2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Sevindim o zaman seniin icin,bu arada masallah kizina...

Aramiza hosgeldin..benim kiz gittikce daha beter agliyor,sanki bir yeri kiriilmis gibi..aklim ucuyor o zamanlarda,hatta bende tersine esime cikisiyorum o zamanlarda,ablam uyardi aksam senin canin yaniyorsa onun da yaniyor,onun da bebegi diye...saolsun yardim ediyor bana esim...ama senin esinde tersine cok rahat..ne demek oyun oynamak.sen o cocugu tek basina mi yaptin sanki..

merve vilin çok teşekkür ederim arkadaşlar.aslında sorma amacım zaten ibadet edebilirmiyim onu öğrenmekti ama doğru kelimeleri bulamamışım

canım Allah sana sabır versin.zaten bu günler zor geçiyor eş desteği çok önemli umarım eşin yaptığının farkına varır en kısa zamanda

Gecmis olsun demiştim tertemiz çıkacak diye

Cok şükür.. Bebeklerimize birsey olmasın..Rabbim hepsini korusun..

Benim kızımın burnu hep tıkalı o dediğin şeyi dr mu verdi ben serum fizyolojika kullanıyorum bi işe yaradığı yok
Chicco nun aspiratörüde pek bişey yapmıyor

Evet Dr tavsiye etti.. Serum yada damla fark etmez islatip yumuşatsın yeter.. Ben birer damla sıkıp bir iki dk sonra tekrar sıkıyorum. İyice yumusuyo sonra aspiratoru dayiyorum firt diye çekiyorum . Bu otri bebe cok guzel. Chicco nasıl bilmiyorum pompali mı ?

kızlar ben biyerde okudum burnun içindekiler çengelli iğnenin arkasıyla alınabiliyomuş

kızlar burun tıkanıklığı için ben tel tokanın arkasıyla alıyorum tutup çekiyorum herşeyi çıkarıp geliyo :))))

Nasıl yapıyorsunuz ya ben anlamadım onu burna sokunca rahat duruyo mu :26: denesem mı ?
Bebeklerin aylık aşısını doğdukları hastanedemi vurdurdunuz yoksa sağlık ocağındamı birde
Kalça usg sini 1 aylıkkenmi yaptırdı herkes

Ben saglık ocağında yaptırıyorum canım. Nedense daha güvenilir geliyo. Bilmiyorum neden ama oyle.. Hele özel hastanelere hic güvenmiyorum hic

Canım herkesin farklıdır bende sezeryan oldum öyle sakır sakır kanamam olmadı hatta bırara durdu bırkaç gun sonra tekrar devam etti akıntı seklinde ara ara oldu..

Slm kizlar nasilsiniz? Ben cildirmanin esigindeyim. Oglum aksamdan beri agliyor. nihayet kakasini yapti sanirim emerken de uyudu. yoksa ben delirecektim. kac gundur uyuyamiyor. Resmen tavsan uykusunda. artik ayakta uyuyorum.
gecen hafta hastanelerde gecti. bi buyuk oglani gotur bi kucugu derken mahvoldum.
Oglusumun ikinci ay kontrolu vardi. kalca usg cekildi. sonucu henuz gosteremedim ama sanirim sorun yok usg ceken doktor normal dedi.
Tek sorun oglusun fazla kilo almis olmasi. İki ayda olmasi gerekenin baya ustundeymis. mamayi azalt sutun yeterli dedi ama cok az emiyor nasil yetiyor anlamiyorum. uyku duzeni falan gitti ikide bir emmek istiyor. İnsanliktan ciktim resmen

Son düzenleme:

Ya benim oglumfa oyle, saat basi emmek istiyor artik, sonra emerken uyuya kaliyor yerine koymaya calissam basiyor cigligi hadi bakalim bidaha emzir, ben mama vermiyorum, doymuyor desem goguslerimi de bosaltiyor hissediyorum, hadi gunduz neyse de gece cok zor boyle

bizde de war, bende korktum şimdi kız..

Kızlar yarın kızımın aylık aşısı var çok kararsız kaldım doğduğu hastanedemi yaptırsam yoksa sağlık ocağındamı
Sizler nerde yaptırdınız

arkadaşıma dr " eskiden sağlık ocakları yerli aşı kullanıyodu, ama şimdi değil, aynı aşıyı yapıyoruz" demiş
bide sağlık ocakları 3lü karma yapıyodu artık 5li yapıyolarmış

ya benimkide öle, emmesinin ne saati war ne düzeni
hep böle olmaz inşallah
şöle emzirince 3-4 saat deliksiz uyuduğu günleri görücemmi acaba

canım Allah kolaylık versin inşallah hepimize
bebişler gece gündüz 24 saat nöbette.
amin canım.

gelmeseydim iyiydi de geldik canım ya...
kızlar bizim tartışmamız hiç bitmicek.
iki isim kondu bentek isim kullanıyorum.
bu akşam çamaşır asıcaktım enes sakindi
pusete koydum eşimim yanına getirdim.
biraz baksana dedim kime dedi enese dedim.
kime dedi tekrar (2 ismi söylememi bekliyor)
kime olacak enese dedim. bakmıyorum dedi.
puseti salona götürdüm çamaşır astım
eneste ağlamaya başladı kafayı yiyorum şu an.
eşimin davranışları beni daha çok deli ediyor.

canım Allah sana sabır versin.zaten bu günler zor geçiyor eş desteği çok önemli umarım eşin yaptığının farkına varır en kısa zamanda
amin canım

