- Konu Sahibi papatya3459
-
- #33.021
olabılır ben arada gorumcemın oğluyla cıkıyorum starbucks yapıp gelıyorum cok ıyı gelıyor sohbet
tabı canımmmmm gencız guzelızen güzelini yapıyosun gençlerle takılıp gençleşelim diyosun yaniii
amaaan biz de genciz be daha otuzu bulmamışız muahhbete bak bendeki
kaptırmışım 50 lik teyzeler gibi konuşmaya
hehe gençlik işte..hey gidi günler..
aybükeeee oyle deme yaw biz de genciz bebemiz oluyor diye yaşlanmıyoz ya Allah korusun. daha 28'im oğlumuda alıp yine okuycam, gezicem, sevicem...alışveriş yapıcam... bu yaşlarda bunu yaşamak da güzel.
valla ne diyim bekar arkadaşlarım o kadar özeniyor ki bizlere hem evliyiz bebemiz oluyor hem de genciz. millet daha sevecek adam bulamıyor cancaazım.
maşşallah bize tü tüüü
hehe gençlik işte..hey gidi günler..
aybükeeee oyle deme yaw biz de genciz bebemiz oluyor diye yaşlanmıyoz ya Allah korusun. daha 28'im oğlumuda alıp yine okuycam, gezicem, sevicem...alışveriş yapıcam... bu yaşlarda bunu yaşamak da güzel.
valla ne diyim bekar arkadaşlarım o kadar özeniyor ki bizlere hem evliyiz bebemiz oluyor hem de genciz. millet daha sevecek adam bulamıyor cancaazım.
maşşallah bize tü tüüü
aslında ben evimde de çok eğleniyorum çok mutluyum. her dönemin ayrı güzelliği var bu döneminkide bebişlerrrr... oyy genç, güzel annesi yesin onuuukızımın yanında salına salına gezcem süslenip püslenip
benım oğlan party modun gectı yınneeeeeeee
humana still tea canım o çay.. ben kızımda günde 3 bardak içiyordum..sütü arttırıyordur herhalde içmesem farksız olur muydu bilmem.. ama şu var ter kokusu yaptırıyor orası kesin.
içinde baharatlar falan var...bebiş gazlı olursa da rezene ve kimyon tohumunu demleyip onları içmek iyi geliyor..bebişe bir şey içirmiyoruz biz içiyoruz onlar sütümüzden zaten alıyor...
buraya girmekle limite bir şey olmaz kız gir sen yine de..nefesin niye daralıyor hani iç sıkıntısı mı yoksa göbek kilo vs fiziksel sebep mi canım?
benimki de 32 de 1800 gr dı. gayet iyi dedi prof dr. karnıma bakınca bebeğin gelişimi geri sanmış. açıncabana dedi ki büyüdüğünü hissediyor musun karnının? ben dedim evet.. kızımda da böyleydi benim karnım aşırı büyük olmuyor dedim.
ultrason sonrası da dediğin gibiymiş karnına bakınca 30 haftalık sandım ama gelişimi iyi maşallah dedi.
