2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Evet rota virus asisi
kizim uc ay bir haftalik
karar veremedim yaptirip yaptirmamak konusunda
gerekli olsaydi zorunlu olurdu diye dusunuyorum ..
bilemedim ne yapsam :/
sanirim ucretli bir asi yaptiranlar ne kadara yaptirdi ??

Canim ben yaptiracaktim doktorumuzla konustuktan sonra vazgectik neden dersen 1. Canli asiymis 2. Bizim ulkemizdeki rotaviruslere karsi denenip uretilmiyormus avrupadaki viruslere gore uretiliyormis 3. Domuz gribi asisi gibi sonradan nelere sebep olacagi simdiden bilinemiyormus 4. Rota virus cocuga bulastiginda serumla tedavi edilebilirmis ama asinin yan etkileri bilinmediginden tedaviside bilinemeyebilirmis
Yinede sen bilirsin kendinde doktorunla konus ama ben yaptirmadim Bu aciklamalar beni tatmin etti doktorumda ogluna yaptirmamis

bende kanguru ile taşıyorum ve çooook rahatım ilk başta arabamızı kullanmıştık daha zor geldi bana

Ben de bu konuda 2 farklı doktorla görüştüm ikiside yaptır dediler. Çünkü verilen zayıflatılmış virüs ve bu aşıdan sonra hala yakalanma ihtimali var ama çok hafif atlatılıyor dedi ama bu hastalığa aşısız yakalanmış bi çocuk bir haftada nerdeyse 4 kilo veriyormuş,eczacı bile biz aldıktan sonra aşıyı iyiki yaptırıyorsunuz benim yiğenim yakalandı bu hastalığa ve çok zor geçti ben yapılmadığını bilmiyordum yoksa kesinlikle uyarırdım dedi.

Bir de çok fazla Suriyeli giriş yaptığı için Türkiyeye daha fazla bulaşıcı hastalık görülüyormuş.

Yalnız bu aşıdan sonra çok dikkat etmek lazım bizim hemşire bana bir hafta boyunca alt değiştirirken eldiven kullanmamı ve her kakalı bezi poşetleyip öyle atmamı söyledi. Ben de öyle yaptım sorun çıkmadı çok şükür.

Kizlar merhaba son sayfayi okudum
Ve kangurudan bahsettiginizi gordum, kanguru alirken dikkat edin Allah korusun hem sizin hem bebeginiz icin kotu sonuclar dogurmasin.sadece omuzdan filan baglamali degilde yuku omuzlariniza ve sirtiniza esit dagitan olmasina dikkat kendiniz icin bebeginiz icinde "M" seklinde olanlari yani diz kapaklari popolarindan yukari sekilde tasimaniz gerekiyor sirti ve bacaklari icin.aski gibi asili kalmamasi gerekiyorki o turleri zaten 2 saatten fazla kullanmamaniz gerekiyor.googledan arastirirsaniz daha aciklamalisini bulursunuz eminim.ben almadan once baya bi arastirmistim.bende kullaniyorum oglum 8-9 kilo arasi herkes agir oluyor saniyor fakat cok rahat kesinlikle agirligi dagittigi icin agir gelmiyor. Benim kullandigim su tlfdan resmnini ekleyemedim videosunu koyuyorum
O yuzden,

http://www.youtube.com/watch?v=sJjN7hcBIrs&feature=youtube_gdata_player

Rotavirus asisininda ben 3. Sunu vurdurcam ogluma carsamba gunu

Yani her doktor birsey soyluyor bu yuzden iyi arastirip iyi dusunup karar vermek lazim ama ben yinede Zayiflatilmista olsa 3-5 sene sonra neye sebep olabilecegini bilmedigim virusun bebegimin vucuduna girmesindense ishal olmasini ve tedavi edilmesini tercih ederim Bu tamamen benim dusuncem Herkes cocuguyla ilgili en dogru karari vermek ister bu yuzden guvendiginiz doktorlar oneriyorsa yaptirin tabiki

