2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

allah allah, inşallah bişey çıkmaz canım testlerin sonuçları çıktıktan sonra başka bi doktora daha göster bebek içerideyken nasıl ameliyat olacak ki (

canım bu kaşıntılar gebelik öncesinde yoktu dimi? gebelik şekeri ölçüm sonuçların nasıldı? bildiğim kadarıyla gebelik şekeri yüksek olanların el ve ayaklarında kaşıntılar oluyor. bende bu sorun bi ara çok az oldu, şimdi hiç yok, ikinci trimestirde yaşadım. minicik sivilce gibi, allahım deli gibi kaşınırlardı ayaklarımda. ama hiçbişey yapmadım. ya da bilmiyorum ince çorap giyiyor musun, onu giymeyi bıraktım, bot içine bildiğin pamuklu çoraplardan giydim.gerçi piyasada yüzde 100 pamuklu çorap bulmak pek mümkün değil, pamuk oranı en yüksek olanlardan aldım işte. ama geçeceği vardı da öyle mi geçti, yoksa bu mu işe yaradı bilmiyorum. benim de gebelik şekerim hafif yüksek çıktı bu arada.
ama tabi senin ve benim yaşadığımız durum bambaşka, çok farklı şeyler olabilir. yine de ameliyat filan ne alaka ya, varacağı son noktayı söylemiş. başka bi doktora daha git bence, fikir al. bi de gez bakalım kadınlar kulübünde yaşanan her sıkıntının benzeri çıkıyor, elbet benzer şeyler yaşayan birilerini bulursun. sıkma canını sakın.

allah allah, inşallah bişey çıkmaz canım testlerin sonuçları çıktıktan sonra başka bi doktora daha göster bebek içerideyken nasıl ameliyat olacak ki (
bilmiyorum ki, ameliyat için en uç noktada olman lazım fln dedi, birde erken doğuma sebep olabilir dedi canımı sıkan da bu oldu aslında

tatlımmm kaşıntı var diyodu kardeşimin hastaları ve isilik gibi kolları oluyomuş ama nedenini bilmiyorum sormadımda ama bazı hamilelerde kaşıntı olurmuş bitanem ama doktora gitmekle iyi yapmışın hiç olmazsa bunun safradan olup olmadığı durumuna göre bi yol seçilir inşallah bişe çıkmazda hamileliğin normal sürecidir

aynı sıkıntıyı yaşayanlar var okudum biraz,
canım doktorum iyidir öyle kötümser değildir söylerken de alıştırarak söyledi zaten, kan sonucu çıksın olmazsa giderim, bulunduğum yerde başka doktor da yok ama bursaya giderim artık
daha önce kaşınmıyodum daha 4-5 gündür kaşınıyorum, şekerimde çok güzel çıktı hiç bi sorun yoktu.. inş farklı bişeyden kaşınıyorumdur... bebeğe zarar verecek bişey olmasında

inş öyledir canım, geçici bişeydir..

kızlarrrrrrrr bu arada ben bu erken doğumu kafama çok takıyodum artık takmıyorum okuduğum bi yazıdan sonra 32.hafta ve sonrası doğan bebeklerin neredeyse hemen hemen hepsi yaşıyomuş tabi Rabbim zamanında gelmelerini nasip etsin aminnn

bilmiyorum ki, ameliyat için en uç noktada olman lazım fln dedi, birde erken doğuma sebep olabilir dedi canımı sıkan da bu oldu aslında

kötü bişey çıkmayacakmış gibi hissediyorum. Bazı doktorların üsluplarına da sinir oluyorum ayrıca ! bence test sonucunu görmeden hiçbir şey dememeli. safrayla alakalı olabilir, kan değerlerinize bakalım dese yetmeyecek sanki. Şimdi sana pazartesi gelmek bilmez sonra da sonuçları bekleyeceksin falan üstelik hamilesin. Benim de ilk doktorum böyleydi, bacak boyu kısa diye test yapmadan etmeden down sendromu dedi, ayrıntılı ultrasona girene kadarki 2 saat yaşamak bile istemedim, ağlamaktan konuşamadım. neden??? doktorun üslubu yüzünden. oysa dese ki bir de ayrıntılı ultrason çektirelim (hiç down sendromundan falan bahsetmeden). ondan sonra bakalım. yok yok. bazı doktorlar nasıl konuşulacağını bilmiyor