ewet cok mantıklı aslında bebişi alıp banyoda poposunu suyla yıkayın diyolar dktorlar ılık suyla yada pamukla ama uzun sürmezmı yanı üşümesinler snra yavrucaklar
Kizlar yikayip kullanmaktansa, ebebekte baby & me marka bi mendil var. Yenidoganlar icin. Hatta kiz ve erkek bebek icin ayri ayri. %100 Pamuklu bez, tamamen steril saf su ile islatilmis. Hicbir katki maddesi icermiyor. Ben ondan aldim. Prima premium careinkinden cok daha saf icerikli ve suyu kaynatip ilitip pamukla silip pamuk parcalarini poposundan temizlemekten fln daha pratik geldi. Yilbasina kadar kampanyasi var. Web sitesinden bakin derim magaza bulundugunuz yerde yoksa.yok canım herhangi bi gelişme, yarın burdaki doktorda randevum var, üst vücut ultrasonu yapacaklarmış nasıl bişey bende bilmiyorum, karaciğere ve safra kesesine bakacaklar sanırım, perşembe de bursaya tıpa gidicez, internetten randevu aldık inş sorun çıkmaz..o zaman üşüyebilir canım yaa, ucuz mendiller alıp bu şekilde kullanılabilir diye düşünüyorum, suyla temizlendiğinden emin olursam(onuda araştırırım) çok para vermeye gerek yok :) benim kardeşime en pahalı olanları bile pişik yapıyodu en iyisi suyla temizlemek :)
Cnm yalniz degilsin. Ben de ayni sekideyim.:) kendime normali telkin etmeye calisiyrm. Sezeryan sonrasi zor diye. Epiduralden de cok korkuyrm. Onsuz yapamamaktan da.kızlar vakit azaldıkça her iki doğum şeklinden de ne kadar tırstığımın farkına varıyorum sanki
hamileliğimin başından beri hep normal doğum yönünde telkin ettim kendimi, pozitif doğum öyküleri okudum. çevremde normal doğumu çok kolay bi şekilde gerçekleştirmiş arkadaşlarım var, onlarla konuşup normal doğumun üstünlüğüne dair inancımı pekiştirmeye çalıştım. epidural var, çok ağrı duyarsam isterim filan dedim. bebeğim aylarca karnımda ters ya da yan durdu, sezaryen mi olmam gerekecek yoksa dedim, (ki içten içe mecburi sezaryen olursa bir tercih yapmam gerekmez, iş sadece becerikli bi doktor bulmaya bakar diye düşünmedim de değil
normal doğum yapmak istiyorum dedim durdum, ta ki geçen haftaya kadar. bebeğim doğum pozisyonuna girmiş. yani mecburi sezaryen diye bi durum yok. ama şu var ki bebeğim daha 30+3 te 1900 gr olduğunu öğrenince "ne olacak şimdi?" diye sormaya başladım. doktorum, doktor arkadaşlarım, hemşire arkadaşlarım vs hepsi kendimi 4 kilonun üstünde bi bebeğe dolayısıyla sezaryene hazırlamam gerektiğini söylemeye başladı. zaten karnım çok büyüktü. doktor arkadaşlarım 4 kilo üstü bi bebekte normal doğum için çok zorlamamamı, zorlarsam bu kez ileride rahim sarkması gibi problemlerle uğraşacağımı, kendi tabiriyle "bu kez aşağı takımı düzeltmeye uğraşacağımı" açıkça söylüyor, ki bunu söyleyen kişi de iki bebeğini normal doğumla dünyaya getirmiş biri.
açıkçası kafam karıştı. ve itiraf ediyorum, iki doğum şekli de korkutuyor beni. normal ayrı zor, sezaryen ayrı zor. hayatımda hiç anestezi almadım. genel anestezi de epidural anestezi de korkutucu geliyor. ne bileyim işte, dedim ya kafam karışık. 4 kiloluk bebek normal doğum fikrinden uzaklaştırdı biraz. sizinle konuşmak,paylaşmak istedim. bu korkuları duyarken yalnız değilimdir herhalde diye düşündüm. kızıma kavuşacağım anı düşünmeye odaklanmaya çalışıyorum ama ilk gebelik, ilk doğum, bilmediğim bi deneyim. siz ne durumdasınız?
