- Konu Sahibi papatya3459
-
- #30.941
kızlar şimdi doktordan geldim, kaşıntım var diye yazıp duruyodum görmüşsünüzdür, doktor safra kesesinden şüphelendibugün sonuçlar çıkmaz p.tesi gel kan ver dedi, değerlere bakıp ona göre davranıcakmış eğer çok yüksekse ameliyat gerekebilir dedi :18: düşükse ilaç tedavisi yapacakmış... birde safra kesesinde taaş var mı diye bakıcak.
rahatlamak için şimdilik viksle vazelini karıştırıp sür dedi, bazen genetikte olabiliyormuş kaşıntı, hiç duyan oldu mu aranızda böyle bişey?
kızlar şimdi doktordan geldim, kaşıntım var diye yazıp duruyodum görmüşsünüzdür, doktor safra kesesinden şüphelendibugün sonuçlar çıkmaz p.tesi gel kan ver dedi, değerlere bakıp ona göre davranıcakmış eğer çok yüksekse ameliyat gerekebilir dedi :18: düşükse ilaç tedavisi yapacakmış... birde safra kesesinde taaş var mı diye bakıcak.
rahatlamak için şimdilik viksle vazelini karıştırıp sür dedi, bazen genetikte olabiliyormuş kaşıntı, hiç duyan oldu mu aranızda böyle bişey?
bilmiyorum ki, ameliyat için en uç noktada olman lazım fln dedi, birde erken doğuma sebep olabilir dedi canımı sıkan da bu oldu aslındaallah allah, inşallah bişey çıkmaz canımtestlerin sonuçları çıktıktan sonra başka bi doktora daha göster bebek içerideyken nasıl ameliyat olacak ki (
aynı sıkıntıyı yaşayanlar var okudum biraz,canım bu kaşıntılar gebelik öncesinde yoktu dimi? gebelik şekeri ölçüm sonuçların nasıldı? bildiğim kadarıyla gebelik şekeri yüksek olanların el ve ayaklarında kaşıntılar oluyor. bende bu sorun bi ara çok az oldu, şimdi hiç yok, ikinci trimestirde yaşadım. minicik sivilce gibi, allahım deli gibi kaşınırlardı ayaklarımda. ama hiçbişey yapmadım. ya da bilmiyorum ince çorap giyiyor musun, onu giymeyi bıraktım, bot içine bildiğin pamuklu çoraplardan giydim.gerçi piyasada yüzde 100 pamuklu çorap bulmak pek mümkün değil, pamuk oranı en yüksek olanlardan aldım işte. ama geçeceği vardı da öyle mi geçti, yoksa bu mu işe yaradı bilmiyorum. benim de gebelik şekerim hafif yüksek çıktı bu arada.
ama tabi senin ve benim yaşadığımız durum bambaşka, çok farklı şeyler olabilir. yine de ameliyat filan ne alaka ya, varacağı son noktayı söylemiş. başka bi doktora daha git bence, fikir al. bi de gez bakalım kadınlar kulübünde yaşanan her sıkıntının benzeri çıkıyor, elbet benzer şeyler yaşayan birilerini bulursun. sıkma canını sakın.
inş öyledir canım, geçici bişeydir..tatlımmm kaşıntı var diyodu kardeşimin hastaları ve isilik gibi kolları oluyomuş ama nedenini bilmiyorum sormadımda ama bazı hamilelerde kaşıntı olurmuş bitanem ama doktora gitmekle iyi yapmışın hiç olmazsa bunun safradan olup olmadığı durumuna göre bi yol seçilir inşallah bişe çıkmazda hamileliğin normal sürecidir
bilmiyorum ki, ameliyat için en uç noktada olman lazım fln dedi, birde erken doğuma sebep olabilir dedi canımı sıkan da bu oldu aslında
kızlarrrrrrrr bu arada ben bu erken doğumu kafama çok takıyodum artık takmıyorum okuduğum bi yazıdan sonra 32.hafta ve sonrası doğan bebeklerin neredeyse hemen hemen hepsi yaşıyomuş tabi Rabbim zamanında gelmelerini nasip etsin aminnn
doğru canım bi kanına bakalım diyebilirdi, ben önceden de araştırmıştım biraz kendim safra mı diye atladım zaten, o da olabilir dedi, başka doktor da yok, ilçede yaşamaktan nefret ediyorum bu yüzdenkötü bişey çıkmayacakmış gibi hissediyorum. Bazı doktorların üsluplarına da sinir oluyorum ayrıca ! bence test sonucunu görmeden hiçbir şey dememeli. safrayla alakalı olabilir, kan değerlerinize bakalım dese yetmeyecek sanki. Şimdi sana pazartesi gelmek bilmezsonra da sonuçları bekleyeceksin falan üstelik hamilesin. Benim de ilk doktorum böyleydi, bacak boyu kısa diye test yapmadan etmeden down sendromu dedi, ayrıntılı ultrasona girene kadarki 2 saat yaşamak bile istemedim, ağlamaktan konuşamadım. neden??? doktorun üslubu yüzünden. oysa dese ki bir de ayrıntılı ultrason çektirelim (hiç down sendromundan falan bahsetmeden). ondan sonra bakalım. yok yok. bazı doktorlar nasıl konuşulacağını bilmiyor
doğru canım bi kanına bakalım diyebilirdi, ben önceden de araştırmıştım biraz kendim safra mı diye atladım zaten, o da olabilir dedi, başka doktor da yok, ilçede yaşamaktan nefret ediyorum bu yüzden
ay sorma ben o tesetlerin hiç birini istemedim canımı sıkmamak için...
