2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

hahaha ay doğru yaa o önlüğü bi atarasa canlar ortada benimde eşim izin vermez zaten kapalı yada sadace bayanların olduğu yerde ister ama du bakalım bizimkide heryerde emmek isterse ne olucak :))

30 haftalık oldum canım ama biraz sıkıntılı bir gebelik geciriyorum ben bebeğimin böbreklerinde büyüme var idrar üretemiyomus buyüzden suyumda azalmış en son suyun ileri derecede azalmıs 4 cm kalmıs dediler cuma günü... baskada bisey diyen yok canım

anlıyorumm tatlım endişeni başka bi doktora gitsen bitanemm baktırsan kesin cevap istesen risklimi desen , inşallahh güzel meleğin vaktinde sağsalim gelir dünyaya annesi aminnnnnnnnnn

canımmm uzmanların sitesi var doktorsitesi diye bir yer doktorlara soru soruyosunn orayada bi sor istersen he bide anneysen.com var ordada uzmanlara soru sorulabiliyor

Bursada gitmediğimiz sanırım 1 yada 2 hastane kaldı heryere gittik 6. ayımızda ögrendik sorunu gerçi daha öncesinde de ögrenmi olsak gebelik sonlandırılacakmıs belkide Allah tarafından öncesinde ögrenmemişizdir diyoruz zor bir süreç ama rabbim sonunda ferahlatır inşallah (

inşallah bitanem bak aynen hayır varmış ondada bak ne güzel meleğin iyi inşallahh da sağsağlim gelicek dünayaya annesi bak ne buldum nette Gebelikte Bebeğin Suyunun Azalmasının Nedenleri ve Tedavisi | Masalın Dünyası dinlenme diyor burda anne dinlenmeli bide bi yerde elma yemek ve su içmek demiş ama sen kontrollerini sıklaştır dokotorların da böle kapalı konumasından nefret ediyorum eğer riskli bişe varsa gözetimde tutucaz dersin ne böle sadace suyun azalmış deyip kısa kesmiş

canımm sen bence doktorunla konuş risklimi değilmi sor riskli ise ona göre bi yol çizelim de ona göre sıkı takip ve önlemler alınsın

baharrrrrrrrrrrrr tatlımm bak bi anne yazmış bunuda

assiopeia merhaba,

ben de aynı sorunu yaşamıştım, 30. haftada kontrolünde ortaya çıkmıştı. doktorum 32. haftada izne ayrılmamı önerdi ancak bütün işlerimi 37. haftaya göre ayarlamış olduğum için izne de ayrılamadım. bol su içmemi, sol tarafıma yatarak dinlenmemi ve stresten uzak durmamı önerdi bir de... ben zaten çok su içiyordum o döneme kadar da, üstelik kendimi hiç yormuyordum, hep sol yanıma yatıyordum evde olduğumda. çalışıyorsan gün içinde zorlanıyor olabilirsin.
bebeğimin hareketlerini takip ediyordum sürekli. 34. haftadan sonra da 2-3 günde bir nst çektirmeye başladık. nst'lerde aksilik olmasa bile her hafta kontrole gittim.
içtiğin su elbette amniyos sıvısını da destekler ama doğrudan bir ilgisi yok. bende olmadı yani... bebeğim 2900 gr doğdu. doğduktan sonra gördüm ki, göbek kordonu incecikmiş. yani kordon dar olduğundan, bebeğe giden kan da az oluyor. zaten az gelen kanı, bebek en hayati fonksiyonlarına kullanıyor ve amniyos sıvısı için yeterince çiş yapamıyor :) bebeğimin göbeği 5. gün kendiliğinden düştü. yakın zamanda, 3500 gr'ın üzerinde doğan bir bebeğin göbeği 11. günde düşmüş. bana mantıklı gelmişti.
sen içini rahat tut, sorunsuz bir doğum gerçekleştireceksin, buna inan. ben kendimi çok üzmüştüm, izne de ayrılamıyorum diye çok ağlamıştım. ama son zamanların tadını çıkarmak gerek, sakın üzülme...
sevgiler...

