2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
mrb kızlar bnde giremiyodum ne zmndr.uykusuzluk bnm kızımda da var.bu zamane bebekleri böyle galiba gaz sorunumuz yok çok şükür ama başka problmler çıktı kızımda emerken ve kusarken tıkanıyo nefesi gidiyo.dr bazı bebekler böyle olabiliyo sebepsz yere dedi.sürekli yüz üstü yatacak öyle alıştr dedi.gündzleri bazen yatırıyorm ama geceleri korkuyorum ALLAH korusun kafasını çevirirde boğulur diye.bide kızımda tsh yüksek çıktı iki defadr ölçtrüyorz yüksek 3. ye kan verdk İNŞALLAH bu sefer düşmüştr.çok ciddi bi sorunmuş çünkü.bugün öğrenicem test sonucunu.birde bişy sorucm.normal doğum yapanlar.dikişlerinz nasıl iyileştmi.dikişler eridimi.doktr kontrle gel erimeyen oluırsa alıcam dedi korkumdan gidemedim.gerçi norml doğurmuşum dikiş mi aldıramıcam ama bi sorayım dedim..

İlk ay yapılan aşı zaten ateş yapmıyor canım..aşılar aynı..rahatlıkla sağlık Ocağı'na gidebilirsin..özel hastaneler artık para tuzağından başka birşey değil.. Benim başıma gelen bir olayı anlatayım size.. Doğum yaptığım hastane TR bin en iyi hastanelerinden biri.. Doğum sonrası herkesin kapısında banka kuyruğu gibi olduğu çok iyi! bir hekime muayene olduk ve kan tahlillerimizi verdik.. daha sonra doktor eşimi arayarak çocukta B12 eksikliği var , tekrar test yapalım eğer yine düşükse tedavi edilmesi gerekiyor demiş.. Tekrar test yaptırmak için gittik ve bebeğimin minicik elini delik deşik ederek o kadar zor kan aldılar ki ben o gün zaten mahvoldum.. doktorun daha sonra bize gönderdiği test sonucuna göre B12 normal değer aralığında gözüküyordu..ama doktor bize daha sonra aynı raporu değer aralıklarını değiştirerek gönderdi ve o raporda bizim değerimiz düşük görünüyordu?? Doktor eşimi arayıp bebeğin tedavi edilmesi gerektiğini söylemiş.. İki farklı rapor göndermesi bizim güvenimizi sarstığı için tanıdık devlette çalışan başka bir hekime danıştık sonuçlarımızı göstererek ve o da değerlerin çok normal göründüğünü, Bu testi bu kadar küçük bebeğe yapmanın da saçmalık olduğunu söyledi.. Bir daha o hekime gitmemeye karar verdik.. Bu haftasonu ise mecburiyetten aynı hastanede farklı bir hekime gittik.. B12 mevzusundan bahsedince kahkahalarla gülmeye başladı.. Meğer bizim çocukta B12 eksikliği yokmuş.. bizim ilk gittiğimiz saftirik doktor Biotin i B12 olarak okumuş :S nasıl olabilir böyle birşey koskoca bir hastanede hiç anlam veremedim.. sadece doktorun lafına bakıp ta el kadar bebeğime gereksiz iğneler yaptırmadığımız için şükrettim.çook dikkatli olmak gerekiyor hanımlar çook.. yanlış teşhis ve yanlış tedavi işte bu kadar basit şekilde başınıza gelebiliyor.. Rabbim hepimizin yavrusunu saklasın

Voltaj cok gecmis olsun nasil oldu kuzular?

Laterne cnm cok sagol ancak yazabildim kusura bakma. sen nasilsin ogullarin nasil?

ben ilk aşıyı sağlık ocağında yaptırdım canım,diğerlerini de oraya yaptırmayı düşünüyorum...
ilk aşıda ateş falan olmadı...2. aşıda ateş olabiliyomuş hemşiremiz söyledi...

bizde de war, bende korktum şimdi kız..
ya benimkide öle, emmesinin ne saati war ne düzeni
hep böle olmaz inşallah
şöle emzirince 3-4 saat deliksiz uyuduğu günleri görücemmi acaba
ben buraya yazdıktan sonra bi sürü kişi bende de var diyince benim içim rahatladı canım...
demekki bebeklerde görülebilen bi şeymiş diye düşündüm...

bunları ben mi yazdım dedim bi an
2 gün boyunca benimki de aynıydı...
dibe vurdum,ağladım falan...
zaten tek göğüs emziriyorum,onada birden çok süt gelince ödem oldu...mahvoldum resmen
hepsi üst üste geldi...
ateşlendim,yorgunluktan vücut direncim düştü galiba...
ama dün tüm gün uyudu misafirim vardı akşama,hazırlık yaparken sen bak dedim eşime,adam beşiğin başında bekledi ama bizimki karnını doyurup sızdı,gece de pek yaramaz değildi...

