2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım sen haftada 2 kere gıtmeye devam et , suyun bıttıgı an alırlar bebegı kuvezde devam edılır bakımına
bu arada karamsar olma bu topıkte sedamız var bızım 4. ayından berı yasamadıgı olumsuzluk kalmadı dr ların hepsı almak ıstedı bebegı yasamaz dedıler 7. ayı gormeden suyun bıtecek erken dogum dedıler ama allahın ıznıyle bak 8. aya geldı pasamız o kapattı doktorlara kulagını

helal olsun sana bitanemm vallahi ağzımı tutamayıpp o doktorlara bi saydımm şimdi içimdennn ne demek 20 günde br gel sen doğru yoldasın bitanemmm bu arada bak meltemizmirinde dediği gibi inşallah bişecik olmıcak meltemizmir deyince aklıma geldi benimde halamın oğlunun kızınıda doğunca böbrekte geri kaçırma gibi sorun vardı yapamıyomuş tam çişini o mesela ameliyat oldu bişeyide kalmadı şükür inşallahh seni n meleğinde sağ sağlim büyücek annesi çok şanslı meleğinnn sen,in gibi bi annesi olduğu için sen gereken herşeyi yapıp tedbirli davranıyosunn dualarım seninle canımm benimmmm

valla canımmm bence sen aynen kapa kulalklarını doktorların o lafına sen haftalık kntrollerine git ne biliyolarda doğum sonrasını bu kadar kesin konuşabiliyorlar

canımm inşallah yaaa geişimide normal dediler benm bebeğime hatta biraz fazla gibi bile geldi bana :) gecen hafta gittik 29 haftalıktı agırlıgı1925gr dediler eee bu cocugun hani sıvısı azken geişimi yavaşlıcaktı soruyorum cevap vermiyolar

ay maşallahhhhhhh annemmmmmmm benimmm kız kilosu bencede gayet gayet iyi :) bak ben 30+0 da iken 1800 dü :) maşallahh annesi meleğine Rabbimm korusunn onu aminnnn

canım suyun azalması bildigim kadarıyla çocuga zararlı bebekte enfeksiyon kapmasına sebeb diye biliyorum erken dogumada sebebiyet verir canım doktorunla görüş erken dogum derse 34 hafta önce dogan bebeklerin cigerleri gelişmiyor onun ignesi var 10 günde etki ediyor bende 31 haftalıkken rahatsızlanmıştım hafif kanamalarım olmuştu devlet hastanesine gittim umursamadılar kanaman artarsa yada suyun gelirse gel dogumunu yaptıralım boş küvesimiz hastanede yok başka hastaneye yönlendiririz deyip gönderdiler ,ertesi günü özele kendi doktoruma gittim
kontrol etti çocuk ters döndügü için plasentesi zorlamış oyüzden kanaman dedi eger bu hafta içinde dogum yaparsan çocugun yaşama şansı %30 %40 dedi yaşasada çok eziyet görür dedi 7,5 aylık dogan çocuklar yaşıyormuş 8 -8,5 aylık çocuklarda tehlikeliymiş bebegin cigerlerine müdahale edecegiz dedi 31 haftalık çocukların cigerleri yapışkan gibi oluyormuş. 2 igne yazdı 10 günde etki eder dedi kasıklarımdaki agrıya nidilat yazdı israt etmemi söyledi hamdolsun şuan iyiyim bu cuma 34 girecegim inşallah allah korktugun yere ugratmaz.

canım senin konunla ilgili internetten şöyle birşey gördüm okudun mu bilmiyorum ama
Anne karnındaki bebek (fetus), amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı içinde bulunur. Bu sıvı, rahim içindeki bebeği dışarıdan gelecek travmalara karşı koruduğu gibi, bebeğin büyümesi ve gelişmesine de olanak sağlar.Oligohidramniyos amniyon (rahim içi) sıvısı miktarının 500 ml.’den az olması durumudur.

