- 15 Ekim 2012
- 4.626
- 1.367
- 198
Ruveyda canım ben horluyor muyum?sanmiyorum
Esim benimkini duyamayacak kadar keskin horlar
Sırt üstü yatıyorsan ondandir.yastigini yukselt canım.
Ofpufya sanırım senin bebis dondü ve dogum pozisyonunu aldı.
O ağrı geçmez ama alışıyorsun bacaklarini cok kapatamadan yutuyorsun hatta oranın kemigi bile sızlıyor.
Ben gecen gün ayaktayken,ayağımın tekiyle yollugu duzledim (bana doğru çektim)o kemik çıktı sanki
İnanamadım ama benim kızım donmuş dogum pozisyonuna:)
Oğlum son gün dondü kızım donmemişti bu kiz tut sen don
Ama beni riske atamadıklarından normal yapılmıyor.zaten çatı dar.3. Sezaryen artık nerelerim yapıştı bilemem.
Hayırlısı olsun bakalım.
sabah git verir canım benim bacaklarımda çok kasılma varde veya midem yanıyor de zaten olan şeyler bunlar ilaç yazdır falan rapor da iste verirler hamile olunca sorun çıkarmıyorlaray verir mi öle, sağlık ocağına da iş çıkışında yetişebilsem keşke o zaman ertesi gün için alırım ama aksi takdirde işe gitmeyip sağlık ocağına gidip almak lazım tabio da ya vermezse amaaaannn sıkıldım ben çok ya, aptal aptal bi sürü iş tepemde herkes
işallah öyle de olur ben doğumun her anını yaşamak istiyorum nedense korkum yok ama heyecan var bugün 17:00 de kontrolüm var kızımı göreceğim zaman bile heycanlı oluyorum artık önceden ayda bir gidiyorduk nasıl dayanıyordum bilmiyorum şimdi 2 haftada birNormal doğum yapabilmeyi çok istiyorum canım sezeryandan azıcık tırsıyorum
Zapzup dogumdasim bak ne demeyi unuttum ben sana
28 Mart-4 Nisan arasiyim:)
Ben 4 nisanı istiyorum ama kiz ya beklemez diye de geliyor aklıma sanki hep 26 Mart'ta olacak gibi...
Bugun zehranin sacini kestirdik.gelirken gozlerim hep doldu.
Kızlar dua edin,cocuklarım perişan olmasınlar.onlarsiz ilk defa 2 gece ayrı kalacağım.
Euzûbillâhimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Rabbî...
Evvel Hz.muhammed(sav) bu kutlu Meclis'imizden haberdar eyle.O'na sonuz ve selam olsun.
Ya Rab ! El actık sana geldik,bu kutlu vazifeyi bizlere nasib eyledin elhamdulillah.Yüzümüzün akıyla çıkmamızı nasib eyle.
Ya Rab ! Burda bulunan annelerimizin,doğmuş ve doğacak evlatlarını ; hayırlı,akıllı,azimli,ahlakli,vefali,saygılı Senin ve efendimiz yolunda faydalı olmalarını nasib eyle...
Ya Rab ! Dogum anında ;"Ya Rab bana yardım eden yok mu ?" diyen gebelerimize bir solukta dogum nasib eyle.
Ya Rab ! Sen çaresizlere caresin,biz aciziz.Sen veren,affedensin affet bizi allahım...
Ya Rab ! Sahipsizlerin sahibisin,doğumlarımızda bizlere sahip cik.Dogumlarimizi kolay eyle,evlatlarımızı saglikla sihhatle kucaklarımıza almamızı nasib eyle.
Ya Rab ! Hanipeks annemize ve diğer saglık için senden şifa,medet bekleyen annelerimize şifa ver.
Âmin ...
Vel hamdulillahi rabbil alemin el-fatiha...
arkadaşlar önümüzdeki hafta için dua almak isteyenler dua topiğine haber versin .
http://www.kadinlarkulubu.com/duala...n-anneleri-yasin-okuyor-168.html#post29106157
Bizim aramızdaki elektrik gayet güzel sadece bu kilo konusunda -hem benim hem bebeğimin- anlaşamadık hiç. Ama suphi beyin bu kilo takıntısını adana da herkes bilir. Ben ne zaman gitsem güleryüzlüdür, adımın sonuna mutlaka -cim ekini de ekler (hanipekscim gibi), eşime kayın valideme kayın babama yaklaşımı da hep öyleydi. Çok konuşmaz bebek şöyle böyle diye ben de soru sormam zaten çok fazla. Güven duygum kuvvetli, sadece dik lafları -kilo ile ilgili- beni çok yıprattı ağlattı üzdü
dytEda merhaba diyetisyen misin ben de diyetisyenim ve nisa annesi olacam inş, daha önce pek görmemiştim seni burda, nerde çalışıyorsun, ben mersindeyim heyecan yaptım nisan annelerinde bi diyetisyen daha görünce :)
bugün bende çok hareketli bir gün geçirdim.
