2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

çok sevindim gelişimi falan durur diyenler olunca gece yine kaldırmıştım o zmn bundan sonra kaldırmıyım kendisi ne zaman isterse patron onlar

Canlarimm..selim bebwkten sonra bir aofukluk oldu içimde giremedim bir süre. .ama bugun dayanamayip girdim tekrar ve ne cok ozledigimi anladim..öpüyorum tek tek..

Bize de teyyzesi almis Bulgaristan dan..60 tl ye geliyor turk parasiyla.cok çok çok sevdi kizim..donencesini de oraya bagladim tam oldu..
Graco bizim park yatagimiz ve ben cok memnunum..cok saglam ve naylon olmadigi icin cok saglikli..titrsimi ve muziklerini cok kullaniyorum..

Annamm benim saclar da basladi gene avuc avuç. .

Benim kiz sürekli memede durmak istiyor..aksam saatleri özellikle kriz yasiyor resmen. .nu aksam halam iftara çağırmışti, gitmeden once 30 dk emmesine ragmen oraya gittigimizde sofraya oturduk hemen daha tabagimdan bir kasik aldim bizimki basti çığlığı. ..baktim olmuyor içeriye girip biraz emIrdim ama birakacak gibi değil tekrar bahçeye ciktim ( bahcedeydik yemekte) biraz sonra daha beter ağladı tekrar emzirdim ve uzuunca mdikten sonra uyudu biraz..tabii gürültüye tekrar uyandi niz de eve geldik..hemen yanyanayiz halamin eviyle..eve geldik hatun melek..emdi uzuuun uZunn kwyif yaptı uyudu...bana gezmekler haram oldu..mama veren anneler en azindan bu durum icin sevinebilirler..biz de bunlari cekiyoruz iste.. arkadas muhabberltlerimi özlüyorum. .cay keyfi yapmayi..
Sizde nasil durumlar

Aboo kimseler yok yok gene. .

Bu Da bizim oyun halimiz..bu tarz basit ve daha uygun hali alabilirsiniz..iciniz de yanmaz verddiginiz paraya ve bebeginiz de 3- 4 ay oyalanir en azindan..

Aboo kimseler yok yok gene. .

Bu Da bizim oyun halimiz..bu tarz basit ve daha uygun hali alabilirsiniz..iciniz de yanmaz verddiginiz paraya ve bebeginiz de 3- 4 ay oyalanir en azindan..

Eki Görüntüle 765208

selam bebişiniz kaç aylık benim şu an 3 aylık şimdi alsam böyle birşy anlar mı sürekli kucak istiyor bumbo bebek oturağı almayı düşündüm ev işlerimi yapamıyorum ve sırtı hiç yere gelmesin istiyor hep bakınıcak hep kucakta olacak ve bunun fiyatı ne kadar

benm bebeğim mart 15 te doğdu o da gece uykusu düzenini çok erken buldu bence böyle olması çok iyi kan şekeri falanda düşmüyo şu an uyku düzeni oturdu gece 1 kere uyanıyo uzun zamandır

merhaba kızlar saç dökülmesi sorunu yaşayanlar var sanırım benimde başım dertte saçlarımla. ne yapacağımı şaşırdım her yer saçbu konuyla ilgili doktora giden var mı ya da gitmek gerekir mi acaba ne zaman kendiliğinden düzelir.
kızlar bir de ben çok çok çok bunaldım. akşama kadar evde çocukla baş başayız hala hiç bir iş yapamıyorum.gidecek kimsem yok burda sıkıntıdan patlıyorum. akşam eşim gelince kızımı veriyorum babasına o arada iş yapmaya çalışıyorum. eşimlede sürekli tartışıyoruz bunalıp bunalıp eşime takıyorum kafayı. hep bi konu bulup kızıyorumne yapacağımı bilemez oldum. bu durumda olan tavsiye verecek birileri var mıtatile mi gitsek acaba diyorum ama çocukla yolda otelde deniz kenarında ne yaparız nasıl olur kestiremiyorum.

bendede durum aynı ama araştırdım 3-4 ay böyle sürermiş hamilelikte österojen hormonu yükseldiği için saçlar sadece büyüme işlevini yerine getiriyormuş dökülmüyormuş o yüzden doğumdan 3 ay sonra o saçlar dökülmeye başlıyormuş noralmiş yani okuduğuma göre

arada parka falan çık markete çarşıya yada. evde durdukça gerçekten bunalıyo insan ve gereksiz yere bağırmaya başlıyor

tatil konusuna gelince biz bu sene gitmedik ama forumda giden arkadaşlar olmuştu sanırım ha nasıl olur küçük bebekle onu bilemiyorum doktorlardan 1 yaşından önce pek tavsiye etmiyorlar bağışıklık sistemi tam gelişmediği için mikrop falan çabuk kapıyorlarmış ama dediğim gibi giden arkadaşlar fikir vereceklerdir bu konuda sana

Bende memurum ama canım süt izni için dilekçeyi ilk defa senden duyuyorum. Doğum izni bittikten sonra otomatik olarak başlıyor süt izni. Dilekçeye gerek olduğunu sanmıyorum. İlk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat. İnşallah bakıcıdan memnun kalırsın. Kurumun kreşi yok muydu? Allaha şükür benim çalıştığım hastanenin kreşi var ve minişim hep gözümün önünde olacak.

