2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Kızlar size sahilden bildiriyorum :)) iki aylık bebekle de tatil yapılabilir galiba .. bugün üçüncü günümüz iyi gidiyo çok şükür..

mezooo çatlıyorum şuanda burda...
demek 2aylıkla yapılabiliyo bizde ağustosta gideceğiz 4 aylık olacak o zaman oğlum.

bebeğinde reflü olan varmı bunun için ne yapıyorsunuz çok üzülüyorum sürekli ağzına acı su geliyo sanki

ben reflüden şüpheleniyorum. böyle fışkırtır gibi kusuyo bazen bide ağzının suyu akmaya başladı. ağız suyunun sebebi tükrük bezleri de olabilirmiş. 2. ay kontrolümüzde soracağım doktora...

kızlar yarın ikinci ayımız doluyor göz ve kalça çıkığı testi oluyormuş sanırım. devlet hastanesinde yaparlar değil mi? bir de yaptıranlar bir anlatabilir mi ya??? nedir nasıl birşeydir??

Ben burada tamamen bir yanlis anlasilma seziyorum ama hayirlisi, sadece saka yapmistim zehrayi ve bebegini gormeyi cok istedigimdendi goremeyince stres olmam. Buruldum
Anam anam anam kiz sunun nazına endamına aboo
Kim sana kotu dedi söyle bana ah yapim.ben esas sana saka yaptım burdun murdun dur hele.burulacaksan da de bak öyle suya sabuna dokunmayalım (havalı havalı küsen smile )
Ben su alttaki turiste kızdım bak harcıyorum anında da gördün mü

(sadece ıslık çalıp havaya bakan smile)

Son düzenleme:
Kizlar benim minik ceylanım da CICEK oldu
Kimden bulaştı bize bilmiyorum ama biz alayına bulaştırdık hala da devam ediyoruz ,kırana soktuk tüm gelen giden çoluk cocugu.

kızlar yarın ikinci ayımız doluyor göz ve kalça çıkığı testi oluyormuş sanırım. devlet hastanesinde yaparlar değil mi? bir de yaptıranlar bir anlatabilir mi ya??? nedir nasıl birşeydir??

Bizim gecen hafta vardi ultrasonla kalcaya bakti..elleriylede kafaya sirtina ayaklarina fln..toplam 5dak surdu:)

Bh benim kuzumda sürekli öğürüyo tam kusacak diyorum geri gidiyo ama çaresi yok bekleyeceğiZ geçmesini.. Yüzü öyle kötü bir hal alıyor kî o anda îçim gıdiyo

evet canım aaynen o yüz ifadesi benide kahrediyo şimdi kucağımda oğlumla birlikte yazıyoruz voltaj geçmiş olsun sizede

Son düzenleme:
Bugun kizim coook miz miz kizim hep hipp pre ha kullaniyordu ablam artik normaline gec demisti bende dun butun gun hipp pre verdim cok dokundu kizima durmadan iniliyor agliyor karni davul gibi oldu..sonradan ogrendimki mama nekadar kopururse okadar gaz yaparmis bende bugun direkt geri eski mamasina dondum artik kimsede vazgeciremez:) ondan mama verenlerin dikkatine mamaniz kopuruyorsa gaz yapar!!

Cnm bulabilirsen HIPP PRE HA mamasini al dun arastirdim hazmetmesi en kolay mama!!

Oy oy cinarim dun sabah 7'den aksam 22'ye kadar uyumadi. Surekli mikir mikir mikirdandi :) bu kadar saat araliksiz 15 saat hic normal degil gozler kipkirmizi surekli de esnedi gazi da yoktu geriye sadece nazar demek kaldi

Oy oy cinarim dun sabah 7'den aksam 22'ye kadar uyumadi. Surekli mikir mikir mikirdandi :) bu kadar saat araliksiz 15 saat hic normal degil gozler kipkirmizi surekli de esnedi gazi da yoktu geriye sadece nazar demek kaldi

canım ben hem nazara karşı hem kulak aşinalığı olsun diye netten cüz cüz kuran dinletmeye başladım. ben arapçadan okuyamıyorum evde sesi olsun dedim. Allah bebeklerimizi ailemizi korusun

ya ben de çok takıyodum parmaklarını hatta elini!! emmesini ay okuyunca içim rahatladı, dayayıp durdum mamayı aç diye:)

kalçasının birinde gelişim geriliği vardı kızımın çocuk ortopedistine götürdük 10 gün önce 10 gün sonra ultrason çekelim tekrar gelişme yoksa bandaj takıcaz dedi, askı gibi bişe , geçen c.tesi .çektirdik düzelmiş:) dünyalar benim oldu:)

bugün de kızımın kakası siyaha yakın yeşik geldi önce, sonra sarımsılaştı ve içinde kırmızı kırmızı benekler vardı ödüm koptu doktoru aradık, gözlemleyelim aynı şekilde olursa yarım saat içinde kakayı tahlile getirin dedi, ikinci kakası sarıydı içinde tek benek vardı kırmızı (ay kusura bakmayın ayrıntılı anlatıyorum bilerek başınıza gelirse korkmayın diye ben öldüm korkudan çünkü)kusuyodu da biraz, takip edelim belki ishald,r salgın var dedi, ama bişe yok henüz yapmadı bi daha kaka, beklemedeyim

mezoşşşş çatlatma beni burda, bize de uğrasanıza

Gaz sancısı ceken anneler ek mama olarak aptamil pre kullanıyordum hazmı kolay dıye bu sefer de bebegim 2 saat sonrs tekrar acıkıyordu 120 ml verdıysem 60 ml daha yapıyordum bu durumda cocuk her 2 saatte bir mama yemekten sıkışıyordu devamlı mide dolu bagırsaklar hıç dınlenmıyor.. 1 haftadır aptMil 1 e gdctık bu daha koyu kıvamda 120 ml yıyor gazı olmazsa 4 saat uyuyor.. Gaz ilacı olarak da colinox çok ıyı geldi..

