ewe yeni geldim yine hastanedeydim çünki yaaaaaa-----sabaha karşı kahwerengi lekeler gelmeye başladı , acaba dedim fakültede aletle fln bakarlarken zedelenme fln mı oldu,ama saat 4 gibi damla halinde kan halini aldı .. ( her wc ye gittiğimde günlük pedi değiştim ki ne kadar sıklıkta we yoğunlukta olcak diye ) ------sabah 10 gibi de kayınwalide geldi kalan işleri bitirim diye gelmiş,söledim istersen ara dr.u dedi,ama ben biliodum gel dicekti,ki nitekim öle oldu ..------neyse ki yatırcam demedi,suyu iyi kilo iyi , ama niye olduğunu çözemedik bu lekelenmeleriin .. ------eğer ki ağrıların başladı ya da suyun geldi ya da kanaman çoklaştı hemen gel dedi yoksa bebeğin hareketleride iyiyse dinlen dedi..------daha doğmadan sıpa hizaya soktu hepimiizi walla ------sizde de oldumu canlarım bu lekeler ??------bi de yarından itibaren k.walideye gidiorum sabah işe giderken bırakcak kocacık,akşamda yemek yiyip gelces yatmaya,orda int.yok merak etmeyin ama ben sizi merak etcem .. akşam ewe gelince yazarım çok geç olmazsa emi bitanelerim ------dertsiz cnm doğum günün kutlu olsun herşey gönlünce olsun hep güzelliklerle karşılastırsın inşallah sizleri
kızlar!!
bende dr a gittim bugün
bizim oğlan dönmemiş hala, kafa yukarda:)
15 gün sora yine gidicem, hala dönmediyse 2 nisana gün verdi
dedim voltaj 4.4 istiyo, benimki daha erken olsun
şaka şaka kendisi yazmış 2 nisan die, sabah 8:30
4.4 olmazmı dedim, eğer dönmezse bekleme boşuna, ağrın,sancın olur,suyun gelir vs dedi:)
o günün çok kalabalık olacağını düşünerek banada uygun geldi 2.4
bu arada bizim kafamızda biraz büyük, dr normal dedi, (benimde babasınında büyük zira:))böbreğin biride biraz büyük, doğunca kontrol edilicek, acaba diyorum sünnet yaptırsakmı??
Kızlar hastanedeyim, kanama m oldu..dua edin bizim icin...
benimde iş göremezliğe son 3 hafta ama zor dayanıyorum artık oturarak çalışıyorum. belim kasıklarım çok ağrıyor sizin sıkıntılarınız oldumu son dönemlere ait nasıl başa çıktınız?
5 e kadar degil mı?
Biter ya ne is yaptı ki? Tül falan mı utulettiriyorsun ?
ne güzel şafak düştü 27 ye :)
canım bildiğim doğar doğmaz sünnet olması daha iyiymiş. hem henüz hareketsiz olduğundan daha iyi iyileşirmiş, ağrı hissetmezmiş.
hemde daha hızlı gelişirmiş sünnet olan çocuk.
Fitamiiinnn maşallah prensese
3200-3600 arası doğar
Özellikle merdivenden falan cık,donmesin geri.Temizlikte banyo balkon yikarken aman aman cok dikkat et.son zamanlarda yapılan en büyük hata düşmeler.
Çatıdan falan da tedirgin olma,herkese yapılıyor gayet rahat bırak kendini hic sıkma.
Ne kadar sıkarsan o derece zor olur.hem sana hem Dr a.
Ben mergenden sonra seni bekliyorum:)
Mergen haber etseydi hayırlısıyla.
5 e kadar degil mı?
Biter ya ne is yaptı ki? Tül falan mı utulettiriyorsun ?
Kız bi günde bütün işleri bitiremez mümkün değil ben normalde 2 haftada bir alıyordum bu haftadan itibaren her hafta gelecek derin işleride parça parça böldük bu hafta otuma odası,mutfak derin temizlik dip köşe cam koltuk dolap tül falan diğer yerler standart temizlik yoksa felaket şişiriyorlar sinir olduğunla kalıyorsun sonra hadiiii sil baştan işler başa kalıyor :)
ben tülleri yıkarken önce pirille yıkama yapıyorum sonra normal deterjan ve kosla tülü karıştırıyorum. güzel beyazlatıyor.Kızlar doğum öncesi temizliğin startını bu akşam tüllerimi yıkamaya başlayarak veriyorum yarında halılarımı toplatıp haftasonu yıkamaya vericem :) Bu arada tülleri beyazlatmak için ne kullanıyorsunuz ?
