yemiş ama anne babanın hatası çocuklarına hep yalan yanlış bilgilerle büyütüyorlar ben,m arkadaşın kızı vardı 3,5 yaşında ben annemin burasından çıktım diyordu biz ağzımız açık baktık kaldık ama doğrusu bu bencede yoksa çocuk doğruları bilmiyor çocuk spracak bizlerde doğru şekilde onları eğiteceğiz bizler sayesinde öğrenecek yoksa böyle teyze bebek yemiş derler
açılıyorsun canım bende doktoruma sormuştum açılıyor dedi ee doğum zamanları yaklaşıyor bir süre böyle oluyor geçiyor benim kalça kemiklerim sızlıyordu uykudan ağlayarak uyanıyordum ama 2 haftadır yok bişey geçiyor yani
ne güzel böyle anlaşmak ama bizim kaynanalar cadı anacım insan olsalar güllük gülistanlık olur kardeşi,m evli onun kaynanası çok iyi bir kadın annamlarle görüşürler muhabbet sohbet güzel ama benim kaynana fena olduğu için araya da bu düğün çeyiz zamanlarından küslük girdi konuşulmuyor annem bizde falan karşılaştıklarında konuşur kaynana uyuz uyuz oturur ne yapalım böyle ömrümüzü yiyecekler
ayy çok fena bir durummuş aman benzemesin öyle insana kızımın adı bu olursa ama sende güzel yapmışsın yazıktır yüzüne gül sonra dedikodu yap sevmiyorsan konuşmazsın yani böyle yüzüne cicim sonra arkadan kötü laflar olmaz
[/QUOTE]Peygamberimiz(s.a.v) buyurdu ki;
. Sizin biriniz hamile olduğunda; Allah yolunda nöbet bekleyen gibi sevap verilir
. Doğurduğunda; Allah yolunda Allah yolunda kanlar içinde olan şehit gibi olur
. Emzirdiğinde her yudumuna karşılık ve uykusuz kaldığında; İsmail(a.s) ın zürriyetinden bir köle azad etmiş gibi sevap alır.
. Hamileyken, lohusayken ölen müslüman kadın şehittir
. Müslüman kadın hamileyken gündüz oruçlu, gece ibadet eden bir mücahid sevabı hakeder.
. Bebeğini her emzirişinde bir can ihya etmiş sevabı alır. emzirmekten kestiğinde ise bir melek onu takdir eder[/B].
Cuma gününüz mübarek olsun, tüm sıkıntılarımız def olsun inşaAllah hanımlar...
Evet evet kalçamın üzerindeki kemikler belim ve çok affedersiniz apış dediğimiz iç kısımdaki bacak kaslarım ağrıyor ve kızımın kafası bildiğin kasıklarımı zorluyor sanki ağrı yapıyor
günaydın hatunlar, ayrıca cumanız mübarek olsun.
kızlar size bir sorum olacak. ben artık geceleri horlamaya başladım bazen kendim de duyuyorum ama eşim çok horladığımı söylüyor. sabah namaza kalktım kılıp yatarken eşimin bana sakin bir daha horlama demesiyle karşılaştım. adamın uykusu hafif benim horlamalarım yüzünden uyuyamıyor. ben de dedim bir daha benimle yatma
sağlık ocağı verir canım al 2 gün oram ağrıyor buram ağrıyorde alırsın ben
halaya bende katılam kızzz le leleleeeee eeeee ama artık biz doğurmadan çıksın şu izin ya uzatılsın ya uzasın ertesi gün ixne çıkcam
sağlık ocağı verir canım al 2 gün oram ağrıyor buram ağrıyorde alırsın ben
halaya bende katılam kızzz le leleleeeee eeeee ama artık biz doğurmadan çıksın şu izin ya uzatılsın ya uzasın ertesi gün ixne çıkcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?