2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
slm kızlar
herkes aynı şeyden şikayet ediyor uyku düzeni değişikli
kaan ın bir aydır değişti uyku düzeni önce diş çıkardı ona yordum sonra sünnet oldu yavrum ona yordum ama alakası yok sanırım artık daha sık açıkıyor galiba hepsi
birde bizim diş çıkartma devam ediyor üst damakları şişti dün gece saat başı uyandı durdu oysaki banyo yaptığı zaman 3-4 saat uyurdu
sünnet olayı çok yordu beni çok şükür geçti artık ama ikinci çoçuğum erkek olursa yeni doğan sünneti yaptırıcam kesinlikle

hayırdır canım biye ki huysuzluk mu yaptı bebiş?

gerginlik bende de oluyor o dönemde...

Dün gece zor uyudu oğlum.Uyuyor ama ağlamaları arttı ve uyku düzeni değişti.Üstelik az emiyor...Aaah Bu bebekler ne zor büyüyor.

doğumdan sonra ilk adetim, sütüm azaldı, bundan dolayı mı acaba?

benim kızım ramazandan beri çok fena değişti yaa,
ramazan boyunca benim uyku düzenim bozulmuştu
bayramdan beri de kızım ki öye, uyutmak da zorlanıyorum,
bağırmaya başlıyo uykusu gelince yırtınana kadar ağlıyo bağırıyo 'beni uyut' diye,
sinirlerim bozuluyo, sabah o ağladı ben ağladım,
yetemiyorum ben beceremiyorum galiba,

ağladı ağladı bağırdı omzumda uyuya kaldı sonra,
uyansın istemiyorum offfffff, aynı süreç yine başlıycak

merhaba ben mayıs annelerindenim ve arada sizi de takip ediyorum siz bizden bir ay önce yaşıyorsunuz herşeyi. sizin yaşadıklarınız bana tecrübe oluyor. benim kızım 3,5 aylık ama sizin yazdıklarınızı okuyunca işte biz dedim. uykusu geliyor beşiğe yatırdığım gibi bağırarak ağlamaya başlıyor sanki canını yakmışık gibi. saatlerce uğraşıyorum uyutmak için. sonunda başarıp uyutsam bile yarım saat en geç bir saat sonra uyanıyor.

büyüyünce düzelir diye düşünüyorum ama anladımki bu huy galiba değişmeyecek

Herkese merhaba arkadaşlar.Benim sütüm kesilmişti geri geldi şükürler olsun hemde ilk günlerdeki gibi göğsüm taş gibi oluyor geceleri.Tek sağmada 200ml çıkarttım dün.Çok mutluyum. Bu arada benm bebeğim hem biberonu emiyor hemde göğsümü.Chicconun anne göğsü kıvamında biberonu var tavsiye ederim. Memeyi bırakmıyor.

Nasıl bu kadar çoğalttın canım ? ne formülü uyguladın yazarsan çok sevinirim

Sütün geri gelmesi için birşey yaptınız mı? Benim de oldukça azaldı ve kızım 2 aydır emmeyi reddediyor. Her yolu denedim; ama başarı sağlayamadım. Sağarak veriyorum; fakat çok az geliyor.

bebeklerinie ek mama olarak ne vermeye başladınız.ben aptamil 1 veriyordum. şimdi aptamil 2 ye geçtik.gece veriyorum.
bebelacın da mamasından aldım ama çok da vermiyorum.

Aptamil Pre veriyorum. Anne sütüne en yakın mama olduğunu söyledi doktorumuz. Anne sütünü bırakmaması için önerdi. Ayrıca kızımın kilosu biraz düşük. Diğer mamalar tok tutuyormuş. Aptamil pre ise tokluk yaratmıyormuş.

Bira mayasının hapını kullanıyorum ben doğum yaptığımdan bu yana. Kilo almadım; ama fazla kilolarımı veremiyorum. Hap bir işe yarıyor mu diye soracak olursanız, zannetmiyorum. 2 saatte bir sağıyorum ve 30-40 gr süt çıkıyor.
Su içip, morali yüksek tutmak ve pes etmemek gerekli sanırım.

Sütün geri gelmesi için birşey yaptınız mı? Benim de oldukça azaldı ve kızım 2 aydır emmeyi reddediyor. Her yolu denedim; ama başarı sağlayamadım. Sağarak veriyorum; fakat çok az geliyor.

