2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
buralardayım yahuu..uğruyorum hep bak sınıfta kalmamak için:)))

öğretmenlikle bir bağlantı kuramadım açıkcası bir öğretmen olarak..çünkü burda bizler uzmanlığımızla ilgili bilgiler paylaşmıyorz.
gayet acemice hislerimizi duygularımızı kulaktan dolma bilgilerimizi paylaşıyoruz
kadın doğumcu olsak amenna
ne kadar emek verirsen o kadar değer görürsün bu sanal alemde değil gerçek hayatta da böyledir arkadaşım
niye sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz
ben de çok zor durumlarda buraya sorular yazdım ve birçok arkadaşım da..o zaman siz niye cevap vermiyorsunuz?
aynı yanlışı sizler yapmış olmuyor musunuz o zaman.
zuzum gayet iyi niyetle bir şey yazdı nedense hiç yazmayanların bir anda yazası geldi ben de bunu anlamadım
bizim sorularımız olduğunda da o hiç yazmayanlar girip girip cevap yazsa daha iyi niyetli bi yaklaşım olur bence
takip etmek okumak bizim için nasıl bir artı olabilir ki..aksine dinleniyor izleniyor hissi yaratır sadece
sıcak bir ortam oluştuysa bu emek verenler sayesinde olmuştur ki malesef ben de öyle aman aman yazamıyorum...

kendi çocuğunun kusurlarını görmüyorsun arkadaşım merak etme..bir de bakış açın değişiyor çocuktur yapar mantığıyla bakıyorsun olaya...sağlıklı olsunlar da çocuk çocukluğunu illa ki yapacaktır zaman zaman

ne sorular var kız çok merak ettimm:27::27:

yok çatı muayenesi yaptırma diye akıl verenler mi ararsın, 2li test yaptırma diyenler mi... aslında sorudan ziyade akıl vermeler çok garip ve bence tehlikeli boyutta. normal doğumda kendimi yerlere attım diyen bile var! karnında bebek, sancısı var diye kendini yerlere atmışşş mış mışş... ayol bence sadece kafadan atmış:19:eşim okumuş biraz emin misin normal doğum istediğine demeye başladı adam ya. kısmet diyorum ne gerekirse o... kocamı bile korkuttular koca kafalılar:1:

Son düzenleme:
günaydın kızlar maşallah oku oku bitiremedim geçmişi :46::46:

sanada günaydın bebem :)) ben sabah 7,20 de gelince şirkete 8,30 a kdr fln sayfaları okuyorum ztn topik bomboş oluyo vakit kaybetmiyorum yaniiii:))

meltem ve esinnn bende ölüyorum yağlı poğaça yemiyim deidm şirkette 2 gün boyunca mide yanması olunca bugün evden getirdim ekmek domates zeytin fln ama ölüyorum gaviscon verdi dr amcamız bize mide yanmaları için aman onu içmekde ölüm gibi ya püfff :(((

meltemmmm ben 82 liyim topiğin ablası benim galiba :))) ama sen gbi tecrübe konuşmuyo kuzu bende ilk çocuğum çünkü yine ablamız sensin yanii :)))) bu işler yaşa bakmıyo tecrübe konuşuyo tecrübeeee maşallah senin yerinde olmayı isterdim ama biliyomusun? ne güzel çocuğunla arkadaş gibisin öle diyince benm adam kızıyo beklettin okdr bak şimdi çocuuğumuz kocaman olcaktı diye :)))

kızlar ya az önce topiclerden birinde bişey okudum çok üzüldüm 39 haftalık hamile kadın doğumuna 5 gün kalmış ve rüyasında kocasının onu aldattığını görmüş telini karıştırmış ilk kez ve telde msj yakalamış canım, balım, karım diye birsürü msj :(( ne kdr zor bi durum Rabbim yardımcısı olsun çok zor bi durum olsa gerek okdr üzüldümki aklım hep kadında kaldı yazık günah yaaa :(((

[h=3]Ayşe Ekin'in evde doğumu[/h]

