- Konu Sahibi papatya3459
-
- #33.041
canımmmm günaydın :)) yeni yaşın kutlu olsun :)))) oğluşunla mutlu musmutlu yıllar :)
mucize doğum günün kutlu olsun canım sağlıkla sıhatle nice güzel yaşlara inş.
bu arada söylemeyi unuttum, benim doktorun önünde küçük not kağıdında doğuracaklar listesi olur hep, orda kendi ismimi gördüm, beni de almışlar doğuracaklar listesine :)) doktorum da bak burda ne var dedi, ebeler seni de yazmış dediheyecanlandım :)
anammmmm az kaldı bacımmmm hiç sorma çantalarınız falan hazır dimi hazır edin ben daha geceliklerimi yıkayacağımmm
anammmmm az kaldı bacımmmm hiç sorma çantalarınız falan hazır dimi hazır edin ben daha geceliklerimi yıkayacağımmm
haftasonu bebişin eksiklerini tamamladık çok şükür
bi kaldı doğum çantasının hazırlanması
kızlar aldıklarınızın fotolarını çekip koysanıza bakalım yawww
clemm nasılsın ? var mı bi gelişme ? geldi mi annen merak ettim :26:saol canım, yok annem izmirde, şimdi haftasonu eşim ilgilenir de ptesi annem gelsin, kayınvalidem burda ama insanın böyle zamanda annesi gibisi yok
zeysima nasıl oldun merak ettim tansiyon da iyiymiş ama dr a bir sor belki kullandığın ilaçla ilgilidir. bi de doktora gidicektin bugün gelir gelmez yaazzz merak ederimmgünaydın canım, bende 3-4 bardak açık içiyorum öncesinde en az 10 bardak içtiğimi varsayarsak baya iyiyim :)
dünden beri bi tuhafım kızlar yaa tansiyonumla ilgili bi problem olabilir miki? hamile değilken hiç tansiyon problemi yaşamadığım için bilemiyorum, düştü ya da yükseldi gibi fazla ayakta durunca böyle bi ellerim titrer gibi oluyo içimde değişik bi his var :26: huzursuzluk gibi eczaneye gidip bi ölçtürsemmi acaba tansiyonumu
humana still tea canım o çay baya işe yarıyormuş ama aşırı tatlıymış arkadaşım önce rezene ve ısırganı dene dedi. eğer az olursa içersin dedi. bakalım ben de öyle yapıcam.kasım annelerini okurken bu çaydan çok bahsediyolardı işe yaradığını söylüyorlardı..
humana still tea canım o çay.. ben kızımda günde 3 bardak içiyordum..sütü arttırıyordur herhalde içmesem farksız olur muydu bilmem.. ama şu var ter kokusu yaptırıyor orası kesin.
içinde baharatlar falan var...bebiş gazlı olursa da rezene ve kimyon tohumunu demleyip onları içmek iyi geliyor..bebişe bir şey içirmiyoruz biz içiyoruz onlar sütümüzden zaten alıyor...ezel nasıl ter kokusu yapıyo yaa ? kime yapıyo ? anlamadım ben bişey
AY COK SEVINDIM HADI GOZUN AYDIN
bende bugun sabah gorumceme kahvaltıya gıttım, oradan geldık dıger gorumcem geldı evı supurdu bende cekmece toparladım sonra akşam yemegı ıcın bıseyler soyledık kayınvalıdem de! geldı yedı gıttı , gorumcemle oglusun kıyafetlerı utuleyıp canta hazırlıcaktık ama kaynıvalıdesı hastalandıbende nıyetlendım yarım kalmasın dıye utuye oturdum oy yerım yumuk yumuk mınncaık hersey yaaa
ben de hala tık yok valla
kızlar ne dicem
ben bebişe ıslak mendil alırken primanın normal almışım yenidoğan felan yazmıyor üstünde bişey olurmu acaba onu kullansam
valla canım en güzeli evdeyken ıslak pamuk ve kaynamış ılınmış su kullanmak. ıslak mendil i dışarda tercih et bence
