2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

al benden de o kadar arkadasım.. bende kayınvalideye gidp 3 4 gün kalacağız izde 2 saat uzaktayız.. benim oğlanda huysuzlanıyo kucaktan kucağa daralıyo vermesen olmuyo uyku duzeni tamamen değişiyo bide süt sağma sorunumuz var ki tam bela

Sut saganlara bir sorum olacak once emzirip sonra mi sagiyorsunuz ben dun ilk defa sagdim oglum emdikten sonra iki gogusten toplamda 50 ml kadar cikti normal midir acaba miktar olarak

Sut saganlara bir sorum olacak once emzirip sonra mi sagiyorsunuz ben dun ilk defa sagdim oglum emdikten sonra iki gogusten toplamda 50 ml kadar cikti normal midir acaba miktar olarak

canım bende evdeysem önce emzirip sonra sağıyorum.iş yerindeysem sabah emzirip çıkıyorum saat 11 e kadar bekliyorum süt dolsun göğsüm diye sonra sağıyorum (tabii işyerinde sürekli ağzıma tatlı şeyler yiyorum)

hayırlısı ile bir geçseydi şu bayram Allah hepimizin yardımcısı olsun valla darılmaca yok ben kim olursa olsun kucağımdan almaya kalkanlara önce alışsın sonra diyorum zaten cadı hemen ters ters bakıyo bir alsalar bascak hemen yaygarayı dün ablamlar geldi şehir dışından gittik ablam o kadar özlemesine rağmen 2 çocuk büyüttüğünden tecrübeli tabi yeğenlerimede tembihlemiş hiç ayağa kalkmadılar kanepede oturdular bende karşılarına geçtim kızımla oturdum baya bir baktı benim cadı sonra bizimkiler yavaş yavaş yaklaştılar sevdiği oyuncakları yanıma almıştım onlarla yaklaştılar ve çok şükür ağlamadı bir müddet sonra gülmeye başladı e tabi ablam anlayışlı böyle davrandı da umarım kayınvalidemlerde anlayışlı olur direk kucağımdan almazlar kızımı yoksa bir ağlıyorki susmak bilmiyor

Peki emdikten sonra sagdiginda ne kadar sut cikiyor 50 ml normal mi

Bir sorum daha var sezeryan dikisinin uzerindeki tuyleri agda ile temizlemeye cesaret eden var mi Ya da cevresinde boyle temizleyen

Çok dertliyim çookk. 2 gün eşimle tartıştık biraz. dün de kv ve akrabaları iftara geldiler. zoraki davet ettirdiler kendilerini. eşime ben 4 aylık bebekle nasıl hazırlık yapıcam nası hizmet edicem dediysem de ikna edemedim. kv sabahtan damladı eve. ben kızımı emziriyorum uzaktan bizi izliyo. sütün var mı? yutkunuyo mu? çekince mi geliyo? akıyo mu? sonra ikna olmadı iyice yanaştı. yutkunma sesi geliyomu diye dinliyo. üstüne bi de bakıyım süt geliyo mu diyince benim tepem attı. yalan mı söylüyorum sütüm var işte olmasa bu çocuk aç durabilir mi dedim. sonrasındaki muhabbetleri de beni iyice strese soktu. eltimin 3 çocuğuna bakıyo. çok yaramazlar. en küçüğü de benim kızımla aynı zamanda doğdu. tutturdu bunu kimselere vermem buna da ben bakacam diyo. ben çok iyi tanıdığım bi bayan var ona vericem diyorum yok diyo. o çocukların arasında benim kızımın başına ne gelir Allah bilir. biriyle ilgilenirken diğeri çocuğa ne yapıyo haberi bile olmaz. bu arada çocukların büyüğü 3 yaşında. ortanca 1,5 küçük de 4 aylık.
akşama da iftara 22 kişi gelince ben iyice gerildim. evimin altı üstüne geldi. güya temizlik yapmıştım. kızım bi taraftan ağlıyo ben hem onu susturmaya çalışıyorum hem misafirlerin isteklerine koşuşturuyorum. ben gerildikçe kızım daha bi bağırıyo. ne kötü bi gündü Allahım. sonuç olarak benim üstümü ıslatacak kadar akan sütüm bugün kurudu sanki. kızım boş boş çekip ağlıyo. mamayı da ağzına almaz. bi damla uyku kalmadı. başım çatlıyo resmen. ev deseniz her yer alt üst olmuş. çok canım sıkılıyo yaaa

pztf gerçekten çok kötü bi günmüş.bütün kvlerde var bu süt hastalığı benimkide bi mama verdiremedi bana üstelik yanında emzirmem ben utanıyorum diye artık nasıl anlıyosa sütün yetip yetmediğini.uyu ki sütün yerine gelsin tabi uyuyabilirsen benimde sütüm bazen azalır gibi oluyo eve hiiç ellemiyorum bebeğim uyuyunca bende hemen uyuyorum 1 günde düzeliyo

Son düzenleme:
bugün 4 ayık aşılarımızı olduk.iki tane bacaklardan..ateşi çıkar diye hep tetikteyim.ateş ölçer ve carpo elimin altında:)umarım rahat atlatırız geceyi..
bi kızlar gündüz uykulatrınız nasıl..bizim kız 2 saatte bir 20 dk-40 dk arası uyuyo.mümkün deği daha fazla yatmıyo..normal mi acaba?

