Evet rota virus asisi
kizim uc ay bir haftalik
karar veremedim yaptirip yaptirmamak konusunda
gerekli olsaydi zorunlu olurdu diye dusunuyorum ..
bilemedim ne yapsam :/
sanirim ucretli bir asi yaptiranlar ne kadara yaptirdi ??
ahhh kilolar ahh bayramdan sonra birde iş başı yapacağım ne giyecek kıyafetim var nede cesaretim gecen seneye göre 18 kg fazlam var(
bende kanguru ile taşıyorum bebğimi grçi belim ağrıyor artık ama benim bebeğim kanguru ile çokmutlu biraz etrafı izliyor sora uyuyor arabayı daha yeni aldığımızdan daha kullanma fısatı bulamadık ama her akşam yürüyüşe başlayacağız.
3 aylıkkn bennm bebeğimde 6.800 gr 63 cmde boyu vardı.
canım çok geçmiş olsun. inşallah kuzun ameliyata gerek kalmadan iyileşir
Canim ben yaptiracaktim doktorumuzla konustuktan sonra vazgectik neden dersen 1. Canli asiymis 2. Bizim ulkemizdeki rotaviruslere karsi denenip uretilmiyormus avrupadaki viruslere gore uretiliyormis 3. Domuz gribi asisi gibi sonradan nelere sebep olacagi simdiden bilinemiyormus 4. Rota virus cocuga bulastiginda serumla tedavi edilebilirmis ama asinin yan etkileri bilinmediginden tedaviside bilinemeyebilirmis
Yinede sen bilirsin kendinde doktorunla konus ama ben yaptirmadim Bu aciklamalar beni tatmin etti doktorumda ogluna yaptirmamis
Ben de bu konuda 2 farklı doktorla görüştüm ikiside yaptır dediler. Çünkü verilen zayıflatılmış virüs ve bu aşıdan sonra hala yakalanma ihtimali var ama çok hafif atlatılıyor dedi ama bu hastalığa aşısız yakalanmış bi çocuk bir haftada nerdeyse 4 kilo veriyormuş,eczacı bile biz aldıktan sonra aşıyı iyiki yaptırıyorsunuz benim yiğenim yakalandı bu hastalığa ve çok zor geçti ben yapılmadığını bilmiyordum yoksa kesinlikle uyarırdım dedi.
Bir de çok fazla Suriyeli giriş yaptığı için Türkiyeye daha fazla bulaşıcı hastalık görülüyormuş.
Yalnız bu aşıdan sonra çok dikkat etmek lazım bizim hemşire bana bir hafta boyunca alt değiştirirken eldiven kullanmamı ve her kakalı bezi poşetleyip öyle atmamı söyledi. Ben de öyle yaptım sorun çıkmadı çok şükür.
Cnm oncelikle hayirli olsun bebisin,HAYIRLI GECELERRR ANNİŞLERRR
ben de nisan annesiyim.. ilk hamile olduğumu öğrendiğimde paylaşmıştım sizlerle ama daha sonra internet problemimden dolayı katıadadım sohbetlere.... bi oğlum oldu adıı Yusuf Agah...
ek gıdaya başlayan varmı merak ediyorum aslında buzamana kadar hem emdi hemde mama yedi ama son bir haftadır mamayı istemiyo ne yapsam bilemedim biraz meyve yoğurt vermeye başladım ama sanırım sancı yapıyo... çok fazlada veremiyorum zaten ne yapsamkiii
Yani her doktor birsey soyluyor bu yuzden iyi arastirip iyi dusunup karar vermek lazim ama ben yinede Zayiflatilmista olsa 3-5 sene sonra neye sebep olabilecegini bilmedigim virusun bebegimin vucuduna girmesindense ishal olmasini ve tedavi edilmesini tercih ederim Bu tamamen benim dusuncem Herkes cocuguyla ilgili en dogru karari vermek ister bu yuzden guvendiginiz doktorlar oneriyorsa yaptirin tabiki
Yani her doktor birsey soyluyor bu yuzden iyi arastirip iyi dusunup karar vermek lazim ama ben yinede Zayiflatilmista olsa 3-5 sene sonra neye sebep olabilecegini bilmedigim virusun bebegimin vucuduna girmesindense ishal olmasini ve tedavi edilmesini tercih ederim Bu tamamen benim dusuncem Herkes cocuguyla ilgili en dogru karari vermek ister bu yuzden guvendiginiz doktorlar oneriyorsa yaptirin tabiki
Cnm oncelikle hayirli olsun bebisin,
Ek gidaya 4 aydan sonra baslayabiliyorsun,normalde 6 aya kadar cocuga anne sutu yetiyo fakat mesela siz yemek yerken ilgisini cekip yediginize bakiyorsa, sesler cikariyorsa, herseyi agzina goturuyorsa o zaman bebegin sutten baska seyler istediginin sinyallerini verirmis.
