2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

çok geçmiş olsun canım, inşallah bir kaç hafta daha bekler bebeğin.

ne güzel şafak düştü 27 ye :)
canım bildiğim doğar doğmaz sünnet olması daha iyiymiş. hem henüz hareketsiz olduğundan daha iyi iyileşirmiş, ağrı hissetmezmiş.
hemde daha hızlı gelişirmiş sünnet olan çocuk.

Kızlar hastanedeyim, kanama m oldu..dua edin bizim icin...

çok geçmiş olsun canım. bebeğinde sende iyisinizdir inşallah

kızlar gece uykuları haram bana valla yaa her sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan zaten doktor tuzuda yasakladı... tuzsuzz yemek mi olur Allah aşkınaa çok kilo aldım çook ...

kızlar fazladan dua okumayın. şu an için sayımız tamamlandı yarın bildirmeyen veya okuyamayan arkadaşlarımız olursa o zaman tekrar paylaşırız.

çok şükür öyle sıkıntıya sokacak kadar olmadı.olsaydı daqyanamaz erken ayrılırdım herlade

5 e kadar degil mı?
Biter ya ne is yaptı ki? Tül falan mı utulettiriyorsun ?

yok kız ne ütüsü, salonu camlarını sildi(çerçevelerle baya uğraştı:), balkon, koltuklar vs
arka odayı cam, balkon, koltuklar daha yeni çıktı
4:30da bırakıyomuş aradaş öle dedi, daha 2 oda tuvalet banyo war
banyonun duvarlarını siler inşallah

seçilce bebek şekerlerinizi çok beğendim, kapı süsünüde, maşallah..

bak işte iyiymiş bende böle duymuştum
voltaaajj duy bak
bugün karar verdim sünnet yaptırmaya
ama yarın ne düşünürüm bilmiyom
terazi burcuyum ben

teşekkürler teyzesimerdiven cıkmayada dayanamıyorum nefesim kesiliyooo ama napalım mecbur cıkacağım
rahat olmaya calışıcam elimi tuttuğunu hayal edimm bari voltajım
hurma olayına ne diyon bacım yesem mi ki işe yarar mı

5 e kadar degil mı?
Biter ya ne is yaptı ki? Tül falan mı utulettiriyorsun ?

Kız bi günde bütün işleri bitiremez mümkün değil ben normalde 2 haftada bir alıyordum bu haftadan itibaren her hafta gelecek derin işleride parça parça böldük bu hafta otuma odası,mutfak derin temizlik dip köşe cam koltuk dolap tül falan diğer yerler standart temizlik yoksa felaket şişiriyorlar sinir olduğunla kalıyorsun sonra hadiiii sil baştan işler başa kalıyor :)

Arkadaşlar öncelikle hastanede olan ve kanaması olanlara herkese çoook geçmiş olsun..huysuzmelek, tunanec güzel haberlerinizi bekliyoruz bir an evvel inşaAllah.

Kızlar doktorlarınızla ilgili yazdıklarınızı okurken sinirlerim bozuldu.. doktordan öte felaket tellalı gibiler.. Allah merhamet versin bu insanlara..

Ben istanbulda Sare Davutoğluna gidiyorum..başından beri o kadar şefkatli ve doğal davrandı ki.. hamileliğimde bir takım sorunlar yaşamış olsam da Allah için hiç kalbimizi bozmadık..

Bu arada ben de normal doğum yapacağım bir aksilik çıkmazsa.. hatta doktorum epidurali bile düşünme diyor:18: :) dikişleri hissetmemem için hafif dozda narkoz verebilirlermiş.. bakalım nasıl olacak..

kız bak içimi rahatlattın he
bende benimkimi yavaş diye düşünmeye başlamıştım
ALlah için ağır değil kadın, güzelde temizliyo ama..

ben tülleri yıkarken önce pirille yıkama yapıyorum sonra normal deterjan ve kosla tülü karıştırıyorum. güzel beyazlatıyor.

sen istersen bir üroloğada danış öyle karar ver canım

kızlar gece uykuları haram bana valla yaa her sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan zaten doktor tuzuda yasakladı... tuzsuzz yemek mi olur Allah aşkınaa çok kilo aldım çook ...

canım bi başlaynca tuzsuz yemeye zaten bu sefer tuzlu yemek yiyemiosun ben yıllardır tuzlu yemem ailemde tuzlu pişmezdi hiç tuzlu yemek yiyemez oldum. anca yiyeceklerde varsa hani ekmekte tereyağında falan öyle alıyorum. çok farkediyo şu zamana kadar bi kez şişlik yaşadım o da yorgunluktandı. bol bol su iç ben nerdeyse 20 bardağa yakın su içiyorum günde uzun süredir kilom durdu. keşek başta da böyle yapaydım demekki çok çok az kilo alcaktım diyorum

kızlar hastane için yanınıza kaç gecelik alacaksınız? birde bu bebek şekerlerini hastanedemi mevlüttemi vereceğiz?

