2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

ben 10. günde ilk kontrolü varmış ya o zaman yaptırayım diyorum; göbeği de düşmüş olur hem
ama çocuk doktorunun yapacağını düşünmüştüm
doğumda istersem kadın doğumcu mu yapıyor sünneti

Bir sürü alıntı yaptım yine kapandı net.
Birincisi chosy Hanim ev işine bağlı kadının bitirmesi koltuk sildirmisin,
Koltuk hali ve dolap ici girerse yetişmiyor .sunneti de valla kendin bilirsin ben yaptir Yada yaptırma diyemem ,kucukken yani yeni doğduğunda yapılınca his olmadıgından mı ne uyusurmuyorlar diye duymuştum ben ondan dedim yoksa ...

kızlar ya bir şey soracağım ben bugünden itibaren doğumumu durduran ilacı keseceğim dr un tavsiyesiyle... bebeğim tahminen 3 kiloya yakın olmalı ve 35+3 teyim hemen gelmeyebilir telaş yapma dedi dr um ama sizce bebeğim gelmeye kalkarsa yine küveze girer mi yaaa :18: bu haftadan sonra ilacı kullanamayız dedi dr. ciğer geliştirici herhangi bir şey de olmadım :26: korkuyorum yaa..

gece yine sancım vardı ilaca rağmen ama girip çıkan bir sancı değil belimden kasıklarıma doğru adet sancısı gibiydi... şimdi ilaç da bırakılacak??? tecrübeli arkadaşlar düşüncenizi paylaşır mısınız açık açık??

Vitamin,
36+ dasin sanirsam ama Şimdilik yeme istersen canım hurmayı ,kendin bilirsin ama sanki doğal yoldan sancın gelecek gibi.
20 sinden sonra kontrol varmis ya ,bak Dr tamam vs dedi dal o zaman :))

canım 2,5 kg üstü bebekleri küveze koymuyorlar diye biliyorum. zaten 36 haftadan sonraki doğumlarda erken doğum sayılmıyor.

yok ya Turkiyede cocuk doktoru yapar heralde tam bilmiyorum ama kadin dogumcu yapmaz, burda oyle sadece

gun gectikce daha zor olabilir doktora danismak lazim, hem gobegi hem yarasi iyilesmis olursa 10 gunde daha rahat edebilir sonrasi icin

Sipsezan ,
Kuvoz kilodan öte organ gelişimi vs onlar için oluyor gerçi hastanenin bakış acısida var.
Ablamın 38 haftalık 2200 gr 47 cm oglu yanindayken
Benim 34+3haftalik 3500 gr 52 cm kızım haftalarca kaldı.ciger gelişmesi için .

Hemen bekleme demiş Dr 36 na azıcık kalmış.36 dan sonra Allah'ın izniyle girmez.
Hafta dolana kadar yat bari.

doğru söylüyorsun voltajım inşallah vakitli gelir de sağlıkla kucağıma alırım

ciğer geliştirici iğneyi sen özellikle sordun mu doktoruna, belki atlamıştır. sen tekrar sorsan için rahat olsun.
36. haftayı tamamlamanada az kalmış, inşallah haftayıda tamamlar, küveze gerek kalmaz canım.
Allah yardımcınız olsun, seninde bebeğininde

33+6 da bir gelmeye kalkmıştı zaten gece apar topa gittik bir iğne vurdu (burdan duymuştum arkadaşlardan) dr uma "ciğer geliştirici mi?" dedim yok dedi "ona gerek yok şu an". ama burda, kusura bakmasın kafa kalmadı adını unuttum, benim haftalarımda riskli bir arkadaşa ciğer geliştirici vermişler bebeği için :44:

belki senin bebeğinin gelişimine göre gerek görmemiştir. bu haftalarda ciğer gelişimi tamamlanmış oluyor. altta çıkan hamilelil takvimindede artık doğsa bile küveze gerek duymaz gibi birşey yazıyordu geçen gün.
ama sen bir telefon edip sor yine için rahat etsin.

kızlarr sevinmek için erken mi bilmiyorum da kaşıntım bittiiiii yanmam da bitti DDD allahım nası bi nimetmiş bu çok şükür geçti

madımak mı bayılırım, çıktı mı ki kuzum madımak? anneme diyim de alsın bizim buranında madımak oyunu meşhurdur

Bilmiyorum hayatım ne zaman çıkıyor da sanmıyorum dağlarda kar var hala merkezde yokta biz dondurucuya atıyoruz oluyor yıl içinde kesin bende çok severim

kokulu şey ne kız çemen mi uyyy ben çorbasını çok severim yufka kendimi bildim bileli yemem ben minnakken ananem getirmiş kendileri yapıp bende ağlamışım ben kağıt ekmek yemem diye daha da yemedim yemem de kociş bayılır ama bana sen ne bilmişsin diyor =)

madımak nisan mayıs gibi çıkar genelde ama erken şu an çıkması için.bende cok severimmmmm

anammm kuzularım göndereyim hepinize aps ile anamm kız valla canınız çektiyse göndereyim

tecrübe değil bildiğim kuzum 36 haftalıksın erken doğuma girmiyor küvöze alınmaz normalde ama işte doğunca ki muayenesinde belli olacak o ciğer gelişimi ile alakalı kuzucun eğer gayet iyi gelişmişse ciğercikleri senin koynuna verirler hemen =)

inşallah canım ya bugün en son gece 11 de içeceğim ilacı sanki hemen geliverecekmiş gibi hissediyorum

inşallah dediğn gibi gelişimi tamamlanmıştır da gerek görmemiştir canım. şimdiye kadar herşeyimiz normaldi ne demeye erken gelmeye kalkıyor bi anlasam... bir gelsin ama ahdım var totosunu ısıracağım

Kayısı yemenin bir zararı olur mu acaba?yani mesela hurma erken doğuma sebep olur deniyor ya.ben bu aralar kan şekerim düşmesin diye kayısıya dadandım da....

inşallah canım ya bugün en son gece 11 de içeceğim ilacı sanki hemen geliverecekmiş gibi hissediyorum

yok yok gelmez gelersede bişi olmaz olumlu düşün risk yok gelse de risk olsa ilacı bıraktırır mı bence artık küvöze ihtiyacı olmayacağı için ilacı bıraktırdı

sancı ne demek ben daha onu bile bilmiyorum.
gece 11 de içeceğin ilacı biraz daha geç bir saatte mi içsen.
geliverecekmiş gbi hissediyorum derken alttan baskı falan mı var,
doğum nasıl bişey ki

inşallah dediğn gibi gelişimi tamamlanmıştır da gerek görmemiştir canım. şimdiye kadar herşeyimiz normaldi ne demeye erken gelmeye kalkıyor bi anlasam... bir gelsin ama ahdım var totosunu ısıracağım

kıyamazsın annesi
önce bir kırkı çıksın ondan sonra koklarsın. 6 aylık olunca belki küçük bir ısırık olabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…