Kayısı yemenin bir zararı olur mu acaba?yani mesela hurma erken doğuma sebep olur deniyor ya.ben bu aralar kan şekerim düşmesin diye kayısıya dadandım da....
egomego .!.:kokulu şey ne kız çemen mi uyyy ben çorbasını çok severim yufka kendimi bildim bileli yemem ben minnakken ananem getirmiş kendileri yapıp bende ağlamışım ben kağıt ekmek yemem diye daha da yemedim yemem de kociş bayılır ama bana sen ne bilmişsin diyor =)
sancı ne demek ben daha onu bile bilmiyorum.
gece 11 de içeceğin ilacı biraz daha geç bir saatte mi içsen.
geliverecekmiş gbi hissediyorum derken alttan baskı falan mı var,
doğum nasıl bişey ki
kıyamazsın annesi
önce bir kırkı çıksın ondan sonra koklarsın. 6 aylık olunca belki küçük bir ısırık olabilir :)
egomego .!.:kokulu şey ne kız çemen mi uyyy ben çorbasını çok severim yufka kendimi bildim bileli yemem ben minnakken ananem getirmiş kendileri yapıp bende ağlamışım ben kağıt ekmek yemem diye daha da yemedim yemem de kociş bayılır ama bana sen ne bilmişsin diyor =) [/qoute]
Yok gııı çemen değil ama çemenle kaplıgüya anlaşılmadı hee
Kiz bizde kağıt ekmek derdik minnakkene hatta getiren olursa BayramOğlum hala pecete ekmek der :))
simdi midemi cok yakıyor yoksa bayilirimmm ,alpicin haklıtat bu lezzet bu.
pastırma mı kız ne o anammm =)kız ben hayatımda bi kere minnakken köye gittim neler yaşadım neler köyde gördüğüm hiçbirşeyi hala ne yerim ne severim 6 yasında idim minnakken ben dana mı sürüklemedi şehirden geliyorum diye köyün çocuklarımı taşlamadı şort giyiniyrum ojem var diye kafir mi olmadım kolum mu kırılmadı damdan mı düşmedim merdivenden mi yuvarlanmadım tavuk mu kovalamadı ilginç konuşmalar mı duymadım ki köye sivastan değil izmirden gelmiştik o zaman izmirde oturuyorduk hayatımda sivası dahi görmemiştim köyüne gittik işte ananem rahmetli geldi çok tatlı kadındı ya çok doğal dedi ki(ben annemin kucağında yer bulsam geri çıktığım yere gireceğim köyü sevmedim yere dahi zor basıyordum ağlıyordum)neyse geldi yavrummm yukaa ya pendir dür de yesin dedi ayyy ben ağladım bana o ilginç isimli yiyecekten yedirtemezsiniz artı kağıttan ekmek yemem anne söyle onlara ekmek farklı birsey falan diye hergün bana merkezden ki taze olmak zorunda bi sabah bi aksam somun ekmek geliyordu =)haaa bide ananeme belli bir yasa kadar yaklasmadım tavuk cinayetini birebir gördüm benide öldürecek gördüm diye diye korkuyordum hahaha
maşallah de canımdoğuma kadar sancıyı tanımazsın umarım. valla belimden karnıma doğru ağrıyla karışık bir kasılma geliyor ama dediğim gibi öyle girip çıkan bir şey değil akşamki de böyleydi bebeğin gelmeye kalktığı gece de böyleydi. bende kara kara düşünüyorum doğum başlasa anlar mıyım acaba kaç dk da sancı girdiğini tövbeler olsun yaa
benim de korktuğum bişey düzensiz sancı yada ölçememek. 5 dk da 1 sancı girinceye kadar gitmicem ya hastaneye, epidural zamanını kaçırmaktan korkuyorum
benim bal oğlan gene hıçkırıyor içten içe titreşiyorum, kafa hep aynı yerde galiba;sol kasık içinde titreşimin merkezi
arkadaş geçen hafta sezeryanla doğum yaptı pijama hiç giyemedi gecelik daha çok lazım oldu kanamasıda çoktu 3 kere değiştirmek zorunda kaldı kirlenince bende pijama almıştım ama şimdi en az 3 gecelikte alıcam.hastanede normal doğum olursa zaten kısa sürede eve gelinecek o arada bununla uğraşmam ben eve gelene vericem ben de ziyarete. mevlüdü de kendi aramızda okuycaz annemlerle falan öyle teferruatlı bi mevlüt olmucak o yüzden geldikçe vericem ben. onları da zaten yakınlara yaptırcam. yanıma 2 pijama bi gecelik alcam ben ama çamaşır bol bol alcam
O ani kaçırman fazla soz konusu değil de
Epidural alacaksan 5 dk birden evvel gitmen gerekebilir.