bizim kızın ilk defa dün gazı falan yoktu,uyudu...
meğer kızım ne usluymuş dedim...
gaz mahvediyo yavrucakları...

ben normal doğum yaptım canım,dıştaki dikişlerimin hepsi düştü ama içtekileri bilmiyorum...bana da dr gel dedi ama artık hastane görmek istemiyorum,gitmicem bi sorun olsa hissederdim heralde :26:

Son düzenleme:
Bende sağlık ocağında yaptırcam galiba ama aramadılar aşı için bizi
Sağol cnm Allah hepimizin yavrusunu korusun

Arkadaşlar bebeği emzirirken kafası ve alnı çok terliyo
Altında alt açma minderiyle kucağıma alarak emziriyodum dünden beri onunla emzirmiyorum
Terlemiyo daha
Bi zarar vermemişşmdir çocuğa dimi ateşi falan olmadı sadece teri vardı

bizde de isim sıkıntısı var
1. isim olarak kvnin ismini koydu eşim
ben de hiç ağzıma almıyorum
kv eltimin çocuklarına bakıyodu. benden sonra o da hamile kaldı. hamileliğimiz boyunca eltimin 3. cocuğuna da bakacagını, babanne olarak buna mecbur olduğunu söyleyip durdu. ama bir kez bile seninkine de bakarım demedi. bakıcıya verin,bakıcı da benim evimde baksın dedi durdu. benim de çok zoruma gitti. gerçi bakmasını da istemiyorum ama dilinin ucuyla bile söyleyebilirdi. eşim annesinin ismini koyacağını söylediğinde ben kullanmayacağımı üstüne basa basa söyledim. kızım doğduktan sonra bi süre inatlaştı benimle. hatta doğar doğmaz daha biz hastaneden çıkmadan kimliğini çıkarmış. ben 2. ismiyle kızımı severken herkesin içinde kimlik çıkarıp iki ismi birden söyledi. babam falan ziyarete gelmişti bu arada. herkes bi garip oldu. ama eşim baktı ki ben bu konuda ondan daha inatçıyım pes etti diyebilirim, artık kendi de çogu zaman 2. ismiyle hitap ediyor.
kayınvalideye gelince, şimdi benim kızımın etrafında pervane. ismi koyuldu ya, ağzı kulaklarında geziyo. kızımın ismini sorana ben hala 2. ismi söylüyorum. o da sinirden kuduruyo.

bizde de hiç uyku yok. kucakta taşımaktan kollarım kopuyo. sakinleştiği tek bir tutuş var, o şekilde evde gezip duruyoruz. her sabah dinlenmemiş bir şekilde uyanıyorum. sıcak yemeği, çayı, uzun uzun duş almayı, deliksiz uyumayı özledim.

Sinirden catlicam catlicam catlicaaaam!! Kvlerdeyiz dudaginda ucuk cikmis kizimin agzindan optu ben dedim duragindaki ucukmu bilmem diyor!! Ya bisey olsa bebegime nekadar anlayissiz oysa anlatmistim hastanede tembih ettiler ucukla bebegi opmek cok tehlikeymis diye hiii hiii demisti allah bilir dinlemedi bile

sıfırı tükettim; 40 ından sonra daha uzun süre uyanık kalmaya başlayan oğlum beni mahvetti, banyoda kucağımda çocukla bayıldıktan sonra eşim gece nöbetlerine daha aktif katılmaya başladı ama bir evde iki zombi halinde yaşamak bizi gerdi, sürekli kavgalar gerginlikler:hani çocuk aileyi bir arada tutardı. dışarı her çıkardığımda deliler gibi ağlayıp beni sokağa rezil eden oğlum zaten komşulardan yeterince şikayet almıştı. sonuç: anneme gidiyorum, değişen bişey olmayacak ama herkesin biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var. mutsuzum huzursuzum yorgunum üzgünüm kırgınım; ben anneliği hiç böyle bilmezdim

Kusura bakma canım ama şu an itibari ile ayağımdaki terlikle kv nin ağzına bir değil birkaç kez patlatmak istiyorum dudakları parçalanıp bi daha uçuk çıkmayacak duruma gelene kadarda vurabilirim

Ben biyerde okumuştum evliliği kurtarmak için çocuk yapmak yanlış zira çocuk en istikrarlı ilişkileri bile bozabiliyormuş üstelik sadece bebekken değil ileri yaşlardada yetiştirme tarzında eşler arasında fikir ayrılıkları olabiliyor eşinin çocuğa davranışı kavga sebebi olabiliyor.