sütün fazla varsa sağmalısın genelde bebeşim emdikten sonra 1 saat sonra sağıyorum onuda işe bağlayacağımdan stok olsun diye

neyse geçmiş gitmiş kabus gibi :)) karnını güzelce doyur sütün olsun bebişi uyut hemen sende uyu düzellir

Okurken benim tansiyonum oynadı.allah yardımcın olsun.
Benim anlamadığım bu nasıl bir takıntı
Benim kv hic bu konuya giremez girse anında çıkarırdim.sumsuklesmesine uyuzum.hayir yani eğilip bakmak ne is "emecek misin" demek düşer.yada okkali bir yumruk tam burnuna.seninki ayıp olur ama onun bakması doğal böyle mememiz mestanimiz free.insanin agzina girerek konusanlardan nefret ederim ki genelde de agzi kokar o tiplerin.daha bir cekilmez olurlar.o gelenlere de "sadece bu kadar mısınız " diyerek kapı girişine kafanı uzatsaydin keske.
Kv cocuğa bakma olayına bende baskasına ver derim.cunku beraber büyüsünler kardes onlar diyerek aynı çorbaya aynı kasikla bı sanaaa bı sanaaa...
Büyüklerin cirmik cimdik vb sürer gider.esin bu konuda inşallah senden yanadir.
Evin için bugunluk yapabilirsen dinlensen çok iyi olur.birde kesinlikle tavuk veya tavuk suyuna çorba iç.sute birebirdir.
Allah yardımcın olsun...

pztf bencede voltaj çok haklı kv bakarsa yapacağı o olur..
voltaj forumda yine senin tavsiyenle biri tavuksuyu çorbanın süt yaptığını söylemişti..bende tavuğu çok severim ama antibiyotikle büyüyo bileme ne diye fazla yemiyordum..o yazıdan sonra dikkat ettim gerçekten tavuk yediğim zaman sütüm daha bol oluyo

Ah canım benim ya bende de dün 20 kişi misafir vardı ama sağ olsun annem yanımdaydı herşeye yardım etti. Kv konusunda bende senin gibi dertliyim bizimkide takmış durumda süte benim kız 3,5 aylık malum eller ağızda artık sürekli bu çocuk doymuyor diyip duruyor benim kısa boylu ve ufak bi yapım var kv buna takmış durumda senin sütün yetmiyor o çocuğa , süt üretmiyordur senin vücudun diyip duruyor hayır şakır şakır süt geliyor çamaşırım bile ıslanıyor ama inandıramıyorum amannn boşver ya onlar için canımızı sıkıp var olanıda yok etmeye gerek yok sonra çabala dur süt gelecek diye ben artık takmıyorum sanada tavsiye ediyorum .....

Selam kızlar 14 nisan doğumlu bi kızım var bizim sorunumuz ne uyku ne meme nede kaka yapamama bizim sorunumuz çok tuhaf ama kucağa alınmak istememe... Yani anlayacağınız kızım kucağa alınmak istemiyor sadece babası ve ben alınca ağlamıyor onun haricinde kim alsa basıyor narayı ...malum ramazan olunca sürekli misafir geliyor yada misafirliğe gidiliyor yani hep kalabalığın içindeyiz toplum içine girdiğimiz anda başlamıyor sorunumuz birisi kucağına almak istediğinde oluyor ne oluyorsa ....Yeni bi taktik geliştirdim bi kaç gündür gittiğimiz yerde ortaya bi battaniye seriyorum kızıda yatırıyorum sevmek isteyen orda seviyor kucağına almadan.. ama nereye kadar böyle olacak yyaaa insanlara bide bunu anlatamıyorum herkes özellikle kv başka bişeyi var bunun diyor yahu 7\24 beraber olduğum çocuğu benden iyi mi bileceksin? Bi de kızın yanından 10 dk ayrılsam basıyor bağlığı çünkü birinin kucağında buluyor yavrucak kendini Bizim gibi olan var mı acep bi cevap yazında içim rahatlasın bari ....Herkes çocuğuma yabani olacak bu diyor çok üzülüyorum...

Ben de emzirdikten sonra sağıyorum ve 50-60 ml anca çıkıyor. Bazen dolaba koyuyorum gezmeye gidersek falan o zaman veririrm diye bazen de direk veriyorum onuda içiriyorum.çünkü bizimkisi 5 dakka emiyor sonra bırakıyor boşaltmıyor memeyi ben de kalanı veriyorum yoksa 1-1,5 saat sonra hemen acıkıyor.

Merhaba benim kizim 23 nisan dogumlu. Neredeyse bir aydir yabanciyi biliyor. Kucagina almasina bile gerek yok, seslense aglamaya basliyor. Bir bende duruyor, babasinda da cok durmuyor.

Merhaba canım benim kız 3,5 aylık gece 12 gibi yatırıyorum sabah 10 da uyanıyor tabi gece 3 ve 6 da emmek için uyanıyor 10 dk içinde geri uyuyor .Gündüzleri de öğleden sonra aralıksız 3 saat uyur akşam üstü bi yarım saat şekerleme yapar ve akşam da 10 10:30 arası uyur toplamda 14 saat filan uyuyor yani bu düzeni ben oluşturmadım kendi kendine oldu, haa ama saati geldi mi uyumak için yıkar ortalığı

Merhaba cevap yazmistim ama arada kaynadi sanirim. Benim kizimda kimsede durmaz. Yabanciyi cok secer. Bir tek bende duruyor dogdugundan beri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…