2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

sut sağmak ıcın manuel veya elektrıklı pompa yerıne hastane tıpı pompalar daha ıyı sonuç verıyor sutu az olanlar ıcın sutu bol olana manuel de elektırıklı de yeterlı oluyor. benım de basta bı sağmaya 5-10 ml ancak cıkııyodu sımdı 180 falan oldu maşallah kızım 1 hafta sonra 3 aylık olacak her gun sağıyorum bazen emzırıyorum sağıyorum arkasından emmezse yıne sağıyorum
bol su ıyı dınlenme sart bı de eczaneden mamma mılk maker dıye bı damla getırttım o ıyı sonuç verdı bende ıkıncı kutuyu kullanıyorum su an neler yedım neler ıctım ustune bıssuru kılo aldım cok sukur sutum cogaldı. pazartesiye yeteek sut bırakamazsın belkı bırden cok artmaz ama pompayı 3 -4 saat arayla yapmak cok onemlı ozellıkle gece mutlaka bı sefer yapmak lazım emerse arkasından kalanı sag mutlaka bı kere gece bebegın bır ogunde alması gereken sut mıktarını soyle hesaplanıyor bebegın kılosunu 20-30 ıle çarpıyoruz mesela bebek 5 kılo dıyelım 5*20 100 eder 5*30 150 eder yanı bebegın bır oyunde yıyecegı mıktar 100ıle 150 arası oluyor günde 6 -7 kez beslemek gerek günde 700 ıle 1000ml arasında yazıyordu başka bı yerde de o kadar cok sey okudum kı burdakı arkadaşlara faydası olur ınsallah yerı geldıkce bıldıklerımı aktarırım

sutum cogaldı ama kızım hala tam olarak emmiyor ben de emzırma kampını deneyecegım umutluyum bu yöntemden bakalım.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı!
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 7: Mamaya Başlamış Bebekler İçin Emzirme Kampı
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 2: Doktor mama önerdi!
konuların altındakı yorumları da okumanızı onerırım uzun yazılar yorumlarda oyle ama umarım faydalı olur arkadaslar

Son düzenleme:
Kizlar bebekelrinizi bol bol okutun kizim son gunlerde cok huysuzdu gunduz uykusunda cok bagiriyordu ve hep kucak istiyordu...dun ablamlardaydik annem hatim suyu getirmis birde okudu kizimi hemen kucaginda uyuya kaldi bugunde kizik eski halinde...kendi kendine oynasiyor...

teşekkür ederim canım inşallah şanslıdır kızım. üstteki aparatı hırdavatcıdan boru aldım su borusu mu elektrik borusu mu bilmiyorum ama kolay kıvrılan boruydu. borunun dışına pazenden kılıf diktim geçirdim. sonra onları çarpraz şekilde birbirine bağladım ve sonra da uçlarını mindere bağladım.

oyun minderini yapan üyeden alıntı yaptım cnm bu şekilde yapmış.

Keşke bu yazıları bebişim emmeyi bırakmadan önce okusaydım. Mutlaka okuyun kızlar çok ama çok faydalı. Bunu daha başka yerlerde de paylaşmak lazım ki birilerinin erkenden işine yarasın. Eğer bebeğinizi uzun süre emzirmek istiyorsanız lütfen okuyun geç olmadan.

bebegın emmeyı ne zaman bıraktı ck mu oldu gecelerı ve yarı uykulu ıken uykuya dalmak üzereyken veya uyanmak üzereyken vermeyı denesen tekrar memenın uzerınden mama da damlatabılırsın alsın dıye. benımkı de cok ıyı emmiyor ama bırakmaması ıcın caba gosterıyorum pompaya sağıp bıberonla verıyorum bıberoınun kolaylığına gıttıkce daha cok alısıyo galıba emzırme kampını uygularsam sadece meme vermıs olacagoım su an ıdrar yolu enfeksıyonu var ve ıstahsız ıyılesmesını bekliyorum emzırme kampını uyfulamak ıcın sonuçları yazarım ınsallah cok güzel emmeye başlayacak kızım ben umutluyum ayrıca bu yazıları yazan tomrıs hanıma da sorabılırsın bır da emzırme sanatı dıye bı kıtap aldım o da cok faydalı turkıyede temsılcısı var telefonu vardı sıtesınde ve sıtede de yararlı bılgıler var La Leche League Türkiye

ülker hero bayb ve bebelac kullanan var mı gaz kabızlık yapıyor mu bizde gaz sorunu var yardımcı olursanız sevinirim

ben hero baby kullanıyorum , şu an bir sıkıntı yok şükür. oğlum 40 günlük olmadan sütüm bitti o yüzden hep mama veriyorum. kabızlık bir ara oldu ama aptamil kullanmıştık 1 ay o zaman da olmuştu. Doktor mamaya bağlama 1 yıl içinde bebeklerin bağırsak düzeni oturur demişti. Soğuk alıp üşütüyorsa o da gaz sorunu yapabilir belki.. cereyanda kaldığında falan.

