- 24 Ekim 2011
- 1.043
- 9
- 66
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #2.461
tatlim senin dusuk riskin yok sorunun yok doktorun yuzme ve iliski yasak dedi oylemi.kusura bakma yani lafim doktoruna senin doktor hangi devrden gelmis ya.mesela ben ilk hamisliktede simdide iliskide bulundum neden bisey olmadi?Benim doktorum yüzme ve ilişki yasak dedi. Düşük riskim yok. Üç ay geçsin dedi. Merak ettiğim başka bir şey daha var. Arkadaşımın düğünü var haftaya ve oynamayı ço severim :) Ama korkuyorummmmm
istahsızlık,mide bulantısı,halsizlik,sıkıntı,bas dönmesi ne ararsan var 6. haftamda ne güzel hic bir seyim yok diyordum bir hafta 1o gündür cok kötüyüm,canım bir sey istemiyor ama yemek yedikten bir saat sonra midem bulanıyor anlamadım gitti,mecburen yemek zorunda kalıyorum..
tatlim senin dusuk riskin yok sorunun yok doktorun yuzme ve iliski yasak dedi oylemi.kusura bakma yani lafim doktoruna senin doktor hangi devrden gelmis ya.mesela ben ilk hamisliktede simdide iliskide bulundum neden bisey olmadi?
gecen defa hem yuzdum tatil yaptim hemde hergun iliskide oldum hic 1 sorunumda olmadi.yasakmis.bazi doktorlari insanin anlayasi gelmiyor.dunyada hamileler 3 ayi bitirmeden neler neler yapiyor saglikli bebekler doguruyor.yasakmis yaaaa.
hamisler gobisler ben gidiyim.simdi banyo yapicam sonrada esim isten geldikten sonra biraz yuruyus.yazmaya okumaya hic 1 seye halim kalmadi cok yorgunum demin cok azicik yemek yedim,doymadim simdi yinede acim.ama ne yapiyim midem izin vermiyor.
ONERI BEN gecen hamileligimde sabahlari elma veya arada havyuc suyu icerdim.aksamdan hazirlar sabah saat 6.da icip uyurdum gec yatagima girerken 1 bardak sut veya bebek mamasi yapip icerdim sonra uyurdum.20.haftada doktor bana bakinca cokj saglikli beslenmissin bebegin cok iyi ve saglikli.suyun bol ve seffaf.neyle beslenmissin dedi,bende bu basit seyleri soyledim.bebek dogdugunda cok saglikli ve cn gibi olucak dedi.,tabi bende spina bifida oldugu icin bebegi aldilar.ben bu hamileligimdede bu seyleri tekrar yapicam.hele sabah 6.da kalkip elma suyu icip uyumak insani gune cok guzel hazirliyor.artik 2-3 gune ici vitaminlerle dolu bebek mamasi alip baslamam gerek.
hadi hamisler simdilik bye....pirayeebrucum sende hic 1 seyi kafana takma yuzmenin tadini cikar.doktor olur dediyse olur.
bu yaz tatile gidecek olan var mı,doktorunuza soran oldu mu denize girme konusunu?havuz biraz tehlikeli temizlik acısından ama deniz icin girilebilir diyorlar ama emin olmak istiyorum,güneşlenmemek lazımmıs onu biliyorum,zaten sıcakta insan fenalık gecirir;agustos gibi tatile gitmeyi düsünüyoruz yüzmeyi cok seviyorum bebegime bi zararı olur mu acaba bilginiz var mı?
bugun 8+0 oldum 9. haftama grdm :):)hayrlısıyla devam eder inşalahh kızlar 3 aya kadar kac gunde bır doktora gıdıorsunuz?
tatlim suyu daha iyi geliyor.ben bebis icin bikmadan her aksam 1 bardak elma suyu hazirladim serin yerde sakladim sabah 6.da kalkip ictim.okadar iyi geliyorki,dusunsene ac karina mide falan bosken ter temiz elma suyu vitaminler.iceri gidiyor.ac karina 1 bardak sut,bir bardak elma suyu,veya havuc suyu cok iyi.hatta sabah 6.da uyanip degisiklik olmasi icin 1 adet muz bile yiye biliriz.ben bugunlerde yogurt fazla yiyorum nede olsa sinir sisteminin birlestigi donemler.canım mama iyimi geliyo önce bende kilo almak için yiyordum senin gibi hada daha zayıfım bulantı falan yok şimdilik çok az var ama takmıyorum bide öle olursa biterim ben:)mama yeyim elme suyunu kendin mi hazırlıyosun kendini yesek olmaz mı
tamam canim doktoruna bisey demedik.benim annemde doktor.hamilelikte risk olmadigi surece annem hic kimseye yasak koymaz.ama tum hamileler denizede giryiyor,iliskide yasiyor.hamilelik asla bir hastalik diyildir.sorunun,dusuk riskin yoksa hersey yapa bilirsin.simdiye kadar denizden veya dikkatli cinsel iliskiden hic 1 hamile zarar gormedi.tabi soylenenler normal hamilelik gecirenler icin.yasaklar riskli hamilelikler icin gecerli..Valla canım doktorumdan çok memnunum ne derse güvenirim. Zaten bana deseydiki denize ve ilişkiye girebilirsin diye ben yinede rahat edemezdim. Öyle dediyse vardır bir bildiğim diye düşünüyorum.Girmeyiveririm çok önemli değilll :)
sagol bitanem.birazdan yuruyus icin cikicam ben banyo falan yaptim ama daha kocis gelmedi.o gelince cikicaz.bu arada liste guncellemesi cok zor,dusunsene her gun yeni eklenen veya kalbi duydum yazanlar surekli bir degisiklik yapiliyor.GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?sladı cım iyi yürüyüşler canım walla hakediyosun ne kadar vakit geçiriyosun, uğraşıyosun topic le ben o kadar dursam dayanamam inanki,10 dk da başım dönüyor nette...
sagol bitanem.birazdan yuruyus icin cikicam ben banyo falan yaptim ama daha kocis gelmedi.o gelince cikicaz.bu arada liste guncellemesi cok zor,dusunsene her gun yeni eklenen veya kalbi duydum yazanlar surekli bir degisiklik yapiliyor.GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?
ben de dolaplarımı düzeltiyorum her yer dagıldı,biraz dinleneyim artık cabuk yoruluyorum karnıma hafif agrılar girince ''tamam ebru artık dinlenme vakti''diyorum..
kızlar bir sey sorucam ben süt asla icemiyorum cocuklugumdan beri hic icmedim sadece anne sütü icmisim :) annem zorla icine nesquik falan atar öyle icerdim,süt ve süt ürünleriyle pek aram yok,hamilelikte kalsiyum önemli biliyorum,suan zaten midem bulanıyor hic bisey görmek istemiyorum bi de sade süt icecek olursam ölürüm herhaldesizce ne yapmalıyım bunun icin takviye ilaclar var mı hamileler icin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?