öğlen balkonda balık kızartacaktım. tüpün altına gazete kağıdı koydum.içeriye maşa almak için girdim. rüzgardan gazete kıvrılmış alev almış. tüpe doğru yaklaşmış. havluyla söndürmeye çalıştım. tabi bu arada karşı binadan beni dikizliyorlar napıyorum diye (ev sahibimizin eltisi ve kızı) boğazlarını sıkasım geldi. neyse yemek yedik bir arkadaşa bebek görmeye gittik karşı komşuyla. (pek anlaşamıyoruz ama personel eşi olunca beraber gittik) karşı komşumun 5 yaşında oğlu var. komşum büyük oğlunu okula almaya gidince küçük benimle kaldı. annesini aramaya başlayınca yanıma oturttum konuşuyorum bişeyler soruyorum. o anda ani bir hareket yaptı karnıma doğru. erencim bebek var burda gel tekme atıyor mu bakalım dedim. ayyyyy demez olaydım.
-teyze sen bebeği mi yedin?
-teyze sen bebeği kestin mi?
-o oraya nasıl girdi?
-teyze ben senden korkuyorum?
çocuk ağlamaya başladı. hiç düşünmedim ben böyle davranacağını. ailemizde de bu kadar küçük çocuk yok. çocuğu avutamadım valla. annesi geldi " dertsiz teyze bebek yemiş anne ben ondan korkuyorum" diyor. çocuk yüzüme bakmıyor benim.
neyse eve geldik. ev sahibimiz kuzineyi yakmış hamurişi bişeyler yapıyor. yemek yapmayın bu akşam yaptıklarımdan eşlerinize götürürsünüz bizde burda hep beraber yeriz dedi. çay falan demledim gece 11 e kadar bodrumda oturduk.
biz bebek görmeye gidince bana yine misafir gelmiş. hatırlarsanız geçen hafta habersiz birileri gelmişti de kapıyı açmamıştım ya yine onlar gelmiş ve yine habersiz deli gibi zile basıyorlarmış. ev sahibim yukarı çıkmış kızım dertsiz hanım evde yok bebek görmeye gitti demiş. gelmiştir belki diye tekrar tekrar zile basıyormuş. ev sahibimizin eltisinin kızı ve gelini oluyor bunlar. ev sahibim kızım sakın bunlara yüz verme açma kapıyı. onlar aldığın bebek kıyafetlerine bakmaya geliyorlar. yatak odana giripte dolap bile karıştırırlar aman kızım sakın o rahatlığı gösterme dedi. kıyafetleri yıkamışım, ütülemişim göstermem ki mikrop mu kapsın ortaya çıkarmam ben. doğduktan sonra da çocuğumu kimsenin kucağına vermem.burda çocuk her gelene veriliyor karga tulumba bebek tutuyorlar, şap şup öpmeler sinir oluyorum. ay beni bütün ilçede anlatacaklar valla.
ben buraya yeni taşındığımda hoşgeldine gelipte banyoma, buzdolabımın içine kadar bakan insanlar bunlar. aman ne bebek görmeye gelsinler ne de oturmaya benden uzak dursunlar.
bi de tam akşam saati bir şehit ailesi yarın size gelcez diye telefon etti. yarın kayınvalidemler geliyor başka zaman buyrun dedim artık.
ayyyyy bu ne yaaa misafir misafiri ev sahibi hiçbirini istemez şu an o durumdayım yani hepsi bir anda noluyor böyle. kardeşim ben hamileyim ya
Selam kızlar son 1 aydır uykusuz gecelerde geçmişi okuyarak sizi takip etmeye çalışıyorum...hanipeks geçmiş olsun tatlım Dr unu genel olarak değerlendir sadece son olayla değil kendini iyi hissettirip güven vermiyorsa değiştir...yada bi başkasına ne hissedebilirsin?
