Canım Allah'a çok şükür bu bahsettiklerim geçmişte kaldı eşim inanılmaz anlayışlı davrandı ben bile beklemiyordum bunu kızımla yalnız kalmak çok iyi geldi birde Dr kontrolleri :) en büyük korkum ona iyi bakamamalıdır iyi anne olamamaktı ama 3200gr ile hastaneden çıktık kızım şu an 39 günlük ve dün kontrolünde 5240gr çıktı boyuda 5 cm uzamış dil çıkarmayı müzik dinlemeyi öğrendi konuştuğumda bakıyor izliyor beni iyileştiren bunlar oldu
bizim ağlamalarımız akşam başlıyor canım. eşim evde oluyor ve görüyor ama hiç kılını kıpırdatmıyor aksine ağlatıyormuşum diye kızıyor. ya bi kucağına al sakinleştirmeye çalış yok yok...onun uyuması lazımmış ne zaman olay olacağı beli olmuyormuş. geçen gece sadece 2 saat uyudum o da tilki uykusu gibi. dün bütün gün dışarıdaydık doktor kontrolü alışveriş derken eve geç geldik. market poşetleri yerleştirilecek, 19 mayıs için tören kyafeti ütülenecek, bide ütümü tamire verdik komşudan ütü istedim. oğlumda bir taraftan ağlıyor eşim bu arada nette 101 oynuyor. gel de çıldırma.
bizim ağlamalarımız akşam başlıyor canım. eşim evde oluyor ve görüyor ama hiç kılını kıpırdatmıyor aksine ağlatıyormuşum diye kızıyor. ya bi kucağına al sakinleştirmeye çalış yok yok...onun uyuması lazımmış ne zaman olay olacağı beli olmuyormuş. geçen gece sadece 2 saat uyudum o da tilki uykusu gibi. dün bütün gün dışarıdaydık doktor kontrolü alışveriş derken eve geç geldik. market poşetleri yerleştirilecek, 19 mayıs için tören kyafeti ütülenecek, bide ütümü tamire verdik komşudan ütü istedim. oğlumda bir taraftan ağlıyor eşim bu arada nette 101 oynuyor. gel de çıldırma.
Selamun aleyküm canım arkadaşlarım
Bebeğimin sonuçları temiz çıktı Rabbime şükürler olsun
Dua eden herkesten Allah bin kere razı olsun
Allah evlat acısı göstermesin hiç birimize o kadar korktuk ki
Rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin inşallah.
Benim kızımın burnu hep tıkalı o dediğin şeyi dr mu verdi ben serum fizyolojika kullanıyorum bi işe yaradığı yok
Chicco nun aspiratörüde pek bişey yapmıyor
kızlar ben biyerde okudum burnun içindekiler çengelli iğnenin arkasıyla alınabiliyomuş
kızlar burun tıkanıklığı için ben tel tokanın arkasıyla alıyorum tutup çekiyorum herşeyi çıkarıp geliyo :))))
Bebeklerin aylık aşısını doğdukları hastanedemi vurdurdunuz yoksa sağlık ocağındamı birde
Kalça usg sini 1 aylıkkenmi yaptırdı herkes
Bizim mevludumuz cok guzel gecti..kizcem elbise giyince tam bir kiza benzedi sonunda..cok tatliydi..
mrb arkadaşlar ben sezaryenle doğum yaptım 1 hafta kanamam daha sonra bi kaç gün renksiz akıntım oldu ve şuanda 1 haftadır kanama ve akıntı yok şimdi benim lohusalığım bitti mi? yoksa 40 gün beklemem mi gerekiyor?netten araştırdım net bi bilgiye ulaşamadım.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olurmusunuz..
Slm kizlar nasilsiniz? Ben cildirmanin esigindeyim. Oglum aksamdan beri agliyor. nihayet kakasini yapti sanirim emerken de uyudu. yoksa ben delirecektim. kac gundur uyuyamiyor. Resmen tavsan uykusunda. artik ayakta uyuyorum.
gecen hafta hastanelerde gecti. bi buyuk oglani gotur bi kucugu derken mahvoldum.
Oglusumun ikinci ay kontrolu vardi. kalca usg cekildi. sonucu henuz gosteremedim ama sanirim sorun yok usg ceken doktor normal dedi.
Tek sorun oglusun fazla kilo almis olmasi. İki ayda olmasi gerekenin baya ustundeymis. mamayi azalt sutun yeterli dedi ama cok az emiyor nasil yetiyor anlamiyorum. uyku duzeni falan gitti ikide bir emmek istiyor. İnsanliktan ciktim resmen
günaydın kızlar...
bi şey sorucam...biz bugün 42 günlük olduk...kızımın tükürüğü bi kaç gündür köpüklü(arada)...bebeğinde böyle bi şey olan var mı?
netten araştırdım kimisi normal diyo,kimisi epilepsi belirtisi diyo...korktum :18:
Kızlar yarın kızımın aylık aşısı var çok kararsız kaldım doğduğu hastanedemi yaptırsam yoksa sağlık ocağındamı
Sizler nerde yaptırdınız
Ya benim oglumfa oyle, saat basi emmek istiyor artik, sonra emerken uyuya kaliyor yerine koymaya calissam basiyor cigligi hadi bakalim bidaha emzir, ben mama vermiyorum, doymuyor desem goguslerimi de bosaltiyor hissediyorum, hadi gunduz neyse de gece cok zor boyle
amin canım.canım Allah kolaylık versin inşallah hepimize
bebişler gece gündüz 24 saat nöbette.
gelmeseydim iyiydi de geldik canım ya...Sevindim o zaman seniin icin,bu arada masallah kizina...
