2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. İlişki esnasında erkeğin penisi fiziksel olarak bebeğe temas etmez. Gebelikte doktor tarafından belirtilen özel bir risk yoksa ilişki sayısı veya süresinde bir kısıtlama yoktur.

ben yokummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gebelik sırasında yüzebilir miyim? Havuza veya denize girebilir miyim? soruları sık karşılaştığımız sorulardan bazılarıdır. Gebelikte yüzmenin sakıncası olmadığı tam tersine çok faydalı olduğu bilinen bir gerçektir. Gebelikte yapılan diğer egzersizler gibi yüzme de sırt ve bel ağrılarında azalma sağlar. Ayrıca gebeliğin ilk aylarında yüzmek bulantı ve kusma şikayetlerini de azaltabilmektedir. Yalnız gebelikte sakin ve dikkatli ve aşırı yorulmayacak kadar yüzülmelidir, dalma (scuba diving), su kayağı, jakuzi, sauna gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır. Gebelikte kramp girme riski daha yüksek olduğundan açılmadan sığ yerlerde yüzmek gerekir. Gebelik sırasında düşük tehlikesi, su gelmesi, kanama geçirilmesi durumunda yüzme ve diğer aşırı aktiviteler sakıncalıdır.

Haftada 3-4 gün yarım saat süresince yüzmek yeterli ve faydalı olacaktır. Her sporda olduğu gibi yüzmeye başlamadan önce yavaş yavaş ısınma hareketleri yapılmalı ve birden bire yoğun tempoda yüzülmemelidir. Aşırı yorulmaktan, uzun süre nefes tutmaktan kaçınmak gerekir. Herhangi bir yüzme stilini kullanabilirsiniz, kendinizi en rahat hissettiğiniz stili tercih etmeniz uygun olacaktır. Yüzmeye başlamadan önce, yüzme sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su veya başka sıvılar almanız dehidratasyonu (su kaybı) önlemek açısından önemlidir. Uzun süre birşeyler yemeden spor yapmak kan şekeri seviyesini düşüreceği için meyve v.b yiyecekler spordan sonra alınarak bu durum önlenmelidir.

Havuz mu? Deniz mi?

Bu konuda deniz gebe olmayan kişilerde olduğu gibi gebeler için de daha güvenlidir. Çünkü havuzlarda bir çok kişinin yüzmesine bağlı olarak enfeksiyon etkenlerinin bulunma riski daha fazladır. Havuzlara dezenfeksiyon amacıyla bazı maddeler katılmaktadır. Bu maddelerin dozu aşırıya kaçmadan iyi bir şekilde dezenfekte edilmiş bir havuzun gebeliğe zararı olmaz fakat havuza dezenfeksiyon amacıyla katılan bazı maddelerin de özellikle aşırı dozlarda gebeliğe zarar verebileceği bazı uzmanlar tarafından bildirilmektedir.

Yüzme sizde göğüs ağrısı, karın ağrısı, sancı, kramp, çarpıntı, kanama, su gelmesi gibi herhangi bir şikayete sebep oluyorsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

semizotunu cok severim alayım da en kısa zamanda yapayım;mecbur artık icmek lazım nesquikli falan,her sey bebegimiz icin..
doktor folik asitten baska takviye bir ilac verdi mi size kızlar

Merhabalar sifaci, moralini hic bozma doktorun gerekli onlemi almistir bendede lekelenmeler oldu ve cok sukur gecti benden istedikleri 3-4 hafta yatak istirahati yapmam oldu birde ayni sure zarfinda iliskide yasaklandi bunlara onlem olarak dikkat etmek gerekiyor zaten progesteronda vermisler ayagini uzatip imkanin oldukca dinlenmeye calis tatlim gececektir insallah...

semizotunu cok severim alayım da en kısa zamanda yapayım;mecbur artık icmek lazım nesquikli falan,her sey bebegimiz icin..
doktor folik asitten baska takviye bir ilac verdi mi size kızlar
TATLIM bana folik asit disinda UMMUNOAKTIF verdi bunyeyi saglam tutmak ve hamilelik suresinde grip veya baska hastaliklara yakalanmam icin.VE uzerinde 9 ay yazan vitamin kompleksi verdi.terkibinde tum vitaminler var gunde bitane 9 ay boyunca kullanmak icin yalniz hamisler icin.cunki,uzerinde 9 ay yazisi var.