Çünkü kaçıncı dk kac cm açılıyor ?
Zaten devamlı saat tutuyorsun ve dakik ya yok boyle birsey
10 dk sakinsin ,sonra sancı geliyor direkt saat...
Rabbim Jilet gibi kestiriyor derin nefes alıyorsun tempoooo
benim de korktuğum bişey düzensiz sancı yada ölçememek. 5 dk da 1 sancı girinceye kadar gitmicem ya hastaneye, epidural zamanını kaçırmaktan korkuyorum
benim bal oğlan gene hıçkırıyor içten içe titreşiyorum, kafa hep aynı yerde galiba;sol kasık içinde titreşimin merkezi
desene çok eğleneceğiz
ya ben doğumhanede müzik çalsın istiyorum
ama çok istiyorum
yüksek sesle, avaz avaz bağırayım; vokal yapayım istiyorum
arkadaş geçen hafta sezeryanla doğum yaptı pijama hiç giyemedi gecelik daha çok lazım oldu kanamasıda çoktu 3 kere değiştirmek zorunda kaldı kirlenince bende pijama almıştım ama şimdi en az 3 gecelikte alıcam.
:) aslında mantıklı ama suda var nasil tepki verirsin?
Mesela ben sancı çekerken en ufak çit sesine Aslan gibi kukruyorum.
Neren ağrıyor sorusunu soran için sakaktan hedef alıyorum.ilgincim,
Evet...
Kayısı yemenin bir zararı olur mu acaba?yani mesela hurma erken doğuma sebep olur deniyor ya.ben bu aralar kan şekerim düşmesin diye kayısıya dadandım da....
herkese selam
benim güzel arkadaşlarım hepinizi çok özledim
Allahıma bin şükür ben iyiyim,inşallah sizler de iyisinizdir.henüz geçmiş okuma fırsatım olmadı inşallah çok yakında olan bitene de yetişebilirim :)
hem eşimle ilgilenmek hem gelen giden henüz bir düzen oturtamadık ama olacak inşallah :)
annem genellikle bizde ancak yetişiyoruz;çoook yakında kayınvalidem de gelecekmişinşallah atlattığımız zorlu günlerin hatırına sorunsuz geçiririz bu günleri.. önce ki doğumumda melek olan kayınvalidem biran da değişip eşimle aramı açan,beni kötüleyip her işime karışan biri haline dönüşmüştü o günden beri hep mesafeli davrandım;çok görüşmeyiz..
offf amma dertliymişim aslında,yazarken farkettim
sizlerde de artık başlamıştır kayınvalide ziyaretleri :)
herkesin sağlığının yerinde olduğunu ümit ediyorum ve inşallah vaktinden önce gelen bebiş yoktur
hepinizi öpüyorum
herkese selam
Allahıma bin şükür ben iyiyim,inşallah sizler de iyisinizdir.henüz geçmiş okuma fırsatım olmadı inşallah çok yakında olan bitene de yetişebilirim :)
hem eşimle ilgilenmek hem gelen giden henüz bir düzen oturtamadık ama olacak inşallah :)
annem genellikle bizde ancak yetişiyoruz;çoook yakında kayınvalidem de gelecekmişinşallah atlattığımız zorlu günlerin hatırına sorunsuz geçiririz bu günleri.. önce ki doğumumda melek olan kayınvalidem biran da değişip eşimle aramı açan,beni kötüleyip her işime karışan biri haline dönüşmüştü o günden beri hep mesafeli davrandım;çok görüşmeyiz..
herkesin sağlığının yerinde olduğunu ümit ediyorum ve inşallah vaktinden önce gelen bebiş yoktur
hepinizi öpüyorum
yok ya Turkiyede cocuk doktoru yapar heralde tam bilmiyorum ama kadin dogumcu yapmaz, burda oyle sadece
gun gectikce daha zor olabilir doktora danismak lazim, hem gobegi hem yarasi iyilesmis olursa 10 gunde daha rahat edebilir sonrasi icin
ben 10. günde ilk kontrolü varmış ya o zaman yaptırayım diyorum; göbeği de düşmüş olur hem
ama çocuk doktorunun yapacağını düşünmüştüm
doğumda istersem kadın doğumcu mu yapıyor sünneti
herkese selam
hepinizi öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?