2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

arkadasım allah yardımcın olsun.nerde oturuyosun bilmiyorum ama dr için erzuruma gelmekle en buyuk hatayı yapmıssın.hemen git derim burdan ankaraya gotur.bebeğine adam gıbı tanı koysunlar.burda arkadasıma dogumda bebegın olur dedıler olmedı enfazla 6 ay yasar dedıler yawrum 3 yasına gırecek.bu cocuk engellı beynın sol tarafı yok dedıler masallah cocuk burdan oynaya zıplaya gıttı.yol yakınken gıt arkadasım erzurum sağlam insanı bıle hasta eder.ben kızımın aylık kontrolerını bıle burda yaptırmıyorum

hero baby nin elma püresini aldım bugün ilk defa.bir kaç çay kaşığı verdim sadece.
bazen de yemek sularından.
çalışan annelere soruyorum.süt iznine başladınız mı?bunun için dilekçe yazdınız mı?

Canımbende senin gibi heveslenip yiyecekmi diye almıştım ama sonra doktorumuza sordum 5. aydan önce verme dedi bende internetten araştırdım biraz açıkçası yemeyi reddetmeyi öğrenmesinden korktum her Dr farklı birşey söylüyor anneme kalırsa hemen başlamalıyım o bana 3 aylıkken vermeye başlamış arada komşum kendi bahçelerinden meyve getiriyor onlardan biz yerken suyunu hafif ağzına değdiriyorum hem hazırlarda mutlaka bi katkı maddesi var o yüzden cam rendeler var onlardan alıp denesen daha iyi bence

Canım benim hem park yatak hemde mobilya beşik var ikisindende memnunum yatak korumalarından (bumper da diyorlar) olduğu sürece vurma çarpma gibi bi sorun yaşayacağını sanmıyorum ben sadece baş ucu korumasını kullanmıyorum oda beşiğin bi kenarı indirilip kaldırılabildiği için emanet duruyordu bebiş uyurken üstüne falan düşer diye korktum. Park yatağa gelince markası stork kubbeli model uygun fiyatlıydı annemler almıştı iç yatağıyla, cibinliğiyle falan yaklaşık 200 liraydı diye hatırlıyorum gayet memnunum tek sorun naylon olması ve kızımın hafif uykusu nedeniyle en ufak hışırtıda benimki hemen irkiliyor İstanbul Haşim işcan alt geçidinden alındı

Canım ben bugün göğüslerimi kontrol ettim her ucunu sıktığımda bi damla bi damla süt geldi hemen soyundum ( bunu o sitede okumuştum ona ilk aşkını hatırlatın biberon ikinci aşkı gibi birşey yazıyordu ) kızıma memeyi verdim ama sanki zehir veriyormuşum gibi kıyameti kopardı emmek istemeyen çocuğa kampa girip süt arttırsam nasıl olacak bilemedim bu arada sağdığım sütüde reddettiği için de sağmayı bırakmıştım bi yerde çok büyük bi hata yaptım ev boşalınca ev işlerine bilmem ne dalıp dinlenmeyi beslenmeyi ihmal ettim hep benim hatam ömrüm boyunca vicdan azabım olarak kalacak

tşk ederim cnm karsda oturuyorumm öyle muavene olmk için gidip geldik bize herkes erzurumda cok iyi dkt lar dediler hiç bi bilgimiz olmadıgı için kim ne dediyse inandık cnm inş orayada gidicez

3,5 aylıkken bana dr ver dedı ama ben vermedım.4.ay ılk hafta yalattım.sonra yavas yavas basladım.ama karpuz cok gaz yapıyo hbr olsun
Çok erken bence canım 3,5 ay. En az 4. ay bittikten sonra vermek gerekiyor diye biliyorum. Ama anne sütü almıyorsa eğer aslında yavaştan alıştırmak en mantıklısı. Belki öğün öğün vermek değilde sadece tadına baktırabiliriz. Eşimde sofrada yanımızda olunca emziğini batırıyor yoğurda felan hiç sesini çıkartmıyor ama doktorumuz 4. ay bittikten sonra yoğurda, 5. ay bittikten sonrada pürelere başlayacağımızı söyledi. Ama sanki diğer kızımda çok daha erken başlamıştık diye hatırlıyorum ama kaç aylıkta başladığımızı hatırlamıyorum. Süt izni için dilekçe yazmaya gerek var mı? Özel sektörde mi çalıyorsun, devlette mi?

Bende bu konuda aynen senin gibi düşünüyorum çünkü yeterli beslenmediğime karar verdim o zamanlar. Şuan bile daha sağlıklı besleniyorum. Ama yapacak bişey yok maalesef.