Oligohidramniyos nedenleri şunlardır:

Bebekte böbrek yokluğu (birinin veya her ikisinin)
İdrar yollarında tıkanıklık oluşturan durumlar
Fetüse ait bazı anomaliler
Zarların erken yırtılması
Gün aşımı
Plasentada fonksiyon bozuklukları
İntrauterin gelişme geriliği

Oligohidramniyos saptandığında, gebelikin son ayında ise veya gün aşımı varsa bebek doğurtulur. Daha erken dönemde görülürse ve bebekte bir anomali saptanmamışsa, amniyoinfüzyon yöntemiyle amniyon boşluğuna sıvı verilmesi uygulanabilir. Amniyoinfüzyon yöntemi her zaman başarılı olamamakta ve erken doğum engellenemeyebilmektedir. yazıyor canım seninle paylaşmak istedim işine karışmış gibi olmayım ama doktoruna yinede bir sor bebegin cigerlerini geliştrici igneyi erken dogum olursa çocugun yaşama şansını yükseltiyormuş yinede sen bilirsin

Bu sayfa için yorum yazın BU SAYFAY

ya kızlar bişe sorucam bebek sürekli hareket edermi yoksa uyuduğu saatler varmı hani ne bilim bazen hiç hareket yok saat boyu ama bazen pata küteee bende duymayınca tekme hareket endişe dip pat pat vuruyorum uyann oğlumm diyee annemede dedim arsız etcen çocuğu diyor

canım çocukta uyur uyanır hep hareket edecek degil ki hatta bu haftalarda çocuk uyurkene gözlerini kapatıp uyandıgında açarmış.benim bebişte sabah 9 akşam 6dan sonra uyanırdı dedigin gibi şimdi huy degiştirdi akşam yatacagım zaman uyanıp pat küt giriyor uyuma diye uyutmuyo bi bakıyorum yukarıda bi bakıyorum kasıgıma iniyor ya tekme atıyor ya çok hareket ediyor şimdiden uyutmuyor birde canım çocuga elinle bastırarak fazla dokunma belki çocuga zararı olabilir

güzel annişler selamlar bebeler büyüdü mü bi haftadır sohbetleri kaçırıyorum. herkesler iyidir inş. biz kızımla hastalandık kış hailesi olmanın zorlukları :2: hafta içi inatla işe gidince hafta sonunu yatakya geçiriyorum

canım benimde geçen hafta hep hareketsizdi. himdi ise durmadan hareket ediyor. normal bence hep aynı tempoda gitmez.

çok geçmiş olsun canım. konuyla ilgili bi bilgim yok ama eminim doktorla en kötü senaryodan bahsediyorlardır. sen kendini üzme dualarımız seninle

bursada olan anneler bana yardımcı olurmusunuz iznikde oturuyorum fakat bursa merkeze gitmek istiyorum alışveriş içi nerden alabailirim acaba uygun ve güzel yerler için yardımcı olursanız sevinirim

iznikten ouran 3. kişisin burda:) kapalı çarşıda bebek mağazalarının olduğu bi bölge varmış ama gitmrdim hiç sorarsan tarif ederler diye düşünüuyorummm...

sorma bizde de aynı durum söz konusu geçen hafta çarşamba günü eve dönüyoduk arkamızdan motorlu biri geliyo bağırıyo eşimin adını meğer kargocuymuş, adam ismimizi zaten ezberlemişte tanıdık bile olmuşuz, biz evde olmayıncada kapının önüne bırakıp gidiyo artık, daha önce söylemiştik kimseye bırakıp rahatsız etmeyin diye iznikte alışveriş fln yapılmaz.. esnaflık diye bir meslek grubu gelişmemiş bence burda patlıcan kelimesinin kökenini bulma yoluna bayıldım bu arada patlıcanı közlemeden bi kaç yerinden kesiver o zaman patlamaz patlaması tehlikeli aslında buhar çok fena yakar
bursada olan anneler bana yardımcı olurmusunuz iznikde oturuyorum fakat bursa merkeze gitmek istiyorum alışveriş içi nerden alabailirim acaba uygun ve güzel yerler için yardımcı olursanız sevinirim
aha bi iznikli daha var burda aybukee :) ama sorunun cevabını bende tam bilmiyorum, sadece kapalı çarşıda bebeciler sarayı varmış onu biliyorum bi tek, oraya da gitmek nasip olmadı bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…