yok kız ne ütüsü, salonu camlarını sildi(çerçevelerle baya uğraştı:), balkon, koltuklar vs
arka odayı cam, balkon, koltuklar daha yeni çıktı
4:30da bırakıyomuş aradaş öle dedi, daha 2 oda tuvalet banyo war
banyonun duvarlarını siler inşallah
seçilce bebek şekerlerinizi çok beğendim, kapı süsünüde, maşallah..
bak işte iyiymiş bende böle duymuştum
voltaaajj duy bak
bugün karar verdim sünnet yaptırmaya
ama yarın ne düşünürüm bilmiyom
terazi burcuyum ben
kızlar gece uykuları haram bana valla yaaher sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan zaten doktor tuzuda yasakladı... tuzsuzz yemek mi olur Allah aşkınaa çok kilo aldım çook ...
kızlar gece uykuları haram bana valla yaaher sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan zaten doktor tuzuda yasakladı... tuzsuzz yemek mi olur Allah aşkınaa çok kilo aldım çook ...
kızlar hastane için yanınıza kaç gecelik alacaksınız? birde bu bebek şekerlerini hastanedemi mevlüttemi vereceğiz?
hepimize uyku haram oldu artık. başım ağrıyo uykusuzluktan ama dalamıyorum bi türlü...kızlar gece uykuları haram bana valla yaaher sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan zaten doktor tuzuda yasakladı... tuzsuzz yemek mi olur Allah aşkınaa çok kilo aldım çook ...
ben 2 gecelik koymayı düşünüyorum. mevlüt yapmayacağım, hastaneye de götürmem bebek şekerlerini eve bebek görmeye gelenlere vereceğim.kızlar hastane için yanınıza kaç gecelik alacaksınız? birde bu bebek şekerlerini hastanedemi mevlüttemi vereceğiz?
canım bi başlaynca tuzsuz yemeye zaten bu sefer tuzlu yemek yiyemiosun ben yıllardır tuzlu yemem ailemde tuzlu pişmezdi hiç tuzlu yemek yiyemez oldum. anca yiyeceklerde varsa hani ekmekte tereyağında falan öyle alıyorum. çok farkediyo şu zamana kadar bi kez şişlik yaşadım o da yorgunluktandı. bol bol su iç ben nerdeyse 20 bardağa yakın su içiyorum günde uzun süredir kilom durdu. keşek başta da böyle yapaydım demekki çok çok az kilo alcaktım diyorum
biz geldikkkkkkksuyumuz plesentamız gayet iyiymiş baş geliş.bundan sonra doğum olsada prematüre saymıyoruz normal kabul ediliyor dedi.2900 gr cıktı.ama yanılma payı var sonuçta.ortalama 3 kg bi bebek doğacak diyor inş tombul yanak bizim kız ayın 20 si catı muayenesine çagırdı ve o zmana kadar evde iş yap bol bol temizlik yap oturma gez dolaş bebek iyice yerleşsin dedi.bizden haberler böyle kızlarr.çok yoğun çok hastası var sanırım o yüzden olmuştur vilincim
günaydın arkadaşlar
miğde bulantınız oluyormuu benim 2 gündür ilk günler gb bulanıyor miğdem normalmi acaba ??
benim ki göbek deliğimi farketti geçen hafta. aaa bu ne dedi. göbek deliğin niye dışarı çıkmış ki, doktora gidelim mi dedi. kaç aydır o delik dışarda duruyor beyefendi yeni farketti; acaba hamile olduğumun farkında mı
kızlar!!
bende dr a gittim bugün
bizim oğlan dönmemiş hala, kafa yukarda:)
15 gün sora yine gidicem, hala dönmediyse 2 nisana gün verdi
dedim voltaj 4.4 istiyo, benimki daha erken olsun
şaka şaka kendisi yazmış 2 nisan die, sabah 8:30
4.4 olmazmı dedim, eğer dönmezse bekleme boşuna, ağrın,sancın olur,suyun gelir vs dedi:)
o günün çok kalabalık olacağını düşünerek banada uygun geldi 2.4
bu arada bizim kafamızda biraz büyük, dr normal dedi, (benimde babasınında büyük zira:))böbreğin biride biraz büyük, doğunca kontrol edilicek, acaba diyorum sünnet yaptırsakmı??
ya arkadaşlar doğuma azıcık bişi kaldı ama benim oğlumun hala ismi yokk..sizler karar verdinizmi?varmı arannızda farklı isim önerileri?