ne kadar kilo aldın ki canım sıkma canını o kadar napalım doğum sonrası veririz sağlıkla doğsunda meleklerimiz

kızlar hastane için yanınıza kaç gecelik alacaksınız? birde bu bebek şekerlerini hastanedemi mevlüttemi vereceğiz?

hastanede normal doğum olursa zaten kısa sürede eve gelinecek o arada bununla uğraşmam ben eve gelene vericem ben de ziyarete. mevlüdü de kendi aramızda okuycaz annemlerle falan öyle teferruatlı bi mevlüt olmucak o yüzden geldikçe vericem ben. onları da zaten yakınlara yaptırcam. yanıma 2 pijama bi gecelik alcam ben ama çamaşır bol bol alcam

Merhaba arkadaşlar, malum hamilelik zor bir süreç. Bu süreçte insan maddi olanakların yanında manevi olanaklardan da yararlanmak istiyor. Mesela dua etmek gibi. Bende bu konuda epeeeyce bir araştırma yaptım, çünkü herkes farklı birşey söylüyor. Sonunda kendimce bir dua listesi hazırladım. Bu listeyi ve duaları sizlerle de paylaşmak isterim:

NOT1: Bazı ayetlerin kuran okumayı bilmeyen arkadaşlarım için latin harfleriyle yazılışlarını da verdim.
NOT2: Bu duaların yanında, hurmanın da doğumu kolaylaştırdığını birçok yerde okumuştum. Ama erken doğum riskine karşı 36. haftadan sonra daha fazla yemekte yarar var.

DOĞUMDAN ÖNCE:

Doğumdan önce ne zaman başlarsanız başlayın;
Öncelikle Yasin Suresi,
Fetih suresi,
Tebareke,
Amme,
Ayet-el Kursi
Fatiha,
Felak-Nas,
İhlas
Bu sureleri günlük istediğiniz kadar bir şişe Zemzeme okuyabilirsiniz. Doğuma giderken de zemzemi içersiniz.

DOĞUMDAN KISA SÜRE ÖNCE:

1. MERYEM SURESİ 23-24-25-26. AYETLER
Bismillahirrahmanirrahim
“Fe ecaehel mehadu ila ciz'ın nahleh kaletya leytenı mittü kable haza ve küntü nesyem mensiyya. Fe nadaha min tahtiha ella tahzenı kad ceale rabbüki tahteki seriyya. Ve hüzzı ileyki bi ciz'ın nahleti tüsakıt aleyki rutaben ceniyya. Fe külı veşrabı ve karrı ayna fe imma terayinne minel beşeri ehaden fe kulı innı nezertü lir rahmani savmen fe len ükellimel yevme insiyya”

2. Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
ARAF SURESİ 54. AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın”
3. İNŞİRAH SURESİ
Bismillahirrahmanirrahim
". Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'na 'anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa'na leke zikreke . Feinne me'al'usri yüsren. İnne me'al'usri yüsren . Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab”

4. İNŞİKAK SURESİ İLK 6 AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“İzessemaunşakkat. Ve ezinet lirabbiha ve hukkat. Ve izel'ardu muddet. Ve elkat ma fiyha ve tehallet. Ve ezinet lirabbiha ve hukkat. Ya eyyuhel'insanu inneke kadihun ila rabbike kedhan femulakıyhi.”

5. ABESE SURESİ 19-20. AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“Min nutfetin halekahu fekadderehu. Summessebiyle yesserehu.”

DOĞUM ESNASINDA KENDİNİZ VE YAKINLARINIZ:

1.Ashâb-ı Kehf İsimleri:
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş, Kıtmîr.
2.Rabbiyesir vela tuassır Rabbi temim Bil hayr.
3.Lailahe illa ente subhaneke inni kuntuminezzalimin
4.Yine -MERYEM SURESİ 23-24-25-26. AYETLER-
5.Her sancıda -ABESE SURESİ 19-20. AYETLER-

İnşaallah Rabbim dualarımızı kabul buyursun. Herkese hayırlı, sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum... kızlar bu duaları buldum okumak için faydalı olucağını düşünüp bugünlerde..