kızlar vakit azaldıkça her iki doğum şeklinden de ne kadar tırstığımın farkına varıyorum sanki
hamileliğimin başından beri hep normal doğum yönünde telkin ettim kendimi, pozitif doğum öyküleri okudum. çevremde normal doğumu çok kolay bi şekilde gerçekleştirmiş arkadaşlarım var, onlarla konuşup normal doğumun üstünlüğüne dair inancımı pekiştirmeye çalıştım. epidural var, çok ağrı duyarsam isterim filan dedim. bebeğim aylarca karnımda ters ya da yan durdu, sezaryen mi olmam gerekecek yoksa dedim, (ki içten içe mecburi sezaryen olursa bir tercih yapmam gerekmez, iş sadece becerikli bi doktor bulmaya bakar diye düşünmedim de değil
normal doğum yapmak istiyorum dedim durdum, ta ki geçen haftaya kadar. bebeğim doğum pozisyonuna girmiş. yani mecburi sezaryen diye bi durum yok. ama şu var ki bebeğim daha 30+3 te 1900 gr olduğunu öğrenince "ne olacak şimdi?" diye sormaya başladım. doktorum, doktor arkadaşlarım, hemşire arkadaşlarım vs hepsi kendimi 4 kilonun üstünde bi bebeğe dolayısıyla sezaryene hazırlamam gerektiğini söylemeye başladı. zaten karnım çok büyüktü. doktor arkadaşlarım 4 kilo üstü bi bebekte normal doğum için çok zorlamamamı, zorlarsam bu kez ileride rahim sarkması gibi problemlerle uğraşacağımı, kendi tabiriyle "bu kez aşağı takımı düzeltmeye uğraşacağımı" açıkça söylüyor, ki bunu söyleyen kişi de iki bebeğini normal doğumla dünyaya getirmiş biri.
açıkçası kafam karıştı. ve itiraf ediyorum, iki doğum şekli de korkutuyor beni. normal ayrı zor, sezaryen ayrı zor. hayatımda hiç anestezi almadım. genel anestezi de epidural anestezi de korkutucu geliyor. ne bileyim işte, dedim ya kafam karışık. 4 kiloluk bebek normal doğum fikrinden uzaklaştırdı biraz. sizinle konuşmak,paylaşmak istedim. bu korkuları duyarken yalnız değilimdir herhalde diye düşündüm. kızıma kavuşacağım anı düşünmeye odaklanmaya çalışıyorum ama ilk gebelik, ilk doğum, bilmediğim bi deneyim. siz ne durumdasınız?
ben de bi tek bende var sanıyodumokuyunca rahatladım. aynı korkular ben de var. ya mecburi sezeryan olursam diye tırsıyorum. hakkımıza hayırlısı başımıza gelmeden bilemicez galiba
uffff nasıl olcak bılmıyorum esım ablası ıle aynı ısyerınde ve ablası cok tıtız tırnagından dısıne sacına herseyıne karısır kardesının ustundekını begenmez oglen yemegınde gder yenı kıyafet alır gıydırı cocuk gıbıbende mecbur kotu kazagı neyı varsa utuluyorum
ben hep diyorum kayınvalideme Allah razı olsun kız doğurmamışsın diye boşuna demiyorum benim görümcem olaydı kesin yolardım
Günaydın, iyi haftalar geçmişi hiç okuyamadım bugün yoğun olucağım için okuyamıcamda muhtemelen hepinize iyi haftlar diliyorum kızlar bugün bir yaşı daha bitiriyorum ama üzülmüyorum yaşlanıyorum diye artık anne oluyorum ilk kez bi doğum gününü 2 kişilik yaşıyorum bebeğimle beraber oldğum için bu doğum günüm bana ayrı bi mutluluk verdi hüzünden öte :)) Annesine en güzel hediyeyi tekmeleriyle veriyor benim oğlum Seni verene binlerce kez şükürler olsun oğlum iyi ki varsın...