canım 23. haftada doğup yoğun bakımla yaşayan bbebekler bile varmış. ben de hep korkardım da artık atlattık o riski hepimiz şükürler olsun

doğru canım bi kanına bakalım diyebilirdi, ben önceden de araştırmıştım biraz kendim safra mı diye atladım zaten, o da olabilir dedi, başka doktor da yok, ilçede yaşamaktan nefret ediyorum bu yüzden
ay sorma ben o tesetlerin hiç birini istemedim canımı sıkmamak için...

en güzelini yapmışsın canım testleri istememekle, ben de ikinci çocuğum olursa sadece düzeltebilinecek testleri yaptıracağım şeker yüklemesi falan gibi. yok ikiliymiş üçlüymüş gerek yok. ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri aşığım oğluma :)) hasta da doğsa sağlıklı da o benim canım, test kötü de çıksa benim parçamdı iyi de çıksa benim parçam :)

kuzenimin eşi 7 aralıkta doğum yaptı 32. haftalık bebek 1800 gr. şu anda kuvezde. normal kilosuna gelene kadar bekliceklermiş. bebeğin sağlığı gayet iyi . ç.ok minikmiş. ciyak ciyak bağırıyomuş

Canım banada öyle dediler ilk aylarda çocuk çabuk büyüyor fazla birşey almaya gerek yok dediler ama allah razı olsun tek bir yengem var il dışında oldugu halde bana her konuda destek çıktı, benim ilk bebek olacagı için ne almam gerektigini ne kullanışlı oldugunu bilmiyordum, yengemde 2 çocugunu geçensene dogum yaptı tecrübeli, benimle paylaştıklarını ,aldıklarımı, seninle paylaşabilirim
bende duydum fazla birşey almaya gerek yok diye ama çocuk iri olursa en az 1 ay giyiyormuş 2ay giydini farzet
Aldıklarım:
5 tane pijama takımı (0-3 aylık 62 cm) (ayaksız pijama takımı kullanışlıymış, ayaklılar yıkandıktan sonra çekiyormuş çocuk fazla giyemiyormuş)
2 tane ayaklı tulum (0-3 aylık 62 cm) (önceden almıştım )
1 hastane çıkışı (istege baglı 2 de olabilir)
5 li takım (0-3 aylık)(1 hastane çıkışı aldıgım için 5li takım aldım)
2 tane iç zıbın ( çocugun göbegi düşene kadar iyi oluyormuş)
5 tane çıtçıtlı zıbın uzun kol ( kışın dogacagı için benim tercihim)
3 tane çıtçıtlı zıbın atlet tarzı ( bazı giysilerin altına uzun kol giyilemedigi için)
12'li agız bezi ( çok ihtiyaç oluyormuş yengem 1,5 yaşına kadar çocuga kullandı)
6 adet eldiven ( giysilerin içinde varsa tamam benim aldıklarımda yoktu ayrı aldım)
2 adet ayaksız alt pijama (1 numara)
2 adet patik ( kullanışlı olmuyor çocugun 2 de bir ayagından çıkıyor diyorlar ama ben yinede aldım bebegin başı ve ayakları çok üşürmüş o mantıkla aldım)
1 paket bez ( molfix yeni dogan 1 no / 2-5 kg) ( ben pirima almayı düşünüyordum 2-3 tane alıp koymayı düşünüyordum yengem 1 tane al çocuk pişik olursa kullanamazsın molfixden başla (çocugun altına koyup attıgın) olmazsa pirima al oda alerji yaparsa ona göre almamı söyledi birde (ıslak mendilde :molfix bezse molfix ıslak mendil 2 si bir olması gerekiyormuş)
1 paket ıslak mendil (molfix sensitive yeni dogan)(bezin yanında hediye aldım)
1 paket hasta bezi (büyük boy yetişkin hasta bezi)( ben sezeryan düşündügüm için aldım)
1 paket gögüs pedi (bebedor-4o'lı eczaneden 7,5 aldım, o senin istege baglı ne marka alacagın bilgin olsun diye söyledim)
1 adet burun aspiratörü ( wee baby)
1 adet emzik kutusu ( wee baby)
1 adet şampuan (dalin)
pişik- pişik önleyici krem(ZIFLU Cream 50gr)(canım benim aldıgım bu markalar illa bunlar olacak diye birşey yok bunlar benim bütceme göre)
1 adet pudra
legen-tas-kova-bebek süngeri (bebekler için kuvet- kuvet filesi satılıyor bende legen yerine öyle birşey almayı isterdim ama kiracı oldugum için sonra yer kaplar diye almadım legenide çocuktan sonra işime yarar)
1 adet emzik (nuk marka silikon damaksız)( canım emzikte elinden geldigince iyisini al çünkü çocugun agzına verceksin öbürleri ne marka oldugu önemli degil)
2tane penye battaniye (1 tanesi hastane çıkışında vardı ayrı bir tane aldım
1 tane yün battaniye
3 tane örgü battaniye (istege baglı ben önceden boşken yapmıştım iyiki yapmışım 1 tanesinide annem yaptırdı hediye)
3 kundak (istege baglı bana hediye geldi ama çocugu kundaga sararsak iyi oluyormuş)
çorap (5-6 tane)
1 adet alından ateş ölçer ( canım alından ölçer alırsan iyi olur yengem hepsini kullandı (kulaktan ölçer braun koltuk altından ölçer) hepsi bozulmuş , hem çocuk alından ölçerde rahatsız olmuyormuş iyi diye duydum( yengem banada hediye olarak alından ölçer bebek dogduktan sonra alıp gönderecek)
not: biberon ve suluk almadım canım çünkü biberona çocuk alışırsa anne sütü emmiyormuş bebege mama kullanacak olursak kaşıgınan vermeyi düşünüyorum suluguda çocuk ilk 6 ay su verilmiyormuş anne sütü yetiyormuş bu yüzden almadım yinede sen bilirsin.