Bende sezeryanda karar kıldım.nisanın ilk bir kaç gününe karar vereceğiz.hazırlıkları tamamlamaya çalışıyoruz.geçen hafta en yakın arkadaşım doğum yaptı çok heveslendim öyle tatlı ki :) epidural sezeryan ile aldılar bende onu görünce netleştim
Şimdi tek sorun ben hariç herkese 40 çıkana kadar bana bakacacağını düşünen kaynanam !!! Bizde genelde anneler bakar anlamadım birde bana söyleyemiyor .arkadaşı gördüm valla giyin soyun her yerini herşeyini görüyor bakan kişi ameliyatı olunca ben niye kendi o Halim'i ona göstereyim Rabbim muhtaç etmesin inşaallah . Zaten evimde kadınım var herşeyi yapıyor ilk günlerde bebek ve bana yardım lazım ablam hemşire ilk 1 haftada o olacak hastane dahil ama onlar var diye inadına gitmezayılır bayılır birde en kötüsüde annemin sağı solu belli olmaz çok muatapta kaynanamın çenesi durmaz herşeyide yanlış anlar doğum stresinden çok bunun stresine girdim ha bana bir söylese gerekeni diycemde demiyor
Ayyy pek iyi geldi içimi döktüm ...
benim bunlardan çekeceğim var canım.sohbetimiz muhabbetimizde hiç uymaz. mor şalvarın altına lacivert toplu almış sohbetleri de böyle. küçümsediğimden falan değil ama ortak noktamız yok bi kere. inanır mısın bugün perdelerimi bile çekmedim. yüzüm yumuşak benim kendim bişey diyemiyorum ama annemle kayınvalidem çok titizdir, lafı yapıştırır, kimsenin kucağına çocuk falan vermez, bizde 10gün lohusa kadına gidilmez zaten kabul etmez annemler deyip onların üstüne atıyorum. söyleyeceğimi öyle söylüyorum napayım.Canım ya senin olayda bahtsız bedeviye döndürdü seni... bunlar ne anlayışsız insanlar böyle.. odana girmelerine falan sakın izin verme.. gerekirse onlar gelince yatak odasının kapısını kilitle... bizde girilmez de... boz at... ne gıcık insanlar... valla ben kimseye elletmem bebişin kıyafetlerini... yatak odasına bizde girilmez zaten.. mesela ben kayınvalidemin odasına bir kere bile girmedim bu güne kadar... o da benimkine girmez.. maşallah diyeyim... biz bu kadar yakınken girmiyoruz.. evsahibinin dıdısının dıdısı ne işi varmış senin özelinle...
Allahım sana sabırlar versin.. boşver ilçede seni konuşsunlar hiç önemli değil... yeter ki senin kafan rahat olsun...
sorumu sormamışım
siz de de oluyormu bu horlama
benim bunlardan çekeceğim var canım.sohbetimiz muhabbetimizde hiç uymaz. mor şalvarın altına lacivert toplu almış sohbetleri de böyle. küçümsediğimden falan değil ama ortak noktamız yok bi kere. inanır mısın bugün perdelerimi bile çekmedim. yüzüm yumuşak benim kendim bişey diyemiyorum ama annemle kayınvalidem çok titizdir, lafı yapıştırır, kimsenin kucağına çocuk falan vermez, bizde 10gün lohusa kadına gidilmez zaten kabul etmez annemler deyip onların üstüne atıyorum. söyleyeceğimi öyle söylüyorum napayım.
yarın sabah işe değilde sağlık ocağına git, ben hamileyim kendimi iyi hissetmiyorum şuram buram ağrıyo diye anlat kesin demeyeyim ama büyük ihtimal verirler. bugünden yetişeceğim diye uğraşma.ay verir mi öle, sağlık ocağına da iş çıkışında yetişebilsem keşke o zaman ertesi gün için alırım ama aksi takdirde işe gitmeyip sağlık ocağına gidip almak lazım tabio da ya vermezse amaaaannn sıkıldım ben çok ya, aptal aptal bi sürü iş tepemde herkes
biz nasıl doğuracağız diye düşünüyoruz. sen de hem çocuklarını hem de nasıl doğuracağını düşünüyosun. Allah kolaylıklar versin voltajcım.Zapzup dogumdasim bak ne demeyi unuttum ben sana
28 Mart-4 Nisan arasiyim:)
Ben 4 nisanı istiyorum ama kiz ya beklemez diye de geliyor aklıma sanki hep 26 Mart'ta olacak gibi...
Bugun zehranin sacini kestirdik.gelirken gozlerim hep doldu.
Kızlar dua edin,cocuklarım perişan olmasınlar.onlarsiz ilk defa 2 gece ayrı kalacağım.
Bir uykudur ki sormayin.. Kafam kalkmiyo..
Oglumda uc dort gundur cok az hareket eder oldu.. Surekli onu takip ediyorum.. Dr normal yeri iyice daraldi diyor.. Ama iste insanin akli kaliyor..
Zapzup mercan degisik bir isim olmus.. İisim en zor is.. Esim gecen hafta mert diye degistirmek istedi.. Ben Ali Emir e cok alistim degismem dedim.. Herseyi ai emire gore hazirliyorum.. Artk degisemez :))
Egomego canim su sisesini gelince etiketler hemen paylasirim..
Hanipeks canim dikkat et kendine.. Baska dr gideceksin anladigim kadari ile mr icin.. İhmal etme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?