hepimize uyku haram oldu artık. başım ağrıyo uykusuzluktan ama dalamıyorum bi türlü...
hamileliğimin 3. ayı falandı, çeşitli doktorları denerken gittiğim doktorlardan biri şimdiden tuzu azaltmaya başla 6. aydan sonra sıfırlayacağız demişti. dünyam kararmıştı resmen ben çok severim tuzu... sonra başka bi doktora geçtim ve şu gün oldu tuzu kes demedi. ama ben yienede pek tuzlu yememeye çalışıyorum, çok zararlı zaten.
ben 2 gecelik koymayı düşünüyorum. mevlüt yapmayacağım, hastaneye de götürmem bebek şekerlerini eve bebek görmeye gelenlere vereceğim.
yaaa nasıl içebiliyosun 20 bardak, ben 10 bardağı içim almaya almaya içiyorum.

Ne güzel haberler... 41 kere Maşallah....

günaydın arkadaşlar
miğde bulantınız oluyormuu benim 2 gündür ilk günler gb bulanıyor miğdem normalmi acaba ??

malesef oluyor canım.. benim başlangıçtan beri çok bulantım oldu zaten.. son haftalarda daha az ama oluyor.. mesela bugün sabaha karşı başladı.... çok sıkıntı olduğunda doktorum ilaç verdi onu içiyorum...

benim koçiş de göbeğimle çok eğleniyor.. çukurluğunu yitirdi ama normalde dışrı doğru durmuyor.. yalnız güldüğümde dışarı doğru çıkıyor.. bu da benim aşkıma eğlence oluyor... neyse onun yüzü gülsünde...

biz hemen sünnet yaptıracağız canım... kendimde sağlıkçıyım.. çok fazla ürolog arkadaşım var.. güvendiğim insanlar.. ayrıca kendi bebişlerini de hemen sünnet ettiler... en iyisi ilk 40 gün içinde olması... Allahım izin verirse, herşey yolunda giderse biz doğum yaptığım hastaneden çıkıp başkent'e geçip sünnetini yaptırıp eve geleceğiz....

ya arkadaşlar doğuma azıcık bişi kaldı ama benim oğlumun hala ismi yokk..sizler karar verdinizmi?varmı arannızda farklı isim önerileri?

bizim ismimiz MİRZA olacak... dün bir arkadaşla konuştum onlar da ATA koyacaklar.. EFE de çok güzel isim...

canım Allahım kolaylıklar nasip etsin... çok geçmiş olsun... dualarımız seninle....

ben de hamilelik boyunca 2 defa düştüm.. ama Allah'tan birşey olmadı... Doktorum da sağolsun destek oldu... sorunsuz geçti... İnşallah senin de hiç bir sorunun olmaz canım...

Kızlar bebeklerinize ilk 6 ay lütfen anne sütü hariç hiçbirşey vermeyin... bebişlerin sizin sütünüzden başka birşeye ihtiyaçları yok...

yaaa nasıl içebiliyosun 20 bardak, ben 10 bardağı içim almaya almaya içiyorum.

mecburum canım kum döküyorum onun da etkisi var..benim bi bardağım var kocaman 3 su bardağı su alıyo.sabah uyanır uyanmaz demir ilaçlarıyla bi bardak içiyorum. kahvaltıdan 1 sonra 2. bardağı. ara yemek yemeden 3. bardağı. yedikten 1. saat sonra 4. bardağı. akşam yemeğinden sonra 5. bardağı, yatmadan 2 saat önce de 6. bardağı içiyorum canım. kendimi artık böyle ayarladım içmeye alıştım şimdi saat gibi kurulmuş haldeyim. etti mi 18 bardak =) sabaha kadar zaten gezinirken de bikaç bardak da öyle gidiyo tabi bu arada wc de geçio çoğu zamanım =) bi de suyu oturarak iç canım ayakta içme o zaman daha kolay ve fazlasıyla içebildiğini göreceksin.kilonu takma rabbim sağlık versin. 9 ayda aldık 9 ayda veririz nolcak

sen sistematiği oturtmuşsun... bende zorla içemeye çalışıyorum doktor suyun az dediğinden beri.
kiloyu takmıyorum zaten çokda almadımki şimdiye kadar 12kilo e bi 3 kilo daha alsam iyidir.

biz gavurlari sunnetsiz biliyoruz ama oyle degilmis pek amerikalilarin cogu yaptiriyor yenidogan bebeklerine ileride idrar yolu iltihabi olmasin vs. diye.. doktora da soyledik zaten herkes yaptiriyor dogduktan sonra ikinci gun yapiyoruz dedi, burda dogum yapan turk arkadslarimda yaptirdi hep bir hafta da iyilesiyo korkma diyolar, insallah bizimde oyle olur yavrum cani acimasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…