maasAllah dilini isir :) bebekler kirkindan sonra kolaylasir bizimki azitti resmen.ilk baslarda benim oglumda cok kolaydi son gunlerde saatlerce ayakta gezdiriyorum oturunca,tikirtiya uyaniyo yada uyuyo yatagina koyuyorum 2 dk sonra gozler faltasi gibi uyumuyoda geri agliyo kafayi yicem :)))
banada oluyo bazen serin gibi geliyo, bize serin gelince onlarda usuyomus gibi saniyoruz ama suphelendigin zaman ensesinden yada ayaklarindan kontrol edebilirsin.
sallama konusunda bilmiyorum burdakiler mi abartiyor, turkiyede bu konu onemsenmiyor mu(ki hic sanmiyorum) cozemedim,bu konuda cok farkli cunku. burda hastanede heryerde kocaman afis afis ¨SALLAMAK ZARAR VERMEK¨ , hastanede hemsire kontrole geldiginde oglum esimin kucagindaydi hafif hafif pispislama tarzinda salliyodu hemsire hemen mudahale etti sallama hic sallama zararli diye, e benim ablam turkiyede onunda cocuklari var orda herkes salliyo, bende cok salladim yegenlerimi yastikta bide :) napcami sastim yani.sonuc olarak sizler salliyorsunuz korkmama gerek yok o zaman.
senin oglunun 40 i cikti mi belki gorursun o zaman.
merve cok gecmis olsun ins duzelir iyi sonuclarini aliriz.
Merve geçmiş olsun Allah yardımcın olsun
Geçiyor demiş arkadaşlar,inşallah çabucak geçer.
Dmt bu gece ki rüyamda sende vardın.
Kızlar oğluşum çok hasta ateşi düşmedi akşama kadar
Bademcikleri şişmiş gözleri kıpkırmızı
Biri memede biri bağırıyor kardeşine şarkı güya.
Eşim sağolsun "voltaj üçüne nasıl yetişeceğiz "diyor
Korkma dedim.korkmuyor galiba uyuyor çünkü.
deniz suyunu tam olarak nasil kullaniyorsun? serum seklinde olanlardan mi kullaniyorsun fisfisli olanlardan mi?
Mezos hasta ettin beni şu umutsuz kelleyi daha yapma aaaa
Sen devamlı evhamlı bir hamilelik yaşadın.gecen gündüzün birbirine girdi.herseye stres yaptın doğuma sondaya kadar hatta komşunun bebeğini kaybedince hayata küstün .
E doguma zırıl zırıl kendini heba ederek başında bir orduyla girdin
O ordu bebek gık dese başında.vırıklandı.
Bu çocuk daha sakinleşemedi.
İlk üç ay böyle işte.hatta üçüncü ay sonuna herşey hattı sayılır değişmiş olacak.
9 ay canını acıttı dengeni bozdu sabrettin(ben demedim mi içinde kalsa daha iyi diye)
1.5 ay daha dayan.kuaför için acele etmişsin.
Pamuk bebek yok yani kimsenin bebeği durmaz öyle sen hemen üzme kendini.
Hani diyorum ya karnim acıyor(dikişim değil)
Bilen Biri geçecek dese bile yetecek bana.
Emin ol sendeki durum geçecek.
Evet yine kaçırdın yine yineAhhhhh ahhh telefondan girdimdi,acik kalmis ama ben yoktum basinda,benim bu kizce cok fena dun ve bugun,ahan da yeni uyuttum bekliyorum,uyanmaxsa yaticam...
Ben gene mi kaçırdım senin fotoları? Ama hanipeks hakli solemedin koycam die Voltaasasjjj hem chosy gacisina 1 gun evvelden soledindi...nolcek simdiiiii??
O sekil ağrıyı da biliyorum, ben çekmedim ama duydum, bence tüpleri bağlamakla alakalı değil..geçer ama..
Kizceme kakasini yapsın die yarim fitil verdim, çok ağladı yavrum, üstelik kaka da yok hala..vermem bi daa..
Voltajjj yok mu bana randevu,? Söz o saatte burda oliciiiimmm...pliiiiisssssss..:)
kızı doğurduktan sonra tekrar karnıma koydum herkes birseyler derken ben sana güvenip sadece senle gidiyorum bir odaya bebeyi karnıma koydumVoltajjj ne gordun ruyanda cok merak ettim :)
Valla ben artik inaniyorum ki Rabbim erkekleri boyle programlamis. odu kopuyor uykusuz kalacagim diye bizimkinin. Kacip emrenin yaninda yatiyor ki enesi duymasin.
Oglusuna cok gecmis olsun voltaj kiyamam ben ona.
Karnin icin farkli bi doktora gitseydin keske ama bana kalirsa yorgunluktan gec iyilesiyorsun. Dogumdan sonra sizlamayan dikisim 51 gunluk olduk agir tasidim diye nasil yandi anlatamam.