Çok normal bir durum canım. Hatta dönmüyorsa kork. Bu şekilde kasları gelişiyor bebişlerimizin. Anlayacağın zararı yok oldukça yararlı. Hatta yüz üstü yatınca benimkisi emeklemeye bile çalışıyor. Henüz çok erken ama temellerini atıyor benim cadı

Çalıştığın yerde buzdolabı yok mu canım? Buzdolabında daha uzun süre dayanıyor. Yolda da sorun olacağını sanmıyorum gider gitmez dolaba koyarsın yine yada yanında küçük termos çantalardan taşıyacaksın bence işe yarar. Gün içinde sağmazsan eğer çok daha çabuk biter sütün.

çok sevindim gelişimi falan durur diyenler olunca gece yine kaldırmıştım o zmn bundan sonra kaldırmıyım kendisi ne zaman isterse patron onlar
Canım bence gece çocuğu kaldırmadan besleyebilirsin çünkü çok uzun süre uyuyormuş. Benim kızım gece uyanmasa da ben mutlaka besliyorum. Uykuda beslenmesi çocuğa daha faydalı bence. Zaten uyanmıyor da beslenirken. Bence sende dene. Rahatlığına rahat olur senin için ama küçük bir çocuk için uzun bir süre bence.

Tatlım korkma bebekle dışarıya çıkmaya. Evde kapalı kaldıkça bebekte hisseder stresini. Eşine de yazık, sana da yazık. Yaz bitmeden şöyle güzel bir tatil ayarlayın. Üstündeki rehaveti at biran önce. Bebeğin ihtiyaçlarını stres yapmadan karşıladığın zaman emin ol oda çok sevecektir gezmeyi.

Yarın misafirim gelecek yoğun bir gün olacak diye bu saati bekledim sütümü sağıp yarına hazır edeyim diye malum yorulunca gelmiyor. Boşuna dememişler kadın güçsüzdür ama anne güçlüdür diye. Uykusuz kalmalar, yemenden içmenden gezmenden fedakarlık etmeler ve daha neler neler, bugün düşündümde 5 kiloluk market poşetini taşıyaman ben tosuncuğumu yüklenmiş beş kat çıkarıyorum. Annemede dedim gerçekten anne olunca anlaşılıyormuş daha 4 ayda ne zorluklar. Kariyer yapcam ben özgür kızım diyip yurtdışına gidip master yaptım şimdi onun varlığıyla bütün bu öncelikler önemini yitirdi. O gülücükler, emerken elimi kolumu sımsıkı tutmalar ne bileyim işte o küçücük detaylar bütün giden enerjisini geri getiriyor insanın. Gece oldu diye biraz duygusallaştım sanırım...aklım arife günü çekileceğimiz ultrasonda. Allah ım sen bütün hasta bebeklere şifa ver ;(

iyi geceler annedaşlar:))
öncelikle herkesin bebeğini allah bağışlasın,
sağlık ve mutluluk versin.

ben de nisan annesiyim,
anne kız mutlu mesut geçiniyoruz:)

ama sadece evde!
dışarı çıkmak veya misafir ağırlamak işkence.
bizim cadı yabani çıktı:)
düzelecek inşallah.

benim sizlere bir sorum olacak.
aranızda sling kullanan var mı?

uzun araştırmalar sonucu araba almıştık,
ilk zamanlar çok da güzel kullanıyorduk.
son günlerde kızımız kucakta, araba başıboş koşa koşa eve geliyoruz.
içinde durmak istemiyor.

en azından markete gidip gelsem yeter bana.

"ezio baby sling" işimi görür gibi geldi bana.

kullanan, bir fikri olan var mı?
p.tesi sipariş vereceğim.

bebeğimizin cicilerine de yazdım ama,
düşündüm de nisan annelerinde kesin bilen vardır,
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

iyi geceler
ben pek yazmiyorum buraya ama soruna yanit vermek istedim. ben wrap sling kullaniyorum. degil markete gitmek 2-3 saat avm bile gezdim onunla. kizim 2 kez uyudu uyandi icinde. cok rahatmis tavsiye ederim. baglamasi biraz sorunlu yere degiyor uclari ama o kismi bebege degmedigi icin sakincali degil bence zaten evde baglayip cikiyorsun

çok teşekkür ederim,
ona da bakmıştım
ama, ben daha basit bir şey istiyorum.
çünkü arada eşim de kullanacak.

resmi de bu,
Eki Görüntüle 766041

kullanışlı mıdır acaba

Son düzenleme:
Kızlaaar, benim saçlar da avuç avuç dökülmeye başladı.. Banyo yapmaya korkuyorum artık.. Kafada saç kalmayacak böyle giderse.. Bu dökülmeler ne zaman bitiyor acaba..Tecrübeli anneler cevap verirse çook sevinirim (

sac dökülmesi demir eksikliğiden olur emzirirken de vücudunda ki bütün demir kalsiyum folik asit ve A vitaminİ sütle birlikte gider bu yüzden demir eksikliği için gyno ferro, vi-fer, ferxlexfol gibi tabletler alabilirsin aile hekimine basvurursan bunları ücretsiz alabilirsin kendin ve bebeğin için devit de alabilirsin...sağlık bakanlığı bunları lohusa ve 1 yaşa kadar bebeğe ücretsiz veriyor..

ayrıca bol yeşillik ve günde 2 bardak süt ve domates tüketmelisin..

