mrb nisan anneleri beni hatırladınız mı bilmiyorum ama arada geliyordum 2 cocuk olunca coz zor oluyor size bişe sorcom kafamız cok karışık cok üzülüyoruz anneler sizden başına böyle bişe gelen var mı yada duyan varmı diye sorcam ne olur dua edin bizee 12 nisan günü dogum yaptımm bi oglum dogdu halil 2 3 gün sonra alnıının bi tarafı şiş bi tarfı cöküktü biz gomunda oldu zannetil biraz bekledk gecr felan 20 günlkken bi dkt gösterdim gecr dedi normal dogumlarda olur feln gecmese cocuk dkt git dedi bi aylık oldu gecmedi cocuk dkt gittik usg film felen cekildi bişe yok dedi ama içinz raht etsin diye bi beyin cerahine giden dedi hemen o gün gittik beyin emarı cekildi şükr bişe cıkmadı ama yine gecmedi 2.5 aylık felan biz başka bi cerraha sorduk odaa plastk ceraha gidn dedi gittk bize hiç durmayın ankaraya hacettepeye gidindedi acil ameliyt olunması lazım türkiyede 2-yada 3 kiş yapıy nesi vr dedik alnın cökük oln kısmı erkn kaynamış oda yakında beyne baskı yapar beyin gelişimi etkilr dedi bebeklerde 1 yaşına kadar beyin gelişim hızlı olyo beyin büyüdkce oda baskı yapr engeller cocuk özürlü olabilr felen yıkıldık resemn şimdilk bi sıkıntımız yok emmesi iyi erzuruma gittik plastk cerahı gördü o ben ameliytlık durrum yok dedi olsa bile bu cocuk ameliyatı kaldırmz ölür dedi cok riskli bi amelit dedi biz kafayı iki kesip kemilkeri kesik vidalıyorz dedi ack beyin cerhı bize olmasıs lzım derse yprz dedi beyin cerhına gösterdk tkrk oda iki aaya gün verdi emr için bakacklr egr beyni etkilemiyorsa ypmyız dedi ama baskı yprsa mecbur olck dedi ne ypcagımızı bilmiyorz baktıkca kahroluyorz dualrını esirgemeyin yavrumdn ne olu lütfeennn
merhaba kızlar birşey sorcam bebeğinize meyve puresi vermeye ne zaman başladınız kaç aylıktı
hero baby nin elma püresini aldım bugün ilk defa.bir kaç çay kaşığı verdim sadece.
bazen de yemek sularından.
çalışan annelere soruyorum.süt iznine başladınız mı?bunun için dilekçe yazdınız mı?
Merhaba kızlar,
Bir marüzatım var. Biz miniğimize mobilya beşik almıştık ama bizim oğlan çok hareketli, elini kolunu vuruyor oraya buraya hem de beşik küçük gelmeye başladı. Zaten idareten diye almıştık beşiği şimdi zaman yatak değiştirme zamanı. Mobilya pek istemiyorum gene vurur orasını burasını diye, park yatak alayım diyorum, kullandığınız memnun kaldığınız markalar modeller var mı?
Teşekkürler canım tavsiyen için. Sanırım bu olay çocuktan çocuğa değişiyor. İlk kızım şuan 7 yaşında ve ben onu hero baby ile büyüttüm hiç bir şikayetim olmadı. Şuanda da öyle allaha şükür kolay kolay hasta olmaz. Dediğim gibi çocuktan çocuğa değişiyor galiba bu bünye meselesi. Tavsiyeniz için çok teşekkürler.
Allahım acil şifalar versin inşallah önemli bişey çıkmazda ameliyata felan gerek kalmaz. Ama siz içinizi ferah tutun ki allahta size kolaylık versin.
Sende aynen benim gibisin canım. Bende denemeyi düşündüm ama benim kızım çok inatçı imkanı yok almaz memeyi. Bence dene denemekten hiç bişey çıkmaz. Aslında bunu Tomris hanımdı galiba ona da sormak lazım. Keşke emseler.
arkadasım allah yardımcın olsun.nerde oturuyosun bilmiyorum ama dr için erzuruma gelmekle en buyuk hatayı yapmıssın.hemen git derim burdan ankaraya gotur.bebeğine adam gıbı tanı koysunlar.burda arkadasıma dogumda bebegın olur dedıler olmedı enfazla 6 ay yasar dedıler yawrum 3 yasına gırecek.bu cocuk engellı beynın sol tarafı yok dedıler masallah cocuk burdan oynaya zıplaya gıttı.yol yakınken gıt arkadasım erzurum sağlam insanı bıle hasta eder.ben kızımın aylık kontrolerını bıle burda yaptırmıyorum
Çok erken bence canım 3,5 ay. En az 4. ay bittikten sonra vermek gerekiyor diye biliyorum. Ama anne sütü almıyorsa eğer aslında yavaştan alıştırmak en mantıklısı. Belki öğün öğün vermek değilde sadece tadına baktırabiliriz. Eşimde sofrada yanımızda olunca emziğini batırıyor yoğurda felan hiç sesini çıkartmıyor ama doktorumuz 4. ay bittikten sonra yoğurda, 5. ay bittikten sonrada pürelere başlayacağımızı söyledi. Ama sanki diğer kızımda çok daha erken başlamıştık diye hatırlıyorum ama kaç aylıkta başladığımızı hatırlamıyorum.3,5 aylıkken bana dr ver dedı ama ben vermedım.4.ay ılk hafta yalattım.sonra yavas yavas basladım.ama karpuz cok gaz yapıyo hbr olsun
Süt izni için dilekçe yazmaya gerek var mı? Özel sektörde mi çalıyorsun, devlette mi?hero baby nin elma püresini aldım bugün ilk defa.bir kaç çay kaşığı verdim sadece.
bazen de yemek sularından.