Bizim mevludumuz cok guzel gecti..kizcem elbise giyince tam bir kiza benzedi sonunda..cok tatliydi..
allah kabul etsin canım.

kesinlikle yapılması gereken aşıları yani sağlık ocağında yapılan aşıları sağlık ocaklarına da tüm hastanelere de ücretsiz devlet gönderiyormuş o yüzden sağlık ocaklarından şüpheniz olmasın.ben bizim asm hemşiresine sormuştum bu konuyu biz de sirkülasyon fazla aşının taze olması ancak böyle olur dedi ama hastanedekinin bayat olduğunu da söleyemem hastanenin aşı stoğuna bağlı dedi..sonuç olarak asmler de özel hastaneler de aynı derecede güvenli, zira her ikisi de sağlık bakanlığının sağladığı aşı...

Allah yardımcın olsun.. Biz biriyle basa cikamiyorken senin isin cok daha zor. Bizimde düzen hic yok.. Br insan evladı sabaha kadar gözünü kirpmaz mı ya kirpmadi iste. Dün geceyi yarı baygin gibi geçirdim. Bu gece de aynı olursa benim gücüm kalmadı artık. Bugün ziril ziril ağladım .. Daha oncede gurbet yalnızlık zor gelmişti ama ilk kez bu derece koydu. Bende hastalandım halim yok beşiğe kaldırıp koymaktan fenalık geçirdim. Rahatça wc ye bile gidemiyorum. Yarım yamalak ihtiyac gideriyorum. Yemek icmek benim icin bisküvi , m.suyu olayından öte gitmiyor artık. Annemi aradım cagiracaktim artık gücüm kalmadı gel diye tlf babam açtı annen rahatsız uyuyor deyince hic sesimi çıkarmadım öylesine aradım deyip kapattım ama bende son demlerimdeyim. İlk kez bu kadar yalnız hissettim kendimi..

Al iste.. Aynen.. memede uyuyor yatağa koyduğum gibi gözler fal tası.. Çığlık atıyor.. Artık konu komşu bize saydiriyordur.. Kendi cocugum olduğu halde sesi artık bana bile dayanılmaz geliyor

Voltajjjjjj

Hanipeks

Nerdesiniz kızlar

Hanipeksten telefonlada cevap alamadım.. Cok mu sıkıntı veriyor ki çınar pasa ?

Voltajimin müsait olup olmadıgını bilmediğimden aramıyorum. Aklımda hep. İns diger cocuklara bulasmamistir..

Allah uardimcin olsun canim gutbet yanlizlik hissi cok zor biliyorum, benim simdi annem yanimda, geceleri ben bakiyorum saat 8 gibi anneme verip uyumaya gidiyorum artik sabrimin kalmadigini hissettigim zaman, cok sukur, olmasa halim harapti benimde, esimde gecceleri bakmaz hic uykusuna duskun, isi zor yogun oyuzden bisey diyemiyorum ama insan destek olsun istiyor iste

Herkesin bebeği bu kadar uykusuz duruyor mu acaba. Yani daha cok uyumalı bu cocuk bir terslik var. Dayanması cok garip. Gözü kapanıyor yorgunluktan zorla geri acıyor. Bir sorunu yok cok şükür.ama uyumuyor. Ve sürekli hareketli olmak istiyor . Yürü babam yürü evin icinde..Benim eşim cok geç geliyor o saate kadar ben tükenmiş oluyorum zaten.. Yatana kadar o oyalamaya çalışıyor. Ama olmuyo iste. Annem varken dediğin gibi emzirip altını değiştirip veriyordum yorulduğum anda dinleniyordum şimdi uyusam bile tedirgin sekilde.
Rabbim hepimize yardım etsin.

Son düzenleme:

Bizimde ilk aşı hastanede oldu ateş falan olmadı da aylık aşıyı diyorum
Dediğine göre hastanelerdeki aşı dahamı taze oluyo şimdi
Kime inanacağımı şaşırdım aman ne yapacağımı şaşırdım nasıl dayanacak yarın yavrum yakalça usgsi de var muayenesi de bayağı yorulacak

Benimki kucakta uyuyanlardan, yataginda uyumuyor acaba diyorum duz yatmak mi rahatsiz ediyor emdikten sonra, su 3 ayimiz bitse gaz sikintilarimiz biterde rahatlarlar insallah

Allah yardimcimiz olsun kizlar. Bizimki eskiden boyle degildi. karni doydu mu uyurdu. Ama simdi hep kisa kisa. o da beni mahvediyor. İs guc hak getire. tam biseye basliyorsun o da basliyor aglamaya. Ya da hep mizirti halinde. gaz kaka sorunu mahvediyor bizi. cok yoruldum. uykusuzluk dinlenmeme bitirdi beni.
Buyuk oglum yormazdi beni o da dis cikariyor of ki ne off.

Canım korkmana hiç gerek yok.. Kalça usg si bebeği hiç yoran birşey değil..hatta hoşuna bile gidiyor masaj gibi.. Ben zorunlu aşılarımızı sağlık ocağında yaptırdım.. Sadece rotavirüs için hastaneye gittim.. Karma aşısı çocukta biraz ateş yapabiliyor ama korkacak birşey yok.. Aşıdan hemen sonra ateş düşürücü Calpol şurup verdim ve o gün takip ettim sürekli ateşini.. ertesi gün birşeycik kalmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…