günaydınn iyi ki doğdunnn kuzuuuuuu
mutlu saglıklı yaslar canım bebısınleGünaydın, iyi haftalar geçmişi hiç okuyamadım bugün yoğun olucağım için okuyamıcamda muhtemelen hepinize iyi haftlar diliyorum kızlar bugün bir yaşı daha bitiriyorum ama üzülmüyorum yaşlanıyorum diye artık anne oluyorum ilk kez bi doğum gününü 2 kişilik yaşıyorum bebeğimle beraber oldğum için bu doğum günüm bana ayrı bi mutluluk verdi hüzünden öte :)) Annesine en güzel hediyeyi tekmeleriyle veriyor benim oğlum Seni verene binlerce kez şükürler olsun oğlum iyi ki varsın...
bu arada söylemeyi unuttum, benim doktorun önünde küçük not kağıdında doğuracaklar listesi olur hep, orda kendi ismimi gördüm, beni de almışlar doğuracaklar listesine :)) doktorum da bak burda ne var dedi, ebeler seni de yazmış dediheyecanlandım :)
verdım canım snucunu ogleden sonra alıcammeltemcim kan verecektin, geçmiş yapamadım canım, ne için verdin, sonuçları çıktı mı?
mutlu saglıklı yaslar canım bebısınle
verdım canım snucunu ogleden sonra alıcam
günaydın canlarrhafta sonu bi girdim bi çıktım salak oldum topikte valla
clemm nasılsın ? var mı bi gelişme ? geldi mi annen merak ettim :26:
zeysima nasıl oldun merak ettim tansiyon da iyiymiş ama dr a bir sor belki kullandığın ilaçla ilgilidir. bi de doktora gidicektin bugün gelir gelmez yaazzz merak ederimm
humana still tea canım o çay baya işe yarıyormuş ama aşırı tatlıymış arkadaşım önce rezene ve ısırganı dene dedi. eğer az olursa içersin dedi. bakalım ben de öyle yapıcam.
humana still tea canım o çay.. ben kızımda günde 3 bardak içiyordum..sütü arttırıyordur herhalde içmesem farksız olur muydu bilmem.. ama şu var ter kokusu yaptırıyor orası kesin.
içinde baharatlar falan var...bebiş gazlı olursa da rezene ve kimyon tohumunu demleyip onları içmek iyi geliyor..bebişe bir şey içirmiyoruz biz içiyoruz onlar sütümüzden zaten alıyor...ezel nasıl ter kokusu yapıyo yaa ? kime yapıyo ? anlamadım ben bişey
ben de hala tık yok valla
valla canım en güzeli evdeyken ıslak pamuk ve kaynamış ılınmış su kullanmak. ıslak mendil i dışarda tercih et bence
ben de bi tek bende var sanıyodumokuyunca rahatladım. aynı korkular ben de var. ya mecburi sezeryan olursam diye tırsıyorum. hakkımıza hayırlısı başımıza gelmeden bilemicez galiba
ben hep diyorum kayınvalideme Allah razı olsun kız doğurmamışsın diye boşuna demiyorum benim görümcem olaydı kesin yolardım
günaydınn iyi ki doğdunnn kuzuuuuuu
ÇOk teşekkür ederim Esincim
mutlu saglıklı yaslar canım bebısınle
verdım canım snucunu ogleden sonra alıcam
Aminnn Meltem hep beraber diyelim ben çok alıştım hepinize.Canım sen ne için verdin kan ?
günaydın kızlarrr
çok canım sıkkın. güne can sıkıcı bir haberle başladım. eşimi görev için konyaya yolluyorlar. böyle bir zamanda olacak iş mi. annem taaa Balıkesirde oturuyo.ev taşıyolardı bir de.en erken perşembe günü gelebiliyo. ben napcam 2 gün tek başıma of ağlamak istiyorum. hemen dudağımdan uçuk çıktı yaa((ya başıma bişey gelirse
günaydın kızlarrr
çok canım sıkkın. güne can sıkıcı bir haberle başladım. eşimi görev için konyaya yolluyorlar. böyle bir zamanda olacak iş mi. annem taaa Balıkesirde oturuyo.ev taşıyolardı bir de.en erken perşembe günü gelebiliyo. ben napcam 2 gün tek başıma of ağlamak istiyorum. hemen dudağımdan uçuk çıktı yaa((ya başıma bişey gelirse
günaydın kızlarrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?