çalışan annelere soruyorum.süt iznine başladınız mı?bunun için dilekçe yazdınız mı?
Bende bu konuda aynen senin gibi düşünüyorum çünkü yeterli beslenmediğime karar verdim o zamanlar. Şuan bile daha sağlıklı besleniyorum. Ama yapacak bişey yok maalesef.Canım ben bugün göğüslerimi kontrol ettim her ucunu sıktığımda bi damla bi damla süt geldi hemen soyundum ( bunu o sitede okumuştum ona ilk aşkını hatırlatın biberon ikinci aşkı gibi birşey yazıyordu ) kızıma memeyi verdim ama sanki zehir veriyormuşum gibi kıyameti kopardı emmek istemeyen çocuğa kampa girip süt arttırsam nasıl olacak bilemedim bu arada sağdığım sütüde reddettiği için de sağmayı bırakmıştımbi yerde çok büyük bi hata yaptım ev boşalınca ev işlerine bilmem ne dalıp dinlenmeyi beslenmeyi ihmal ettim hep benim hatam ömrüm boyunca vicdan azabım olarak kalacak
öncelikle herkese hayırlı cumalar hanımlar size sormak istedikleimvar
1)
2) işe başlayanları çok merak ediyorum alışabildilermi bir düzen tutturabildilermi insan büyüdükçe dahada bağlanıyor ya arkamdan ağlarsa ya işe gidemem yada ağlayarak giderim gibi geliyor benmi çok duygusalım herkesmi aynı duyguyu yaşıyor? 5. ayımız bittiğinde işe başlıycam ve sabah 6 buçukta anneme bırakıp öğlen 1 buçukta geri gelcem sütümü sağmam gerekirmi yoksa o saatlerde ek gıda verip gelincemi emzirmeye devam etmeliyim kafam çoook karışık(
Ise baslama donemlerimiz ayni ama en azindan sen annene birakiyorsun ben ne yapicam hic bilemiyorum baska ildeyiz annem abimin cocuklarina bakiyor buyudukleri halde onlari birakmaz Kv ise yanima gelmez kocasini bahane ediyor
Neyse mevzuya geliyim ben sagip birakmayi dusunuyorum bende oglen gelicem ama doyurucu ek gidaya daha gecmemis olurum sanirim, meyve puresi ya da yogurt ne kadar tok tutar ki
El pompasıyla sağamazsın canım mümkünse elektrikli ve çift taraflı bir pompa al. O nedenle becerememişsindir. Elektrikliyi takıyorsun o kendiliğinden sağıyor. Aradaki zaman çok fazla, iş yerinde bi şekilde mutlaka süt sağ ki sütün kesilmesin.inşallah sende güvenilir birisini bulursun bakacak gerçekten yatıp kalkıp şükrediyorum anneme bırakacağım için..
ya sağma işi baya zor gibi bir kere denedim ve beceremedim sanırım. hem işte sağabileceğim bir ortam yok ancak gece falan sağarsam olabilir gibi oda nasıl olcak kızım sık sık emiyor ne ara sağacam
bebedorun manuel göğüs pompası var bende acaba başka mı alsam bunu hiç beceremedim ???
El pompasıyla sağamazsın canım mümkünse elektrikli ve çift taraflı bir pompa al. O nedenle becerememişsindir. Elektrikliyi takıyorsun o kendiliğinden sağıyor. Aradaki zaman çok fazla, iş yerinde bi şekilde mutlaka süt sağ ki sütün kesilmesin.
Arkadaşlar oğlum uyanıkken sürekli yüzüstü durmak istiyor. Kertenkele gibi :) ellerinden destek alıyor, belden yukarısı kafa sürekli havada arada yorulunca yastığa yatıyor ellerini kollarını emiyor sonra yine hoop kafa yukarı :)
Tecrübeli annecikler bunun bir zararı var mı acaba ?
merhaba hanımlar bebeğim 79 günlük oldu birkaç gündür gece meme için uyanmıyor akşam saat 10 gibi uyuyor 5 yada 6 da kalkıyor gece sütümü sağıp biberonla veriyorumki tok uyudundan içim rahat kimi kaldır kan şekeri düşer diyor annemde uyanmasın aç olsa uyanır düzen kuruyordu dedi napıcam şaşırdım bu şekilde olan var mı yadımcı olun lütfen3 kilo 48 cm doğdu şimdi 59 cm 5600 sadece anne sütü alıyor
merhaba hanımlar bebeğim 79 günlük oldu birkaç gündür gece meme için uyanmıyor akşam saat 10 gibi uyuyor 5 yada 6 da kalkıyor gece sütümü sağıp biberonla veriyorumki tok uyudundan içim rahat kimi kaldır kan şekeri düşer diyor annemde uyanmasın aç olsa uyanır düzen kuruyordu dedi napıcam şaşırdım bu şekilde olan var mı yadımcı olun lütfen3 kilo 48 cm doğdu şimdi 59 cm 5600 sadece anne sütü alıyor
Arkadaşlar oğlum uyanıkken sürekli yüzüstü durmak istiyor. Kertenkele gibi :) ellerinden destek alıyor, belden yukarısı kafa sürekli havada arada yorulunca yastığa yatıyor ellerini kollarını emiyor sonra yine hoop kafa yukarı :)
Tecrübeli annecikler bunun bir zararı var mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?