tatlım sağol güzel dileklerin için fakat suyu bebebk kendisi idrarıyla olusturuyor benim bebeğiminde böbrekleri yeteri kadar calışamadıgından idrar üretemiyo sıkıntı yaratıyo.. doktorların dediği u anne karnında ölme ihtimali yüksek bebğin, eger dogsa bile böbrek yetmezliğinden diyalize bağlanması gerekirmi. ama diyalize de ne kadar olumlu yanıt verir bilinmiyormuş yaklaşık 1 aydır hayatımda duymadıgım kadar kötü şeyler duyuyorum artık doktorlara hastaneye gidip gelmekten de ziyade sonunda hep aynı ses tonuyla olumsuz seyler duymaktan da nefret ettik.... rabbim dermansız dert vermesin kimseye...

canımmm senin için demin araştırdım baya ve okuduklarımda haftada bir kontrol demiş çoğu doktor ve dinlenip sola yatmasını sölemiş ve sıvı takviyesi

inşallah canımmmm ya benimde cocugum bi hayırlısıyla dünyaya gelse ah bi gelse o doktorların hiçbir dediğine inanmıycam artk ozaman zaten

aminnn canımm benimmm üzülme ourmu olumlu düşün konuş meleğinle inşallahh dermanınıda vericek Rabbimm Allahın izni ile ve sağlıla alıcaksınnn inşallahh yüreğimle diliyorum bunu bitanemmm Rabbimm hepimizin meleklerini korusunnn

benım oğlum zaten hıc sevmedı karakterlı seylerı ondan bıze hıtap etmez o fuar:)
heheheheee emzirmeyen 4. arkadaş naptı peki? korkmuştur kız
oda emzırme delısı bı arkadas sureklı emzırın emzırın dıyen bı tıp
herkese selamlar tüm bebişler iyidir inşallah..

banyo havlusu alacam ,ama kundak havlu mu yoksa bornoz seti mi alayım karar veremedim .....

siz aldınız mı ,aldıysanız nereden aldınız.. tavsiyenız ne
bence kesınlıkle kundak havlu bornızu yenıdogan bebege gıydırmek zor olur yurumeye baslayınca mantıklı helıyor bana

haklısınn tatllımmmm bende almaktan vazgeçtim şimdi zaten eşim ne gerek var sanki ortalık yerdemi emzircen bayanların içinde olcan diyor emzirirken
ya dısarda sorun zaten emzırmek yada kalabalık

canım senınle daha once de konusmustuk dımı nıckın tanıdık geldı bobrek buyumesı dogduktan sonra ufak bır operasyonla duzelır muhtemelen cıkıs damarının bırlestıgı yerde olculerı tutmuyordur anne karnında amnıyon sıvısı sıstemı soyle bebek amnıyon sıvıyı ıcer daha sonra ıser devır daım yapar senın bebek normalden az cısını yaptıgı ıcın amnıyon sıvı devor daim yapmıyordur stres yapma dogsa bıle hayatı tehlıke sınırını asmıs durumda kuvezde bı sorun olmaz yanı

beni 20 günde bir çagarıyolar ama ben her hafta randevu alıp gidiyorum.. 20gün nasıl bekliyeyim ben demi evet günde 4litreye yakın su içmeye calısıyorum bol bol dua ediyorum yapacak bieyimde kalmadı. aile hekimliğinden rapor alıyorum. fakülteye git ilgilenilir dendi orayada takip amaclı gidiyorum ama hiçkimse su iç, şunu yap bunu yap demiyooo benim kızdıgım konu bu özele gidiyosun adam isterseniz gebeliği sonlandırabiliriz diyo.. nasıl sonlandırtayım ya 30 haftalık canlı var içimde ne olursa olsun üstüme düüni yapıp sonucunada katlancaz rabbim bilir hayırlısını

kızzzzzzzz işte gelde benim kocişe dışarda emzirmeyi anlatttttttttttttt sorunda o zaten ondan gerek duymuyor bizmki

meltem evet canım konustuk seninle biz ben herzaman giremiyorum da yatıyorum genelde bide kontroller hep aynı.. enson cuma ve cumartesi gittik doktora dedikleri sey aynıydı böbrek yetmezliği olacakmıs yasamazmıssssss artık valla psikolojim bozuldu suratımıza etiket gibi aynı lafı yapıştırmalarından bıktık enson 4cm suyun kalmış dedi cuma günü..15-20gün sonra gel dedi 4cm su bebege ne kadar yetecek bilmyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…