Cnm oncelikle hayirli olsun bebisin,
Ek gidaya 4 aydan sonra baslayabiliyorsun,normalde 6 aya kadar cocuga anne sutu yetiyo fakat mesela siz yemek yerken ilgisini cekip yediginize bakiyorsa, sesler cikariyorsa, herseyi agzina goturuyorsa o zaman bebegin sutten baska seyler istediginin sinyallerini verirmis.
Bebegine ek gidaya basliycagin zaman 1 cesit sebzeyle baslaman gerekiyormus(mesela havuc) her ogunde 1 cesit ( 3 cesit sebze verdin gunde diyelim yeni sebzeye baslamak icin 3 gun beklemeliymisin)ve eger bebegin yiyorsa sonra meyveye gecmelisin, meyve sekerli oldugu icin, cocuklar sekere oncelik verdikleri icin once meyve verirsen sebzede zOrluk cekebilirmisin.verdigin ek gidayi cok iyi purelemen gerekiyormus,sakin bi ortamda baslaman ve kasigin bebeginin agzina gittigini gormesini saglamaliymisin ki cocuk agzini acacak vakti bulsunmus.kasigi yavasca dilinin ustune bastirip cikarcakmissin.bebegin yemek istemediyse 1 hafta daha beklemende yarar varmis.
Oglum 4 aylik oldugu icin baya bi brosur geldi belki isinize yarar diye ordan aktardim.kolay gelsin:)

Merhaba sevgili anneler,

Benim kızım da 17 Nisan doğumlu, 20 Temmuz'da 5400 kg, 61 cm idi. Sizinkileri okuyunca çok zayıf geldi. Sadece anne sütü alıyor ilk günden beri ve hiç ağlamayan düzenli uykusu olan mutlu bir bebek. Doktor istersen iki kez mama ver dedi ama ben istedim. Sizinkilerin kilosuna göre de versem mi acaba dedim şimdi. Doyduğu için kilosunu önemsemiyordum açıkçası.

Bir de çok hareketli bir bebek, uyanır uyanmaz yüzüstü dönüp emekleme çabasında. Sizinkiler dnmeye başladı mı? Bebek arabasında ya da anakucağında da durmuyor artık, bugün pazarda arabanın ucuna kadar gelmiş ve hala tepiniyor. Kemer zamanımız da gelmiş.

Rota virüs aşısını ben de yaptırmadım. Oğlum da mart ayında doğmuştu ona da yaptırmadım, inşallah kötü bir şey yaşamayız...

Bebeğiyle denize giren var mı göremedim ama geriye dönüp okumaya devam edeyim.

Hepinize sevgiler...

Doktorlar bile hemfikir değilken bizim olmamamız çok normal :), benim abim bu hastalıktan vefat etmiş 6 aylıkken halk ağzında zehirli ishal diyorlar. O yüzden özellikle korkuttu beni ve yaptırdım ama herkesin kendi bebeği, Allah sağlık sıhhat versin de gerisi hikaye...

bu asiyi biz de arastirdik ama komsum basina geleni anlatinca hic tereddut etmedim. kendi kizi yakalanmis tam 1 yasindayken ve 4 gun boyunca ates kusma ve ishal olmus. dis yuzundendir diye dusunup dr. a 4. gun gitmisler ve o gun bayginmis cocuk. gozbebekleri kaymis filan. simdiye kadarki en buyuk pismanligimdir dedi. kendi de dr ayrica.
her dr farkli bisey soyluyor tabi ikisi de riskli yani.biz ilk dozu yaptirdik agizdan verdi

çok teşekkür ederim bende elma ve şefali tattırmıştım. söylediklerini deniycem

bebeklerii uyuyan annelerde uykuya dalldı sanırım kimsecikler yokkk..... eşimle sahura kadar ayaktayız bugün....

bir nisan annesi olarak aranıza geç katıldım ama umurım aranıza alırsınız benide :26:
.. kk da sohbet etmeyi seviyorum daha öncede 2009 ocak annesiydim..
aranıza kayseriden katılıyorum.. bi kayserili var mı aceepppp
1nisan doğumlu oğlum yusuf agah tüm annişlere iyi uykular

Selamlar guzel anneler
Uc aylik aylik ozel asiyi yaptirdiniz mi ya da yaptirmayi dusunuyormusunuz ??

Bende yaptirdim ritayi..bize doktor diger asilara denk gelmesin diye 3 ve 5 aylarda yaptırıyor. .

