2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar benim de resmen 1 haftada çıktı önceden yüzüstü bile yatabiliyordum şimdi alaturka wc ye bile oturamıyorum, karnım kaşınıp duruyor bir de ben çok yorulmaya başladım şimdiden böyle olursa son zamanlarda ne yapacağız sanırım ekimden sonra iptal olacağız biz :1:
bir de ben acı yemekten delireceğim resmen dün mantı yedim ayıptır söylemesi yanında 6-7 tane de cin biber yedim ama halimi göreceksiniz çok komik yaa
cnm bende inanılmaz yoruluyorum yavaş yavaş 3. trimester a girdiğimiz için galiba yine ağırlaşmaya başladık :))
yaa bende bayılırım acıya ama midemi rahatsız ediyo iyi sende bişi yapmıyo :) ohh afiyet bal şeker olsun yarasın kuzucuguna :))

valla canım günde 1 lt.yi kesinlikle geçmez .ama bundan sonra çok içicem.korktum valla.

sağol canım.eşim zaten herzaman kızardı bana az su içiyosu diye.doktorda öyle deyince akşamdan beri söylenip duruyo haklı olarak:))evet bebiş şimdilik tombiş gibi.ama oğlumda çok iyiydi bu aylarda.sonra yüksek tansiyon başladı son 2 ay ve kilo alımı durdu.2.700 gr.doğdu.))inşallah buda öyle olmaz.

o zaman eşimizin dediğini yapıp bol bol su içiyoruz :)) inşallah bu sefer öle olmucak çok şeker bi tosuncugu kucağına alıcaksın :))

kızlar dr a gittik hersye yolunda cok sukur hiçbisorun yok :)

her bıyerını ınceledı baktı çook şükür Rabbıme pıhtılaşma flnda yok :)

gelısım gayet normal düzgün ve ileride dedi dr ayrıca ılk uc ay dakı

usg resımlerını ınceledı tarıhelrı kıyasladı ve doğum tarıhını 11 ocak olrk belirledi

bebıs en basındna berı 7 gun erken gittiği için :nazar::nazar: ölee imiş ama ben yıne de sata gore takıp edicem

böle işte yarında hastaneye cagırdı tahlıl yapcakmıs böle çok şükür kızlar

beısımde kıpır kıpırdı maşallaahhh :nazar:
ayşecim cok sevindim herşeyin yolunda olmasına. doğum tarihini öne cekmiş dr ama bu bebişlerin ne yapacağı belli olmaz, ne zaman hazır olurlarsa o zaman gelsinler sağlıklı bir şekilde inşallah :)

yine baykuş gibi ayaktayım uyuyamadım,geçen bi arkadas yazmıştı hatırlayamadım kimin yazdığı aynı onun dediği gibi boğazımdan mideme kadar bir yanma hissi,nasıl anlatsam sanki naneli şeker yutmuşum gibi,midem kaynıyor gibi değişik bi olay.halkında dediği gibi benim velet saçlanıyor sanırım:9: inşallah çok saçlı olur bebişim:16: kolumu kaldıramıyorum bi yandan tetanoz aşısı olduk malum bugün.buarada aklım doğumda geri sayım başladı sayılır bana göre 3,5 ay sonra hepimiz çatır çatır doğurucaz,aklımda doğum falan derken uyku tutmadı yine beni,yarın olsun annecimle hem bebişime hem bana bişeyler almaya gidicez.düğünler var bu kadın elbise ister :119::1:
he buarada pazartesi bursaya gidicem renkli doopler için orda kapalı çarşıya falan bakıcam eğer beğenemezsem oğluşuma bu hastane çıkışını almayı düşünüyorum minnoşuma.5li set ama bitek bunu beğenebildim.çok renkli bişey olsun istemiyorumda.ona uygun battaniye de buldum ben internetten..bakalım beğenicekmisiniz
Eki Görüntüle 509818 Eki Görüntüle 509819
buda nette arayıp tarayıp bulduğum battaniye
Eki Görüntüle 509820
selam aslıcıım..mide yanması halk arasında bebeğin saclanmasına yorulsa da bilimsel acıklaması farklı.. bebişler büyüdükce ve yukseldikce yukarı doğru mideye baskı yaparmış, ve mide kapakcığının acılmasına ve mide asıdinin yemek borusundan yukarı doğru cıkmasına sebep olurmuş.. bende de aynı sıkıntı var malesef. cok yersem ya da baharatlı acılı şeyler yersem yanıyorum resmen :(((

ayrıca bu hastane cıkışına bayıldım ben.. ben de böyle sade bişey istiyorum. renk olursa da cook acık mavi olabilir belki ya da başka bir renk..