kuzenimin eşi 7 aralıkta doğum yaptı 32. haftalık bebek 1800 gr. şu anda kuvezde. normal kilosuna gelene kadar bekliceklermiş. bebeğin sağlığı gayet iyi . ç.ok minikmiş. ciyak ciyak bağırıyomuş

2 kilonun tamamlanmasını bekliyorlar demek ki :)) ay bizim de olacak öyle minik minik ağlayan sıpalarımız :)

:) aynı fikirdeyim canım, ben ikili üçlü test fln yaotırmadım yaptırdığım tek test şeker testiydi o da düzeltilebilir bir şey olduğu için... ilk hamilelikler böyle tecrübe oluyor işte..

:) aynı fikirdeyim canım, ben ikili üçlü test fln yaotırmadım yaptırdığım tek test şeker testiydi o da düzeltilebilir bir şey olduğu için... ilk hamilelikler böyle tecrübe oluyor işte..

ben sadece ikili yaptırmıştım, sonuçları iyi olunca üçlüyü yaptırmadım ama şimdi hamile kalsam ikiliyi de yaptırmam :)

canım 23. haftada doğup yoğun bakımla yaşayan bbebekler bile varmış. ben de hep korkardım da artık atlattık o riski hepimiz şükürler olsun
aynen tatlım öle ama 27. ve 32. hafta dönüm noktası imiş şükür hepimiz atlattıkk

ay maşlallahhh sağlık ve sıhatle yaşasınnn aminnnnnnnnnnnnn yerim ben onu o yüzden kızlar rahat olunn 32. hafta ve sonrası helee neredeyse risksisiz Allahın izni ile rahatlayınn anacımmmm

o ne ki? benim arkadaşım 27. haftada yaptı, 1200 gr. şimdi o da kuvezde ama sağlığı iyi bildiğim kadarıyla. annesi haftada iki kez gidiyor görmeye ve sütünü sağıp götürüyor. inşallah kuvezden çıkınca da annesini lık lık emer

kızlar bu arada lansinoh göğüs kremi almıştım ya (dudaklarıma da sürüyorum çok iyi geliyor) küçüğünü tunalıda bi eczaneden 25 tl gibi bi fiyata almıştım. bugün mothercare de büyüğünü 25 liraya aldım. aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…