2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

yerim ben onları maşallahhh :) benimkininde yakındır basket topuna dönüşme anneleri kurban olsun onlaraaaa

meltemmcimm banada dediler aşağıda diye kötü niyetli demediler diktat et uzan diye bende o moda girdim bi gün rüyamda bişe gördüm sabaha uçukladım kapıyorum kulaklarımı artık onlara doktor aşağıda olsa derdi zaten bizlere bence hiçde aşağıda değiller maşallahh annnelerini düşünüp fazla sıkıştırmıyolar gösümüzü :) sonuçta bu olay göğüs ve alt kalça mesafe uzunluğunada bakıyor darsa yukarıda sıkıştırıyor genişse biz gibi yayılıyor anacımmm :)

iyi aksamlar herkese.
benim aklima takilan birsey var sizlen paylasmak istedim cuma aksami pide yaptik bende firini acdigim gibi buhar elime geldi cok kötü yandi sabaha kadar elim suyun icindeydi, cumartesi sabahi hastaneye gittim ellimi sardilar pazertesi ev doktoruna git dedi su toplamisdi hep bugün gitim ev doktoruna kadin bana diyor tetanoz asisi oldunmu hayir dedim 20 yasinda yapiliyormus, hamileyim dedim 29. haftada, dedi bisey olmaz yapabilirsin dedim yok benim kadin doktorum bana birsey demedi, hem tetatonoz asisi icin gec olmadimi sizden öyle duymusdum sanki, kadin mecbur yapacan dedi hastalik cikabilir elim yarali oldugu icin bende yok dedim dogumdan sonra yaparim korkdum, oda sinirlendi ben doktorum dedi kötü bisey olsa yapmam cika bilirsin dedi bana. ev doktorumu degistirecem dedim bidaha ona gitmicem, türkiyede cok duydum sizdende duydum yapyilior ama burda hic kimse hamileliginde o asiyi yapmadi kim olsa korkardi bence kadin doktoruma danismadan yapmak istemedim, acaba yanlismi yaptim dogrumu yapmadim bilemedim simdi

evet haklısın benım karın boşlugu mesafem uzunmus salıhte de drum oyle demıstı turk standartlarına gore uun bulmustu bebegın ırı olmasında bununda bır etken oldugunu soylemıstı

canımm bilemedimki ben ay Allahım ya çok geçmiş olsun bence ara kadın doğumcunu bi danış

canımm bilemedimki ben ay Allahım ya çok geçmiş olsun bence ara kadın doğumcunu bi danış

cok saol cnm, kadin korkutu beni kötü bisey olmicaksa yapmak istemyiorum dogumdan sonra asimi olurum o sorun degil ama suan yapmak istemyiorum, haftaya gidecem kadina doktoruna ozmn soracam yap derse yaaparim. bide ben bebegimi hissetigimden beri cok hafif hareketleri ve 2 iki gündür hemen hemen yok hareketler, benim placenta ön tarafda ilk baslarda ondandir diye dedim ama bence hareketlerin siklasmasi gerekmiyormu artik ama ben halen ayni coookk haffif hissediyorum benim gibi olan varmi aranizda???

bide persembe ebe geldi bana kücük bi nst makinesi vardi göbegime dayadi kalp sezlerini duyamadik asaga getirdi arkadan kalp sezleri vardi ama kayda alamiyordu makine kadin dedi ya sirtini dönmüsdür yada uyuyordur, böyle durumlarda kalp atislari degisiyormuki acaba???
cok soru sordum ama ne yapiyim ya korkuyrorum :18::18::18:

canımm bildiğim kadarıyla artar azalır demin hatta nst ye ocak annelerinde biri bağlanmış arada çok güçlü atıyomuş bazen daha zayıf ama ebe anlerdı bi sorun olsa tatlım demediğine göre yoktur ,hareketleri tatlımm bebeğe göre değişir eltimin mesela kayınvalidem diyordu pek oynamazmış o öyle dedi ama takip et hareketlerini soluna yat tatlı bişeler yiyip bir saat dinle ama belkide çom hareketli isen iş falan yapıyosanda hissetmeyebilirmişiz ama doktoruna mutlaka söyle bunları

şeker çıkınca gebelikte doktor rapor çıkartıp şeker ölçme aleti yazdı bende eczaneden aldımara ara ölçüyorum böyle

canım.. bende bugün şeker ölçtürdüm.. çıkmadı galiba... daha dr a sormadım ama hep normal değerlerin altında gözüküyor...çok şükür...yoksa ne yapardım bilmem....çok korkuyodum bu şeker olayından...

