2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
merhaba canım

benim oğlumda 17 nisan doğumlu. 17 temmuzdaki kontrolde 5400 kg ve 61 cmdi. dr zayıf bir bebek diyor ama hiçbir zaman mama ver demedi. kasları falan çok güçlü bir bebek zayıf olmasına rağmen direnci yüksek diyor.

çok hareketli benim oğlumda bezini zor bağlıyorum. anakucağında da durmak istemiyor. birgün mutfaktan içeriye bir geldim oğlum anakucağından kendini kaydırmış, ayakları yere değiyordu ve hala aşağıya inmeye çalışıyordu. o günden beri anakucağına da koymuyorum.hareketli olmasına rağmen henüz dönmüyor yüzüstü koyunca kıyameti koparıyor hiç sevmiyor öyle durmayı. tembelliğinden dönmek istemiyor diye düşünüyorum ama umarım öyledir.

sanırım bir sonraki kontrolde ek gıdaya geçmemizi söyleyecek drumuz. kilo alımına bakıp karar veririz dedi.

benim kızım da 11 nisan doğumlu. rotavirus aşısını bizim doktorumuz da önerdi ve ben de yaptırdım 3. ay sonunda. ayrıca 1. dozunun 100 günü geçmemesi gerektiğini soyledi. 2. doz da 5. ay sonunda yapılacak. ek gıda için de 5. ayın sonunu bekleyin hiç birşey vermeyin dedi.
benimki de 3 gündür hiç rahat durmuyor. her an yüzüstü dönmek istiyor ve yüzüstü döndügünde de rahat edemiyor ne yapacagımı sasırdım.

kanguruyu hiç alma sıcaklarda ter afedersin g.... çıkıyor. bebek ağırlaştıkça taşımakta zorlaşıyor. ki benim bebek zayıf olmasına rağmen yürüdükçe ağırlaşıyor. oturmaya başladıktan sonra baston puset kullanabilirsin hem hafif taşıması hemde he ryere rahat gidebilirsin.
bez de biz 3 numara kullanıyorduk bacaklarında iz yaptı yavrucağın. ben de rahat olsun diye 4 aldım. bir müddet böyle devam edeceğiz.

3,5 aylıkken bana dr ver dedı ama ben vermedım.4.ay ılk hafta yalattım.sonra yavas yavas basladım.ama karpuz cok gaz yapıyo hbr olsun

Merhaba benim kızımda 14 nisan doğumlu 17 temmuzdaki kontroller göre 5880 gram ve 57cmdi . Şuan 3 ay 15 günlük ben ufak ufak yiyeceklerden tattırmaya başladım meyveleri genelde yalatıyorum çorbalardan da bi çay kaşığı veriyorum mesela ..Her gün tek çeşit ve bir kez veriyorum ..Ha bide özellikle gündüzleri veriyorum ki gaz yaparsa yavrum gece uykusundan mahrum kalmasın....Aslında sütüm gayet iyi doyuruyor ama ne zaman yeni bi şey versem bizim sıpa çok mutlu oluyor seviniyor devamını istiyor iştahını yerinde olacak galiba boydan biraz kısayız zaten bide tombiş olduk mu vay halimize .....Bence sende ver arkadaşım 6 aya bırakma sonra yemek problemleri daha sık oluyor...

Kendime bi kader ortağı bulmak mutlu etti beni benimde geçen seneye göre 8 kilo fazlam var ama benim işe başlamama daha 3 ay var ne olacak halimiz bilmem ki her ramazan da oruçtan dolayı kilo verirdim bu sene oruçta tutmayınca kilolar olduğu gibi duruyor maşallah ....
Bizde çok seviyoruz kanguruyu helede marketlerde çok hoşuna gidiyor yorulunca da uyuyup kalıyor içinde sadece acıktığında ve altı kirlendiğinde mola veriyoruz ...3 aylıkken bebişim 5880 gram 57 cm di

ben süt izni için dilekçe verdim.sabah 1 saat geç öğle mesaisinden de yarım saat erken çıkıyorum.ayrıca öğleden sonra saat 3 buçukta çıkıyorum işten.kendimi sürekli yolda ve izinli görüyorum. iş yerinde pek durduğum sayılmıyor gibi.yani çok çabuk geçiyor mesai vs.
rahat yani.

süt pomasını bende çok araştırdım.ve avent de karar kıldım.elektrikli olanlardan tavsiye ederim.medela olanından kız kardeşim kullanıyordu.çok gürültülü olduğunu söyledi.araştırmalarım da o yönden di.
o yüzden avent aldım.
çok rahat kullanımı.manuel pomalar çok canımı yakıyordu.ama bu elektrikli olan lar harika.