kızlarrrrrrrr bu arada ben bu erken doğumu kafama çok takıyodum artık takmıyorum okuduğum bi yazıdan sonra 32.hafta ve sonrası doğan bebeklerin neredeyse hemen hemen hepsi yaşıyomuş tabi Rabbim zamanında gelmelerini nasip etsin aminnn
hıııı bak bide anlatmayı unuttum geçen gün bana alışverişe gidecekmiş de
ben cumartesi günü bebeğim için alışverişe gidince vazgeçmiş benim neler aldığıma
göre karar verecekmiş hem zaten bebekler ilk aylarda çabuk büyüyolarmış çok bişey
almaya da gerek yokmuş, kız kardeşimden öğrendim bunları da ama ben alıverişe
gittiğimden beri aramadı kızım ne yaptın neler aldın ben de geleyim bi bakayım demedi
yani, bi yandan kaynanam aldığı kıyafetleri bile bebeği seviyo gibi seviyo
diğer yandan kendi annem bunları diyo
neyse kızlar kusura bakmayın ben de bu konuyla çok başınızı şişirdim ama biraz doluyum sizden
başka da kimseye anlatamıyorum o yüzden buraya yazdım
doğuracaz daha isim yok ya baksana biri 35 haftada doğurmuş bende
32yi doldurdum 33. haftaya giriyorum valla bi anda 35 haftayı duyunca bende
biran yusuf yusuf oldum kocama dedim getir şu beşiği kuralım diye o da
daha erken dedi ben de ne erkeni kadın 35. haftada doğurmuş dedim :)
bu arada sence "elif ada" ismi nasıl ???
kuzenimin eşi 7 aralıkta doğum yaptı 32. haftalık bebek 1800 gr. şu anda kuvezde. normal kilosuna gelene kadar bekliceklermiş. bebeğin sağlığı gayet iyi . ç.ok minikmiş. ciyak ciyak bağırıyomuş
:) aynı fikirdeyim canım, ben ikili üçlü test fln yaotırmadım yaptırdığım tek test şeker testiydi o da düzeltilebilir bir şey olduğu için... ilk hamilelikler böyle tecrübe oluyor işte..en güzelini yapmışsın canım testleri istememekle, ben de ikinci çocuğum olursa sadece düzeltebilinecek testleri yaptıracağım şeker yüklemesi falan gibi. yok ikiliymiş üçlüymüş gerek yok. ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri aşığım oğluma :)) hasta da doğsa sağlıklı da o benim canım, test kötü de çıksa benim parçamdı iyi de çıksa benim parçam :)
:) aynı fikirdeyim canım, ben ikili üçlü test fln yaotırmadım yaptırdığım tek test şeker testiydi o da düzeltilebilir bir şey olduğu için... ilk hamilelikler böyle tecrübe oluyor işte..
aynen tatlım öle ama 27. ve 32. hafta dönüm noktası imiş şükür hepimiz atlattıkkcanım 23. haftada doğup yoğun bakımla yaşayan bbebekler bile varmış. ben de hep korkardım da artık atlattık o riski hepimiz şükürler olsun
kuzenimin eşi 7 aralıkta doğum yaptı 32. haftalık bebek 1800 gr. şu anda kuvezde. normal kilosuna gelene kadar bekliceklermiş. bebeğin sağlığı gayet iyi . ç.ok minikmiş. ciyak ciyak bağırıyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?