İkinci doğumumun üzerinden bugün tam iki ay geçti.Ben ise doğum hikayemi yazmak için klavyenin başına ancak oturabildim.İlk doğumumdan bu yana geçen üç senede yüzlerce doğum hikayesi okuyan ve benzeri bir hikayeyi yazmanın hayallerini kuran ben,nedense hayalim gerçek olunca,bu gerçeği basit ve sıradan bularak-daha doğrusu zaten olması gereken buymuş gibi- yazmaya değer bulamadım bir türlü.Bu iki ayda vaktimin çok sınırlı olması da tabii ki başka bir etken ama esas sebep diğeri...Kendimi bazen hiç anlayamıyorum. :)

Aslında bu hikayeyi doğuma zihinsel hazırlık,fiziksel hazırlık ve doğum anı şeklinde üç bölüme ayırarak yazacaktım ama hem vakitsizlikten hem de okuyanları sıkmamak adına sadece doğum anını yazmaya karar verdim.Yine de zihinsel hazırlığı kısaca özetleyecek olursam:Evde doğurmaya karar verişim belli bir zaman aldı evet ama kısa bir zaman.Bu karara nasıl vardığımı anlatmaya çalışırsam bunun,yani kendimi ifade etmeye çalışmanın beni yoracağını hissettim.Doğuma ve modern tıbbın doğuma yaklaşımına belli bir bakış açısı geliştirebilmiş olanlar zaten bu kararımın nedenlerini ben anlatmadan da kolayca anlayacaklardır.

Daha önce okuduğum iki evde doğum hikayesinde bahsi geçen ebe Gail Johnson'la bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım ve hamile kalmadan önce yazışmaya başladık.Yazışmaya başlamamızdan kısa bir süre sonra hamile olduğumu öğrendim ve ilerleyen zamanlarda gelişi konusunda karşılıklı anlaştık.Gebeliğimin ortalarında Gail bana Ankara'da yaşayan ve onunla benim gibi sezaryen sonrası evde doğum yapmak isteyen Amerikalı bir anneden bahsetti.Birbirimize çok yakın oturuyorduk ve beklenen doğum tarihlerimiz arasında sadece bir hafta vardı.Bu hepimiz için büyük bir şans oldu.Ebe dünyanın bir ucundan kalkıp gelmişken iki doğum birden yaptıracak,bizler de masrafları bölüşecektik.Sadece benim doğumum için gelecek olsaydı onu son bir ay evimizde misafir edecektik,ama diğer annenin Bilkent'te okutman olması dolayısıyla Bilkent Üniversitesi'nin misafir lojmanlarından birini kiraladık.Bu da hepimiz için çok iyi oldu.

Doğurduğum tarihten tam üç hafta önce adet sancısına benzer sancılarım başladı.Hatta ilk başladığında öğlendi ve ben akşama doğururum zannetmiştim,nerden bilebilirdim üç hafta daha süreceğini?Ha bugün ha yarın derken zaman geçti.Bütün adet öncesi belirtiler vardı bu haftalar içinde.Sıcak basması,içsel sıkıntı vb...Haftada bir ebem muayene ediyordu,her şey yolundaydı.

Doğurdum doğuracağım derken neredeyse Gail'in dönme zamanı yaklaştı.Bu arada diğer anne benim doğumumdan üç gün önce doğurdu.Uzun,yorucu ama çok güzel bir ev doğumuyla kavuştu o da bebeğine.
Ne kadar rahat olmaya çalışsam da hafiften gerilmeye başlamıştım.Tabii ki Gail doğumuma katılmadan gitmeyecekti ama biletini değiştir,lojmanın tarihini uzat falan derken hasapta olmayan işlerle uğraşmak zorunda kalacaktık.Daha fazla gerilmek yerine bebeğimle konuşmanın daha iyi olacağını düşündüm ve yürekten çağırdım onu.Her şeyin hazır olduğunu,hepimizin onu beklediğini söyledim.Annesini dinleyeceğini biliyordum.

18 Eylül günü sabah ikide kasılmalarla uyandım.Zaten üç haftadır sürmekte olan kasılmalarımın şiddeti artmıştı.Herkes uyuyordu,kimseyi uyandırmadım.Annem ve babam da doğum için bize gelmişlerdi.Biraz dolaştım evin içinde,biraz Amerika'da yaşayan bir arkadaşımla konuştum internette.Zaman tuttuğumda 5 dakikada bir düzenli kasılmalarım olduğunu gördüm.'Öğlene doğururum herhalde.' diye düşündüm hatta.Sonra saat beş gibi uyuyakaldım ve sabah kalktığımda kasılmalarımın düzensizleştiğini fark ettim.O gün bütün gün boyunca sürdü fakat dediğim gibi düzensizdi.

