2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bebeğin amnios suyunun az olması (oligohidramnios), amnios sıvısının miktarının 2 litreden az olmasıdır. Ancak ultrason ile amnios sıvısının toplam hacmini ölçmek mümkün değildir. Bunun yerine karnın dört bölgesinden yapılan ölçümler 5 cm’in altında saptanırsa bebeğin sularının az olmasından (oligohidramnios) bahsedilir.

doktorun ne diyor canım kuzucuğummmm anneyi üzme bebeğimmmm biraz daha dayanmalısın

Canım doktorum 2 hafta daha dayanması lazım yoksa o iki haftayı küvezde geçirir dedi, ciğer geliştirici iğne yaptı, 5cmin altına inerse su acil sezeryan olucam.. Bi ishal oldum suyum azalmaya başladı resmen nerden çıktı anlamadım, daha çok erken

Kızlar ben sanırım aralık annesi olucam suyum 6cm in altına düşmüş Dua edin lütfen bebeğim en azından 2 hafta daha dayansın..

noldu ki birden bire ? ishalden dolayı olduysa bol sıvı tüketimiyle düzelmez mi ? serum falan vermediler mi ? ne diyor doktor ? aman canım dayanın yaa daha çok erkennnnn

Kızlar ben sanırım aralık annesi olucam suyum 6cm in altına düşmüş Dua edin lütfen bebeğim en azından 2 hafta daha dayansın..
canım çok geçmiş olsun, inş bebeğin biraz daha dayanır, kendini yormamaya çalış, bol su iç, gerçi tam olarak suyla alakası olmadığını söylüyorlar ama sen yinede o niyetle iç, olumlu düşünmeye çalış annenin psikolojiside çok etkiliyormuş, erken doğarsa da artık tıp çok gelişti birşeycik olmaz bebeğine o durumda da. olumlu düşün o zaman korkmazsın bebeğin de rahatlar .. inş zamanında gelir, gelmezsede sağlığı yerinde olsun.

Suyum sızızyormuş hafif hafif ama idrar yolu enfeksiynm olduğundan ben farketmiyordum demek ki.. enfeksiyon için antibiyotik verdi doktorum, o dokundu ishal oldum, ptesi akşamı hastanede kaldım serum aldım ama artmak yerine suyum azaldı

Bol bol su içip dinlenicem ve hergün kontrole gidicem, bi de doktor bebek hareketlerine dikkat et azalırsa gel dedi iyice paranoyak oldum..

Aman çok dikkat edin kızlar ishal fln olursanz nolcak geçer demeyin doktorunuzu arayın bol bol su için..

off canım yaa kıyamammm inşallah düzelir de sen de zamanında sağlıkla alırsın bebeğini kucağına Allah a emanetiz sonuçta içini ferah tutmaya çalış bol bol dinlen yemeni içmeni ihmal etme
ee kim bakıcak sana evde ? annen falan var mı bari ?

Ha bi de 2 hafta önce fln foş diye bi akıntım olmuştu beyaz renkli, hatta burda turnusol kağıdı nerden bulabilirim diye sormuştum, sonra bulamadım ben de boşverdim. Doktorum ona da kızdı neden dışarda turnusol fln arıyosun buraya gelsene diye

saol canım, yok annem izmirde, şimdi haftasonu eşim ilgilenir de ptesi annem gelsin, kayınvalidem burda ama insanın böyle zamanda annesi gibisi yok

İnsallah dayanır bende de aynı sorun var daha önce yazmıştım gecen haftaki kontrolumde suyunu daha iyi gördü gecen hafta ne yaptıysan yapmaya devam et dedi bol su iç ve yat birde meyve tüketimini cogaltmistim faydası oldumu bilmiyorum
Kontrol aralıkları ne kadar?bana haftada bir nst ve usg dedi

Çok konuştum ama bir de şöyle bişi var, biraz batıl inanç gibi ama, bu hamileliğimde ben ne zaman saçmasapan şeyleri kafama taksam başıma gerçekten kafama takmam gereken bişi geldi.. İlk haftalarda tatile gidemedim diye üzüldüm düşük tehlikesi oldu evde yattım haftalarca, 20. hafta civarı işsiz kaldım hamilelik yüzünden diye üzüldüm, 4lü testimiz sorunlu çıktı, o korkuyu yaşadık bi süre, dün de kilo ve çatlaklarıma taktım bütün gün nasıl kilo verilir çatlaklar nasıl geçer diye araştırdım durdum, bugün bu geldi başıma.. Biraz saçma ama önemli olanın bebeğin sağlığı olduğu diğer her sorunun zamanla halledilebileceğini unutmamamız gerek sanırım.

Umarım benim de artar canım ama sanırım biraz farklı, kontrolüm hergün + bi sorun hissedersem gece gündüz hemen gel dedi doktor. Bi de benim serum almama rağmen suyum geçen cumadan beri sürekli azalıyor. Bi de şöyle birşey varmış, su 8cm - 10cm arasındaysa dikkat et suyun az diyolarmış, 5cm-8cm arası serum vs gibi tedaviler gerekiyor ve 5cm in altına düştüğünde doğum yapmak gerekiyor.

kesinlikle katılıyorum sana, bebeğin ve bizim sağlığımız dışında hiç bir şeyin önemi yok.. kafaya taktıkça daha kötü oluyor gibi geliyor banada, ben o testlerin hiç birini yaptırmadım canım sıkılmasın diye..

Keske o gün gitseydin hemen benim doktorumda uayrmisti suyun geldigni hissedersen bebegin hareketlerinin azaldigni hissedersen gece bile olsa çık gel diyor aman ihmal etme bundan sonra

Keske o gün gitseydin hemen benim doktorumda uayrmisti suyun geldigni hissedersen bebegin hareketlerinin azaldigni hissedersen gece bile olsa çık gel diyor aman ihmal etme bundan sonra

Aslında pinpirikliyimdir bu konuda ama işte insanın başına gelicek olunca nuktu mu tutuluo noluo anlamadım.. bundan sonra sabah kendi doktorumda akşam nöbetçi doktordayım nst için yoksa içim rahat etmez.

selam kızlarrr

kaşıntılardan akşam uyuyamadım resmen
göbek ve göğüs dışında kaşıntı yaşayan var mı aranıda?

bugün doktora gittim yarın aç karnına kan vereceğim karaciğer enzimlerime bakılacak benim de.
kafaya takıyor insan ister istemez

clemmm geçmişi atlayarak okudum seni kaçırmışım neyin var canım hayırdır?
dediğin çok doğru bizlerin ve ailemizin sağlığından öte hiçbir şeyi kafaya takmamak gerek kesinlikleee

yine uyku bastırdı okuyana kadar ben yine cumburlop yapmaya gidiyorum
öperim herkesi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…