kızlar vakit azaldıkça her iki doğum şeklinden de ne kadar tırstığımın farkına varıyorum sanki
hamileliğimin başından beri hep normal doğum yönünde telkin ettim kendimi, pozitif doğum öyküleri okudum. çevremde normal doğumu çok kolay bi şekilde gerçekleştirmiş arkadaşlarım var, onlarla konuşup normal doğumun üstünlüğüne dair inancımı pekiştirmeye çalıştım. epidural var, çok ağrı duyarsam isterim filan dedim. bebeğim aylarca karnımda ters ya da yan durdu, sezaryen mi olmam gerekecek yoksa dedim, (ki içten içe mecburi sezaryen olursa bir tercih yapmam gerekmez, iş sadece becerikli bi doktor bulmaya bakar diye düşünmedim de değil
normal doğum yapmak istiyorum dedim durdum, ta ki geçen haftaya kadar. bebeğim doğum pozisyonuna girmiş. yani mecburi sezaryen diye bi durum yok. ama şu var ki bebeğim daha 30+3 te 1900 gr olduğunu öğrenince "ne olacak şimdi?" diye sormaya başladım. doktorum, doktor arkadaşlarım, hemşire arkadaşlarım vs hepsi kendimi 4 kilonun üstünde bi bebeğe dolayısıyla sezaryene hazırlamam gerektiğini söylemeye başladı. zaten karnım çok büyüktü. doktor arkadaşlarım 4 kilo üstü bi bebekte normal doğum için çok zorlamamamı, zorlarsam bu kez ileride rahim sarkması gibi problemlerle uğraşacağımı, kendi tabiriyle "bu kez aşağı takımı düzeltmeye uğraşacağımı" açıkça söylüyor, ki bunu söyleyen kişi de iki bebeğini normal doğumla dünyaya getirmiş biri.
açıkçası kafam karıştı. ve itiraf ediyorum, iki doğum şekli de korkutuyor beni. normal ayrı zor, sezaryen ayrı zor. hayatımda hiç anestezi almadım. genel anestezi de epidural anestezi de korkutucu geliyor. ne bileyim işte, dedim ya kafam karışık. 4 kiloluk bebek normal doğum fikrinden uzaklaştırdı biraz. sizinle konuşmak,paylaşmak istedim. bu korkuları duyarken yalnız değilimdir herhalde diye düşündüm. kızıma kavuşacağım anı düşünmeye odaklanmaya çalışıyorum ama ilk gebelik, ilk doğum, bilmediğim bi deneyim. siz ne durumdasınız?
seni seniiiiiii!! Tut kendini nolur kuzum yavrunu dusun.
Cok fena krize girdim ben de...( beni yalniz birakma:18:
aslında ben evimde de çok eğleniyorum çok mutluyum. her dönemin ayrı güzelliği var bu döneminkide bebişlerrrr... oyy genç, güzel annesi yesin onuuukızımın yanında salına salına gezcem süslenip püslenip
ben 20sindeyim daha .pek fazla eglenemiyorum ya herşeye alınıyorum kafga cıkarıyorum .nedendir acaba :26:
hamilelik bana tersten yaradı
gunaydınnnnn bırazdan kan vermeye gıdecegım bakalım ne olacak[/QU
Ne bakılacak kan da, iyi çıkar inş.
Ben de dr mu arayacağım bu gün sanırım dün öyle çok belim ağrıdı ve hatta acıdı ki korkuttu biraz beni.Yorulunca oluyordu ama akşam 7 den sonra sürekli dinlendim gece 2 gibi geçti ağrılarSizlerde bu tür ağrılar yaşıyor musunuz?
Günaydın, iyi haftalar geçmişi hiç okuyamadım bugün yoğun olucağım için okuyamıcamda muhtemelen hepinize iyi haftlar diliyorum kızlar bugün bir yaşı daha bitiriyorum ama üzülmüyorum yaşlanıyorum diye artık anne oluyorum ilk kez bi doğum gününü 2 kişilik yaşıyorum bebeğimle beraber oldğum için bu doğum günüm bana ayrı bi mutluluk verdi hüzünden öte :)) Annesine en güzel hediyeyi tekmeleriyle veriyor benim oğlum Seni verene binlerce kez şükürler olsun oğlum iyi ki varsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?