2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

ben zeytinyağıyla saat yönünde masaj yapıyorum karnına.. bacaklarını çekmek uzatmakta çok işe yarıyor birde çok biraz çörek otu kaynatıp içiriyorum 5-5 çay kaşığı ama tabi her bebekte farklılık gösterşiyor....

doğru canım, hepsi farklı
bide tuvalete oturur pozisyonda tutucakmışsın bacakları

bide popo aşağı bakarsa yerçekimi etkisinden faydalanılıyomuş
nette izlemiştim bi video
bebek mutlu mutlu yatıyo, uzmanda msj yapıyo,
ama bebek mutlu:)

kızlar benim kızda da gaz problem uyku problem kv kucakçı yaptı kızımı o apayrı problem... voltaj saygıyla eğiliyorum önünde...

Voltaj canim hayrolsun insallahh sen hic dogurmak istemiyordun ya bilinc altin baya etkilenmis sa nirim. cok zorlaniyorsun biliyorum insallah RAbbim mukafatini verecek.

Meryem biz emreyi hic yanimiza alistirmadik uyanirsa onun yanina yattik uyutup kalktik simdi esim onun meyvelerini topluyor. oglus aglayinca gidip orda yatiyor ohhh

sipsezan benim koca ilk evlendigimizde hafta sonu az gec kalksam aksama kadar surat yapardi simdi biraksan aksama yatacak. gecen baya soylendim ne salakmisim yatip uyumuyor da senin icin erkenden kalkiyormusum diye. Bu soylenmenin sonucu gecen hafta sonu sekize kadar yattim :)

sevgili nisan anneleri ben 29 martta doğum yaptım.dün itabari ile kırkımız çıktı.ben bir sihirli değnek bekliyorum her şey güzel olacak kızımın gazı biticek uykusu düzene girecek diye:) ama bugün aynı hala gaz devam ediyor.uyku desen bölük pörçük..ne zaman düzene girerler acaba..minik sivilcelerde hala duruyo..oysaki ne kadar umutluydum kızkından sonra herşeyin değişeceğine:)

kırkından sonra 2. ayını, ondan sora 3. ayını, ondan sora 6. ayını bekliyoruz. olmadı yaşını.
moral bozmak yok:)

Benimki kirkindan sonra daha dogrusu ellisinden sonra sapitti. sanirim ikinci ucuncu ayini gormeye yuregim dayanmayacak :)

bu sesle şarkı söyleyerek uyuttummuuu bayılttımmıııı
ama sustu

çok güldüm yaaa:)))) allah bebişinin de senin de iyiliğini versin :)))) ben de benim kuzuyu emzirdim gazını çıkardım yatağına bıraktım susuyo şu an gözleri aralık ama uyuyo mu karar veremedim.gözlerime inanamıyorum gidip gidip odasının kapısından bakıp duruyorum :)))))

kızlar ben günde 2 büyük kupa humana çayı içiyorum.
içmediğim günler gaz sancısından kıvranıyor oğlum.
ilaç vermektense humana içmeye razıyım ben.

Kızlar hem iyi haber hem kötü haber komik bebeklerin en yüksek gazının olduğu donem ikinci ayıymis daha sonra azalarak bitiyormuş
O yüzden 50 günlük, olanlar rahatlasın en kötüsü bu ama daha 1 aylık olanlar ağlasın daha iyi günleriniz beni seviyorsunuz biliyorum

Ben bir de milupa tavsiye ediyorum ben ikisini iciyorum militanın icerigi daha farklı icinde kimyan anason var
Be. Kahvaltıda va yemekten sonra onu iciyorum öğlen de humana

Benimki kirkindan sonra daha dogrusu ellisinden sonra sapitti. sanirim ikinci ucuncu ayini gormeye yuregim dayanmayacak :)

geçen emzirme odasında 2 ayrı kişi dedilerki bizimkiler bebekken usluydu, şimdi kudurdular. tersi oluyomuş. uyumuyo benimki diince sora uslu olur dediler. lohusayım ya ne deseler kanıyom:)

bi gün banada oldu, hatta o sırada telde konuşyodum, döndüm bi baktım, uyumuş. ama üstünden yıllar geçmiş gibi:)
inşallah kendi kendine uyur.
bide nettte okudum, bebek nası uyuduysa uyanınca tekrar öle uykuya dalmak istermiş. emerek uyuduysa tekrar emicek, sallayarak uyuduysa sallanıcak vs

Bugün 42. Gun.. 2.ayı iple çekiyorum

ne kalmış şurda. 18 güncük:)

ewet 6. haftada pik yaparmış, bende okumuştum

bide anason uyku yapmıyomu kız
ben rezene ve humana içiyorum
promalt da içtim ilk 20 gün, hem enerji veriyomuş o. ama humana ve rezene daha ucuz:)