ewe yeni geldim yine hastanedeydim çünki yaaaaaa-----sabaha karşı kahwerengi lekeler gelmeye başladı , acaba dedim fakültede aletle fln bakarlarken zedelenme fln mı oldu,ama saat 4 gibi damla halinde kan halini aldı .. ( her wc ye gittiğimde günlük pedi değiştim ki ne kadar sıklıkta we yoğunlukta olcak diye ) ------sabah 10 gibi de kayınwalide geldi kalan işleri bitirim diye gelmiş,söledim istersen ara dr.u dedi,ama ben biliodum gel dicekti,ki nitekim öle oldu ..------neyse ki yatırcam demedi,suyu iyi kilo iyi , ama niye olduğunu çözemedik bu lekelenmeleriin .. ------eğer ki ağrıların başladı ya da suyun geldi ya da kanaman çoklaştı hemen gel dedi yoksa bebeğin hareketleride iyiyse dinlen dedi..------daha doğmadan sıpa hizaya soktu hepimiizi walla ------sizde de oldumu canlarım bu lekeler ??------bi de yarından itibaren k.walideye gidiorum sabah işe giderken bırakcak kocacık,akşamda yemek yiyip gelces yatmaya,orda int.yok merak etmeyin ama ben sizi merak etcem .. akşam ewe gelince yazarım çok geç olmazsa emi bitanelerim ------dertsiz cnm doğum günün kutlu olsun herşey gönlünce olsun hep güzelliklerle karşılastırsın inşallah sizleri
iyi akşamlar herkese.
bazı anne adayları da benim gibi sıkıntılı galiba.
2 gün önce banyoda kayıp düştüm, hafif bi bel ağrım oldu. aynı gün cenazemiz vardı, dedemi kaybettik. yani doktora gidemedim.
(24. haftaya kadar özel hastaneye gidiyodum. sonra devlette bir doktor önerdiler ona gitmeye başlamıştım. devlet hastanesinin doğumhanesini falan gördüm bu arada. hiç de temiz değildi. )
bugün tekrar özele eski doktoruma gideyim dedim. düştüğümü falan söyledim. bebeğin suyu az, sınırda dedi, ayrıntılı ultrasona gönderdi. ordaki doktor da gelişimi 10 gün geri dedi. üstüne bi de bu gece yatış yapalım, bebek hareketlerini gözlemleyelim. olumsuz olursa yarın seni ameliyata alıcam demesin mi. başımızdan kaynar sular döküldü resmen. fazla kazanmak için mi yapıyo diye kafamız allak bullak oldu. tam yatış için evrakları hazırlatırken vazgeçtik. saat 17.00 bu arada. apar topar devletteki doktoru aradık,ona gittik. beni baya bi azarladıktan sonra ultrasonla baktı, her şey normal dedi. nts çekildi, ona da normal dedi. düşmemi hiç umursamadı. eve geldik ama hala benim kafam allak bullak. bebeğin kilosunu bile farklı söylediler. özeldeki 2274 dedi, devletteki 2500. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.:18:
doğumdan sonra sütün çabuk inmesini sağlamak için 10 gün öncesinden hurma ve incir yemeyi tavsiye ediyor tecrübeli kişiler.
ayrıca bebeğe doğduktan sonra hafif hurma suyu(hurma suda ıslatılır)veya şerbet içiirlermiş.çevremde yapan var.
sarılığa da iyi geliyormuş. önlüyormuş.unutmasam deneyeceğim ben de.
yaaa nasıl içebiliyosun 20 bardak, ben 10 bardağı içim almaya almaya içiyorum.
mecburum canım kum döküyorum onun da etkisi var..benim bi bardağım var kocaman 3 su bardağı su alıyo.sabah uyanır uyanmaz demir ilaçlarıyla bi bardak içiyorum. kahvaltıdan 1 sonra 2. bardağı. ara yemek yemeden 3. bardağı. yedikten 1. saat sonra 4. bardağı. akşam yemeğinden sonra 5. bardağı, yatmadan 2 saat önce de 6. bardağı içiyorum canım. kendimi artık böyle ayarladım içmeye alıştım şimdi saat gibi kurulmuş haldeyim. etti mi 18 bardak =) sabaha kadar zaten gezinirken de bikaç bardak da öyle gidiyo tabi bu arada wc de geçio çoğu zamanım =) bi de suyu oturarak iç canım ayakta içme o zaman daha kolay ve fazlasıyla içebildiğini göreceksin.kilonu takma rabbim sağlık versin. 9 ayda aldık 9 ayda veririz nolcak
günaydın annişler
ne güzel güneşli bi gün böyle, maşallah
yoksa benim camlar silindiği için mi güneşi gördüm
ne güzel bi şey temizliiiikkk, unutmuşum bu derecesini
dr önceden hastaneye bildiriyomuş, gerçi benim adımın yanına soru işareti koymuş, bide habire normal diyo bana, sorada diyoki bebek dönmemiş ben niye normal diyorumki, tam çatlak:)
ya bu sünnet işini napcaz ya, akşam karar vermiştim, ii yaptırmıym diye, sen diince şimdi yine vazgeçtim:))
geçmiş olsun canım, hala yazamamışsın durumu, merak ettim, hayırlı haberlerle dön inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?