Arkadaşlar, oğlum 3,5 aylık oldu. Birkaç gündür kasık bölgesinde küçük kızarıklıklar var. Daha çok sanki içi su toplamış baloncuklar da patlamışlar gibi . Bir de sol yumurtalık derisinin üstü, sağ tarafa göre daha kızarık,sert ve buruşuk. Bu tarz bişeyle karşılaşan var mı ?

kızlar bebeklerinizi oturtuyo musunuz, ya da yere hafif bastırıyo musunuz? benim kızım 7 nisan doğumlu. uzun zamandan beri yatmayı sevmiyor. ısrarla oturmaya çalışıyor. 1-2 gündür kucağımda, belinden tutarak oturtuyorum. ama bi taraftan da korkuyorum bişey olur mu diye. bu arada ben bugüne kadar hiç yere baştırmadım. görenler niye bastırmıyosun, bassın ki çivi gibi dik olsun diyolar. bu ne kadar doğru?

canım oturtmayı hiç demedeim ama kucakta yarı oturur durumda bazen duruyoruz.
bizim oğlan uzun olduğu için sürekli basmak istiyor ve istemesemde basıyor.
doktor birşey demedi ama ben yinede uzun süreli bastırmıyorum

Benim kızımda aynen seninkisi gibi. Ellerinden tutuyorum kalkıp oturmak istiyor sürekli ama sakıncalıymış. Omurilik gelişimi için bi süre daha oturmaması gerekliymiş. Eşimde senin gibi oturtturdu bi ara anneme sordum çok kızdı. Sakın oturtmayın daha erken diye. Benimkisi şuan 3,5 aylık ve oturtmuyorum.

Böyle yazıları okuduktan sonra denedim bi kaç defa ama almadı. Sürekli ağladı. Yaklaşık 1 ay olacak bırakalı. Aslında emse sütümün geleceğini düşünüyorum ama emmeyi reddettiği için bişey yapamıyorum. Anlayacağın orda yazan hikayelerin aynısı. Doktor sütün yetmiyor mama ver dedi. Bir ay önce emzirdim arkasından kaşıkla mama verdim. Birinci ayın sonunda kontrole gittiğimizde mamayıda az veriyorsun gerekirse biberonla ver dedi. İki üç gün sabrettim yine kaşıkla verdim. Sonra sanki çocuğuma eziyet ediyormuşum gibi hissedip gidip anne memesine benzeyen doğal biberondan aldım. O dönemde gündüzleri arada bir emdi. Sonra sadece gece emmeye başladı. Bi süre sonra gecede sorun çıkarttı. Eğer diyorum bu yazıları o zaman okusaydım eminim ki şimdi kızım emiyor olacaktı. İlk kızımı emziremedim. Bu bebişimin emmesi için çok uğraştım ama yeni yeni farkediyorum ki daha çok uğraşabilirmişim. Emmeyi bıraktığı gün hemen süt sağma makinası aldım. Sütüm bitmesin hiç olmazsa sağıp vereyim diye ama iki saate bir sağmama rağmen 10 ml bile süt çıkmadı. Acaba diyorum süt bittiği için mi emmedi, yoksa emmediği için mi süt bitti?

canım bende 3 aylıktı kızım işe başladım müdürün izniyle öğlene kadar çalışıyorum 120 ml sütümü veriyor kv.dem.eve gelincede emzirmeye devam ediyorum.işe giderken emziriyorum işde saat 10.30 11.00 gibi sağıyorum iki göğsümdede süt birikiyor 80 ml le 120 ml arası çıkartıyorum tek seferde.bol bol su iç helva ve bulgurun faydasınıda gördüm ben.Allah kolaylık versin

Merhabalar,

Biz de benzer bir kilo alımı sorunu yaşamıştık. Doktorun tavsiye ettiği market mamalarını ben pek tutmuyorum. Biraz araştırdım, bir beslenme uzmanının tavsiyesi üzerine Golden Goat diye bir mama buldum ve aldım. Keçi sütünden yapılıyor ve şeker içermiyor. Şeker içermediği için bebeğiniz ilk başta içmeye isteksiz olabilir. Ama anne sütüne en yakın mamaymış. Biraz pahalıca ama değiyor. Ben internet üzerinden mamacım"dan siparişle getirttim. Kolaylıklar.

ülker hero bayb ve bebelac kullanan var mı gaz kabızlık yapıyor mu bizde gaz sorunu var yardımcı olursanız sevinirim

Biz bebelac"tan çok çektik. hem gaz hem kabızlık yaptı. bebekten bebeğe değişiyormuş tabii. Ben her mamadan sonra 2-3 çay kaşığı rezene veriyordum. Gazı öyle çözüyordum. Şimdi mamayı değiştirdim. Gaz bitti gibi. Ama kabızlığa çare bulamadım.

Arkadaşlar siz kabızlık için neler yapıyorsunuz? bebekleriniz ne sıklıkla kaka yapıyor? Ben bazen kansuk fitil kullanmak zorunda kalıyorum 4 günün sonunda. Zeytinyağlı kulak temizleme çubuğu, derecenin ucu ile uyarma falan denedim ama işe yaramadı hiç.

oturmayı ne kadar çok istese de ben de oturtmayım artık. zaten bi taraftan da korkuyodum bşy olacak diye. artık hiç denemem.

bizim mama da bu işte

mamanın içine zeytinyağı katabilirsin 1 çay kaşığı yalnız zeytinyağnı ısıtıp soğutarak kullanmalısın asitliğini alması için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…