Akşam yemeği için Gail bize gelecekti.O gün tam 41 hafta bitiyordu.Kasılmalarım olduğu için gelirken ne olur ne olmaz diye doğum çantasını da hazırlayıp getirmişti yanında.Beraber güzel bir yemek yedik.İstersem kalabileceğini söyledi ama ben gitmesini istedim.Kasılmalarım düzenli gelmeye başlarsa Eren alıp gelecekti.O gittikten sonra yattım.Birkaç saat sonra,yine saat sabah tam ikide uyandım.Bu seferki kasılmalar daha kuvvetliydi.Sesime annem ve babam kalktılar.Biraz başımda durdular,sonra yatmaları için ısrar ettim.Başımda beklemelerinin bir anlamı yoktu ne de olsa.Sabah beşe doğru kasılmalar üç dakikada bire düşmüştü.Eren'i uyandırdım ve o da Gail'i getirmeye gitti.

Sabah herkes kalkınca kahvaltımızı yaptık.Bu arada halamı da çağırdım,doğum fotoğraflarımızı o çekecekti çünkü.Evde annem,babam,eşim,halam,oğlum ve ev işlerine yardımcı ablamız vardı.Ama herkes kendi havasındaydı.Öyle olmasını istediğimi çok önceden söylemiştim çünkü.Ben 3 dakikada bir bağırıyor,inliyor sonra bir sonraki kasılmaya kadar evde dolaşıyor,şarkı söylüyor,internette zaman geçiriyordum.Aralarda annem ve halam dönüşümlü masaj yapıyorlardı.Kasılma esnasında masaj istemiyordum.Sadece birisinin,ki bu iş genelde Eren'e düşüyordu, güçlü bir şekilde kalçalarımı iki yandan ortaya doğru sıkıştırmasını istiyordum.Bu şekilde yanlardan bastırmak çok iyi geliyordu.

Oğlumu süreçten tamamen koparmak istemediğimden ve yaşı itibariyle -3 yaşında- olumsuz etkilenmeyeceğini hissettiğimden yanımda kalmasında bir sakınca görmedim,bilakis bunu istedim.Gerçi gün içinde dedesiyle beraber parkta geçirdi zamanının çoğunu ama evde olduğu zamanlarda da öpücükleriyle annesine tam destek verdi.

Sabah 9'da Gail muayene etmek ve açıklığa bakmak istediğini söyledi.Beraber odaya geçtik.Bu muayene doğumun kendisi kadar acı vericiydi diyebilirim.Serviksimin arkada olduğunu ve parmağıyla onu öne doğru getirmeye çalıştığını söyledi.Açıklık ise 2 cm. idi.
Bu muayeneden sonra korkumdan bir daha fazla göz göze gelmemeye çalıştım kendisiyle,tekrar muayene etmesi gerektiğini hatırlar belki diye. :) Kasılmalar aynı sürede ve şiddette devam ediyordu.
Öğleden sonra 3 gibi korktuğum başıma geldi ve tekrar muayene için uzandım.Açıklık 3 cm olmuştu.Kooskocaa 6 saat geçmişti ve ilerleme sadece 1 cm miydi?Az da olsa moralim bozuldu, ki normalde hafta,cm,gr vb. matematiksel hesaplara takılmam ve inanmam doğal olaylarda.
Akşam 9'a kadar yine aynı tempo devam etti.Bir ara rahatlamak için ılık suyla doldurduğumuz havuza girdim.'Ebelerin epidurali' diye bilinen ılık su maalesef bende beklenen etkiyi yapmadı.Yani girince çok rahatladığımı söyleyemeyeceğim ama yine de içinde biraz vakit geçirdim.

