ben ilk aşıyı sağlık ocağında yaptırdım canım,diğerlerini de oraya yaptırmayı düşünüyorum...Cnm biraz araştırdım sağlık ocağında yapılan aşı ateş yapıyormuş falan diyolar
Özelde aşı için randevu vermişlerdi ama çoğu kişi sağlık ocağında yaptırdığından
Ve oradaki aşılar daha tazeymiş gibi şeyler söylendiğinden kararsız kaldım korkuyorum çocuğum ateşlenirmi
Diye ,sizde ateş oldumu yada ateş önleyici ilaç falan verdinizmi
ben buraya yazdıktan sonra bi sürü kişi bende de var diyince benim içim rahatladı canım...bizde de war, bende korktum şimdi kız..
ya benimkide öle, emmesinin ne saati war ne düzeni
hep böle olmaz inşallah
şöle emzirince 3-4 saat deliksiz uyuduğu günleri görücemmi acaba
bunları ben mi yazdım dedim bi anAllah yardımcın olsun.. Biz biriyle basa cikamiyorken senin isin cok daha zor. Bizimde düzen hic yok.. Br insan evladı sabaha kadar gözünü kirpmaz mı yakirpmadi iste. Dün geceyi yarı baygin gibi geçirdim. Bu gece de aynı olursa benim gücüm kalmadı artık. Bugün ziril ziril ağladım .. Daha oncede gurbet yalnızlık zor gelmişti ama ilk kez bu derece koydu. Bende hastalandım halim yok beşiğe kaldırıp koymaktan fenalık geçirdim. Rahatça wc ye bile gidemiyorum. Yarım yamalak ihtiyac gideriyorum. Yemek icmek benim icin bisküvi , m.suyu olayından öte gitmiyor artık. Annemi aradım cagiracaktim artık gücüm kalmadı gel diye tlf babam açtı annen rahatsız uyuyor deyince hic sesimi çıkarmadım öylesine aradım deyip kapattım ama bende son demlerimdeyim. İlk kez bu kadar yalnız hissettim kendimi..
Al iste.. Aynen.. memede uyuyor yatağa koyduğum gibi gözler fal tası.. Çığlık atıyor.. Artık konu komşu bize saydiriyordur.. Kendi cocugum olduğu halde sesi artık bana bile dayanılmaz geliyor
bizim kızın ilk defa dün gazı falan yoktu,uyudu...Allah yardimcimiz olsun kizlar. Bizimki eskiden boyle degildi. karni doydu mu uyurdu. Ama simdi hep kisa kisa. o da beni mahvediyor. İs guc hak getire. tam biseye basliyorsun o da basliyor aglamaya. Ya da hep mizirti halinde. gaz kaka sorunu mahvediyor bizi. cok yoruldum. uykusuzluk dinlenmeme bitirdi beni.
Buyuk oglum yormazdi beni o da dis cikariyor of ki ne off.
ben normal doğum yaptım canım,dıştaki dikişlerimin hepsi düştü ama içtekileri bilmiyorum...bana da dr gel dedi ama artık hastane görmek istemiyorum,gitmicemmrb kızlar bnde giremiyodum ne zmndr.uykusuzluk bnm kızımda da var.bu zamane bebekleri böyle galiba gaz sorunumuz yok çok şükür ama başka problmler çıktı kızımda emerken ve kusarken tıkanıyo nefesi gidiyo.dr bazı bebekler böyle olabiliyo sebepsz yere dedi.sürekli yüz üstü yatacak öyle alıştr dedi.gündzleri bazen yatırıyorm ama geceleri korkuyorum ALLAH korusun kafasını çevirirde boğulur diye.bide kızımda tsh yüksek çıktı iki defadr ölçtrüyorz yüksek 3. ye kan verdk İNŞALLAH bu sefer düşmüştr.çok ciddi bi sorunmuş çünkü.bugün öğrenicem test sonucunu.birde bişy sorucm.normal doğum yapanlar.dikişlerinz nasıl iyileştmi.dikişler eridimi.doktr kontrle gel erimeyen oluırsa alıcam dedi korkumdan gidemedim.gerçi norml doğurmuşum dikiş mi aldıramıcam ama bi sorayım dedim..
Bende sağlık ocağında yaptırcam galiba ama aramadılar aşı için biziGecmis olsun demiştim tertemiz çıkacak diye
Cok şükür.. Bebeklerimize birsey olmasın..Rabbim hepsini korusun..
Evet Dr tavsiye etti.. Serum yada damla fark etmez islatip yumuşatsın yeter.. Ben birer damla sıkıp bir iki dk sonra tekrar sıkıyorum. İyice yumusuyo sonra aspiratoru dayiyorum firt diye çekiyorum . Bu otri bebe cok guzel. Chicco nasıl bilmiyorum pompali mı ?