Bol duali bir gece olsun...

Kızlar rota bayağı konuşulmuş yahu.bende birine yaptırıp birine yaptirmayanlardanim.yaptirdigim kızım rota virüsü oldu.yogun ishal ve kusma.sadece su ama.bir lokma yemedi iki tane çubuk krekerle 4 gün durdu.su bile içermiyordu.ilk gün ben götürdüm hemen test yapıldı anında yatış verildi.2 gündüz bir gece serum yedi.ertesi gece çıkarıldık.evde de yaklaşık 3 gün devam etti.
Bu kızıma kararım netti.yaptirmadim.

Kanguru bizim var.diger cocuklarıma da kullandım .bu baby2go.ici kalın gibi ama hic terlemiyor.5 ayrı pozisyon one arkaya yatar sirt vs vs.40 lira civarı birseydi.zaten kullanacağım zaman 1-2 ay oldugundan çok pahalı birsey almadık.bel agrisi kucaktaki halimden daha rahatti.Genelde de babasi tasiyor❤❤❤
Artık ya araba da ya kucakta kanguru devrini kapatmaya ramak kaldı.

Bu arada benim kızımda 1 Nisan li...

bebeklerinize ne tür oyuncaklar almaya başladınız arkadaşlar?eğitici ve eğlendirici-oyalayıcı oyuncak tavsiyeleriniz var mı?şu markalı oyuncaklardan hangilerini tavsiye edersiniz. hani bazıları çok gereksiz olabilir ya.

sütün yeterli ise aslında vermezsen daha ii olmazsa anne sütünü böylecede daha çabuk bırakır tabii en iyisini sen bilirsin

allahım bebişlerimize can sağlığı sağlık sıhhat versin.

burda birkaç arkadaş lansinohu tavsiye etmişlerdi bende onu aldım bugün yarın geçer elime memnun kalırım inşallah bakalım kimseye sormadan bebedorun manuelini almıştım hiç kullanamadım bide bunu deniyeyim olmadı birde avent alırım ev pompa dolacak :))
önerin için teşekkür ederim

of of of şu bayram bir geçseydi ilk defa bir bayram gözümde büyüyor sizdede aynı durumu yaşayan varmı kızım ben eşim ve annem dışında kimi görse bi tarafı yırtılıyormuş gibi ağlıyor 2 buçuk aylık olduğundan beri böyle bayramda napcam bilmiyorum (
birde kayınvalidemlere gitcez 3 saatlik yolda arabada nasıl oyalıyacam o da ayrı bir dert evde oda oda gezdiriyorum arabada napcam bilmem fikirlerinize açığım (((

Benim kizimda cok yabanciliyor ama bikac saat sonra alisiyor..ne yalan soyliyim hosuma bile gidiyor benim:) arabada genelde uslu durur bebekler insallah problem cikarmaz uslu uslu oturur:)

Kizim en cok oyun halisini seviyor birde fishers price den piano gibi bisey aldik elleriyle vurunce muzik fln yapior baska oyuncagi yok:) cok oyuncak almak istemiyorum..az daha buyusun kendisi secer:)

Benim kizimda cok yabanciliyor ama bikac saat sonra alisiyor..ne yalan soyliyim hosuma bile gidiyor benim:) arabada genelde uslu durur bebekler insallah problem cikarmaz uslu uslu oturur:)

inşallah da şehir içinde bir yerlere giderken bile hemencecik sıkılıveriyor arabada anakucağında hiç oturmuyor zaten umarım uyur biraz yolda yoksa benim kollar nolur bilmiyorum :)

canım benimde 20 kilo fazlam var bebişim 3 ayın içindeydi işe başladım şimdi 5.ayına girdi dediğin gibi kiyafet bulmak zor göbeğim olduğu gibi kaldı bide insanların nekadar kilo almışsın hep kalmış kiloların vs. demeleri insanın sinirini bozuyor ...inşallah tez zamanda verebiliriz kiloları

bende 18.haftamdayım ikinci kızım olcak inş hayırlısıyla.rabbim herkese sağlıklı bi şekilde bebişlerini kucagına almayı nasip etsin inşallah

merhaba hoş geldin ben de Kayseriliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…