Akşam 9'da Gail tekrar muayene etmek istedi.Bu sefer canım geçen seferkiler kadar çok yanmadı çünkü serviksim öne gelmişti.Bunun iyi haber olduğunu söyledi.Fakat açılma 4 cm.di. 6 saatte 1 cm açılma kuralını bayağı benimsemişti görünüşe bakılırsa bedenim. :) Artık uykusuzluğun da etkisiyle iyice yorulmuştum.Zihnim bulanmaya başlamıştı.Bir kadeh şarap içip yatmamın iyi gelebileceğini söyledi ebem.Zaten o söylemese ben söyleyecektim bunu ona.Gerçekten de şarabı içtikten sonra gevşedim ve bir yarım saat,40 dakika kadar uyudum.Benim epiduralim bu oldu.Kalktığımda Gail'in doktorumla telefonda konuşmakta olduğunu duydum.Doğumun gidişatından kendisini haberdar etmek istemişti.Hastaneye gitmek durumunda kalırsak doktora son anda haber vermiş olmayalım diye,saygısından yani.Doktor hastaneye gidersek suyumu patlatıp bekleyeceğini,doğum hızlanmazsa tekrar sezaryen olacağımı söylemiş.Gail odaya gelip bana bunu söylediğinde moralim iyice bozulmadı desem yalan olur.Yatağın kenarına oturdum kaldım.Biraz düşündükten sonra Gail'in teklifini kabul ettim ve suyumu patlattı.Aynı anda kasılmaların düzenli ve güçlü gelmesine yardımcı olacak bir homeopatik remedi (caulophyllum) aldım ve oksitosin salgılanmasını arttırmak için meme ucu stimulasyonuna başladık hiç durmamacasına. Ben bıraktığımda Eren devam ediyordu ve bu anlar sırasında daha sonra hatırlayıp çok güleceğimiz oldukça komik sahneler meydana geldi.Aslında niyetim suda doğurmaktı ama artık sık sık muayene etmesi gerektiğini ve bunun suda zor olacağını söyleyince ebem maalesef bunu gerçekleştiremedim.