Bu sefer ateş kaldirdi kizim cunku zaturee de yapilmis..ebe oyle dedi..atesi o mu yapti karma mi yapti bilmiyorum...biz yarim olcek calpol verdik 6 saatte bir...şükür cabuk geçti. .

Birde benim kiz kakayi zor yapıyor. .yani koyu degil kabiz da degil ama kakayi yapmasi bazen 4 bazen 2 gunu buluyor. .sizde nasil...

Bizde dönüyoruz, ayaklarimizi tutuyoruz,ve sarki söylüyoruz kendimizce..gözümün icine baka baka biseyler mirildaniyor..sabahlari cok geveze ve mutlu...

Hosgeldin canim aramiza...uyumuyorum ben 2 den onxe mumkun degi l..

her geçen gün dahada tatlı ouluyoruz. oğlumda değişik sesler çıkartıp kendi kendine gülüyoooo bayılıyorum bu hallaerine :) parmaklarını inceliyoooo

Rotayi bende yaptirdim doktorumun onerisiyle. Ben yapmadigim seyler icin vicdan azabi cekmek istemiyorum. Doktor ne onerdiyse onu uyguluyorum ben.
Kanguru bende almak istiyorum ama yazin sicaginda da alistirmak istemiyorum sicak gelmiyor mu ? Ben emzirirken bile yapisiyoruz kucagima almamaya calisiuorum yanina yatip oynuyorum seviyoum bu sicakta benim sicakligimla terlemesin diye .
Bezde bizde 4 numaea kullaniyoruz aslinda premium serisinde 4 bacaklarinda iz yapti 5 kocaman geldi aktif bebek deneyim dedim onda da farkinda olmadan 4+ almisim :) ama cok da buyuk degil. Sanirim o bize uygun. Molfix denemek istedim pisik yapmak uzere oldugunu fark ettim ve cok oturmadi kenar bantlari hep cikti koselerden belki 4 kucuk geldi. Bilemedim :/

Bu arada benm oglum da 2 gundur bas agritiyor salincakta halisinda besiginde her yerde aaaaa waaaa aha aha hinneeeee eeee durmadan arada uyuyor da kafa dinliyorumz hep esim yuzunden bagiran cocuklardan kacar sevmezdi bende hep basimiza gelecek derdim sanirim geldi:)) yuzukoyun dondugu ilk gunler kafayi kaldiramayip sinirleniyordu bugun kaldirmaya basladi paso donuyor oturttugum zaman cok mutlu bana yan yan bakip gulumsuyor sipa:) artik sirtustu yatmaktan bikti bebeler :) cook seviyorum doymuyorum ya onunla oynadgim ilgilendigum gunler cok duzenli ama evle ilgilenip onu ihmal edersem gece uykusu bile duzensiz oluyor bende artik o uyuduktan sonra yapmaya karar verdim cogu seyi. İftarda sofrayi toplar hemen uyuturdum simdi o 1 saati ona ayirip onu uyuttuktan sonra sofrayi mutfagi topluyorum buyuyorlar ve biz farkinda olmadan kacirabiliriz zaman beklemez :) buyusunler saglikli hayirli birey evlat olsunlar insallah

uzun zaman oldu girmeyeli umarım herkes iyidir.3 ayı doldurduk oğluşumla çok şükür.bu aşı mevzusu nedir acaba onu sormak istiyorum tam anlayamadım ben normal aşı takvimine göre çağırdıkları tarihte gidiyorum bu özel bir aşı mı yaptırmamız gereken bilgilendiren olursa çok sevinirim

Hosgeldin, Benim oğlum da 1 nisan doğumlu :) Allah bağışlasın yavrularını

Bizim oğlan biraz yavaştan gidiyor, boyu ve kilosu biraz ilerde bu da onun vucut koordinasyonunda zorlandırıyormus. Başını bile bayağı geç tuttu. Son bi kaç gündür ayağını keşfetti ve sanırım geç konuşacak arada sırada garip sesler çıkarıyor ama şarkı söylemeye daha çok var. Bizimkisi kaka konusunda günde 2-3 kere yapıyor ama bu bebekten bebeğe değişiyormuş. Sık yapmasına rağmen yine de husursuzlanıyor kaka yapacağı zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…