Dr serumu 2 3 saatte bir ver dedi yani iki dk sonra tekrar damlatmıyorum
Sümükler aşağı bile inmiyo burnu hep tıkalı kuzumun
Chicconun aspiratörü pomlalı evet belki sümüğü aşağı inmediği için cekemiyodur bilmiyrm ama
Ben çocuğumun burnunu temizleyemiyrm
Nasıl yapıyorsunuz ya ben anlamadım onu burna sokunca rahat duruyo mu :26: denesem mı ?
Ben saglık ocağında yaptırıyorum canım. Nedense daha güvenilir geliyo. Bilmiyorum neden ama oyle.. Hele özel hastanelere hic güvenmiyorum hic
Sağol cnm Allah hepimizin yavrusunu korusuncanım bizim dün dr kontrolümüz vardı. bende oğlumun her emmeden sonra kustuğunu söyledim.burnundan fışkırarakta kusabilir korkma demişti. tükürük benim oğlumdada var ağzında süt biriktiriyor tükürükle karışıncada köpüklü oluyor.
merve canım sonuçların temiz çıkmasına sevindim.
bebeci canım başkası yüzünden komşuyla yok yere tartışmışsınız. temizlikçinin kendi evi olsa öyle davranır mıydı acaba? boş yere masrafta yapmışsınız.
bizde de war, bende korktum şimdi kız..
arkadaşıma dr " eskiden sağlık ocakları yerli aşı kullanıyodu, ama şimdi değil, aynı aşıyı yapıyoruz" demiş
bide sağlık ocakları 3lü karma yapıyodu artık 5li yapıyolarmış
ya benimkide öle, emmesinin ne saati war ne düzeni
hep böle olmaz inşallah
şöle emzirince 3-4 saat deliksiz uyuduğu günleri görücemmi acaba
Canım korkmana hiç gerek yok.. Kalça usg si bebeği hiç yoran birşey değil..hatta hoşuna bile gidiyor masaj gibi.. Ben zorunlu aşılarımızı sağlık ocağında yaptırdım.. Sadece rotavirüs için hastaneye gittim.. Karma aşısı çocukta biraz ateş yapabiliyor ama korkacak birşey yok.. Aşıdan hemen sonra ateş düşürücü Calpol şurup verdim ve o gün takip ettim sürekli ateşini.. ertesi gün birşeycik kalmadı..
ben ilk aşıyı sağlık ocağında yaptırdım canım,diğerlerini de oraya yaptırmayı düşünüyorum...
ilk aşıda ateş falan olmadı...2. aşıda ateş olabiliyomuş hemşiremiz söyledi...
Sağolun kızlar cevapladığınız için ama ben hala kararsızım bugunde götürmedim çocuğu dr a
bizde de isim sıkıntısı varamin canım.
gelmeseydim iyiydi de geldik canım ya...
kızlar bizim tartışmamız hiç bitmicek.
iki isim kondu bentek isim kullanıyorum.
bu akşam çamaşır asıcaktım enes sakindi
pusete koydum eşimim yanına getirdim.
biraz baksana dedim kime dedi enese dedim.
kime dedi tekrar (2 ismi söylememi bekliyor)
kime olacak enese dedim. bakmıyorum dedi.
puseti salona götürdüm çamaşır astım
eneste ağlamaya başladı kafayı yiyorum şu an.
eşimin davranışları beni daha çok deli ediyor.
amin canım
allah kabul etsin canım.
bizde de hiç uyku yok. kucakta taşımaktan kollarım kopuyo. sakinleştiği tek bir tutuş var, o şekilde evde gezip duruyoruz. her sabah dinlenmemiş bir şekilde uyanıyorum. sıcak yemeği, çayı, uzun uzun duş almayı, deliksiz uyumayı özledim.Herkesin bebeği bu kadar uykusuz duruyor mu acaba. Yani daha cok uyumalı bu cocuk bir terslik var. Dayanması cok garip. Gözü kapanıyor yorgunluktan zorla geri acıyor. Bir sorunu yok cok şükür.ama uyumuyor. Ve sürekli hareketli olmak istiyor . Yürü babam yürü evin icinde..Benim eşim cok geç geliyor o saate kadar ben tükenmiş oluyorum zaten.. Yatana kadar o oyalamaya çalışıyor. Ama olmuyo iste. Annem varken dediğin gibi emzirip altını değiştirip veriyordum yorulduğum anda dinleniyordum şimdi uyusam bile tedirgin sekilde.
Rabbim hepimize yardım etsin.
kızlar bsy sorcam
ben spiral taktırmak istiyorum. eczaneden falan mı alınıyo yoksa doktorda oluyo mu?