Ve asıl doğum işte bundan sonra başladı.Kasılmalar iyice şiddetlendi ve dalgalar artık adam boyuna vardı.Kendimi bir mutfakta buluyordum bir salonda...En son yatak odasında buldum,nasıl gittiğimi hiç hatırlamadan...Yatağa naylon ve eski çarşaflar serildiğini gördüm ve kimin yaptığını merak ettim bir an.Ikınma hissim gelmemişti daha fakat Gail'in sözünü dinleyerek kasılmaları kaçırmadan,geldikçe ıkınmaya başladım.Bir yere çömeliyordum,bir yatağın üzerinde dört ayak pozisyonunda duruyordum,artık o anda nasıl rahat ediyorsam.Bir ara Gail yatağa sırt üstü yatıp dizlerimi karnıma çekmemi söyledi.Kabul etmedim.Yatarak doğurmak en son istediğim şeydi çünkü.Kısa bir süre sonra şuurumu kaybetmeye başladım.Bunda nefesimi kontrol edemememin de etkisi var.Çok hızlı soluk alıp vermeye başladım ve bir ara bayılacak gibi oldum.
Sanki suyun içinde biri kafama bastırıyor,nefessiz kalıyorum,aklımı kaybediyorum,sonra ebemin veya Eren'in bir sözüyle tekrar yüzeye çıkıyorum.Bir ara 'Ikınamayacağım!Ikınamam Eren anlamıyor musunuz?Felç olurum ıkınırsam.' dediğimi hatırlıyorum.O an koşarak hastaneye gidip sezaryen olmak geldi içimden.Sanki bütün vücudum ortadan ikiye ayrılıyordu.Doğum sonrasında kalıcı bir araz kalacağından korktum.Gail'in 'Ne diyorsun sen?Bebeğine zarar vermek mi istiyosun?' demesiyle üstüme yine bir deli kuvveti geldi.Eren yatakta oturmuş,ben artık onun bacaklarının arasına çömelmiş vaziyetteydim.Oda karanlıktı.Ebemin elinde bir el feneri ve ayna vardı.Aynaya bakmamı söyledi ve bebeğimin siyah saçlarını gördüm o anda.Bütün gücümü toplayarak,son derece kuvvetli bir biçimde ıkındım bunu görünce ve o anda sanki yaralı bir hayvan böğürerek,göğsümü yırtarak çıktı.O hayvani ses benim sesimdi.Hala o anı hatırladıkça kendimi ayağa kalkmış,kollarımı iki yana açmış durumda resmediyorum zihnimde,halbuki çömelir vaziyetteydim.Anlatması zor...'Ateşten halka' diyorlar ya başın çıkış anına,çok doğruymuş,hatta yetersiz bile bence...'Head is out,one more push (Başı çıktı,bir kere daha ıkın.)' dedi Gail.Tekrar bütün nefesimi içime doldurarak var gücümle ıkındım ama gücümün hepsini kullanmama gerek kalmadan,ıkınmamın yarısında bir balığın içimden kaydığını hissettim.O anı videoya çekmekte olan halamın ve Eren'in 'Geldi geldi!' çığlıklarını duydum.Çıkar çıkmaz göğsüme aldım bebeğimi.Sarhoş gibiydim.Doğum kafası diye bir şey varmış hakikaten. :) Hala görüntüleri izledikçe halime gülüyorum.Eren 'Cinsiyetine bak.' dedi.Bacaklarını araladım ve 'Erkek!' diye bağırdım.Eren de 'Kız!' dedi.Benim gördüğüm kordonmuş meğerse bacaklarının arasında. :) Cinsiyetini bilmiyorduk ama erkek olacağından adım gibi emindim.Kız olması bana hayatımın sürprizi oldu diyebilirim.
Bebeğim çıkıp ağladığı anda oğlum de uykusunda ağlamış.İki kardeş aynı anda...Annemle babam da tam onun odasına gidiyorlarmış,bizim odanın önünde bebeğin ağladığını duymuşlar.Onlar da odaya girdiler.Hepimiz ağlıyorduk.Bir babam öpüyor beni,bir annem,bir halam,bir Eren...'Böyle bir şey olmaz,böyle bir şey olmaz...' diye sayıklıyorum ben,yerde oturmuş kalmışım.Yaklaşık bir 6-7 dakika sonra bir ıkınma hissi daha geldi ve ayağa kalkmak istediğimi söyledim ve küçük bir ıkınmayla plasentayı da doğurdum.Bir kabın içine koyup inceledik.Büyük bir ciğer gibi,üstündeki damarlar ise aynı bir ağaca benziyor.Çok değişik,çok güzel göründü gözüme.Hala derin dondurucuda bekliyor ne yapacağıma karar vermemi. :) Kan akışı durunca Eren kordonu kesti.Yatağa geçtim,bebeğim göğsümde.Hemen buldu memeyi emmeye başladı.O an ne kadar sürdü hatırlamıyorum,sonra Gail aldı bebeği ve ölçüp biçti. :) 3910 gr ve 53 cm.Sonra beni muayene etti,yırtığım yoktu.Bunu büyük ölçüde çömelerek doğurmama borçluyum.Bir de Gail'in doğum sırasında perineme yağla yaptığı masaja.

Tekrar bebeğimi kucağıma aldım.Emmeye başladı ve yaklaşık bir saat boyunca emdi.Bir ara kalkıp duşa girdim ve sonra üçümüz güzel bir uykuya daldık.

Burada sözünü ettiğim kişilerden biri olmasaydı bu doğum böyle olmazdı.Herkesin çok ama çok emeği var.En çok da Eren'in...Başından beri beni sonuna dek desteklediğini hissettirdi.Doğumda en az benim kadar gayret sarfetti.Endişeleri vardı mutlaka ama bana bir kere bile hissettirmedi.Yapacağıma inandı,inanmadığım zamanlarda inandırdı.O bana bir kez daha aşık oldu,ben de ona bir kez daha aşık oldum.Bebeğimle beraber yine ve yeni bir aşk doğurdum.

Evet uzun,yorucu,zor ama evimin sıcaklığında bir o kadar coşku,huzur ve sevgi dolu bir doğum yaşadım.Hiçbir anında 'Keşke...' yok,her anında 'iyi ki...' var.

Doğumun ertesi günü Gail'le konuşurken,'Doğumunu yazacak olursan bütün çıplaklığıyla gerçekleri yaz,süsleyip püslemeden.' dedi.'Tamam.' dedim.