Az daha bekleseydin cnm keske 1e gecmek icin bende pre veriorum bi ara ayni cok acikiordu ama simdi yine duzene oturdu boya atacaklari zaman cok acikiyorlar..1lerde daha cok karbonhidrat var ondan tok tutuyor..

canım bizde hafta hesabına göre 11deyiz şuan ve iki gündür yine coşmuş durumda.. kesinlikle iyi gözlemlersen farkediliyor..
sık sık beslemek konuşmak filan gerekiyormuş.. zor çok zor günler oluyor.. ama bi anda hiçbişey yokmş gibi yepyeni değişimlerle dolu günlere uyanıyorsun..

Eveeeeet işte 2 gündür anlam veremediğim şey buuu büyüme atağı ! Allah razı olsun 2 gündür herşey normal gaz normal tok temiz sağlıklı ama huysuz uykusuz düzensiz vs vs ve tam 52 günlük

canım cümlemizden.. biraz vakit bulup araştırırsan çok güzel bilgiler var nette..

aaa kıskandım işteee
ne zamana kadar adadasın? bizde buluşalım yahu

ersnil maşallah oğluşuna..benim paşamın adı da umut aras:))

Allah sana acil şifalar versin canım. eşler bazen çok anlayışsız olabiliyorlar. ya sabır demek lazım. inşallah düzelir herşey.

düzelir düzelir.. ben eşimin ailesine takığım.. yoksa eşimle çok da sorunumuz olmuyor.. bi şekilde hallediyoruz ki artık halletmek için bir sebebimiz daha var :) minik oğluşum yaaa..

ayyy yanlış anlaşılmasın.. kocam ailesinden uzaklaştırmak adına git diyor.. ama her fırsatta bunu diyor.. üzülüyorum.. sorunları halletmek yerine kaçıyor..
bizimde mevlüt oldu kaynanada, kadın yatak odasını kitlemişti delirdim..!! biz bebekle nerde durucaz diyorum salonda oturun diyo.. olduuuu dedim.. aç odayı ben çıkmam meydana dedim.. ki hoca bebeği okumak için çağırana dek oğlumu hiç çıkarmadım odadan :)) bende kötü gelinim sanırım yahuuu
ama haklıyım!! kapıdan giren herkes üstüme geldi, sen neden emzirmiyosuuun bakiiiimmmm! sanki keyfimden emzirmedim.. sanki süt vardı da vermedim!! insanlara ne anlattı ise!!!

Kızlar size sahilden bildiriyorum :)) iki aylık bebekle de tatil yapılabilir galiba .. bugün üçüncü günümüz iyi gidiyo çok şükür..

ooyy tatil arefesinde bir insana söylenecek en mükemmel cümle!!!

canım biz oğlum bir haftalık olduğundan beri biogaia kullanıyoruz.. çok faydasını görüyorum sanırım.. çünki aralarda diğer ilaçlardan da (zinco,nurse harveys vs ) denedik.. çok çok gazlı ama bizimki.. hiç ilaç vermediğim günler kuduruyor, ilaçla da kuduruyor o ayrı değişik bizimki.. kakası hep sorun. mamadan sebep diyor doktor.. biz humana antikolik kullanıyoruz bir aydır.. 2-3 günde bir desteksiz yapmaya başladı ama hala aralarda yapmadığı ve benim popodan uyarı ve fitil attığım oluyor.. geçeecek inşallah..
zeytinyağına gelinceee.. sakın direk ağzına verme..!!! ama ben 5. gününden beri sabah akşam bir çay kaşığı katıyordum.. bir aylık oldu bir tatlı kaşığına çıkardım. hala da devam zeytinyağına. doktorumuz da önerdi.. hatta o kaka sorunu için her mamasına bile katabilirsin dedi. ben o kadar vermiyorum. ama zeytinyağı saf olacak, piyasadaki paketli ambalajlardan değil, orjinal sızma bulabilirsen çok süper olur. ha bulamazsan tabii ki piyasadaki kaliteli ürünlerden de kullanabilirsin.
bebeklerde reflü olabilme ihtimali çok yüksekmiş. son dr kontrolümüzde bende bu soruyu sordum.. eğer yemek sonrası hemen mama geri geliyorsa fizyolojik reflüsü vardır dedi ki bu normaldir. zamanla geçer dedi..

Kizlar benim minik ceylanım da CICEK oldu
Kimden bulaştı bize bilmiyorum ama biz alayına bulaştırdık hala da devam ediyoruz ,kırana soktuk tüm gelen giden çoluk cocugu.

çok geçmiş olsun kuzularına.. bu aralar çok duyuyorum salgın var sanırım..

canım mamayı hazırlarken köpürmemesi için çalkalamamak gerek, dairesel hareketlerle karıştırınca zaten köpürmüyor mamalar.. bir dene istersen

Tavsiyen icin sagol cnm fakat geri eski mamasina donduk ve hic kopurmuyor..yavrum rahatladi hemen artik degistirmem:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…