Senin hala kızı dürdane yollamadı mı sana hic bizim fotolardan.hih onaVoltajim tamam anlastik koyma bi daha, ne stres yaptim anlatamam uykumun arasinda denkgelicem mi deyip deyip yari uykulu nete giriyorum 2 gundur, gunduz de ins aksam bakcam bakcam deyip duruyorum. Simdi de yine saate bile bakmadan bir hisimla nete girdim.
Tamam bakmicam hem merak etmiyorum ki zaten
Ohhh be bakmicam dedim ustumdeki stres kalkti ne takmisim kafaya
Tuna canim hem biz randevulasmadik sekerim saat kararlastirsaymisiz keskem hic olmazsa alarm kurardim
Bir soz var ya suskunluğum asaletimden ... DiyeCanım ufak ufak damlalar var tonimer ismi.. Onu kullanıyorum. Sprey seklinde olanı basınç yuzunden kullanma demişti Dr. Bu pratik hem..
İnşallah gecer.. Tmm bı daha umutsuz kafa yapmicam ...siriticam sürekli :))
dün geceyi kaka nöbetinde geçirdim bu arada sabah 6 da yapabildik saatlerce ıkın ıkın..böğürerek ağladı resmen. Yatak odasindan salona taşındım komşu kufretmesin diye.. Ama olsun gulcem ben
Gündüz uyurum diye hayal kurmuştum arkadas aradı ilçede gorev yapiyo aksam burdan uçağa binecekmiş erkenden gelicem sana yazmış. Uyku hayal olmakla birlikte ona yemek hazırla derdi çıktı ..
Ama olsun gulcem ben
Bu arada sana sitem bile etmiyorum foto konusunda farkindaysan
Evet yine kaçırdın yine yine
Boyle olunca üzüldüm kiz simdi nerden çıktı bu resim ısı cok gicik bir durum
kızı doğurduktan sonra tekrar karnıma koydum herkes birseyler derken ben sana güvenip sadece senle gidiyorum bir odaya bebeyi karnıma koydum
Yasar mı acaba bası sığar mı bası cok büyük falan diye muhabbet gecti
Kac gündür seni görüyordum ruyamda üst üste .
Senin hala kızı dürdane yollamadı mı sana hic bizim fotolardan.hih ona
Bir soz var ya suskunluğum asaletimden ... Diye
Bizimkisi soyle olmali;deliliğim cocuktan,her yere gidecek enerjim var ama yere bakarım yer mı diye ortama bakarım cocuğuma uyar mı diye
Bende bugun cok uyumak istedim çünkü 3 e kadar oğlanın ateşi düşsün diye bekledim sonra esime pantolon gömlek utuledim hic utulusu kalmamıştoplayıp yatmaya 4 oldu.yataga girdim esim sagimda ayak ucumda zehra ve solumda besik ben cenin pozisyonda yatiyorum.zaten Zehra fix 6,5 7 de kalkar...
Bugun kalça usg miz var+Zehra'nın taban kontrolü.
Öyle iste mezos gel ayakuclu basuclu yatalım varsın ağlasınlar .
Birde sen hala tango ve whatsapptan yüklemedin
günaydın herkese.. egomegodan haber yokmu kimse yok mu görüşen? yazmıyorda rabbim yardımcısı olsun..voltaj benim yengemde bağlattı yeni 5 ay oluyor yeni biraz toparladım diyor.. biraz zaman inşallah allah yardımcın olsun.. oğluşunada geçmiş olsun... dmt erkekler hep aynı biz oda da 4 kişi yatıyoruz gıcıklığına göndermiyorum adamı emrede beni bırakmıyor.. emreyi kandırmaya çalışıyor biz senle yatalım ömerle anne yatsın diye.. tabi beyler çalışıyor ya güya.. benimkinin hiç şikayet et
meye hakkı yok öğleye kadar çalışıyor keşke bizde öyle olsajk.
günaydın kızlar
ewet ewet günydın
benim oğlum akşam beni hiç üzmedi
ve uyuyabildim
sabah olduğunu farkettim
bide aklıma geldi uykyuyu allınca
biz geçen kontrole gittiğimizde eşim başka bi gaz ilacı istedi
bize biogia vermişti dr
dediki size 1000 tane yazabilirim, piyasada dolu war, ama bilimselliği kanıtlanmış sadece bu
gaz ilacı hemen etkisini göstermez
14-15 gün düzenli kullanınca etkisini gösterir dedi
bide şimdi size herkes bişe söler, gaz problemi en geç 5. ayda geçer
herkes son kullandığı şey etki ettiğini zanneder filan dedi
öle işte...
