2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
günaydın kızlar...
bi şey sorucam...biz bugün 42 günlük olduk...kızımın tükürüğü bi kaç gündür köpüklü(arada)...bebeğinde böyle bi şey olan var mı?
netten araştırdım kimisi normal diyo,kimisi epilepsi belirtisi diyo...korktum :18:

Navla, öncelikle korkulacak hiçbirşey yok sakın üzülme. aynı şey benimde başıma geldi. bende 2012 10 nisanda doğum yaptım. Oğlum ilk doğduğunda yüzü kırmızı kırmızıydı. sonradan daha çok oldu. yanakları ve boyun altı kırmızı pütür pütürdü. cildiyeye götürdüm 2aylık yoktu bile. atopik dermatit teşhisi kondu yani bebek egzaması. hassas bir cilt yapısına sahip seninde dediğin gibi kıyafetlerinin yıkanmasına ve bebeğin yıkanmasına ayrı deterjan ve bebek şampuanı aldım. doktorum bir krem yazdı kortizonlu olduğu için çok minik bir parça banyodan sonra 1kez sür dedi. 3gün arayla 2kez kullandım ve krein faydasını gördüm. ama ilerleyen zamanda ara ara tekrarladı. şimdi oğlum 13 aylık ve yüzü düzeldi. hassas bir cilt yapısına sahip ama korkulacak hiç birşey yok. bende oğlum niye böyle yüzü diye çok üzülüyordum. hatta bebek mevlütümüzde herkes bir yorum yapıyordu. yok adetli biri bakmış falan da böyle olmuş. sadece biraz daha hassas olmak gerekiyor. BABE markasının atopik ciltler için sampuan ve yağını kullanmıştım. hassas bir cilt yapısına sahip sadece bizim yavrularımız üzülme sakın.

Ben LANSINOH marka kullanmıştım. 6aydan sonra işe başladığım için iş yerimde sağıp saklama kabına koyuyordum ertesi günde oğluşum içiyordu.
aşağıda resmi mevcut. sakına manuel pompa alma elektrikli olanları daha kullanışlı.

Herkese selam... yazılarınızı okuyunca geçen seneki hallerim gözümde canlandı resmen.. bende 10 nisanda doğum yapmıştım. şimdi oğlum bir yaşında ve zaman nasıl geçti hiç anlamadım. benim de ilk cocuğum ben ilk kollarıma aldığımda nasıl bakacağım diye çok korkmuştum altını bile değiştiremem diyordum. uykuya çok düşkünüm gecelerim gündüzlerim karışmıştı. hatta doğum yaptım eve geldim ilk 2gece uyuyamamıştım kalkıp kalkıp oğluma bakıyordum nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum. zaman zaman sinirlerim bozulup gizli gizli ağladım. daraldım... ama herşey gelip geçici. ilk zamanlar zordur ama bir o kadar da güzel. bebeklerinizi bol bol koklayın oğluşumun ilk kokusu hep burnumda tüter benim. bu zamanların zorlukları olduğu kadar da ayrı güzellikleri var. allah hepinizin yavrularına sağlıklı uzun ömürler versin.

Mama yiyor mu sadece anne sütü mü alıyor ? Ben her ikisini de veriyorum mama verdiğimde köpük oluyor bazen..

aaa canım sen urfa'da mısın?? bende geçen sene oradaydım bir sene kalmıştım. ayyy sen sıra gecesi yazınca içim gitti bi...

Bende hem mama hem süt weriorum benim kuzuda tükürgü köpüklü we cogaldı dis cıkarır gbi sanırm normal