Sinirden catlicam catlicam catlicaaaam!! Kvlerdeyiz dudaginda ucuk cikmis kizimin agzindan optu ben dedim duragindaki ucukmu bilmem diyor!! Ya bisey olsa bebegime nekadar anlayissiz oysa anlatmistim hastanede tembih ettiler ucukla bebegi opmek cok tehlikeymis diye hiii hiii demisti allah bilir dinlemedi bile
Bizimde ilk aşı hastanede oldu ateş falan olmadı da aylık aşıyı diyorum
Dediğine göre hastanelerdeki aşı dahamı taze oluyo şimdi
Kime inanacağımı şaşırdım aman ne yapacağımı şaşırdım nasıl dayanacak yarın yavrum yakalça usgsi de var muayenesi de bayağı yorulacak
Canimmmm kiyamam sana,icim acidi okuyunca,sanki ben yasadim butun bunlari gibi...cok zor biliyorum ve seni cok iyi anliyorum..Yine de koyverme kendini,ilk cocuk,acemilik,panik,uykusuzluk, aclik ve yorgunluk nedeniyle yaşiyorsun bunlari..sana tavsiyem yardim alman, eger annen yardimci olabilirse sen de dinlenmis olursun ve bu sureci daha kolay atlatirsin...olamazsa esinle paylasin zamanlari ve sen bir kac saati kendine ayir..anne olunca yavrularimizin tum anlariyla biz ilgilenmek istiyiroruz ama yipraniyoruz,ben ilk dogumumda yasadim bunlari..bunda da cok zor anlar yasiyorum,tum gece uyuyamiyorum ve aglama krizlerunde bazen cildircak gibi oluyorum ama sonra rahatlayiyorum kendimi,ben ne kadar gergin olursam bebegim de sakin olmuyor cunku..bir de annem gunduzleri geliyor o ilgileniyor,ben uyuyorum..bu sekilde atlatiyorum...sen de biraz daha dayan canim,bu gazlar bitecek 3- 4 ay sonra ve iste o zaman keyifli anlar baslayacak,sık dişini...ben oglumun bebekliğinden bir sey anlamamistim,sinir ve yorgunluktan,sonra cok pişman olmuştum,ben nerdeydim bu zamanlarinda diye sormustum kendime,simdi kizimda doya doya yasiyorum bebekliğini...sen yasama bunlari,bir caresine bak yardim al ama nolur anneliğin keyfine var...sıfırı tükettim; 40 ından sonra daha uzun süre uyanık kalmaya başlayan oğlum beni mahvetti, banyoda kucağımda çocukla bayıldıktan sonra eşim gece nöbetlerine daha aktif katılmaya başladı ama bir evde iki zombi halinde yaşamak bizi gerdi, sürekli kavgalar gerginlikler:hani çocuk aileyi bir arada tutardı. dışarı her çıkardığımda deliler gibi ağlayıp beni sokağa rezil eden oğlum zaten komşulardan yeterince şikayet almıştı. sonuç: anneme gidiyorum, değişen bişey olmayacak ama herkesin biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var. mutsuzum huzursuzum yorgunum üzgünüm kırgınım; ben anneliği hiç böyle bilmezdim
Evet seni merak ediyordum.Ne yaptin diye.. Bende ancak aglayip kendimden geçince esim el atiyo onda da bir suru tafra.. Dün gece bende karar aldım ay sonu bende gidiyorum memlekete.. Baska türlü olmayacak. Ama şimdiden stres oldum bebekler uçakta rahatsız olurmuş basınçtan. Bakalım tek nasıl yapıcam ?sıfırı tükettim; 40 ından sonra daha uzun süre uyanık kalmaya başlayan oğlum beni mahvetti, banyoda kucağımda çocukla bayıldıktan sonra eşim gece nöbetlerine daha aktif katılmaya başladı ama bir evde iki zombi halinde yaşamak bizi gerdi, sürekli kavgalar gerginlikler:hani çocuk aileyi bir arada tutardı. dışarı her çıkardığımda deliler gibi ağlayıp beni sokağa rezil eden oğlum zaten komşulardan yeterince şikayet almıştı. sonuç: anneme gidiyorum, değişen bişey olmayacak ama herkesin biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var. mutsuzum huzursuzum yorgunum üzgünüm kırgınım; ben anneliği hiç böyle bilmezdim
Kesinlikle doğru bu.. Cocuk büyük sorumluluk.. Cokkkkk büyük cokkkkBen biyerde okumuştum evliliği kurtarmak için çocuk yapmak yanlış zira çocuk en istikrarlı ilişkileri bile bozabiliyormuş üstelik sadece bebekken değil ileri yaşlardada yetiştirme tarzında eşler arasında fikir ayrılıkları olabiliyor eşinin çocuğa davranışı kavga sebebi olabiliyor.
seni salladığımın 100 de 1 i kadar uyusan gam yemiycem kızım...
uyumamana değil kopan kollarıma acıyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?