2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

nefesim burun etlerimden çok tıkanıyo. son günlerde düzensiz kalp atışı ve baş dönmesi, fenalık musallat oldu bana. tansiyonum herzamanki gbi çok düşük değil 10 -6 çıkıyor. ama kalpten korkuyorum . bizim ailede kalp hast. genetik. hem normal hem sezaryenden korkar oldum.. Allahım yardım eder inş. hiç keyfim yok. kardiyolog yolları göründü galiba bana. bir dr. holter takalım demişti ben ihmal ettim iyi halt ettim.

ewet cok mantıklı aslında bebişi alıp banyoda poposunu suyla yıkayın diyolar dktorlar ılık suyla yada pamukla ama uzun sürmezmı yanı üşümesinler snra yavrucaklar

Kizlar yikayip kullanmaktansa, ebebekte baby & me marka bi mendil var. Yenidoganlar icin. Hatta kiz ve erkek bebek icin ayri ayri. %100 Pamuklu bez, tamamen steril saf su ile islatilmis. Hicbir katki maddesi icermiyor. Ben ondan aldim. Prima premium careinkinden cok daha saf icerikli ve suyu kaynatip ilitip pamukla silip pamuk parcalarini poposundan temizlemekten fln daha pratik geldi. Yilbasina kadar kampanyasi var. Web sitesinden bakin derim magaza bulundugunuz yerde yoksa.
Cnm yalniz degilsin. Ben de ayni sekideyim.:) kendime normali telkin etmeye calisiyrm. Sezeryan sonrasi zor diye. Epiduralden de cok korkuyrm. Onsuz yapamamaktan da. kafam karmakarisik. İkisinden de korkuyrm yani ben de. En iyisi dusunmemek. Ama insanlar da sormaya basladi. Hic cvp vermek istemiyrm. sanki sezeryan desem ödlek dicekler. Normal desem kendimi mecbur hissetcem, ya vazgecemezsem. Bi de ben hala kararsizken cvp verip verdigim cevaba kendimi inandirmak istemiyorum. Tecrubesizlik iste aynen. Ama insanin kendi dogumlari atasinda bile fark olabiliyomus. O gun canim nasi isterse oyle olsun bari.

Aynı korkuları oğlumda bende yaşamıştım. Sürekli nasıl olacak diye düşünmeken yoruluyordum. Dr.um her baktığında bu bebek 4 kilo olacak normal doğumla riske etmeye hiç gerek yok diyordu. Son haftalar da kiloyu tam alamıyorlar sürekli karnımı elle sağdan soldan muayene ederek tahmin etmeye çalışıyordu. En sonunda 39+0 da sezeryan için gün verdi. Ben de hem normal hem sezeryandan çok korktuğum için dr.uma hiçbir yorum yapamıyordum. Sezeryana kadar normal doğum ağrıları ile gelirsen o zaman ki duruma bakarız gene,uygun olursa normal doğuma alırız seni demişti. Yani tamam artık sezeryan olacak diyememiştim ben de bi türlü. Zaten desem de korkularım azalmayacaktı. Son iki hafta çok sıkıntılı geçti korkularımdan dolayı. Ve geldi son iki gün,son muayene için gittim.Sanki büyülü bir değnek dokundu bana ve herşey değişti. Oğlumun dünyaya gelmesini o kadar çok istemeye başladım ki , tanımadan onu beklemek,nasıl bi bebek olacağını düşünmek ve onu koklamak duygusu öyle yoğunlaştı ki bende doğum nasıl olacak diye o andan itibaren hiç düşünmedim. Çok kısa süre sonra onu kollarıma alacağım diye inanılmaz heyecanlandım. Bu heyecen tüm korkularımı götürdü. Doğum nasıl olacak ,sezeryan olursa anestezi tutar mı yoksa genel mi olur,ağrım mı olur hepsi bitti. Allah gücün de moralini de veriyor. Bu arada 39+0 da gece saat 2 gibi doğum ağrıları başladı ve sabah doğuma alacaklardı beni. Sezeryan olursa ameliyattan farkı kalmayacak diye üzülüyordum bi yandan,hiç anlamayacağım normal doğumu derken hastaneye doğumun başlaması ile gittim. (ne yardan geçerim ne serden misali). Ama bebek hala kanala girmemişti, açılma yok vs. o an belli oldu sezeryan olacağı kesin olarak ve ben doğum ağrılarını da az da olsa yaşamış oldum.Ve çok şükür epidural sezeryan ile hiç sıkıntı yaşamdan doğdu bebeğim. Darısı kızımın ve sizlerini miniklerinin başına diyorum:))Uzun oldu biraz biliyorum ama aynı şeyleri yaşadığım ve sonu güzel bittiği için yazayım dedim. Moral olur belki:))