Ve işte yazdım.

sanada günaydın bebem :)) ben sabah 7,20 de gelince şirkete 8,30 a kdr fln sayfaları okuyorum ztn topik bomboş oluyo vakit kaybetmiyorum yaniiii:))

meltem ve esinnn bende ölüyorum yağlı poğaça yemiyim deidm şirkette 2 gün boyunca mide yanması olunca bugün evden getirdim ekmek domates zeytin fln ama ölüyorum gaviscon verdi dr amcamız bize mide yanmaları için aman onu içmekde ölüm gibi ya püfff :(((

meltemmmm ben 82 liyim topiğin ablası benim galiba :))) ama sen gbi tecrübe konuşmuyo kuzu bende ilk çocuğum çünkü yine ablamız sensin yanii :)))) bu işler yaşa bakmıyo tecrübe konuşuyo tecrübeeee maşallah senin yerinde olmayı isterdim ama biliyomusun? ne güzel çocuğunla arkadaş gibisin öle diyince benm adam kızıyo beklettin okdr bak şimdi çocuuğumuz kocaman olcaktı diye :)))

kızlar ya az önce topiclerden birinde bişey okudum çok üzüldüm 39 haftalık hamile kadın doğumuna 5 gün kalmış ve rüyasında kocasının onu aldattığını görmüş telini karıştırmış ilk kez ve telde msj yakalamış canım, balım, karım diye birsürü msj :(( ne kdr zor bi durum Rabbim yardımcısı olsun çok zor bi durum olsa gerek okdr üzüldümki aklım hep kadında kaldı yazık günah yaaa :(((
Topiğin iki ablası var galiba ben 33 yaşımdayım ve benden biraz daha büyük bir ablamız vardı!!

kızlar benim oğluşun şampuan vs herşeyi teyzemiz almıştı bebek çantasıyla birde . bende kalan tüm eksiklerimi özelcan bebe den aldım internetten beşiğim de dahil ben büyüyüen beşik aldım bakalım herşey tam gelcekmi merak ediorum urfadayım ben hiçbirşey bulamadık aradık bizde internetten aldık özelcan bebeden çok memnun kaldım bi bakın sizlerde istersenz

pess ya ! al sana bi öküz daha:19: kasap et derdinde koyun can derdinde.... bu tipleri var ya... ayy öldüm sinirden:47:

pess ya ! al sana bi öküz daha:19: kasap et derdinde koyun can derdinde.... bu tipleri var ya... ayy öldüm sinirden:47:

aynen kuzum ya düşünsene sevincini bile yaşayamıyo şuan o kadın sabahdan beri ağlamış ağlamış bebeğim hareket ediyodu şuan etmiyo bile yavrum demiş okdr kötü oldumki

3. sınıf öğretmeniyim... dünya tatlısı çocuklarım da var, çileden çıkaranlar da :)))

karaciğer dalak ağrım gün içinde çoğunlukla oluyor. bazen şiddetleniyor bazen azalıyor ...

eşim anlayışlı ama ne bileyim oranın şartları falan umut ediyordur belki ama annem de ben de ona gelememe sebeplerimi anlattım hatta kendisi gelme çocuğumuzu düşün yeter dedi ama ne bileyim içim rahat etmiyor işte... çok özledim ben ya..... :

canım eşin için üzüldüm.. ben giremiyordum topiğe.. canım gidebildiğin zamanlar yalnız bırakma eşini.. ama kendini zorlama çok fazla.. tez zamanda kavuştursun Rabbim...

yok çatı muayenesi yaptırma diye akıl verenler mi ararsın, 2li test yaptırma diyenler mi... aslında sorudan ziyade akıl vermeler çok garip ve bence tehlikeli boyutta. normal doğumda kendimi yerlere attım diyen bile var! karnında bebek, sancısı var diye kendini yerlere atmışşş mış mışş... ayol bence sadece kafadan atmış:19:eşim okumuş biraz emin misin normal doğum istediğine demeye başladı adam ya. kısmet diyorum ne gerekirse o... kocamı bile korkuttular koca kafalılar:1:

kızlar hepiniz sağlıcakla alın yavrularınızı kucağınıza size taze anne olarak şunları söyleyebilirim 24 mayısta doğum yaptım. gece 3te suyum geldi kalktım doktorumu aradım özel muayenehaneye gidiyordum doktorum hazırlanıp hastaneye yatışımı yapmamı söyledi kendiside sabah 8de gelecekti su geldikten sonra 6 saatte ancak doğum olur dedi.banyomu yaptım giyindim makyajımı yaptım,saçlarım uzun olduğu için çok terlersem dolaşmasın diye ördüm:1: saat 4te hastaneye gittik, yatışım yapıldı nst takipleri falan oldu açılmam 1 cm idi hastaneye yattığımda, sabah 8e kadar 3cm oldu bu arada sancı falan ağrı sızı hiç bişey yok gayet rahat şen şakrak güle oynaya geçti, kalktım koridorlarda yürüdüm açılmam hızlansın diye sonra pilates topu getirdiler odaya üstünde zıpladım yarım saat kadar gerçekten rahatlattı, suni sancıyı saat 10 gibi taktılar 12:40ta doğum gerçekleşti sadece 2 saat sancı çektim ama dayanılmayacak giibi değildi rabbim öyle güzel bir düzen kurmuşki 3 dk sancın sürüyor 1 dk hiçbişeyin yok o sırada nefes alıp dinleniyorsun, doğumhanede 3 defa ıkındım ve doğurdum çoookk kolaydı sakın korkmayın arkadaşlar Allah'a güvenin ve herşey normal giderken kesinlikle sezeryanı tercih etmeyin (sağlık sorunları haricinde) şöyle çevrenize doğaya bakın kuşlar böcekler nasıl doğuruyor, herşey bu düzende yaratılmış vücudumuz o şekilde programlanmış,çektiğiniz sıkıntının sonunda minişinizi kucağınıza aldığınızda bütün acı sancı sıkıntı herşey unutuluyor, doğumdan sonra doğumhanedeyken ebelere 1 sene sonra 2. bebeği doğurucam diyen ilk_ ten sevgilerle :1:umarım biraz rahatlatabilmişimdir,şimdiden hepinize hayırlı doğumlar...

kızlar hepiniz sağlıcakla alın yavrularınızı kucağınıza size taze anne olarak şunları söyleyebilirim 24 mayısta doğum yaptım. gece 3te suyum geldi kalktım doktorumu aradım özel muayenehaneye gidiyordum doktorum hazırlanıp hastaneye yatışımı yapmamı söyledi kendiside sabah 8de gelecekti su geldikten sonra 6 saatte ancak doğum olur dedi.banyomu yaptım giyindim makyajımı yaptım,saçlarım uzun olduğu için çok terlersem dolaşmasın diye ördüm:1: saat 4te hastaneye gittik, yatışım yapıldı nst takipleri falan oldu açılmam 1 cm idi hastaneye yattığımda, sabah 8e kadar 3cm oldu bu arada sancı falan ağrı sızı hiç bişey yok gayet rahat şen şakrak güle oynaya geçti, kalktım koridorlarda yürüdüm açılmam hızlansın diye sonra pilates topu getirdiler odaya üstünde zıpladım yarım saat kadar gerçekten rahatlattı, suni sancıyı saat 10 gibi taktılar 12:40ta doğum gerçekleşti sadece 2 saat sancı çektim ama dayanılmayacak giibi değildi rabbim öyle güzel bir düzen kurmuşki 3 dk sancın sürüyor 1 dk hiçbişeyin yok o sırada nefes alıp dinleniyorsun, doğumhanede 3 defa ıkındım ve doğurdum çoookk kolaydı sakın korkmayın arkadaşlar Allah'a güvenin ve herşey normal giderken kesinlikle sezeryanı tercih etmeyin (sağlık sorunları haricinde) şöyle çevrenize doğaya bakın kuşlar böcekler nasıl doğuruyor, herşey bu düzende yaratılmış vücudumuz o şekilde programlanmış,çektiğiniz sıkıntının sonunda minişinizi kucağınıza aldığınızda bütün acı sancı sıkıntı herşey unutuluyor, doğumdan sonra doğumhanedeyken ebelere 1 sene sonra 2. bebeği doğurucam diyen ilk_ ten sevgilerle :1:umarım biraz rahatlatabilmişimdir,şimdiden hepinize hayırlı doğumlar...

sağlıkla sıhatle büyütün bebeğinizi rabbim kimseyi oyalamasın o yolda bir avazda kurtarsın inş. sizede çok çok teşekkür ediyorum bize destek olduğunuz için

hay sen çok yaşa... evet her şey güzel olacak sağlıkla doğurup kucağımıza alıcaz bebişlerimizi...:16:

çalışkan kuşum benim

mucize ablaaaaaaaa nikah büyüğü olabilirim ama sende benden büyüksün ben daha 1983 doğumluyum

odun adam allah bildiği gibi yapsın

şekerim ben de taze anne sayılırım 2011 nisan da doğum yaptım benim hiç sancım açılmam olmadığı için mecburi sezeryan oldum 8 saat suni sancı aldım tık demedi bende 8 saat ebeler le muhabbet ettim şakasına en kısa zaman da gelirim dedim şaka gerçek oldu şuan 28 haftalık hamileyim :9::9::9::9::9::9::9::9::9: aman dikkat et kendine biz isteyerek yaptık ama evde küçük çocuk varken çok zor oluyor doğumdan sonrasını bile düşünmüyorum yaşayıp görecem

Son düzenleme:
Topiğin iki ablası var galiba ben 33 yaşımdayım ve benden biraz daha büyük bir ablamız vardı!!

Ben hepinizden büyüyüm 37 yaşındayım :)) ilk çocuğum ama tecrübesiz değilim ha annelik gibi bir tecrübem yok ama benden küçük 3 kardeş ve erken evlenen ablamın 3 çocuğu ve yine benden erken evlenen erkek kardeşimin bebeği ile çok içli dışlı büyüdüm onları ben büyüttüm 16 yaşımdan beri çevremde hep bebek var.
Hamilelik sürecinden bi haberim ama hamileliğimde şeker sorunumdan başka bir sıkıntı vermedi bana çok sağolsun :)) o yüzden hepinizin ablası olmaya sanırım ben adayım hahahahaa)))
Ha bu arada meltem hayalinde suratsız yaşlı başlı bir kadın canlanmasın :))))))))))) ( topiktekileri hayalinde canlandırdığını biliyoruz hehehe ) yaşımı hiç göstermem minyonum zaten son 2 seneyi saymazsak 50 kilonun üzerine 35 yaşına kadar hiç çıkmadım son iki senedir de 55- 56 arasında gidip geldim :)) hamileliğim boyunca sanırım 9 kilo aldım şu anda 68 felan oldum. Doktorum şekerden dolayı bebeğimin iri olabileceği söyledi ve dedi ki hedefimiz iri bebek değil ve iri bebek doğurmak için sende gerekli tehcizat yok dedi:)))))))))) kocam kızkardeşim gülmekten yarıldı yanımda.... aslında eskisi kadar minynda değilim neden öyle dediyse vardır bir gördüğü hahaha:))

Ben hepinizden büyüyüm 37 yaşındayım :)) ilk çocuğum ama tecrübesiz değilim ha annelik gibi bir tecrübem yok ama benden küçük 3 kardeş ve erken evlenen ablamın 3 çocuğu ve yine benden erken evlenen erkek kardeşimin bebeği ile çok içli dışlı büyüdüm onları ben büyüttüm 16 yaşımdan beri çevremde hep bebek var.
Hamilelik sürecinden bi haberim ama hamileliğimde şeker sorunumdan başka bir sıkıntı vermedi bana çok sağolsun :)) o yüzden hepinizin ablası olmaya sanırım ben adayım hahahahaa)))
Ha bu arada meltem hayalinde suratsız yaşlı başlı bir kadın canlanmasın :))))))))))) ( topiktekileri hayalinde canlandırdığını biliyoruz hehehe ) yaşımı hiç göstermem minyonum zaten son 2 seneyi saymazsak 50 kilonun üzerine 35 yaşına kadar hiç çıkmadım son iki senedir de 55- 56 arasında gidip geldim :)) hamileliğim boyunca sanırım 9 kilo aldım şu anda 68 felan oldum. Doktorum şekerden dolayı bebeğimin iri olabileceği söyledi ve dedi ki hedefimiz iri bebek değil ve iri bebek doğurmak için sende gerekli tehcizat yok dedi:)))))))))) kocam kızkardeşim gülmekten yarıldı yanımda.... aslında eskisi kadar minynda değilim neden öyle dediyse vardır bir gördüğü hahaha:))
yok yok o tespıtlerım örtttmen olan anneler ıcınde oda benım cocouklugumda ne travma yasadıysam artık oğretmenlerle ılgılı onunla alakalııııı:))))
druna cok guldum yaaa gereklı techızat haaa:) neymıs acep onlar:)

Back
X