bizim halen isim sıkıntımız var kızlar yaa. eşim oğluşun ilk ismini koydu muhammed. şimdi ikinci isim arayışındayım onuda ben koyacam ama bulamadım önce efe olur diye düşündüm eşim beğenmedi. kızkardeşim çınar dedi ben beğenmedim.ay kaldık oylee. önerisi olan varmı muhammedin yanına ne yakışır
canım muhammedin yanına ben en cok ali ve emin isimlerini yakıştırıyorum.. tabi daha bir cok isim bulunabilir.. enes, emir, mustafa .. vs..
yanına ne koyarsan koy yakışacaktır.. aslında büyük yük bu.. muhammed ismini taşımak büyük sorumluluk canım. umarım layıkıyla taşır ismini.. biz de ömer koyucaz nasipse.. kayınpederimin ismi. aynı zamanda da hz.ömer (ra) 'in ismi.. umarım benim oğlum da layıkıyla taşır ismini. onun gibi adaletli, büyük adam olur..

herkese günaydın.inşallah herkes iyidir.dün doktora gittim.bebeğim iyiymiş ama suyu tam sınırdaymış .azalmış yani bayağı.zaten akıntımda çok.kaçak oluyor heralde.su az içiyodum doktorum çok su içmelisin dedi.artık mecburen çok içicem.geçen bi arkadaşım 1.5 ay önce doğum yaptı bebeğin suyu azalmış diye.gözüm korktu valla.bebeğim 617 gr.olmuş bu arada.
korkma canım benim, su iç.. bol bol.. ben de günde 2 litre icmeye calışıyorum. sürekli elimin altında. dr özellikle uyarmıştı az iciyorum deyince.. dikkat ediyorum artık. allahın izni ile hiç bişey olmaz canım.

kızlar benim de resmen 1 haftada çıktı önceden yüzüstü bile yatabiliyordum şimdi alaturka wc ye bile oturamıyorum, karnım kaşınıp duruyor bir de ben çok yorulmaya başladım şimdiden böyle olursa son zamanlarda ne yapacağız sanırım ekimden sonra iptal olacağız biz :1:
bir de ben acı yemekten delireceğim resmen dün mantı yedim ayıptır söylemesi yanında 6-7 tane de cin biber yedim ama halimi göreceksiniz çok komik yaa

ay maşallah sana :)))) öyle birden atak yapıyo işte bebişler. benim de 20.haftada oldu o pat diye büyüme. herkes noldu sana dedi ama büyüyo yavrum napimm :)) bu arada acı demişsin.. ben de acı yemek icin ölüyorum cok seviyorum. dr um da yiyebilirsin bebeğe zararı yok dedi ama mide yanmamdan dolayı yiyemiyorum malesef. sen yiyebiliyosan ye vallaha tadını cıkar. ben eskiden yemeğe doğrardım o kıl acılardan, bir de yanında yerdim.. oof of özledim ya acı yemeyii :)))))

Herkese Günaydınnnnn arkadaşlar .Cumanız mubarek olsun inşş.....

kızlar dr a gittik hersye yolunda cok sukur hiçbisorun yok :)

her bıyerını ınceledı baktı çook şükür Rabbıme pıhtılaşma flnda yok :)

gelısım gayet normal düzgün ve ileride dedi dr ayrıca ılk uc ay dakı

usg resımlerını ınceledı tarıhelrı kıyasladı ve doğum tarıhını 11 ocak olrk belirledi

bebıs en basındna berı 7 gun erken gittiği için :nazar::nazar: ölee imiş ama ben yıne de sata gore takıp edicem

böle işte yarında hastaneye cagırdı tahlıl yapcakmıs böle çok şükür kızlar

beısımde kıpır kıpırdı maşallaahhh :nazar:

Ayşecim çok ama çok sevindim cnm sana da kızına da MAŞALLAHHHHH:nazar::nazar::nazar:

Kızlar benim kızımın adıda elif olacak galiba:) Orkide senin kıza adaş gelicek sanırım.Tam kesin değil bu ismi hiç düşünmemiştim Ece Efsa geçiyordu aklımdan ama daha başka isimlere bakmamıştım bile.Dün akşam eşim kayınvalidemle konuştu onun fikrini rızasını birazda almak istedi.Siz bilirsiniz ne isterseniz o olsun söylenmesi kolay Kuranda geçsin dedi sadece.Eşim illa bi isim söyle filan deyince elif isterim ama yine siz bilirsiniz dedi.EŞimde elif olsun mu o zaman dedi.Bende olsun ama elifin yanında bi isim daha olsun istiyorum.Uzun bi isim deil vberaber söylenebilcek bi isim...Akşamdan beri düşünüyorum ELif .... ne olsa ???:44::44::44:

yaklaşık olarak 10 gündür hissediyorum bebeğimin hareketlerini. yani gün içinde belli zamanlarda hep hissediyodum. ama son iki üc gündür günde bazen bir iki kez cok hafif hissediyorum.. neden böyle oldu anlamadım. aklıma kötü bişey getirmek istemiyorum ama siz bebeğim şöyle hareketli, böyle hareketli, şunu yedim durmadı, beni uyutmadı dedikce ister istemez kıyas yapıyorum.. benimki neden böyle az hareket ediyo, bazı gün hic hareket etmiyor.. salı günü dr randevumuz var. ama o güne kadar nasıl durucam bilmiyorum :44::18:

yaklaşık olarak 10 gündür hissediyorum bebeğimin hareketlerini. yani gün içinde belli zamanlarda hep hissediyodum. ama son iki üc gündür günde bazen bir iki kez cok hafif hissediyorum.. neden böyle oldu anlamadım. aklıma kötü bişey getirmek istemiyorum ama siz bebeğim şöyle hareketli, böyle hareketli, şunu yedim durmadı, beni uyutmadı dedikce ister istemez kıyas yapıyorum.. benimki neden böyle az hareket ediyo, bazı gün hic hareket etmiyor.. salı günü dr randevumuz var. ama o güne kadar nasıl durucam bilmiyorum :44::18:

merak etme illa sürekli hisssedeceksin diye birşey yok
bi ara bana da olmuştu hiç tık yoktu ama doktora gittim gayet iidiler
her zaman hissedemeyebilirmişiz
bi de sürekli kafamız oraya takılı hareket etse diye bekliyoruz ondan dolayı da strese giriyoruz
belki de hareket ediyorlar ama biz algılayamıyoruz

merhaba canım aynı şeyi bende yaşadım bikaç gündür.Zaten evhamlıyım bin türlü şey getirdim aklıma moralimi bozdum ama dün tekrar hareketlendi bebiş.Dışardan bile belliydi hareketi.Sende merak etme bu ara dinleniyodur belki hareketlenir tekrar.Bide tatlı yiyip dene sanki o zaman daha iyi kıpırdıyo

Kızlar benim kızımın adıda elif olacak galiba:) Orkide senin kıza adaş gelicek sanırım.Tam kesin değil bu ismi hiç düşünmemiştim Ece Efsa geçiyordu aklımdan ama daha başka isimlere bakmamıştım bile.Dün akşam eşim kayınvalidemle konuştu onun fikrini rızasını birazda almak istedi.Siz bilirsiniz ne isterseniz o olsun söylenmesi kolay Kuranda geçsin dedi sadece.Eşim illa bi isim söyle filan deyince elif isterim ama yine siz bilirsiniz dedi.EŞimde elif olsun mu o zaman dedi.Bende olsun ama elifin yanında bi isim daha olsun istiyorum.Uzun bi isim deil vberaber söylenebilcek bi isim...Akşamdan beri düşünüyorum ELif .... ne olsa ???:44::44::44:
bizim kızlarda elif sare düşünüyolardı ama ben 2 isim istemediğim için birini tercih edin dedim.sare ye karar verdiler.elif sare.elif cemre.elif eslem ......

içini ferah tut ama çok az hareket ediyosa salıyı bekleme bence.gerçi her çocuk farklı oluyor.kimi çok hareketli,kimi sakin oluyor.ama eskiye göre azaldıysa doktora görün istersen.başından beri öyleyse sorun yoktur inşallah.

unicavita rüyana sesle güldüm bebişim yaaa:9: demek ibrahim tatlısese benzettin minnoşunu.kıyamam...:9:

Kızlar bugün sağlık ocağına gittim tetanoz aşımızı olduk..kuzey'imin kalbini dinledi doktor Allahım sağa baktı tık yok sola baktı hemşire tık yok korktum,veledim ortadaymış meğersem yaa,kalp sesini ordan duyduk,oraya kaçmış kuzucum:1: sanırım bu aşı kolda biraz ağrı yapıcağa benziyo bilerek hemşire sola attı,sağ elimi rahat kullanıyım diye.hemşireciğimin eli çok hafifti sağolsun ama acısı akşama çıkıcağa benziyo,akşama Avm'ye gidicez kocişle,2 gündür misafir geldi akşamları pöfff sıkıldım yauuuwww:27: kocamla elele göbişim önde ,süslenelim püslenelim gezelim azcuk dimi yahu :12: buarada 65,5 olmuşum,rabbim 75 le bari doğum yapmayı nasip eder inşallah.toplam 4 kilo almış oldum şuana kadar,Allah sonumu hayır etsin:52:

Hehe evet umarım elimize vercekleri bebiş bize benzer valla! Korkmuyo değilim canım.:31:
Ne güzel keşke ben de 4 kilo alsaydım ya! Neyse artık doğumdan sonra vercez canım o aldığımız 8-12 kiloları napalım!Sırf sağlıklı olsunlar da! aşı da beni öyle mahvetmedi anlattıkları kadar. Yani hafif bi hassaslaşma o kadar!
Benim de ilk defa bu hafta ortadan pıt pıtlamaya başladı minik kuşum. Oyyy yerim onun o minik ayaklarını!