[h=1]Doğum sonrası saç dökülmesi normal midir?[/h][h=2]Hamilelik boyunca östrojen hormonu yükseldiği için saçlar ağırlıklı olarak büyüme evresinde kalır. Doğumdan sonra ilk 2-6 ay arasındaki dönemde saç doğal olan dökülme evresini yaşayarak yenilenir.[/h]Kadınlarda doğum yaptıktan yaklaşık 2-6 ay sonraki dönemde görülen yoğun saç dökülmeleri çok sık rastlanan bir şikâyettir. Akademi Saç Terapi Merkezi Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Burcu Çayözü doğum sonrasında yaşanan saç dökülmesinin normal bir süreç olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Doğum sonrası yaşanan saç dökülmesi sorununun sebebi, hamilelik boyunca yüksek seyreden östrojen hormonunun doğum sonrasında normal seviyesine inmesidir. Hamilelik boyunca, östrojen hormonunun yükselmesi sebebiyle saçlar ağırlıklı olarak büyüme evresinde kalır. Çok az saç normal döngüsü olan dökülme evresini yaşar. Hamilelik boyunca dökülmeyen saçlar ise doğumdan sonraki 2-6 ay arasında doğal olan dökülme evresini - toplu halde- gerçekleştirip yenilenir. Dolayısıyla normal koşullarda bu geçici bir saç dökülmesidir ve kalıcı bir saç kaybı yaşanmaz. Saçlar zaman içinde aynen geri kazanılır. Ancak hamilelik sonrası dönemin fiziksel olarak da zorlayıcı bir dönem olduğunu unutmamak gerekir. Uykusuzluk, emzirme gibi aktiviteler fazla enerji sarf ettirdiği için vücudu zorlar. Bir de saç dökülmesinin yarattığı stres eklenince süreç daha da zorlaşır ve uzayabilir. Bu dönemde annenin kansız kalmamasına önem verilmeli ve başka bir sağlık sorunu olmadığından emin olunmalıdır. Bunun dışında saç deri sağlığı da saçın sağlıklı dönüşünde önemli rol oynar. Saçın günlük yıkanması ve kaliteli marka şampuanların kullanılması da önemlidir."
Piyasadaki Saç Ürünlerine Dikkat Etmek Gerekir!
Normal koşullar altında doğumdan yaklaşık bir yıl sonra saçların normal haline geri döndüğünü önemle vurgulayan Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Burcu Çayözü, "Çok ender rastlansa da, bazı kadınlar doğum sonrası saçlarının hiçbir zaman eskisi gibi olmadığını gözlemler. Bu durumun sebebi genellikle sağlık problemleri, stres, saça taşınan besin ve oksijenin azalması veya demir eksikliğine bağlı kansızlıktır. Piyasada satılan 'saç çıkarır veya dökülmeyi durdurur' vaadinde bulunan ürünlere bu süreçte fazla güvenmemek gerekir. Saç dökülmesi 4 aydan fazla aynı yoğunlukta devam ederse veya yeni çıkan saçların kalitesi eskisinden farklıysa öncelikle bir uzmandan yardım almak gerekir,''diye ekledi.
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Arttığı Dönemler
Kadınlarda hormonal değişiklik yaşanan dönemlerde saç dökülmesi artar. Saç Sağlığı Uzmanı (Trikolojist) Burcu Çayözü bu dönemleri şöyle sıraladı:
*Hamilelik sonrası
*Düşük veya kürtaj sonrası
*Doğum kontrol hapı kullanıp bırakmak
*Hormon terapi replasmanı

Böyle bir yazı buldum canım umarım işine yarar. Telaşlanma bence yakın zamanda düzelecektir.

Canim hangi ildesin bakici kacta gelip gidecek fiyat arastirmasi yapiyorum da

Merhaba canim bende 2 cocukvar tatil şimdilik iyi gidiyor bence firsatin varsa biraz dinlenmek hepinize iyi gelecektir.

Selamlar sut pomasi almayi dusunuyorum elektrikli pilli karar veremiyorum bir turlu kullananlar yardimci olun nolur medela iyi diye duydum ama bir sitedede medelanin iki ay sonra emis gucunun dustugunu bozuldugunu falan yazmislar kararsiz kaldim cok o kadar para vermisken iyi olsun istiyorum yorumlarinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…