Canlarım her 2 saate bir mutlaka sağmalısınız.10-15 dakika sağın.Süt gelmezse bile sağmalısınız. Lactamil ve lactabol kullandım. Bol bol incir üzüm yedim. bol bol dua ettim geri gelsin diye.Hatta göğsüme nazar duaları okuyup üfledim.Benim sütüm kesilmişti yinede mama vermeyip emziriyordum.Bebeğim aç aç emziğini eme eme uyuyordu ama yinede bi kaç biberon dışında mama vermedim.Bebeğide bol emzirmelisiniz.Ayrıca sütüm geri gelmeden önceki geceler bi kaç kez kalkıp bebeğimi emzirdim. Sağma işlemini aksatmayın.Herşey ona bağlı bence.Benim formulü uygulayıp sonuç alanlar lütfen benide bilgilendirsinler sonuç alıp alamadıklarına dair. Ayrıca rezene,anason içtim bol bol. Isırgan çayıda içtim her gün. rezene,anason,kimyon,çörekotıu,ısırgan,ıhlamur karışımlı çayımdan içtim. Bu çaylara verdim kendimi.Fayda etmiyorlardı ama yinede bıkmadan içtim sonunda geldi sütüm :)
Benimki stresten kesilmişti. Ve ben şunu anladım et ,tavuk, balık yediğimde sütüm anlık artıyordu ondan sonra yine azalıyordu. Demekki protein depom azalmış diye düşündüğüm için emzirme döneminde de elevit kullanmaya başladım. Kan için sabahları pekmez yemeye başlamıştım.Belkiş bunun faydasıda olmuştur. Mutlaka vitamin depolarınızı güçlendirmelisiniz. Lactamil ve elevitin faydası oldu diye düşünüyorum.
Canım bu arada sağdığında kaç çıkıyor?

Son düzenleme:

Bende biberon alıcam sanırım cogu kişi chicco kullanıyor beni emmeyi bırakmasını hiç istemiyorum peki bu
chicconunda birsürü modeli var galiba siz hangisini kullanıyorsunuz bende ona göre alayım birde akış hızlarıda farklı galiba az orta hızlı diye çeşitlerini gördüm kafam karıştı

Bende biberon alıcam sanırım cogu kişi chicco kullanıyor beni emmeyi bırakmasını hiç istemiyorum peki bu
chicconunda birsürü modeli var galiba siz hangisini kullanıyorsunuz bende ona göre alayım birde akış hızlarıda farklı galiba az orta hızlı diye çeşitlerini gördüm kafam karıştı

Anne göğsü kıvamında derseniz benim modeli verirler.

kendini suçlama canım hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz emin ol
benimde çok sinirlendiğim zaman oluyor önce biraz kaana söyleniyorum sonra kendime kızıyorum oğluma kızdığım için
uykusuzluk yorgunluktan hepsi
geçecek inşallah bugünlerde
6 aydan sonra yerden falan sürünmeye başladıklarında daha rahat edicez inşallah

Yönlendirmeler için çok teşekkür ederim. 2 saatte bir sağıyorum. Bazen 30 bazen 60 ml çıkıyor. Elevit i hep kullandım. Humana ve rezene düzenli olarak içiyorum. Biraz mayası tabletlerinden alıyorum hergün 6 tane. Bol bol bulgur yemeye çalışıyorum. 5 lt yakın su içiyorum. Anca bu kadar geliyor. Yine de pes etmiyorum. Geceleri kızım uyanmadan alıp, emziriyorum.3 dk çekse, kardır diyorum. Ne kadar anne sütü verebilirsem, o kadar iyi diye. Yorgunluk hat safhada tabi. Dinlenmekte gerekiyor yanında :)

Bebegini bakiciya baktiran ve ise baslayan var mi aramizda varsa bebeklerinin huyunda bir degisiklik oldu mu acaba bizde haftaya baslicazda merak ettim bakicimizi onceden hic tanimiyordum bide eve kamera falan koyan var mi

et türü şeyler yersen doping oluyor. et, tavuk, balık.ayrıca bulgur pilavını sade yapma yeşil mercimekli yap. Yanındada kuru soğan ye ve ayran iç. Bide salata. Sen o zaman gör :)))dediklerimi hepsi sütü çoğaltan şeyler.bu arada 2saatte 60cc çok iyi. gerek yokki sütünü çoğaltmaya çocuk doyar o sütle. çocuklar zaten 3-4 saate acıkıyor biriktire biriktire 60 cc den çok içirirsin çocuğuna

Bebegini bakiciya baktiran ve ise baslayan var mi aramizda varsa bebeklerinin huyunda bir degisiklik oldu mu acaba bizde haftaya baslicazda merak ettim bakicimizi onceden hic tanimiyordum bide eve kamera falan koyan var mi

ben de bakiciya birakcam huyu degismez umarim bebislerin karsi komsum bakcak benim ama yine de kamera koycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…