[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?-kizlar cok guzel 1 site bizi ilgilendiren hersey var.deniz ve cinsel iliski fikir ayriliklarina son.burda her sey aciklamasiyla verilmistir.[/h]

Cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. İlişki esnasında erkeğin penisi fiziksel olarak bebeğe temas etmez. Gebelikte doktor tarafından belirtilen özel bir risk yoksa ilişki sayısı veya süresinde bir kısıtlama yoktur.

ben gunde 2-3 bardak koy sutu ıcıyrum hazır bıle ıcmyrum hayatm boyunca koy sutunu gorsem kusanlardandm ama bebegıme faydası olsun dye ıcyrum ve yavas yavas alstm bıleeama bır yerde okumstm hıc ıcemeynler ıcın takvıye ılaclar almaları tavsye edılıordu doktrnla goruseblrsn kalsym onemlllııı

slm hamişler nasılsınız...
başımda oğluşum anne işin nezam biticek ne yapıorsun die bitmek bilmeyen sorular soruyor
derdi oyun oynamak çok az izin verdiimiz için her fırsatı değerelendirmek istior paşam....
Sladı ikinci gebelik için yazdıklarına gozum ilişti sonuna kadar katılıorum...gercekten de ıkıncı gebelık ılkı gıbı olmuo doğru dıolarmış..
içimde bebiş olduunu bıle kımızaman unutuorum..ne bı bulantı ne de bı belırtı var...oglumda hamılelığimi oğrendıım anda bambaşkaydı herşeyyy..
Bi hissetsek kalp atışları falan gelse de tam anlask...

ote yandan bugun 3 me kadar oturmadım..yemek ew işi ogluş derken vakıt gectı gece gıdıorum bugun işe 1 de nobet baslıo...
hepiniz uyurken ben işte olucam hatunlar...bebiş ııdır herhalde..eşimde işte bugun tel de soruo oğlan napaıo ıı oyun oynuo dıorum ufaklık ne alemde dedı
ne ne ufaklığı demişim...ay dedim sora doğru ya bebişi soruosun.....

cok iyi yapiyorsun canim bende yogurta nefret ederim ama ilk hamileligimde ve simdide hergun 3 defa yogurt yiyorum insan alisiyor zamanla.bide sabahlari en guzeli elma suyu.

canim ben 3 gundur cok fenayim sabahtan aksama kadar gecmek bilmeyen bulantilarim var dun tesadufi bir sekilde elma yedim bir anda kesildi bulantim simdi cok bulantim oldugunda hemen 1 dilim elma yiyorum geciyor belki hepimizde ayni etkiyi yapmaz ama bende ise yaradi elma suyunu da deneyecegim ama SLADI den duyduktan sonra

evet ya senin ugrasicak bebegin var,amabenimki biliyorsunuz 20 .haftada kayb ettim.gercekten ikinci gebelik farkli oluuyor .ben ilk hamileligimde 1 yazi okumustum.KARNINIZ BUYUMEYE BASLAYINCA VE BEBEK HAREKETI HISS EDINCE ILK AYLARDAKI HALINIZE GULUCEKSINIZ VE AYY OZAMAN NE SACMALIYORMUSUM BEBEKLE KONUSMAK BILMEM NE .GERCEK HAMILELIK BUYMUS.simdi o yazi hakli cikti ben karnimin buyudugunu ve bebegin haraketlerini hiss ettim ve ayy ilk aylarimdaki hamilelik falan diyilmis dedim.oyuzden buyuk hamileligi yasadigim icin simdi hic icimde bebk falan yokmus gibi hiss ediyorum.artik karnim buyuyunce bu hiss olucak.nede olsa ilk hamislere bakinca biz o yollari coktan gectik.

tatlim diyil mide bulantisi bebisimiz icin cok faydali.aksamdan hazirla sabahlari 6.da kalk ac karina tertemiz elma suyunu ic ve sonra uyu.bu insani cok guzel yapiyor.bebek suyunu tertemiz tutup bebegi cin gibi yapiyor.

bilmiordum canım ya...çok uzuldum şimdi...20.haftada kaybettiğini inan bilmiordum...
çok geçmişolsun..Rabbim bu meleğini sağlıcakla aldırsın kucağına canım benim....
cennet kapısında bekleyen seninde bir meleğin var..bende oğlumdan oncekı meleğimi kaybetmiştim ama 8 haftalıktı hiç kalp atışı alamamıştık...
Rabbim bu meleklerimizi kucaklaatmayı nasip etsin hepimize...

cok iyi yapiyorsun canim bende yogurta nefret ederim ama ilk hamileligimde ve simdide hergun 3 defa yogurt yiyorum insan alisiyor zamanla.bide sabahlari en guzeli elma suyu.

aynenn canm ya yogurt hıc sevmemm onuda yyrum sabahları 1 yumurta falan beslenme programı yaptım kendme ona uyarak duzenlı yyrum meyvemı sebzemı sutumu yogurdumu hazır bısı yemıyrum bu elma suyu da aklıma cok yattı bırazdan kalkp alıcam sıkıcam valla bebegım ıyı beslensn yeterkı her seyı yaparm buarada bole seylerı de paylasmak ıyı oluyo eksıgımz varsa tamamlamıs olrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…