günaydın hamişler
hamilelik döneminde sacını boyatan varmı aranızda
8ci aydayız dün gitdim boya yaptırdım sacıma, zararı varmıdır acaba :26:
bilgi veriiin

Ben kestirdim saçımı ama boyatamadım.Gerçi ilk üç aydan sonra sıkıntı olmaz demişti arkadaşımın dr u ama ben gene de iki renkli geziyorum hala:))Söyleyen dr prof bu arada güvenilir kaynak yani .

Günaydın, iyi haftalar geçmişi hiç okuyamadım bugün yoğun olucağım için okuyamıcamda muhtemelen hepinize iyi haftlar diliyorum kızlar bugün bir yaşı daha bitiriyorum ama üzülmüyorum yaşlanıyorum diye artık anne oluyorum ilk kez bi doğum gününü 2 kişilik yaşıyorum bebeğimle beraber oldğum için bu doğum günüm bana ayrı bi mutluluk verdi hüzünden öte :)) Annesine en güzel hediyeyi tekmeleriyle veriyor benim oğlum Seni verene binlerce kez şükürler olsun oğlum iyi ki varsın...

günaydın koca göbüşler :))

saç boyası için benim doktorum da 16. haftaya kadar önermiyorum kesinlikle, organ gelişimi tamamlanmadığı için dedi ama ben de iki renkli gezenlerdenim. 2 hafta sonra boyatıcam

cumartesi kontrolümüz vardı, 2040 gr oğluşum ama doktor bacak boyu kısa ölçüldüğünden kilosu düşük çıkması normal, aşağı yukarı 2200-2300 gibidir dedi boyumuz da bi 40 cm olmuştur herhalde :)) minik olacak benim oğlum orası belli oldu :)) neyse bi sürü 50 cm kıyafet almıştım bol bol giydiririm artık 2 hafta sonra çağırdı doktor civanım tekrar, 36+4 olmuş olacağım veeeeee çatı muayenesi olacakmışım :26::26: doğum şekli falan da belli olacak 2 hafta sonra.. ben de yaklaştıkça korkmaya başlayanlardanım. dün gece yatarken düşündüm sezaryen olursam bebek ağladığında nasıl kalkarım yataktan diye, normal olursa nasıl çıkacak o bebek oradan, ağrı falan duyacak mıyım, bağıracak mıyım? off kafalar karışık ( nst ye de bağladılar bişey çıkmadı ama çok sıkıcı yahu 20 dakika öylece beklemek. kitap bile okuyamıyosun hareketlere yoğunlaşacam diye :)) amma çok söylendim be

bu arada ben yan odada nst deyken doktor civanım 11 haftalık bir gebeyle, gebeliğin sonlandırılmasını konuşuyordu yazık bebeğin beyni oluşmamış, parça parçaymış :SS allah yardımcısı olsun herkesin ya

canımmmm günaydın :)) yeni yaşın kutlu olsun :)))) oğluşunla mutlu musmutlu yıllar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…