kızlar köpük bizde de çok var özellikle bikaç gündür, ama bikaç gündür bi sürü gariplilk var zaten kzıımda, hatta dün o kadar olduki tükürük badisinin önünü ıslattı değiştirmek zorunda kaldım o derece, ben epilepsiye hiç ihtimal vermedim de, çünkü Allah korusun başka belirtiler de olması lazım, reflüden şüpheleniyorum, çünkü dün memedeyken burnundan kustu sırtı yay gibi gerildi, zor çıkarttırdım, nası bi korku anlatmama gerek yok zaten, gece de kustu, kusmaları doktora sormuştum gazdandır demişti ama tükürük olayını sormamıştım dün akşamdan beri memeyi de almıyo doğru dürüst 5 dk 1 dk emip bırakıyo ağlıyo biberon verince alıyo ama ben de çıldırıcak konumdayım artık napıcağımı şaşırdım, mamayı bıraksam zaten düşük kilosu kilo almazsa naparım e böle memeyi bırakırsa daha kötü napıcağımı şaşaırdım, ağlıyo şimdi yine 5.5 saattir aç, arada sadece 15 dk emdi toplam normalde en az yarım saat emen çocuk

Canım Allah'a çok şükür bu bahsettiklerim geçmişte kaldı eşim inanılmaz anlayışlı davrandı ben bile beklemiyordum bunu kızımla yalnız kalmak çok iyi geldi birde Dr kontrolleri :) en büyük korkum ona iyi bakamamalıdır iyi anne olamamaktı ama 3200gr ile hastaneden çıktık kızım şu an 39 günlük ve dün kontrolünde 5240gr çıktı boyuda 5 cm uzamış dil çıkarmayı müzik dinlemeyi öğrendi konuştuğumda bakıyor izliyor beni iyileştiren bunlar oldu

Selamun aleyküm canım arkadaşlarım
Bebeğimin sonuçları temiz çıktı Rabbime şükürler olsun
Dua eden herkesten Allah bin kere razı olsun
Allah evlat acısı göstermesin hiç birimize o kadar korktuk ki
Rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin inşallah.

Cnm o bende de var ağzında süt kaldığı zaman tükürüğüyle birleşiyo ve köpük gibi gözüküyo
Herşeyi netten arama kafayı yersin ben kaç kere fenalaştım netten yaptığım araştırmalar yüzünden kafana takılan şeyleri
Dr una sor ayrıca epilepsi sadece tükürükle belli olurmu
Bebekte anormal başka şeyler de olması lazım Allahım göstermesin
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin yavrulamızı inşallah.

Bu arada ben sadece anne sütü veriyorum yani onlada alakalı değil ağzında süt veya mamayla uyuya kalınca
Tükrükle birleşip köpük gibi gözüküyo rabbimin izniyle birşey olmaz inşallah

Nasıl acıyorsun ki ?

Ben otri bebe kullanıyorum. Cok kolay oluyo. Deniz suyu sıkıp onunla çekiyorum herseyi çıkartıyor. Diğer burun aspiratorleri gibi kontrolsüz basınç olmuyo

Benim kızımın burnu hep tıkalı o dediğin şeyi dr mu verdi ben serum fizyolojika kullanıyorum bi işe yaradığı yok
Chicco nun aspiratörüde pek bişey yapmıyor

kızlar ben biyerde okudum burnun içindekiler çengelli iğnenin arkasıyla alınabiliyomuş

kızlar ben biyerde okudum burnun içindekiler çengelli iğnenin arkasıyla alınabiliyomuş

ya,onu bana komşum da söyledi. ama ben cesaret edemiyorum. ben normal burun spreyi şişesine su doldurdum. arada onu sıkıyorum. sümkürtmeye çalışıyom. işimi görüyor bu da.

kızlar burun tıkanıklığı için ben tel tokanın arkasıyla alıyorum tutup çekiyorum herşeyi çıkarıp geliyo :))))

kızımın yüzündede o sivilcelerden var. dr umuz sütümden kaynaklandığını geçeceğini söyledi.birçok yenidoğan bebekte görülüyormuş.sütümüz yağlı diye :) sadece arada sabunlu bezle silebilirsin dedi. çok şükür o kırmızı sivilceler rengini kaybetti ve azaldı.burun temizlemek için bende tel tokanın arkasını kullanıyorum 1 sn sürüyor. aspiratörle alana kadar ağlıyor kızım hemde güzel çekmiyor.tavsiye ederim.

doktora soracağım soruyu sormuşsun canım.benim sütüm de yağlı demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…