Senin ilk asi dedigin sanirim hepatit aşisi ki o zaten asi yapmaz,ates yapan karma asilar,onlar da aman aman ates yapmiyor...ben sağlik ocağinda yaptiracağim,özeldeki asi ya da cok guvenmiyorum,oğlumda özelde de yaptirdim bir sey degişmediydi..

Canimmmm kiyamam sana,icim acidi okuyunca,sanki ben yasadim butun bunlari gibi...cok zor biliyorum ve seni cok iyi anliyorum..Yine de koyverme kendini,ilk cocuk,acemilik,panik,uykusuzluk, aclik ve yorgunluk nedeniyle yaşiyorsun bunlari..sana tavsiyem yardim alman, eger annen yardimci olabilirse sen de dinlenmis olursun ve bu sureci daha kolay atlatirsin...olamazsa esinle paylasin zamanlari ve sen bir kac saati kendine ayir..anne olunca yavrularimizin tum anlariyla biz ilgilenmek istiyiroruz ama yipraniyoruz,ben ilk dogumumda yasadim bunlari..bunda da cok zor anlar yasiyorum,tum gece uyuyamiyorum ve aglama krizlerunde bazen cildircak gibi oluyorum ama sonra rahatlayiyorum kendimi,ben ne kadar gergin olursam bebegim de sakin olmuyor cunku..bir de annem gunduzleri geliyor o ilgileniyor,ben uyuyorum..bu sekilde atlatiyorum...sen de biraz daha dayan canim,bu gazlar bitecek 3- 4 ay sonra ve iste o zaman keyifli anlar baslayacak,sık dişini...ben oglumun bebekliğinden bir sey anlamamistim,sinir ve yorgunluktan,sonra cok pişman olmuştum,ben nerdeydim bu zamanlarinda diye sormustum kendime,simdi kizimda doya doya yasiyorum bebekliğini...sen yasama bunlari,bir caresine bak yardim al ama nolur anneliğin keyfine var...

seni salladığımın 100 de 1 i kadar uyusan gam yemiycem kızım...
uyumamana değil kopan kollarıma acıyorum (

Evet seni merak ediyordum.Ne yaptin diye.. Bende ancak aglayip kendimden geçince esim el atiyo onda da bir suru tafra.. Dün gece bende karar aldım ay sonu bende gidiyorum memlekete.. Baska türlü olmayacak. Ama şimdiden stres oldum bebekler uçakta rahatsız olurmuş basınçtan. Bakalım tek nasıl yapıcam ?
Kesinlikle doğru bu.. Cocuk büyük sorumluluk.. Cokkkkk büyük cokkkk

seni salladığımın 100 de 1 i kadar uyusan gam yemiycem kızım...
uyumamana değil kopan kollarıma acıyorum (

Biz yeni birsey keşfettik ayakta yürüyerek emmek.. Gaz yuzunden yatarak ememiyor ve deli oluyo hem ac hem huzursuz yürüyerek emiyo. Kolum bacağım bitik durumdayım.

..

Tuncs
Ersnill.
Katinam
Wosgi
Sedagg
Umutege
Esmer
Sernil
Enaturel
Eda
Amazon

Eskiden ne güzeldi kızlar ya .Nasılsiniz neler yapıyorsunuz acaba ? Umarım hem sizler hem de bebekleriniz iyidir. Yoğunluktan gelemiyor olmanızı dilerim. Voltaj bu konuda da haklı çıktı. Kimsecikler kalmadı. Eskiden öğlen yemeğe çıkıp gelirdim sayfalarca okumak zorunda kalırdım gecmisi.. Şimdi iki uç gun girmesem bile en fazla uç dört sayfa yazılmış oluyor ..

Vee egocum inşallah hayırlı haberi yazarsın artık. Selim iyileşti dersin. Çıktık dersin. Bunca el açık onun icin. Elbet birinin duası kabul olacak. Hic bir an unutmuyorum Selimi..Kızımı gördüğüm her dakika onun icin dua ediyorum. Rabbim onu sana bagislasin...

merhaba kızlar nasılsınız ne durumdasınız hiç girip okuyamıyorumda kızımla ilgilenmekten hastane sonrası kabus gibiydi kızımın bütün düzeni bozulmuştu sürekli ağlıyordu çok şükür 2 gündür rahatız karnını doyurdumu hemen uyuyor aman maşallah diyin kızıma hastanede nazar değdirdiler günlerce benide bitirdi kendinide
bugün kontrole gittik çok şükür kızım gayet iyiymiş egomegonun bebeği nasıl acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…