BEN e bebekten aldım cnm güzel begendim kumasını falan ama kalın istiyorsan ince gelebilir 5cm eni var onu hesaba kat

bende aldım sünger olanlardan ama benimki kalın...35 tl ye aldım.. kemer altından... park yatağı aldığım yerden aldım.. birde oda takımı için yatsan ın jou jou sunu aldık ama iyi mi ettik bilmiyorum.. fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...

saol cnm ya rahatlatiyorsun beni hareketlerin cok hafif oldugunu doktora söyledim o daha güclenir dedi bakalim artik haftaya sali günü gidecem hepsini soriyim

saol cnm ya rahatlatiyorsun beni hareketlerin cok hafif oldugunu doktora söyledim o daha güclenir dedi bakalim artik haftaya sali günü gidecem hepsini soriyim

bizim tek takibimiz hareketleri olduğu için kafaya çok takıyoruz.. ama bebişlerimiz kafasına göre davranıp bazen hareket etmiyorlar.. canım şeker sorunun yoksa biraz şekerli bir şeyler ye.. hareketleri artıyor hemen...

slm herkese ...hareketleri yavaşladı diye üzülen arkadaşlar dün hissetmiyorum az hissediyorum falan derken eşimide evhamlandırdım ve acile gittik önce ultrasonla baktı doktor birsey yok normal hareketleri dedi. yetmedi beni nst ya başladılar ondada normal çıktı kalp atışları vs. doktor arada olur panik yapma ilk bebek olduğu için evhamlandın dedi oda yoruluyor arada dinleniyor dedi gönderdi beni. yani hemen stres yapmamak lazım aslında ama insan hep iyi olduğunu bilmek istiyor dimi

hee bide benim doktor bana 3 hafta önce 1100 gr demişti ama dün başka bir hastanede acile gittim ordaki doktor 1130 gr dedi 3 haftada 30 gr mı almış yoksa ultrasondan dolayı farklılık gösterirmi bukadar aklıma baya takıldı..fikri olan yardımcı olursa sevinirim..

canım 1100gr üç hafta önce çokmuş...26-27. haftan oluyor...
ama hangi dr doğru söylüyor bilmem... yalnız kendi yeğenimden biliyorum.. dr 2 800 felan doğar demişti.. 3600 doğdu...yani şaşırabiliyorlar bence...önemli olan haftasına uyumlu olması....sakın kafana takma...

bebişlerin kilosu 200 gr +,- diye söleniyo, yani o kilolar kesin diill. merak etme. Bide aynı cihazla bakmak lazım, cihazların hassasiyetine göre de değişir..

selam kızlar forumda sorun vardı sanırım fazla ilerleyememişsiniz okuması kolay oldu ultrasona göre ve doktora gire değişebiliyormuş doğduğunda da çok alakasız bi kiloda olabiliyomuş mesela takılma bence canım 24. haftadan itibaren duymaya başlıyorlar yanlış hatırlamıyorsam
bi belgesel var national geographic in the womb ismi, benim çok hoşuma gitti evrimci takılıyor biraz ama ben oraları es geçerek izledim birde alt yazısında sıkıntı vardı benim izlediğimde eşim tercüme etmek zorunda kaldı yarısını baya bi durdur başlat yapa yapa izledik alt yazısına dikkat ederek indirin ya da izleyin isterseniz biraz zor oluyor bu şekilde :) yinede çok güzeldi, bebeği anne karnında gösteriyor animasyon sanırım tamda anlayamadık gerçek gibiydi , doğum anını da gösteriyor eşim oraları izleyemedi, sende korkarsan izleme dedi ama ben izledim ve hiç korkmadım hatta görmek iyi bile geldi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…