Son düzenleme:
öncelikle herkese hayırlı cumalar hanımlar size sormak istedikleimvar
1) kızım 3 aylık oldu. yaklaşık bir hafta 10 gündür gördüğü herkese ağlıyo yabancılıyo napcamı şaşırdım arkadaşlarım geldi annem odada kızıma baktı ben yanlarında oturdum napcamı şaşırdım annem ben ve eşim dışında herkese bi tarafını kopartıyorlar gibi ağlıyor aynı durumu yaşayanlar varmı napmak lazım? böyle giderse hiç insan içine karşamıycam heralde (

2) işe başlayanları çok merak ediyorum alışabildilermi bir düzen tutturabildilermi insan büyüdükçe dahada bağlanıyor ya arkamdan ağlarsa ya işe gidemem yada ağlayarak giderim gibi geliyor benmi çok duygusalım herkesmi aynı duyguyu yaşıyor? 5. ayımız bittiğinde işe başlıycam ve sabah 6 buçukta anneme bırakıp öğlen 1 buçukta geri gelcem sütümü sağmam gerekirmi yoksa o saatlerde ek gıda verip gelincemi emzirmeye devam etmeliyim kafam çoook karışık (

Ise baslama donemlerimiz ayni ama en azindan sen annene birakiyorsun ben ne yapicam hic bilemiyorum baska ildeyiz annem abimin cocuklarina bakiyor buyudukleri halde onlari birakmaz Kv ise yanima gelmez kocasini bahane ediyor
Neyse mevzuya geliyim ben sagip birakmayi dusunuyorum bende oglen gelicem ama doyurucu ek gidaya daha gecmemis olurum sanirim, meyve puresi ya da yogurt ne kadar tok tutar ki

inşallah sende güvenilir birisini bulursun bakacak gerçekten yatıp kalkıp şükrediyorum anneme bırakacağım için..
ya sağma işi baya zor gibi bir kere denedim ve beceremedim sanırım. hem işte sağabileceğim bir ortam yok ancak gece falan sağarsam olabilir gibi oda nasıl olcak kızım sık sık emiyor ne ara sağacam
bebedorun manuel göğüs pompası var bende acaba başka mı alsam bunu hiç beceremedim ???

El pompasıyla sağamazsın canım mümkünse elektrikli ve çift taraflı bir pompa al. O nedenle becerememişsindir. Elektrikliyi takıyorsun o kendiliğinden sağıyor. Aradaki zaman çok fazla, iş yerinde bi şekilde mutlaka süt sağ ki sütün kesilmesin.

ben memurum .bu pazartesi işe başlıyorum. bakıcı tuttum. 600tl ye. yemek yapacak hafif temizlik o kadar.
sütümü sağıp bırakacağım. mama takviyeli vermesini isteyeceğim.
süt izin için 6 aylık sürenin belirlenmesi için dilekçe verilmesi bence uygundur. zaten o tarz dilekçeler de internette var.
işe gittiğimde belli olur.
bu arada hergün 5 defa kakasını yapan oğlum 3 gündür günde 1 defaya düşürdü kaka sayısını.sizde durumlar nasıl?
laktamax kullanan var mı. bende son günlerde karın ağrısı ve ishal oldu. acaba bunun yan etkisi olabilir mi diye düşünüyorum.

Arkadaşlar oğlum uyanıkken sürekli yüzüstü durmak istiyor. Kertenkele gibi :) ellerinden destek alıyor, belden yukarısı kafa sürekli havada arada yorulunca yastığa yatıyor ellerini kollarını emiyor sonra yine hoop kafa yukarı :)

Tecrübeli annecikler bunun bir zararı var mı acaba ?

öyle yapayım olmazsa peki elektrikli pompa ile sağmak kaç dakika sürüyor? birde kafama takılıyor oda ısısında 3 saat bozulmadan duruyormuş ya anne sütü e ben işyernde sağsam gelene kadar bozulur ilçede çalışıyorum yolum 1 buçuk saat sürüyor zaten

bence bir zararı yoktur aynı durum bizdede var hoşuna gidiyor öyle durmak ama uzun süre durunca ben kolları yorulur diye kucağıma alıp evde gezdiriyorum biraz

merhaba hanımlar bebeğim 79 günlük oldu birkaç gündür gece meme için uyanmıyor akşam saat 10 gibi uyuyor 5 yada 6 da kalkıyor gece sütümü sağıp biberonla veriyorumki tok uyudundan içim rahat kimi kaldır kan şekeri düşer diyor annemde uyanmasın aç olsa uyanır düzen kuruyordu dedi napıcam şaşırdım bu şekilde olan var mı yadımcı olun lütfen 3 kilo 48 cm doğdu şimdi 59 cm 5600 sadece anne sütü alıyor

Cnm birak bebegini uyusun..geece uyumak icin var yoksa hep alisir demekki acikmiyorki istemiyor..

cnm maaşallah bebeğine bırak uyusun bebiş gece zaten deliksiz uyumayı öğrenmeleri lazım ne güzel seninki erken öğrenmiş..annen haklı acıksa uyanır o kan şekeri muhabbeti daha çok yeni doğan için bizler aştık o dönemi artık

benim oğlum da seviyor öle durmayı cnm bi zararı olacağını düşünmüyorum ben sonuçta öle durmayı da yapacak da öğrenecek.zaten rahatsız olsa basar yaygarayı beklemez emin ol gözleri açıldı artık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…