slm arkadaşlar hamileliğimizin ilk günlerinden beri takip ediyorum hergün forumu ancak yazamayanlardanım bende hepinizi çok yakından tanıyorum diyebilirim
benim ikinci bebeğim yarın kırkımız çıkıcak kısmetse sağlıklı bir oğluşum oldu ilk gebeliğimden de bir kızım var 7 yaşında kızımda hem çok zor bir gebelik hemde çok zor bir bebeklik yaşadık feci halde gazlı bir bebekti ve gurbette yaşayan bir aile olarak tek başıma kızıma baktım ama 9 ay ağladı kızım susmak ne haddine bir yeri yıtılırcasına ağlıyodu bende onunla beraber ağlıyordum istiyordumki birisi kapımı çalsada bebepğini şunu yaparsan susacak dese susmasada memnun olucaktım ama nerde 40 ını bekle geçicek dediler geçmedi 3 aylık olsun dediler oldu geçmedi 6 aylık olsun dediler bu kezde dişleri başladı diş sancısıda feciydi bizde aylarca bebeğini hafifletmeye çalışıyorsun aylar sonra bir tane çıkıyo sonra bir hafta dinlen diğer dişi başlıyo taaa ki 9 aylık oluncaya kadar çok çektik şimdi sizler diceksiniz ki felaket tellalımısın arkadaşım hayır değilimm ilk bebeğimin ağlamalarından kortuğum için ikinciye çoook zor karar verdik
bu defa gebeliğimde çok sakin geçti hem küçük bir bebeğe özlem vardı hem deneyimliydim hem komşu edinmiştim hazırdım yani gebeliğim çok huzurlu geçti bebeğim doğdu huzurlu bir bebekti ancak gazımız başladı fakat biz hazırlıklı olduğumuz için sakiniz beklenen bir durum bu ve en güzeli geçiceğini bilmek
arkadaşlar biliyıorum ki siz şimdi artık ben anne oldum eskiden gittiğim hiçbir yere gidemeyeceğim, hiçbir şekilde rahatlayamayacağım artık özgür değilim bittim ben konumundasınız biliyorum ama inanın ki geçicek az sabır istiyor sadece sakin olun yardım isteyin eğer yakınlarınız var ise günde 1 saat te olsa onlara gidin bebeğinizde ayrı kalın eşiniz en önemli faktör eğer yardım etmezse daha zorlaşır herşey haftasonu eşinizi nöbetçi kılın siz o gece hiç kalkmayın eşiniz kalksın ve bebeğinize mama versin böylece sizi daha kpolay anlar,ev işini dert etmeyin ,detaylı olmasada olur temizlik,ssizi ayıplamayacak misafirleri kabul edin,rahat olabileceğiniz arkadaşlarınızı ziyaret edin,hayattan kopmayın,dört aylık olunca ek gıdalara başlarız,meyve püreleri yaparız hava güzel dışarı bebeklerimizle çıkarız onlarda hava alırlar, sonra dişleri çıkacak onları beklemek ve bir sabah uyandığımızda bir pirinç tanesini görmek inanınki paha biçilemez sonra emekleyecekler biz nereye onalr oraya zaman geçtikkçe eğlenceli bir hal alıcak sadece sabır
ben deneyimli olduğum için onu doya doya sevmeye çalışıyorum,zaman su misali bir bakıyosunuz koca sıpa olmuşlar
gaz ilacının en alası bile işe yaramıyo deneme yanılma yoluyla siz bebeğinize en uygun pozisyonu alarak sancının azalmasına yardım edin sadece,banyo yaptırmak ve masaj en yararlı
benim tek sıkıntım tuvalette ıkınma sorunu yaşıyorum ,ve makatta çatlak oluştu oturma sorunum var,onunda çaresi yok gibi bişi
bebeklerimizi mümkün olduğunca emzirin,her iki göğüsü birden
ayaklarında çorap mutlaka olsun,ve bizimde çıkarmamaız lazım en azından şimdilik adanadakiler için demiyorum ama
kendinizi çok yorgun hissettiğiniz gece mutlaka mama verin uzun soluklu dinlenmiş ve uyumuş olursunuz
aklıma geldikçe yazmak isterim umarım sıkmamışımdır ukalalık olarak görmemişsinizdir
zira benim ilk gebeliğimde birilerinden bunları duymaya çok ihtiyacım vardı diye sizlere yazmak istedim
SADECE SABIRR

bende 28 martta doğum (,sezeryan) yaptım.aynı döneme denk gelmişiz.sorunlarımız hemen hep aynı.bebeğin isilik gibi sivilceleri varsa takma kafana. benim kinde de var. süt yarıyor,bebek kilo almaya başladı demek miş.bir ayda 1 kilo aldı benim ki şimididen.

kızlar ,anne sütünden bebeğe geçip de gaz yapan ve yapmayan yiyecek ve içecekler konusunda tecrübeli arkadaşlar var mı aramızda?
merak ediyorum .mesela kayısı-incir komposto gaz yapar mı,yeşil çay yapar mı.
soğan,bakliyat türünün yaptığını biliyoruz.
inanın hiç ince düşünmüyorum. yemek yaprken ve yerken canımın istediğini veya bulduğumu yiyorum.
siz ne yapıyorsunuz?

humana nın hangi çayını içiyorsun. emzirenler için olanı var. rengi koyu kırmızı. yoksa bir de kimyonlusu var.
ben de kırmızı olanından akldım. ama tadını beğenmediğim için çok imiyom.
faydası oluyor mu?

evet cnm bende iki gündür başladım bebişim doymuyordu sonunda doydu oda mutlu bende
humana emziren anneyi kullanıyorum
şimdide rezene kimyonlu alacaım inş oda iidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…