dün akşam kızım yine 2 saat ayaklarını çeke çeke ağladı. ne yaptıysak çare olamadık. en son banyo yaptırdık yine. ama ağlarken giydirmek ne mümkün. ben yediklerime de çok dikkat ediyorum aslında. gaz yapacak diye çoğu şeyi yemiyorum. ama yine de oluyo. dün geceki ağlamalardan sonra biraz nette araştırma yaptım. aslında çok da mantıklı olan bir sebep buldum. bebeklerimizi yanlış emziriyormuşuz. 10 dk bir meme 10 dk bir meme olmamalıymış. çünkü çocuk bu şekilde hep iki memedeki ön sütü içiyormuş. onda da yaz yapan bir madde yoğun olarak bulunuyomuş. ayrıca bebeği doyurmuyormuş. ön sütten sonra gelen arka süt ise daha yağlı ve doyurucuymuş veee gaz yapmıyomuş. ben kızımdaki gaz sıkıntısını buna bağladım. biraz dikkat edip arka arkaya aynı memeyi vericem. ön sütü de ara ara sağıp dökmeyi düşünüyorum. tabiki azar azar. sonra susuz kalmasın kızım. inşallah biraz da olsa düzelir. kuzum ağlaya ağlaya hali kalmıyo, sonunda uyuyo. bizim de içimiz gidiyo tabi.
dün akşam kızım yine 2 saat ayaklarını çeke çeke ağladı. ne yaptıysak çare olamadık. en son banyo yaptırdık yine. ama ağlarken giydirmek ne mümkün. ben yediklerime de çok dikkat ediyorum aslında. gaz yapacak diye çoğu şeyi yemiyorum. ama yine de oluyo. dün geceki ağlamalardan sonra biraz nette araştırma yaptım. aslında çok da mantıklı olan bir sebep buldum. bebeklerimizi yanlış emziriyormuşuz. 10 dk bir meme 10 dk bir meme olmamalıymış. çünkü çocuk bu şekilde hep iki memedeki ön sütü içiyormuş. onda da yaz yapan bir madde yoğun olarak bulunuyomuş. ayrıca bebeği doyurmuyormuş. ön sütten sonra gelen arka süt ise daha yağlı ve doyurucuymuş veee gaz yapmıyomuş. ben kızımdaki gaz sıkıntısını buna bağladım. biraz dikkat edip arka arkaya aynı memeyi vericem. ön sütü de ara ara sağıp dökmeyi düşünüyorum. tabiki azar azar. sonra susuz kalmasın kızım. inşallah biraz da olsa düzelir. kuzum ağlaya ağlaya hali kalmıyo, sonunda uyuyo. bizim de içimiz gidiyo tabi.
Voltajjj ne gordun ruyanda cok merak ettim :)
Valla ben artik inaniyorum ki Rabbim erkekleri boyle programlamis. odu kopuyor uykusuz kalacagim diye bizimkinin. Kacip emrenin yaninda yatiyor ki enesi duymasin.
Oglusuna cok gecmis olsun voltaj kiyamam ben ona.
Karnin icin farkli bi doktora gitseydin keske ama bana kalirsa yorgunluktan gec iyilesiyorsun. Dogumdan sonra sizlamayan dikisim 51 gunluk olduk agir tasidim diye nasil yandi anlatamam.
olabilir canım. sonuçta bebek yağlı ve doyuruculuğu yüsek olan sütü emmiş oluyo. ben de dikkat edicem bakalım gelişme olacak mı.canım dediğin çok mantıklı geldi ben diğer oğlumda dediğin gibi yapardım bu defa birinde sağı birinde solu veriyorum biraz daha gelişimi iyi aceba o yüzden mi diye düşündüm.....
canım moralini bozmıym ama ben öyle yapmıyodum zaten, hemşireler söylediği, eşimde ısrarla hatırlattığı halde
ben şurda bi kaç gündür 2 sinide emzirmeye başladım
bi tanesini emziriyodum sonuna kadar, bu arada uyurdu zaten
bi yerde de okumuştum göğüsler tamamen boşalmalıymış
bize dr şurup gibi bişe verdi
biz o sırada gece uyumamasından bahsetmiştik, hemen arkasından reflü olayı konuşuldu, o an anlamadım hangisi için verdi
eve gelince netten baktım gaz içinmiş
günde 3 defa veriliyo, bu sabah 4. yü verdim.
acaba ondanmı uyudu bilmiyorumki
bu gece belli olur artık
hastanede başka bi aile ile karşılaşmıştık kızları 5,5 aylıkmış
yeni geçmiş gaz problemi, çok gazlı bi bebekmiş
bütün duyduğumuz şeyleri denedik, sadece masajın faydasını gördük demişti
masajda yapılmıyoki bas bas bağırırken
böle uyurken filanmı yapılıcak, hem uyanık olup hem keyifli olduğu an mı war bu bebelerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?