Aramiza hosgeldin..benim kiz gittikce daha beter agliyor,sanki bir yeri kiriilmis gibi..aklim ucuyor o zamanlarda,hatta bende tersine esime cikisiyorum o zamanlarda,ablam uyardi aksam senin canin yaniyorsa onun da yaniyor,onun da bebegi diye...saolsun yardim ediyor bana esim...ama senin esinde tersine cok rahat..ne demek oyun oynamak.sen o cocugu tek basina mi yaptin sanki..
amin canımcanım Allah sana sabır versin.zaten bu günler zor geçiyor eş desteği çok önemli umarım eşin yaptığının farkına varır en kısa zamanda
allah kabul etsin canım.Bizim mevludumuz cok guzel gecti..kizcem elbise giyince tam bir kiza benzedi sonunda..cok tatliydi..
Slm kizlar nasilsiniz? Ben cildirmanin esigindeyim. Oglum aksamdan beri agliyor. nihayet kakasini yapti sanirim emerken de uyudu. yoksa ben delirecektim. kac gundur uyuyamiyor. Resmen tavsan uykusunda. artik ayakta uyuyorum.
gecen hafta hastanelerde gecti. bi buyuk oglani gotur bi kucugu derken mahvoldum.
Oglusumun ikinci ay kontrolu vardi. kalca usg cekildi. sonucu henuz gosteremedim ama sanirim sorun yok usg ceken doktor normal dedi.
Tek sorun oglusun fazla kilo almis olmasi. İki ayda olmasi gerekenin baya ustundeymis. mamayi azalt sutun yeterli dedi ama cok az emiyor nasil yetiyor anlamiyorum. uyku duzeni falan gitti ikide bir emmek istiyor. İnsanliktan ciktim resmen
Ya benim oglumfa oyle, saat basi emmek istiyor artik, sonra emerken uyuya kaliyor yerine koymaya calissam basiyor cigligi hadi bakalim bidaha emzir, ben mama vermiyorum, doymuyor desem goguslerimi de bosaltiyor hissediyorum, hadi gunduz neyse de gece cok zor boyle
Allah yardımcın olsun.. Biz biriyle basa cikamiyorken senin isin cok daha zor. Bizimde düzen hic yok.. Br insan evladı sabaha kadar gözünü kirpmaz mı yakirpmadi iste. Dün geceyi yarı baygin gibi geçirdim. Bu gece de aynı olursa benim gücüm kalmadı artık. Bugün ziril ziril ağladım .. Daha oncede gurbet yalnızlık zor gelmişti ama ilk kez bu derece koydu. Bende hastalandım halim yok beşiğe kaldırıp koymaktan fenalık geçirdim. Rahatça wc ye bile gidemiyorum. Yarım yamalak ihtiyac gideriyorum. Yemek icmek benim icin bisküvi , m.suyu olayından öte gitmiyor artık. Annemi aradım cagiracaktim artık gücüm kalmadı gel diye tlf babam açtı annen rahatsız uyuyor deyince hic sesimi çıkarmadım öylesine aradım deyip kapattım ama bende son demlerimdeyim. İlk kez bu kadar yalnız hissettim kendimi..
Al iste.. Aynen.. memede uyuyor yatağa koyduğum gibi gözler fal tası.. Çığlık atıyor.. Artık konu komşu bize saydiriyordur.. Kendi cocugum olduğu halde sesi artık bana bile dayanılmaz geliyor
Allah uardimcin olsun canim gutbet yanlizlik hissi cok zor biliyorum, benim simdi annem yanimda, geceleri ben bakiyorum saat 8 gibi anneme verip uyumaya gidiyorum artik sabrimin kalmadigini hissettigim zaman, cok sukur, olmasa halim harapti benimde, esimde gecceleri bakmaz hic uykusuna duskun, isi zor yogun oyuzden bisey diyemiyorum ama insan destek olsun istiyor iste
canım ben doktora sordum. dedim ki sağlık ocağındaki aşılar daha taze imiş oda bana dedi ki sağlık ocağına yıllık gelir aşılar bize aylık.
biz ilk aşımızı hastane de olduk. ateş falan olmadı. bu karma aşıları için doktor ateş için fitil önerdi. gelmeden yarım saat içinde yarım fitil koy dedi.
bir de gelmeden bir önceki akşam banyosunu yaptır. 3 gün banyo yok dedi.
Herkesin bebeği bu kadar uykusuz duruyor mu acaba. Yani daha cok uyumalı bu cocuk bir terslik var. Dayanması cok garip. Gözü kapanıyor yorgunluktan zorla geri acıyor. Bir sorunu yok cok şükür.ama uyumuyor. Ve sürekli hareketli olmak istiyor . Yürü babam yürü evin icinde..Benim eşim cok geç geliyor o saate kadar ben tükenmiş oluyorum zaten.. Yatana kadar o oyalamaya çalışıyor. Ama olmuyo iste. Annem varken dediğin gibi emzirip altını değiştirip veriyordum yorulduğum anda dinleniyordum şimdi uyusam bile tedirgin sekilde.
Rabbim hepimize yardım etsin.
Bizimde ilk aşı hastanede oldu ateş falan olmadı da aylık aşıyı diyorum
Dediğine göre hastanelerdeki aşı dahamı taze oluyo şimdi
Kime inanacağımı şaşırdım aman ne yapacağımı şaşırdım nasıl dayanacak yarın yavrum yakalça usgsi de var muayenesi de bayağı yorulacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?