Bebegine ek gidaya basliycagin zaman 1 cesit sebzeyle baslaman gerekiyormus(mesela havuc) her ogunde 1 cesit ( 3 cesit sebze verdin gunde diyelim yeni sebzeye baslamak icin 3 gun beklemeliymisin)ve eger bebegin yiyorsa sonra meyveye gecmelisin, meyve sekerli oldugu icin, cocuklar sekere oncelik verdikleri icin once meyve verirsen sebzede zOrluk cekebilirmisin.verdigin ek gidayi cok iyi purelemen gerekiyormus,sakin bi ortamda baslaman ve kasigin bebeginin agzina gittigini gormesini saglamaliymisin ki cocuk agzini acacak vakti bulsunmus.kasigi yavasca dilinin ustune bastirip cikarcakmissin.bebegin yemek istemediyse 1 hafta daha beklemende yarar varmis.
Oglum 4 aylik oldugu icin baya bi brosur geldi belki isinize yarar diye ordan aktardim.kolay gelsin:)
Selamlar guzel anneler
Uc aylik aylik ozel asiyi yaptirdiniz mi ya da yaptirmayi dusunuyormusunuz ??
bebeklerii uyuyan annelerde uykuya dalldı sanırım kimsecikler yokkk..... eşimle sahura kadar ayaktayız bugün....
bir nisan annesi olarak aranıza geç katıldım ama umurım aranıza alırsınız benide :26:
.. kk da sohbet etmeyi seviyorum daha öncede 2009 ocak annesiydim..
aranıza kayseriden katılıyorum.. bi kayserili var mı aceepppp
1nisan doğumlu oğlum yusuf agahtüm annişlere iyi uykular
Bende yaptirdim ritayi..bize doktor diger asilara denk gelmesin diye 3 ve 5 aylarda yaptırıyor. .
Bu sefer ateş kaldirdi kizim cunku zaturee de yapilmis..ebe oyle dedi..atesi o mu yapti karma mi yapti bilmiyorum...biz yarim olcek calpol verdik 6 saatte bir...şükür cabuk geçti. .
Birde benim kiz kakayi zor yapıyor. .yani koyu degil kabiz da degil ama kakayi yapmasi bazen 4 bazen 2 gunu buluyor. .sizde nasil...
Bizde dönüyoruz, ayaklarimizi tutuyoruz,ve sarki söylüyoruz kendimizce..gözümün icine baka baka biseyler mirildaniyor..sabahlari cok geveze ve mutlu...
bebeklerii uyuyan annelerde uykuya dalldı sanırım kimsecikler yokkk..... eşimle sahura kadar ayaktayız bugün....
bir nisan annesi olarak aranıza geç katıldım ama umurım aranıza alırsınız benide :26:
.. kk da sohbet etmeyi seviyorum daha öncede 2009 ocak annesiydim..
aranıza kayseriden katılıyorum.. bi kayserili var mı aceepppp
1nisan doğumlu oğlum yusuf agahtüm annişlere iyi uykular
Bende yaptirdim ritayi..bize doktor diger asilara denk gelmesin diye 3 ve 5 aylarda yaptırıyor. .
Bu sefer ateş kaldirdi kizim cunku zaturee de yapilmis..ebe oyle dedi..atesi o mu yapti karma mi yapti bilmiyorum...biz yarim olcek calpol verdik 6 saatte bir...şükür cabuk geçti. .
Birde benim kiz kakayi zor yapıyor. .yani koyu degil kabiz da degil ama kakayi yapmasi bazen 4 bazen 2 gunu buluyor. .sizde nasil...
Bizde dönüyoruz, ayaklarimizi tutuyoruz,ve sarki söylüyoruz kendimizce..gözümün icine baka baka biseyler mirildaniyor..sabahlari cok geveze ve mutlu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?