Canım benim de öyle. Her gün deliler gibi tepinmiyo yani. Bazen hafif pıtlatıyo o kadar. Bence çok takma bu işi. Esas belirli bi haftadan sonra doktorun söyler artık dinle bebeğin hareketlerini diye. o zamandan sonra günde işte bilmemkaç kez hissetmemiz gerekcekmiş canlı olduğunu anlamamız için. Panik yapmayani bu ara her gün hissedemezsen!

selamlaarr
bir haftadır giremedim, geçmişi birazdan okuyacağım
aklıma gelmişken hemen söyleyeyim istanbulda oturanlar için
eger benim gibi mevsimi henüz gelmemiş meyve aşeriyorsanız taksimde bir yer bulduk aşerenler için:27:
gecen gün burda henüz çıkmamış bir meyve aldı eşim adını söylemeyeyim,adam kıbrıstan getirmiş tadı fena değildi en azından benim hevesimi aldı bir kiloyu bir oturuşta yedim:52:

rahatlatan yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar.. valla iyi geldi :))
en azından yalnız olmadığımı bilmek güzel.. az önce cikolata yedim bakalım oğlum tepki verecek mi :))

dogumdan sonra cok terleme oluyor.
evde bebek var diye evde sıcak oluyor genelde
uzun kollu olsa yeterli benim için ,kalın bişi beni normaldede cok bunaltır zaten.üşüdügümde sabahlık giyordum ben
sende içinde sabahlıgıda olan 3 lü bi takım tercih edebilirsin.

Evet haklısın canım bebek için zaten ev sıcak olacak.. Sabahlıklı takım iyi olacak sanırım.

Canım bende geçenler de aynı şekilde panik oldum ama hiçbir sorun yokmuş. Doktora gittiğimizde herşey yolunda ve bebeğin çok hareketli dedi. Endişelenme inşAllah. Bende çok şiddetli hissetmiyorum hareketleri. İnşAllah bir sıkıntı yoktur canım..

Elif Naz olabilir mi :)

Tatlım benimki hiç hareket etmiyor, yani daha hiç hissetmedim,kafana takma böyle şeyleri.
Bebeğe bişey olsa 1 tane bile hareket duyamazsın. bebeğin duruş pozisyonuna göre değişiyor o hareketler. arkasını dönmüştür annesi,merak etme :)

selamlaarr
bir haftadır giremedim, geçmişi birazdan okuyacağım
aklıma gelmişken hemen söyleyeyim istanbulda oturanlar için
eger benim gibi mevsimi henüz gelmemiş meyve aşeriyorsanız taksimde bir yer bulduk aşerenler için:27:
gecen gün burda henüz çıkmamış bir meyve aldı eşim adını söylemeyeyim,adam kıbrıstan getirmiş tadı fena değildi en azından benim hevesimi aldı bir kiloyu bir oturuşta yedim:52:

Altunizade'de bir manav var. Adı "Hamile Manavı". Her şeyi her mevsimde bulabilirsiniz , Aklınızda olsun ;)

rahatlatan yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar.. valla iyi geldi :))
en azından yalnız olmadığımı bilmek güzel.. az önce cikolata yedim bakalım oğlum tepki verecek mi :))

Canım benim bebeğimin hareketleri de tutarlı değil. Niye ki adaba? Uyuyor uyanıyorlar mı?
Bazen bayağı hissediyorum. Bugün mesela yok denecek kadar az belki de yok... Anlayamadım. :55:

Canım benim bebeğimin hareketleri de tutarlı değil. Niye ki adaba? Uyuyor uyanıyorlar mı?
Bazen bayağı hissediyorum. Bugün mesela yok denecek kadar az belki de yok... Anlayamadım. :55:

ayol sürekli tarzan gibi plesanta elinde ordan oraya zıplayacak değil ya:1:
elbette zaman zaman uyuacak, sakin kalacak, hareketlenecek
braz rahat olun bence, sürekli kafanızı bunlarla meşgul ederseniz tadını çıkartamazsınız ki:34:

Back
X